Scudo Sports

A.S.U.S Pedal Grubu İznik Gölü ve Çevresi Turu(18.09.2010 Cumartesi)

Bayram sonrası işlerin yığılması nedeniyle sanırsam cuma günü raporlarımı bitiremeyeceğim..O yüzden cumartesi de çalışmak zorunda kalma ihtimalim çok yüksek...Kişi sınırlaması da olduğundan katılmak isteyen diğer arkadaşların hakkını yememek adına katılamayacağımı üzülerek belirtiyorum :(
Size iyi yolculuklar...Bir kısmet olmadı şu İznik gölü :(:(

Scudo
@ Samet Özdemir; Kudret Kurtcebe' ye gelmeyeceğinizi söylediğiniz için listeden çıkarıldınız.

Cuma akşamı saat 22:00' dan sonra verdiğiniz kararlar ve kendinizce olan değişiklikler grubu etkilemeyecektir. 22:00' da listedeki durum ne ise tura katılım bu şekilde olacaktır.

--

Ve beklenen İznik Turu' muza gidiyoruz!

18 Eylül 2010 Cumartesi günü İznik Gölü ve çevresinin keşfi amaçlı gezi düzenliyoruz.

İstanbul' dan Yalova' ya feribot ile geçilerek İznik Gölü ve çevresi turumuzu tamamladıktan sonra, dönüş yine feribotla Yenikapı' ya yapılacak.

Orhangazi üzerinden İznik Gölü' ne varılarak, Gölün güney kısmından başlayarak doğu istikametinde çevresini komple pedallayacağız.

Toplam katedilecek mesafeyi yaklaşık 140 km olarak belirledik.

Parkur ise genel itibariyle düz fakat yine ufak tefek iniş çıkışlar mevcut.

Ortalama hız olarak ise 24-25 km/sa yapmayı düşünüyoruz. Bu durumda 10 saatlik turun 6 saatini pedallama 4 saatini de dinlenme, yemek vs. olarak değerlendirmeyi planlıyoruz.

Tarih: 18.09.2010 Cumartesi

Buluşma Yeri: Yenikapı Feribot İskelesi

Topanma Saati: 07:30

Gidiş Hareket Saati ve Yeri: 08:00 - Yenikapı Feribot İskelesi

Dönüş Hareket Saati ve Yeri: 19:45 - Yalova Feribot İskelesi

Rota: Yalova Feribot İskelesi' nden hareketle Orhangazi üzerinden İznik Gölü çevresinden tekrar hareket noktasına dönüş.

Mesafe: 140 Km

Katılımcı Listesi:

1. Selim Siliğ
2. Selim Leylak
3. Umut Yıldırım
4. Aziz Özkan
5. Adem Ay ( Adem Ay kardeşimizin askere sevk tarihi bugün belirlendi ve İznik Turu' nda bizimle malesef beraber olamayacak! )
6. Engin Yıldız
7. Kudret Kurtcebe ( Yalova' dan Katılacak )
8. Ozan Çolak
9. Faruk karataş
10. Alper Erdim
11. Murat Semiz ( Yalova' dan Katılacak )
12. Uğur Demirtaş

Katılım Şartları:
  • Grup güvenliği ve prensibi olarak kasksız katılım sağlanamaz.
  • Zorunlu olmamakla beraber sürüş seyrinin dikkat ve güvenliği adına eldiven giymeniz önerilir.
  • Grup ön takım kaptanı Umut Yıldırım, arka takım kaptanı Selim Siliğ ve grup yetki kaptanları olan Selim Leylak ve Aziz Özkan' ın uyarılarını dikkate alarak sürüş seyrinin güvenliğini üst düzeyde korumanız önerilir.

Bilgi: Grup ortalama seyir hızı 20 km/sa olarak belirlenmiş olsa da arkada kesinlikle katılımcı bırakılmayacaktır ve grup hızı en yavaş katılımcıya göre seyir esnasında anlık olarak grup görevlileri tarafından telsiz aracılığıyla belirlenecektir.

Bilgi: Tura Katılım fazla olduğundan ve fazla sayıda binicinin olmasının grupta kopmalara sebep olacağından dolayı İznik Tur' umuz 15 kişi ile sınırlanmıştır.

Detaylı bilgi için (link) ziyaret edebilirsiniz.

http://i969.photobucket.com/albums/ae178/kumutyildirim/iznik.jpg

Ek Bilgi:

A.S.U.S. Pedal Grubu' nun ön plânda gördüğü bir kaç maddeden ilki seyir halindeki güvenliktir. Bunu hiçe sayacak herhangi bir sözün ve davranışın da başta bizzat ben olmak üzere tüm çekirdek ekip arkadaşlarımla karşısında durduk, duracağız.

15 kişilik kontenjanımız İznik Turu için dolmuştur ve listede ismi olan arkadaşlardan bile gelmeyen olursa, yine de yeni katılımcı katılamayacaktır.

Konu hakkında, konuyu uzatacak daha fazla söze gerek yok. Lütfen anlayış gösterin.

Sürüş planı Aşağıdaki gibi olacaktır; 1 saat sürüş- 10 Dakika mola; Bu şekilde 3 saat sürüş yapılacak ve akabinde takriben 13:00-13:30 gibi yemek molası verilecektir.Saat 15:00 gibi dönüşe geçilecek ve 1 saat sürüş-10 dakika mola şeklinde devam edilecektir. Saat 19:00 gibi Yalova İskelesinde olunacaktır.

Sürüş ve mola süreleri ön takım kaptanı tarafından tutulacaktır. Olağan üstü bir durum olmadıkça mola harici durulmayacaktır.

Mola süresine sıkı şekilde riayet edilmesi gerekmetedir. 10 dakika içinde herkesin kendisini hazırlaması ve süre bitiminde harekete hazır olması gerekmektedir.

Son Not: Arkadaşlar tur biraz kuralcı oldu.Umarım anlayışla karşılıyorsunuzdur.15 kişilik bir ekibin güvenli ve hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi için kesin ve kati kurallara göre hareket etmek gerekmekte. Bu kurallar kimseyi sıkmak için değil tam tersine herkesin iyiliği için koyulmuştur.

Listede ismi olmadığı halde gruba katılmak veya grupla sürmek isteyecek arkadaşalara kesinlikle izin verilmeyecektir.

@Goflet

şimdi umut ne var biliyormusun canım sıkılıyor onca para vermek açıkçası en çokta canım şu bisiklete verilen para ayıptır ama anlamıyorlar bisiklet çevre dostu bir araç ama gel gelelim resmen cezalandırılıyor işte bu yüzden öfkem yüksek ..... 5 ytl ne demek ayıp ki ne ayıp eskihisar para almıyor şimdi bu da ido o da ido yoksa yenikapı lüks feribot hattını özel şirketmi aldı acaba ...
eskihisarda niye bu uygulama yok ....
bunlar cevaplanması gereken sorularda bu ülkede hangi kuvvet bunu halledecek ...
bu forumda açılan kampanyalar hepsi havada kaldı en çok niye kızdım biliyormusun deniz otobüslerinde bisiklete para konulmasını caydırıcı olsun diye yapmışlar ya benim ahım fena çıkar umut geçen deniz otobüsün biri kaza yaptı
kimse yanlış anlamasın orda masum insanlarda var tabi daha öncede ahım çıktı ekspres trenin üzerine dozer düştü bu ülkede neler oluyor komedi burası hocam ...
tanker ile minibüsün çarpışmasını haber türkten izledim ya hocam zor bu ülkenin akıllanması ....
biz bence önce kafaca kültürce kalkınalım yoksa kültürce kafaca kalkınmayan bir ülkenin asla teknolojik açıdan dünyanın süper devlet olmasını istemem çünki yakışmaz ....
dünyada kalkınmış bir tane müslüman ülkesi yok inşallah kafaca kırarızda örümcek kafalarda örümcek ölürde bu ülke çağdaş düşünen ve yargılayan akıl ve bilimin önderliğinde mevcut batı kültürününde üstüne çıkarda bu anlayışlar bisiklete bakan anlayışlarda biter aydın kafalar istiyorum aydın gerçek aydın kafalar ..

banliyö trenleri masum oda hafta sonları sabah erkenden haydarpaşadan gebzeye gidersen bisiklete 1.5 ytl ve tam bilet 1.5 ytl bisiklet alıyorlar hafta içi yasak çünki doğru dürüst bisiklet koyacak yeryok
feribot 6 ytl toplam gidiş ve dönüş
eskihisardan bisiklete para yok ....
artı dönüşte gene eskihisar gebzeden belkide tek başıma evime topuklayacağım çünki dönüşte tren banliyö kalabalık olmakta ...
insanların sinirli bakışlarından rahatsız olmaktayım aslında insanlar haklı yönetim uyuyor çare bulmuyor ....

artı yenikapı bisiklete inşallah bir gün 1.5 ytl alır bir de pendik lüks feribot hattı...

@Kudret Kurtcebe

Kudu dost evet çok haklısın.Ancak mecburiyet işte.Bizim yakadan başka türlü geçmek çok zor..Bunlarda deli dumrul misali kapıya adam koyup bisiklete para kesiyorlar.

Bizim bisikletler 10-15 kg arası.Sırtında 15 kglik çanta ile girsende paramı alacaklar.Yer kaplıyor desen feribotta bisiklet ne kadar yer kaplarki.

Zamanla değişir inşallah

a.s.u.s lu dostlar eren dostum bursa turunu erteledi ...
bu nedenle beni artk beklemeyeceksiniz ..çünki sabahın köründe tek başıma 06.00 da evden çıkarak 44 km basarak eskihisara gideceğim gerçi tek gitmek bayıcı olacak ama ne yapalım hiç kimse yok açıkçası, bu yolda yalnız kaldım ..
bir buçuk saatte 40 km yi alarak daha önce gebze tren istasyonuna ulaşmıştım tek başıma ...
06.00 da topuklayarak bir buçuk saatte saat 07.30 da gebze tren istasyonunda olarak ordan eskihisara 15 dakikada inerek saat tam 07.45 de feribota binerim ve saat 45 dakika sonra 08.30 veya 08.35 de topçularda olurum 09.30 a kadar laylom lom basarak gelirim ...
ve tam 09.30 da yalova feribot iskelesinde dikilirim evet durum devamlı değişmekte tabi insanların işleri çıkıyor herkes benim gibi emeklimi yahu araba niyetine bisiklet kullanıyoruz...:D :D :D :D

@Kudret Kurtcebe

demişsiniz ya; şimdi bu adamlar bunu okuyup da eskihisardan da diğer şehir hatları vapurlarından da para almaya kalkarlar diye korktum valla:Skull-175

@kırlangıç

o vakit ne yapılır ....
yalova tarafları unutulur bol bol ballıkayalar ,şile ,bıçkıdere molla fenari ...anadolu yakası fethedilir daha önce fethedildiği gibi
polinez .poyraz,riva. bir sürü yer var ......

@Kudret Kurtcebe

Haklısınız.
Ama insan abes veya keyfi yasaklarla, insan hayatını zorlaştıran uygulamalarla veya fahiş ücretlendirmelerle karşılaşınca daha bir hevesleniyor.

Yoksa İstanbulda da gezilecek çok yer var da neden kısıtlanalım, koca şehir de olsa neden hapis kalalım?

18 Eylül 2010 Cumartesi günü İznik Gölü ve çevresinin keşfi amaçlı gezi düzenliyoruz.

İstanbul' dan Yalova' ya feribot ile geçilerek İznik Gölü ve çevresi turumuzu tamamladıktan sonra, dönüş yine feribotla Yenikapı' ya yapılacak.

Orhangazi üzerinden İznik Gölü' ne varılarak, Gölün güney kısmından başlayarak doğu istikametinde çevresini komple pedallayacağız.

Ortalama hız olarak ise 24-25 km/sa yapmayı düşünüyoruz. Bu durumda 10 saatlik turun 6 saatini pedallama 4 saatini de dinlenme, yemek vs. olarak değerlendirmeyi planlıyoruz.

Rota: Yalova Feribot İskelesi' nden hareketle Orhangazi üzerinden İznik Gölü çevresinden tekrar hareket noktasına dönüş.

Katılımcı Listesi:

1. Selim Siliğ
2. Selim Leylak
3. Umut Yıldırım
4. Aziz Özkan
5. Adem Ay ( Adem Ay kardeşimizin askere sevk tarihi bugün belirlendi ve İznik Turu' nda bizimle malesef beraber olamayacak! )
6. Engin Yıldız
7. Kudret Kurtcebe ( Yalova' dan Katılacak )
8. Ozan Çolak
9. Faruk karataş
10. Alper Erdim
12. Uğur Demirtaş

Katılım Şartları:
  • Zorunlu olmamakla beraber sürüş seyrinin dikkat ve güvenliği adına eldiven giymeniz önerilir.
  • Grup ön takım kaptanı Umut Yıldırım, arka takım kaptanı Selim Siliğ ve grup yetki kaptanları olan Selim Leylak ve Aziz Özkan' ın uyarılarını dikkate alarak sürüş seyrinin güvenliğini üst düzeyde korumanız önerilir.

Bilgi: Grup ortalama seyir hızı 20 km/sa olarak belirlenmiş olsa da arkada kesinlikle katılımcı bırakılmayacaktır ve grup hızı en yavaş katılımcıya göre seyir esnasında anlık olarak grup görevlileri tarafından telsiz aracılığıyla belirlenecektir.

Bilgi: Tura Katılım fazla olduğundan ve fazla sayıda binicinin olmasının grupta kopmalara sebep olacağından dolayı İznik Tur' umuz 15 kişi ile sınırlanmıştır.

Ek Bilgi:

A.S.U.S. Pedal Grubu' nun ön plânda gördüğü bir kaç maddeden ilki seyir halindeki güvenliktir. Bunu hiçe sayacak herhangi bir sözün ve davranışın da başta bizzat ben olmak üzere tüm çekirdek ekip arkadaşlarımla karşısında durduk, duracağız.

15 kişilik kontenjanımız İznik Turu için dolmuştur ve listede ismi olan arkadaşlardan bile gelmeyen olursa, yine de yeni katılımcı katılamayacaktır.

Konu hakkında, konuyu uzatacak daha fazla söze gerek yok. Lütfen anlayış gösterin.

Sürüş planı Aşağıdaki gibi olacaktır; 1 saat sürüş- 10 Dakika mola; Bu şekilde 3 saat sürüş yapılacak ve akabinde takriben 13:00-13:30 gibi yemek molası verilecektir.Saat 15:00 gibi dönüşe geçilecek ve 1 saat sürüş-10 dakika mola şeklinde devam edilecektir. Saat 19:00 gibi Yalova İskelesinde olunacaktır.

Sürüş ve mola süreleri ön takım kaptanı tarafından tutulacaktır. Olağan üstü bir durum olmadıkça mola harici durulmayacaktır.

Mola süresine sıkı şekilde riayet edilmesi gerekmetedir. 10 dakika içinde herkesin kendisini hazırlaması ve süre bitiminde harekete hazır olması gerekmektedir.

Son Not: Arkadaşlar tur biraz kuralcı oldu.Umarım anlayışla karşılıyorsunuzdur.15 kişilik bir ekibin güvenli ve hızlı bir şekilde ilerleyebilmesi için kesin ve kati kurallara göre hareket etmek gerekmekte. Bu kurallar kimseyi sıkmak için değil tam tersine herkesin iyiliği için koyulmuştur.

Listede ismi olmadığı halde gruba katılmak veya grupla sürmek isteyecek arkadaşalara kesinlikle izin verilmeyecektir.

Katılımcı Listesi:

1. Selim Siliğ
2. Selim Leylak
3. Umut Yıldırım
4. Aziz Özkan
6. Engin Yıldız
7. Kudret Kurtcebe
8. Ozan Çolak
9. Faruk karataş
10. Alper Erdim
12. Uğur Demirtaş

Katılım Şartları:

Ek Bilgi:

Listede ismi olmadığı halde gruba katılmak veya grupla sürmek isteyecek arkadaşalara kesinlikle izin verilmeyecektir

liste 15 kişinin altına düşmüş, katılım alma durumu mevcut mudur şu an ?

@Eren Boz

Malesef katılım kabul edemiyoruz.

Teşekkürler

• Beğen
Tepkiler: Eren Boz
anlıyorum en baştaki kuralınızı uygulamaya devam ediyorsunuz. daha sonraki turlar için şöyle bir katılım yapısı önerisinde bulunmak isterim. Mesela kendi durumumdan yola çıkarak tur kontenjanı dolduğunda benim 18 eylülde işlerim vardı ancak daha sonra bu durumum ortadan kalktı ve diğer insanlarında farklı işleri falan çıktı ve üst kontenjan limiti dolmadı gördüğünüz üzre. 2 Aşamalı katılım alımı yaparsanız daha mantıklı bir yapı olur ilk önce turun tarihi belli olduğunda kontenjan limiti ile alıma başlarsınız son 1 hafta, 4 gün size ne kadar uzunlukta zaman uygunsa(başta belirtmek üzere) o süre kala mevcut liste kontenjan limitinin altında ise tekrar alım yapar böylece son zamandaki değişikliklere daha yatkın bir yapı olmuş olur.

wunder...,

http://icons-ecast.wxug.com/i/c/a/sunny.gifCumartesi
Açık. Yüksek: 28 °C . Rüzgar Kuzey 10 KM/S .

cumartesi Gecesi
Açık. Düşük: 11 °C . Rüzgar Kuzey 10 KM/S .

accu..

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/1_int.jpg
Saturday 18/09/2010
plenty of sunshine
High Temperature: 27°C
RealFeel: 29°C
(link) (link)

sabah akşam ısı farklılığı fazla ona göre önlem alacağım akşam 11 derece soğuk sayılır....

@Eren Boz

Eren bey;

Siz kendi grubunuz ve turunuzda bahsetmiş olduğunuz kuralları uygularsınız.

Bizim grubun kuralları ve yaklaşımı bu şekilde.

Bu kontenjan konusu neden bu kadar sorun oldu onuda anlamış değiliz.

Kontenjan sebebini defalarca açıkladık.Lütfen bu konu hakkında bir daha kimse

bir yorum yazmasın.

Herkes tur yapmakta ve istediği kadar kişi ile gitmekte serbest.

Arkadaşlar uslüp biraz sert oldu kusura bakmayın.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Selim Siliğ
dostlar...
burda herkes benim dostum ....
yalnız kişilerin yapmış olduğu organizasyonlar farklı olabilir demokrasi nedir
isteyen istediği gibi tur düzenler birisi çıkar derki arkadaş ,ben 10 kişi ile gideceğim nedeni süratli tempo yapmaktayım ve güzergahım poyraz yada garipçe yada belgrad olacak diyecektir bu sahil yolunda süratli bisiklet kullanılacağından 10 kişi makul bir sayıdır ...
neden olarakta sahil yolunun darlığını gösterecektir ...
nitekim 25 kişi sahil yolunda sürat yapamaz bu intihar demektir ....
heleki dönüşte ortaköyde trafik tıkanmaktadır ve dönüşü maslaktan yapmayı dostumuz düşünebilir yalnız zincirlikuyuna kadar kavşaklar vardır ....
bu bir tarzdır....

başka bir dostumuz kontenjanı 15 kişide tutar ama derki listeye adı yazılıp gelmeyen olursa o gün işi çıkan olursa gelmeyen listedeki arkadaşın yerine yeni birisi alınmayacaktır der ...bu da başka bir tarzdır ......
bunada saygı duyulur ......

amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
insanlara bunaltır derecede her yerde her şekilde gerek tur esnasında vede
tur öncesinde kask fanatikliği yapmak insanları turlardan uzaklaştırır...
ayrıca a.s.u.s lu dostlarım kask konusunda haklı olduklarını söylemekteyim .
evet ben haziran tenmuz ve ağustos aylarında bazen havanın durumuna göre eylül de kafam müthiş terlediğinden kafamdaki bandana kask ile yapışık hale gelmekte ve benim konsantrasyonumu bozmakta ayrıca espidilerden su girince ben müthiş rahatsız olmaktayım bu kış galba yağmurlu olursa hafta sonları yatacağım ....

evet dostlar ...
her yiğidin yoğut yiğişi farklıdır birbirimizin yoğurt yiğişlerine sempati ile bakarsak sorun olmaz....

ayrıca cumartesi günü kaskımla ve bandanamla hazır olacağım ısı fazla değil 29 derece 35 olsaydı o vakit kafam müthiş terlerdi ....

Öncelikle,

Arkadaşlar, dün akşam ortaya çıkan bir durum itibariyle bu hafta sonum ofiste geçecek :mad: :ci: İlk seferde bu şekilde bir şey olmasını istemiyordum, özür dilerim.

İkincisi, defalarca belirtilmesine rağmen, bizim milletimizin tipik bir örneği olarak, ısrar, pazarlık, ikna çabaları vs vs hiç eksilmedi. Sevgili bisiklet dostları, arkadaşlar defaten açıkladılar, nazikçe, saygılı biçimde tekrarlamaktan yılmadılar. Bu iş, sınavla personel alımı işi değil. Yol herkese açık. Siz de bu yolu turlamak istiyorsanız ayrıca bir grup oluşturup yola çıkabilirsiniz. Örneğin, ben bu hafta gidemiyorum, 2 hafta sonra bir arkadaşımı ayarlayıp inşallah çıkacam aynı yola. Sağlıcakla kalın...

Katılımcı Listesi:

1. Selim Siliğ
2. Selim Leylak
3. Umut Yıldırım
4. Aziz Özkan
6. Engin Yıldız
7. Kudret Kurtcebe
8. Ozan Çolak
9. Faruk karataş
10. Alper Erdim
11. Uğur Demirtaş

Katılım Şartları:

Ek Bilgi:

Listede ismi olmadığı halde gruba katılmak veya grupla sürmek isteyecek arkadaşalara kesinlikle izin verilmeyecektir

Merhaba arkadaşlar;

Yenikapı-Yalova: 08.00
Yalova-Yenikapı: 19.30 olarak biletleri aldım. Doğru mudur?

Geri