Scudo Sports

8 Mart bisikletle köprü geçişi

ben haydarpaşa gardan katılmayı planlıyorum var mıdır yol arkadaşı?

Scudo
@dogukan demirbek iki kişi olarak bostancıdan biz de katılabiliriz.

8:15 e yetişeceğiz, arkadaşım aydostan gelecek. Ben küçükyalıdan. Ayrıca o günün hava durumu için
(link)

@evrim bilgen

8.15te orada olacagim kalkisimiz da bi 10 dakika surer. haberlesiriz, gec kalma olasiligi varsa arkadasin esnetiriz 5 dakika kadar. sonucta 45 dakika surmeyecektir kadikoye gidisimiz.

@seda karakaya

haydarpasa'dan iskeleye gelin oradan hep birlikte gidelim. toplanisimiz bostancidan olacak. 9da vapur iskelesinde olmayi planliyoruz. 9.15'te aksilik olmazsa vapura binecegiz.

Selamlar herkese,

Köprü girişi, geçişi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken noktalar var.
Herşeyden önemlisi bu etkinliğin asıl amacı köprü geçişi değildir. 8 Mart Kadınlar günü ve kadına yönelik şiddete dikkat çekmek içindir.
Öncelikle bu bir yarış değil. En önde son sürat gidene madalya verilmediği gibi en arkada kalanı da köprüden aşağı atmıyorlar. Bu sebepten dolayı bütün katılımcılar birlikte hareket ederse daha güvenli olacaktır. 30 km ortalamayla pedal atan biri hızını düşürmeli, 10 km hızla giden biri de gayret ederek biraz hızlanmalı. Hızlanamıyorsa da diğerleri onlara ayak uydurmalı.

Kimileri köprü üstünde fotoğraf çekmek isteyecektir. Lütfen böyle bir girişim olmasın. LÜTFEN. Sizin bir selfie çekiminiz bir kazaya sebebiyet verebilir. Zira önemli olan sizin selfie fotonuz değil birlik olarak ve güvenli bir şekilde köprüden geçmektir. Unutmayın ki bu etkinlik gelecekte köprülerin bisikletle geçişine izni konusunda birer referans olabilir.

Köprü üstündeki bağlantı noktalarında boşluklar var. Oralardan geçerken dikkatli olmak gerekir. Yine aynı şekilde bağlantı noktalarında kot farkı mevcut. Hızlı giderseniz kaza yapma riskiniz var. Yani sürat felakettir :)

Etkinlik sayfasında şöyle birşey paylaşıldı. Köprü öncesi son toplanma noktası. Yani katılımcılardan önde olanlar hızını düşürecek, arkadakilerin yetişmesi beklenecek.
(link)

Durmanız gereken bir durumda lütfen yolun sağına yaklaşın ve en sağda durmaya gayret edin. Şerit değiştirirken, önünüzdekini geçerken sesli uyarı yapın.
Mecbur kalmadıkça ani frenden kaçının, Zira herkes hidrolik fren kullanmıyor :) Yine önünüzdekiyle 1-2 metre mesafe bırakın ki ani duruşlarda zincirleme kaza yaşanmasın.

Hepimiz aklı başında insanlarız. Yukarıda belirttiğim hususların boşa olmadığını biliyorsunuz. Ki bu yazım kanı kaynayan, ilk kez köprü geçecek gençler için.
Ha yine de ''bu kadar uyarı yapma, kısa kes te aydın havası olsun dingil'' diyeniniz çıkarsa da canı sağolsun :) Ben baştan uyarayım da sonrasında kötü bir durum yaşanmasın.

Biri beni durdursun. Klavyeyi önümden alsın :)
Saygılar, sevgiler.

Not: Gelip gelemeyeceğim belli değil. Yetişebilirsem 8:15'teki bostancı ışıklara yetişmeye çalışırım. Olmadı arkadan pedallarım.

Edit: Etkinlik sayfasını takip edin. Yeni bilgiler paylaşılıyor.
(link)

@Fatih Çetin
Çok güzel yazı olmuş özellikle söyleşi tarzındaki bu yazıları okumaktan zevk alıyorum. Her şeyi açıklamış arkadaş :)

• Beğen
Tepkiler: Fatih Çetin
@Melih Muratoğlu
Estağfurullah. :)
Köprüden birkaç kez geçtim. (Kaçak ta geçtim, zira kıçımda ogs yok, plaka yok :p ) Kalabalık sürüşlerde ufak tefek aksilikler çıkıyor. Son köprü geçişinde araç sürücüleri ile tartışma da yaşanmıştı. Böyle tatsızlıklar olmasın, etkinliğin asıl amacı gölgelenmesin istiyorum, istiyoruz.

Edit: ogs kıça takılmıyordu değil mi :D

@Fatih Çetin

işte bu! abi tebrik ediyorum. gunlerdir anlatmaya calistigimizi tek kalemde toparlamissin.

bu arada cumartesi gibi tekrar konusuruz, uygun olursan birlikte gideriz. gec kalma durumu olursa da bekleriz. :)

@Fatih Çetin

işte bu! abi tebrik ediyorum. gunlerdir anlatmaya calistigimizi tek kalemde toparlamissin.

bu arada cumartesi gibi tekrar konusuruz, uygun olursan birlikte gideriz. gec kalma durumu olursa da bekleriz. :)

@dogukan demirbek
Dediğim gibi, işlerimi ayarlayabilirsem geleceğim. Benim yüzümden grup beklemesin. Gelecek olursam bir şekilde yetişirim ben:)

@Fatih Çetin

anlastik! :)

anadolu hazir nerede ne zaman bulusacagimiz net. avrupa nerede? avrupa'dan katilacak arkadaslar da net bilgi verirlerse katilacak diger arkadaslar icin saglikli olur.

@dogukan demirbek
Ben Bağcılardan geleceğim. Ya sahile inip oradan gelenlere n bir gruba katılırım yada solo gelirom ama orada buluşacağız elbette

@dogukan demirbek

@lealtad

Biz avrupa yakasına geçince ortak bir yerde buluşsak forum ailesi olarak hep beraber ana buluşma yerine gitsek çok güzel olabilir :)

@Yağız Gökmen
Biz biaç kişi buluşma yerinde olacağız lakin bjk stadının önünde. Mesela tqm olarak vapurdan inip stat tarafına caddeden karşıya geçince orada bekleyebiliriz. En azından saat verirseniz ben vapurdan innleri orada karşılarım;)

@lealtad 9:15 vapura binsek kadıköy beşiktaş yarım saat sürüyor olması lazım 45 te iskelede oluruz

@Yağız Gökmen
Aynen. Özelde telefon veririm olmadı sorun çıkarsa diye. Sercan falanda başlama noktasında olacak zaten direk orada buluşacaklar da var

Bostancı ışıklardan geçecek olan arkadaşlar bisiklet yolunu mu kullanacak bağdat caddesini mi ?

Anadolu yakası buluşma noktası yer ve saati neresidir bir kaç yer geçiyo tam olarak anlayamadım.

@Melih Muratoğlu ben oyumu cadde den yana kullanıyorum zaten kalabalığız yol üstünde ki arkadaşları da gruba ekliyerek gideriz tabi ki topluluk nederse uyarım

@sinan sertkaya 8:15 bostancı ışıklar eğer eviniz kadıköye doğru ise yol üstünden katılabilirsiniz 9:15 beşiktaş vapurundayız

Geri