Scudo Sports

A.S.U.S Pedal Grubu İznik Gölü ve Çevresi Turu(18.09.2010 Cumartesi)

Ve beklenen İznik Turu' muza gidiyoruz!

18 Eylül 2010 Cumartesi günü İznik Gölü ve çevresinin keşfi amaçlı gezi düzenliyoruz.

İstanbul' dan Yalova' ya feribot ile geçilerek İznik Gölü ve çevresi turumuzu tamamladıktan sonra, dönüş yine feribotla Yenikapı' ya yapılacak.

Orhangazi üzerinden İznik Gölü' ne varılarak, Gölün güney kısmından başlayarak doğu istikametinde çevresini komple pedallayacağız.

Toplam katedilecek mesafeyi yaklaşık 140 km olarak belirledik.

Parkur ise genel itibariyle düz fakat yine ufak tefek iniş çıkışlar mevcut.

Ortalama hız olarak ise 24-25 km/sa yapmayı düşünüyoruz. Bu durumda 10 saatlik turun 6 saatini pedallama 4 saatini de dinlenme, yemek vs. olarak değerlendirmeyi planlıyoruz.

Tarih: 18.09.2010 Cumartesi

Buluşma Yeri: Yenikapı Feribot İskelesi

Topanma Saati: 07:30

Gidiş Hareket Saati ve Yeri: 08:00 - Yenikapı Feribot İskelesi

Dönüş Hareket Saati ve Yeri: 19:45 - Yalova Feribot İskelesi

Rota: Yalova Feribot İskelesi' nden hareketle Orhangazi üzerinden İznik Gölü çevresinden tekrar hareket noktasına dönüş.

Mesafe: 140 Km

Katılımcı Listesi:

1. Selim Siliğ
2. Selim Leylak
3. Umut Yıldırım
4. Aziz Özkan
5. Adem Ay ( Adem Ay kardeşimizin askere sevk tarihi bugün belirlendi ve İznik Turu' nda bizimle malesef beraber olamayacak! )
6. Engin Yıldız
7. Kudret Kurtcebe ( Yalova' dan Katılacak )
8. Murat Yalçın
9. Ozan Çolak
10. Faruk karataş
11. Cihan Sönmez
12. Alper Erdim
13. Samet Özdemir ( Yalova' dan Katılacak )
14. Murat Semiz ( Yalova' dan Katılacak )
15. Uğur Demirtaş

Katılım Şartları:
  • Grup güvenliği ve prensibi olarak kasksız katılım sağlanamaz.
  • Zorunlu olmamakla beraber sürüş seyrinin dikkat ve güvenliği adına eldiven giymeniz önerilir.
  • Grup ön takım kaptanı Umut Yıldırım, arka takım kaptanı Selim Siliğ ve grup yetki kaptanları olan Selim Leylak ve Aziz Özkan' ın uyarılarını dikkate alarak sürüş seyrinin güvenliğini üst düzeyde korumanız önerilir.
Bilgi: Grup ortalama seyir hızı 20 km/sa olarak belirlenmiş olsa da arkada kesinlikle katılımcı bırakılmayacaktır ve grup hızı en yavaş katılımcıya göre seyir esnasında anlık olarak grup görevlileri tarafından telsiz aracılığıyla belirlenecektir.

Bilgi: Tura Katılım fazla olduğundan ve fazla sayıda binicinin olmasının grupta kopmalara sebep olacağından dolayı İznik Tur' umuz 15 kişi ile sınırlanmıştır.

Detaylı bilgi için (link) ziyaret edebilirsiniz.

http://i969.photobucket.com/albums/ae178/kumutyildirim/iznik.jpg

Ek Bilgi:

A.S.U.S. Pedal Grubu' nun ön plânda gördüğü bir kaç maddeden ilki seyir halindeki güvenliktir. Bunu hiçe sayacak herhangi bir sözün ve davranışın da başta bizzat ben olmak üzere tüm çekirdek ekip arkadaşlarımla karşısında durduk, duracağız.

15 kişilik kontenjanımız İznik Turu için dolmuştur ve listede ismi olan arkadaşlardan bile gelmeyen olursa, yine de yeni katılımcı katılamayacaktır.

Konu hakkında, konuyu uzatacak daha fazla söze gerek yok. Lütfen anlayış gösterin.

ÖNEMLİ NOT :

Sürüş planı Aşağıdaki gibi olacaktır;

1 saat sürüş- 10 Dakika mola;

Bu şekilde 3 saat sürüş yapılacak ve akabinde takriben 13:00-13:30 gibi

yemek molası verilecektir.Saat 15:00 gibi dönüşe geçilecek ve 1 saat

sürüş-10 dakika mola şeklinde devam edilecektir.Saat 19:00 gibi Yalova

İskelesinde olunacaktır

Sürüş ve mola süreleri ön takım kaptanı tarafından tutulacaktır.

Olağan üstü bir durum olmadıkça mola harici durulmayacaktır

Mola süresine sıkı şekilde riayet edilmesi gerekmetedir.10 dakika içinde

herkesin kendisini hazırlaması ve süre bitiminde harekete hazır olması

gerekmektedir.

Son Not:

Arkadaşlar tur biraz kuralcı oldu.Umarım anlayışla karşılıyorsunuzdur.15 kişilik bir ekibin güvenli ve hızlı bir şekilde

ilerleyebilmesi için kesin ve kati kurallara göre hareket etmek gerekmekte.Bu kurallar kimseyi sıkmak için değil

tam tersine herkesin iyiliği için koyulmuştur.

Listede ismi olmadığı halde gruba katılmak veya grupla sürmek isteyecek arkadaşalara kesinlikle izin verilmeyecektir.

Teşekkürler

Scudo
Son Not:

Arkadaşlar tur biraz kuralcı oldu.Umarım anlayışla karşılıyorsunuzdur.15 kişilik bir ekibin güvenli ve hızlı bir şekilde

ilerleyebilmesi için kesin ve kati kurallara göre hareket etmek gerekmekte.Bu kurallar kimseyi sıkmak için değil

tam tersine herkesin iyiliği için koyulmuştur.

Listede ismi olmadığı halde gruba katılmak veya grupla sürmek isteyecek arkadaşalara kesinlikle izin verilmeyecektir.

Teşekkürler

umut dostumun mesajı....

evet daha önce iznik turu organize edilmiştir bu turda yer aldım ....
128 km olarak çıkmakta toplam km yalova iznik yalova -128 km
rampa yok ama yalovadan orhan gaziye giderken sık rampalar var dönüşte ise epey uzun orhangazi rampasını çıkacağız 9 kişi ile başladığımız tur bir arkadaşın dizine kramp girmesi ile sekize düşmüştür ... allahtan turun başında olmuştur olay ve yalovaya geri dönmüştür ...
iznik e grup varmıştır ....dönüşte ise bir arkadaş yorulmuştur ve kamyonla gitmiştir bazı arkadaşlar hiç uzun yol tecrübesi olmadan bu uzun yolu kolay turlarla karıştırmaktadırlar düzenlediğim tüm ağır organizasyonlarda nasıl pedalşörlerin zorlandığını ve hatta kesildiklerine şahit oldum ...
ve gelmeyin demedim ama turun ağır olduğunu söyledim bekleyeceğimi söyledim tabi beklerken mütemadiyen yerimde saydım şimdi ben bu özveriyi gösterdim nitekim son polinez bol rampalı turda epey yerde bekledim ve yerimde saydım ...eklem yerlerin soğumaması için ...
yalnız burada a.s.u.s lu dostlarımın işi en ince ayrıntısına kadar düşünmeleri takdire şayandır bu tur gezi turu değildir ...
iznik turuna gelecek dostların uzun yol tecrübesi olması gerekmektedir üstelik bu tur konaklamalı değilidir ha konaklamalı olsaydı o vakit iş kolaydı gölün çevresini boydan boya dolaşmanın zor tarafı vardır evet düz yoldur ama orada grubun ritmi önemlidir ve tabiki grup içersinde makara çevire çevire yorulanlar olacak ....
düz yolda yorulmadan gitmenin teknikleri var spd kullanırken sağ tarafa az yüklenerek yol almaktayım ve böylelikle sağ ayak az yorulmakta....
belli tempoyu yakalamanın yorulmadan tekniklerini düz yolda uygulayamayan bir dostumuz dönüşte kamyonla dönmüştür....
bu forumda uzun zorlu yol tecrübesi olan arkadaşların görüşlerine ve fikirlerine her vakit saygım olmuştur çünki benim bile -uzun ve zorlu turları bir güne sıkıştırmayı seven - bir kişinin bile öğreneceği ,tecrübeli ağızlardan alacağı hayati bilgiler vardır bilgi ve teknik çok önemlidir heleki uzun ve zorlu bir tura gidiyorsak ...

bu gurupta yer bulamayanlar bizim guruba gelebilir...
bizim gurupta kontejyan sınırlaması yoktur onlarca yüzlerce ve hatta binlerce kişide olabilir herkes kendinden sorunludur yol bellidir guruplaşmaya karşıyım:::))))
iyi olan kazansın ::::))))))

@Hasip Çehre

Hasip Bey;

Kimseyle yarışmıyoruz.Amaç tura katılan herkesin birlik beraberlik içinde turu tamamlaması.

Siz kendi düşünce tarzınızda davranmakta özgürsünüz ancak bunu bu konu üzerinden yapmazsanız seviniriz.

Teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: Uğur Demirtaş
@Hasip Çehre

Hasip Bey, sizi rahatsız edeceksek, biz başka bir gölün etrafını turlayalım....

@Goflet
Ha! tam ben de onu soracaktım..Alalım biletleri bari.Beş'er lirada binişte bayılcaz.Samatyadan bi kayık kiralayıp öyle mi geçsek marmarayı ne? ;)

@mtsemiz
:) olmadı biz soldan dönelelim gölü..

internetten gidiş dönüş biletimi aldım dostlar ;) bu arada bisiklete para alıyor muydu bu tekneler?

kesinlikle biz sizden rahatsız olmayız benim gır gır yaptığımı anlamadınız herhalde neyse, hatta sizden bir miktar yardımda almayı düşünüyorduk fakat biraz bizi çekebilirmisiniz diye soracaktım ama 15. kişinin haricinde guruba kesinlikle katılmasına izin verilmeyeceğinden bunu sormanın anlamı yok tabii..
ama lütfen yanlış anlamayın beni öncelikle zaten sadece bu tura katılma cesareti gösterilmesinden dolayı katılanları kutlarım herkese başarılar sorunsuz ,eğlenceli turlar dilerim...::::::):)):):):):):)::):):):

@Hasip Çehre

Sizede Tek kişilik grubunuzla başarılar dileriz Hasip bey :)

Details for 18 September 2010

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/1_int.jpg
plenty of sunshine
High Temperature
77°F
RealFeel®
84°F
Winds
NE 5
Hours of Rain
0 Hours

akşam

http://vortex.accuweather.com/adc2004/common/images/wxicons/87x79_blue/33_int.jpg

clear
Low Temperature
59°F
RealFeel®
60°F
Winds
ENE 3
Hours of Rain
0 Hours

ben de 18inde bursaya gitmeyi düşünüyorum. acaba yalovaya pedallayacak güruh için yalovaya kadar bir düzen yapabilir misin kudret abi. Şahsen ben eskihisara nasıl rahat varabileceğimi bilemiyorum.

@Eren Boz

yalovadan pedallayacak bir tek ben varım şu an şimdilik tabi ama eren dostum ben sabahın köründe saat 06.00 da yola çıkacağım anca giderim sen karşıdan nasıl gelebilirsin
sabah saat 05.45 de bostancı adalar iskele önünde olman lazım eskihisar tam 44 km gebze de hafif rampa çıkarak gebze tren istasyonun ordan eskihisara ... ordan sonra biliyorsun topçular yalova arası 12 km ...
ben dostlarla saat tam 09.30 da yalova feribot iskelesinde buluşacağım ....

Katılımcı Listesi:

1. Selim Siliğ
2. Selim Leylak
3. Umut Yıldırım
4. Aziz Özkan

aziz dostumuz askere gitmiştir kendisine hayırlı tezkereler...

6. Engin Yıldız
7. Kudret Kurtcebe ( Yalova' dan Katılacak )
8. Murat Yalçın
9. Ozan Çolak
10. Faruk karataş
11. Cihan Sönmez
12. Alper Erdim
13. Samet Özdemir ( Yalova' dan Katılacak )
14. Murat Semiz ( Yalova' dan Katılacak )
15. Uğur Demirtaş

tüm arkadaşlara ve bu turu düzenleyen a.s.u.s lu dostları tebrik eder
havanın bozmamasını temenni ederek hepimize hayırlı yolculuklar dilerim ...

@Murat Erdoğan

Murat Bey;

Malesef bu tur için kontenjan doludur.

İlginize teşekkürler.

Kudret abi o saatte karşıda olmam imkansız :), hem uyanmak zoor hem karşıya geççek araç bulmak zor. En iyisimi sen bana hangi yolu kullandığını bi tarif et ben sonra oradan gideyim.

@Orhan Kılıç
Süpersin Orhan abi.Belki rekabetten tırsıp ido da almamaya başlar:D

@Orhan Kılıç

bence bu fikir süper büyük en az 20 kişinin bisikletini alabilecek bir zodyak bir arkadaşımızda olsa gerek avrupa yakasında gerekse anadolu yakasında ve emniyetli bir şekilde kilitleme olayı yalova sahiline iki adet büyükçe zodyak.. evet acaip rakip oluruz havamızda gerçekten büyük olur ...
dönüşte anadolu yakası bostancıya avrupa yakası istediği limana yada yenikapıya yanaşır şişirme bir zodyak olabilir kolayca arabanın üstüne monte edilir ne hayal ama......

zodyaklı su düşen zodyaklı esen köy ve erikli delmece turları ...

:D :D :D

Geri