Scudo Sports

" 8 Şubat " Pazar...Belgrat Ormanı Rampa + Ekşııın (:

Scudo
Pazar günü TCDD'nin tahsis ettiği "hususi katarın" son vagonuna binerek Sezgin, Berk ve Tuna ile birlikte trende tanışıp kaynaştık ve Sirkeci'den Beşiktaş'a pedal bastık. Orada tanıştığım harika dostlarla birlikte bardak boşalırcasına yağan yağmura, su dolu yollara rağmen grup disiplini ile Validebendi'ne vardık. Çayırbaşı rampasındaki zorlanmam sırasında yanımdan ayrılmayıp bana destek olan Mert arkadaşıma burada teşekkür etmek isterim. Validebendinde bize yapılan sıcak karşılama sonrası Aktif Pedalın sıcak sosisi ve üçü birarada kahvesi sayesinde kendimize geldik. İlhan Bey'le birlikte bir masaya oturup çorap değişimi yapıp, iniş rüzgarına önlem olarak bir orta katman daha giyindik. Dönüşte su dolu ve kaygan rampadan inme zevkini tadarken yanımızdan hızla geçen araba ve otobüslerin yarattığı tsunamileri yaşadık. Dönüş yolunda karşıdan esen rüzgarın yarattığı nefes kesilmelerinde özellikle değerli Berk (defalarca), kaptanımız Mert ve diğer arkadaşların verdiği "teknik destek" ve gerektiği zamanlarda verdiğimiz kısa molalar ve trafikte bana yol gösteren emniyetimizi alan sevgili arka kaptanımız Kudret Bey sayesinde harika bir gün geçirdim. Sezgin kardeşimin fotoğraflarına bakarak aynı anları tekrar yaşıyorum.

Geziden çıkarılacak hisseler:

1) Yoğun yağmur en teknik Goretex'li Columbia ayakkabının da, özgün teknolojiyi yansıtan poşete sokma tekniğinin de (Berk, Sezgin) içine üstten bir türlü giriyor. En iyi çözüm fermuarlı ayakkabı koruyucusu giyip (10 YTL) su/rüzgar geçirmez pantalonu üstüne geçirip pantalonu bilekten cırtcırtla sıkmak. Ben Tchibo'nun iç poları çıkarılmış nefes alan kayak montunu ve kanyonltd'nin imalatı su atan/windstopper pantalon giymiştim, montun başlığını da kaskın içine sokunca hiç ıslanmadım, sadece pedallarken üstten ayakkabılarıma su girdi.

2) Hava şartları ve kişisel performans ne olursa olsun bisikletçi ve ruhu ve kardeşliği her şeyin üstesinden geliyor ve günün harika bir şekilde yaşanmasına neden oluyor.

Bir sonraki gezide görüşmek üzere
Selamlar, sevgiler, bisikletle kalın
Ercan

@szgn

Sezgincim ben bi ara su tırs gelip tırıs gitme durumunun acıklamasını senden alsam diyorum...:) :D Turkcemi zenginlestirsem...Dostumu dusmanı mı bilsem...:D :D :D

Yine de seviyorum seni...:D :D Komsumu bastan cıkarmaya calıssan da...:D :D Tırs gelmeden tırıs gitmemek umidiyle...:D :D

Selamlar....

@esin

Esin'cim kızlar seker oldukları icin ( benim gibi :D ) yagmurda erime durumları var...:D :D Bu yuzden yagmurlu gezilere katılamıyorlar...Bu erime durumu ortadan kaldırılabilse belki biz de bu yagmurlu gezilere istirak edebiliriz....:D :D :D

@esin
esin bisiklet dostum
hanımlar asla yağmurda erimezler
hanımlar evet hepiniz birleşeceksinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
yağmur kar kış rüzgar demeden bisiklete bineceksinizzzzzzzz
kim tutar sizi
robocop

@trinity72

Yağmurda erime problemi için kendimi örnek gösteriyorum Elmasçığım.:rolleyes: Eve gidip dış giysilerimi çıkarttığımda aldığım önlemlerin bu kadar iyi sonuç vereceğini hiç tahmin etmemiştim. Ayaklarımın ıslanmaması için ayakkabımın üstüne geçirdiğim kalın alışveriş poşetlerini :D ve ayakkabımı çıkarttığımda ayaklarımın hiç ıslanmamış olduğunu gördüm. Sadece Poşeti bilek kısmından lastikle bağladığımdan, bilek kısmında terlemeden dolayı ıslaklık vardı. Ayrıca yağmurluğumun ve su geçirmeyen pantalonumun performansıda gayet iyiydi. Tabi ki biraz ıslaklık vardı ama bu yağmurdan değil, terlemeden kaynaklanıyor.:eek: Hatta bi ara gaza gelip " YOKMU BENİ ISLATACAK !!! " diye bağırdığımı hatırlıyorum.:D Beklediğimde oldu zaten. Belgrattan çıktıktan sonra ki düzlükte ilerlerken karşı yönde gelmekte olan bir iett otobüsü yolda ki su kütlesini olduğu gibi 5-6 kişinin üzerine ( Bende dahil ) resmen boşalttı.:p Buna rağmen herkesin yüzü gülüyordu.:D :D :D Hadi Elmas Abla Dallas yokuşunun ortasında durma alışkanlığından kurtulduğun gibi şu ıslanma fobinden de kurtul ve yağmurlu havalarda bize katıl. Diğer bayanlara da örnek ol böylece.;)

UNUTMA

KİRLENMEK
BİSİKLETE BİNMEK
ISLANMAK
HATTA BİSİKLETE BİNERKEN ISLANMAK GÜZELDİR.

@BERKERO

berkero bisiklet dostum
bu poşet işini bende yapacağım bir dahaki yağmurlu turda
monttan su geçmedi ve eşortman altıda suyu geçirmedi
malesef eldivenler geçirdi
su geçirmeyen eldivenlere bakacağım
kastan su az girdi kar maskesi pek ıslanmadı
yeni bir turda görüşmek üzere
robocop

@BERKERO

Berkcim verdin yine coskuyu....:D :D :D En son yine boyle verdigin cosku ile Dallas yokusunu tam 2 kez tek pedalda cıkmıstım...:) :) Hatırlıyorum...:D :D ver coskuyu bakalım....Hazır mıyız , Are you ready deme zamanı yakın sanırım...:D :D

Bir ilke daha imza atma zamanım mı geldi ne ??? :D :D :D :D

@trinity72
haydi elmas kaptan
haydi göster kendini
robocop karbon apaçi

Selam Grup,

Sabah 07:00 ayaktayııım:) hazırlıklarımı yaparak yola koyuldum.Havanın yağışlı ve fırtınalı olacağı haberini,telefondan sevgili İlhan abimle paylaşmıştık;) Her türlü hazırlığımı yaparak pedala kuvvet Kadıköy'deyim.Orada,ilk gelen arka takım kaptanı Robocop la gelen arkadaşlarımızı beklemeye koyulduk.Amaniiiiiiiin İlhan abim yeşiller içinde parlaya parlaya gelmessssmi:D Yeni aldığı pançosu ortalığı yakııyooo:smily143: Neyse güle güle kullan faslı,sohbet muhabbet,diğer gelen dostlarla beraber vapura bindiik:) Deniz çalkantılı,Robocop bisikletleri sağlama alalım dalga geliooo dedi:p Veeee aradan 10 dk geçmeden gelen dalga ile sarsıldık.Neyse ki ben ve Robocop bisikletlerimizin üstüüüne zıplayarak onları sağlama almıştııık Daha sonra öğrendik ki İlhan abim sandalyeden yere düşmüş,olası 1 kazayı hafif atlatmış,Muhammet dostumuz ona yardım ederek kazayı atlatmışlar.Yalnız olumsuzluklar bununla kalmayıp motorun hava yapması yüzünden denizin ortasında bekler olduk.O sırada gelen telefona konuyu izah ettim.Neyse uzatmiim kıyıya yanaşarak AV.Y Grubumuz,toplam 13 yürekli pedalsever dostumuzla,Gezimiz ve gidiş modumuz,fren masafemiz konusunda yaptığım konuşma sonunda Çayırbaşı'na kadar sorunsuz ulaştık Rampa çıkışı Robocop önde ben en arkada,Grubumuzu kontrol ederek Belgrat'a giriş yapacağımız sırada,sevgili Uğur "kaptan neredesiniz yarış bitti"diyerek bizleri karşıladı:) Beraber Ormana giriş yaparak Valide Bendine ulaştık.Orada uzun zamandır görmediğimiz dostalarımız ile karşılaşarak Özlem giderip sohbet ettik.Bu arada parkur keşfi ve diğer hususlar gerçekleştirildi.Yaptığım konuşma ve aldığımız karar çerçevesinde aynı istikametten geri dönerken,sevgili Merwe bizleri Çayırbaşı girişinde karşıladı sağolsun.Sohbet,muhabbet bizleri yolcu ettikten sonra,aynı istikameten geri dönerek Beşiktaş'da dostlarımız ile vadalaşıp A.Y na dönerek bu güzel,bol yağışlı,bereketli günü noktaladık:winkenlux Gezimize katılan,paylaşımda bulunan,güler yüzünü,tatlı dilini eksik etmeyerek Grup Disiplini içinde padal basan,yardımını ve desteğini esirgemeyen herkese;) ,bizi aç bırakmayarak karnımızı doyurup,güler yüzle ilgilenen Aktif Pedal Ekibine,Organizasyonu hazırlayıp emeği geçen Kaçkar Bisiklet Ekibine teşekkür ederim;) Birlikte Nice Renkli ve Keyif dolu Gezilere İnşallah......sevgilerrr

" Bol Sporlu ve Pedallı Günler "

Pedalsesi İst Temsilcisi
Mert Arsan

@sports-man
gerçekten dalgayı gördüğüm an allah dedim gittik
yalnız ilhan baba gerçekten tehlike atlatmış biz aşağıda bisikletleri mert kaptan la tutarken bir ara yukarı çıktığımda yukarısı savaş alanı gibiydi
o dolap allahtan düşmemiş neyse ilhan baba ya geçmiş olsun
robocop

Geri