Scudo Sports

78 Km Hız!, ile Karakolda geçen 13 Saat

Yoldakiseruven

༼ ºل͟º ༽🧌
Tepki
1.212
İsim
Lemi Dolunay
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
Merhaba arkadaşlar Şuan Hastane den yazıyorum 1 Temmuz Pazartesi günü saat 14 sularında bir arkadaşımla bir bayırdan aşağı hızlı şekilde bisikletlerimizle indik Yer Kırklareli de geçiyor Aşağıda polis kontrolü vardı tam kontrolün oradan geçerken polis el kol hareketi yapıyordu bende yanından geçtim hemen arkamda olan arkadaşımda vardı yolda ilerlerken motorsikletli polis peşimize takıldı anons geçip kenara çekin diyordu biz baştan anlamadık tabi şaka falan zannettik baktım gerçekten peşimizden geliyor alla Allah dedim ne yaptık acaba arkadaşa işaret ettim kaldırıma çıkıyorum ben diye o başka kaldırıma çıktı bende bana yakın olan kaldırıma çıktım motorlu polis arkadaşı kovalamaya başladı arkadaş panik yaptı herhalde kaçmış bende dedim ilerleyim bari gelen giden yok tam ara mahallelerde izimi kaybettirdim eve gidiyorum siren sesi duydum panik atak geçirdim yoldan geçen polis otosu beni fark etti polisleri görünce iyice panik oldum az önce yaşadığımız şok yüzünden titremeye başladı vücudum polislerden biri yüzümü yıkadı tamam abi birşeyim yoktu diyecem ananons geldi tarif ediyorlar resmen beni fosforlu sarı tshortlü kırmızı bisikletli diye aldılar beni karakola götürdüler arkadaşı da yakalayıp götürmüşler böyle adetlet mi olur arkadaşlar ne benim ne yanımdaki arkadaşımın suçu vardı Sözde bisikletliler trafiğin huzurunu kaçırıyormuşuz böyle adalet mi olur ben gittiğimde çocuk bi ton sopa yemiş emniyette benim de üstüme yürüdüler şuan hastanede darp raporu yazdırdım yemin ederim biz sizden bıktık be Allah belanızı versin ne devlete silah sıktık ne de şerefsizlik yaptık vatanımızı sevdik hep koruduk kolladık Hep Ne Mutlu Türk'üm diyene diye her yerde bağırdık şov yapıyorsun diyen arkadaşlar olacak o yüzden asla fotoğraf koymuyorum ne kendimi ne arkadaşımı teşhir etmemek için beni bilen bilir

Scudo
Polis dur demiş durmamışsınız. Maalesef haksızsın kardeş. Bisiklet üzerinde GBT yapılmaz diye bir kanun yok benim bildiğim.

Ha karakolda ne yaptılarsa hukuki olarak hakkınızı kullanın tabi, orası ayrı.

Polis "dur" dediğinde duracaksın arkadaş.. diğer kısımlarına bir şey diyemem, ama dur ihtarına uymamak suçtur. ayrıca dur ihtarına uymayarak traikte seyredersiniz trafik güvenliğini de tehlikeye düşürdüğünden ayrıca bir suç daha işlemiş olursunuz. Vatanını seven kurallarına uyar, vatanı sevmek kanunu hiçe sayma hakkını vermez..

hmmm. 78 KM bisikletle hız yapıyorsun, polisin dur ihtarına uymuyorsun, polis takibe alınca da kaçmaya devam ediyorsun. Evet vatan millet sakarya ne mutlu türküm diyene evet evet haklısın..

motorlu polis ile kovalamacaya nasıl karıştınız bayağı ilginç durum adam dur dediği zaman durun kardeşim darp raporu umarım işe yarar geçmiş olsun

Yaşınız 38 yazıyor ama yazdıklarınıza bakılırsa doğru değil.

Bisiklet alıp trafiğe çıkmayı düşünenlerin ilk yapacağı şey trafik kurallarını öğrenmek olmalı.

Suç işleyip, kaçıp, adalete yakalanınca da sisteme sövmüşsünüz, benim gördüğüm kadarıyla.

Kimsenin anlında suçlu veya suçsuzdur yazmıyor. Devletin kolluk kuvvetleri dur diyorsa duracaksınız burada polise suç bulamıyorum. Maalesef emniyette ki darp doğru değil , geçmişler olsun

Son düzenleme:
2 dakika durmak yerine kaçmak için o kadar çaba sarfederseniz polis de var bunlarda bi yamukluk diye düşünüp yakalayana kadar kovalar. Darp kısmı ayrı, eğer ki varsa polisler de kanunu çiğnemiş.

Anlamadığım olay şu ? Sende bir araç kullanıyorsun polis dur diyorsa durmak zorundasın bu konuda arabadan pek farkımız yok . Korkuyorsunuz neden ? Polis sizi yemez ki . Karakolda ki mesele ayrı

• Beğen
Tepkiler: Devenez ce que
Çok yorucu bir konu

Bi de şöyle düşün, bisikletin çalınmış olsaydı ve çalan hırsız da sürerek polislerin önünden geçseydi, polislerin dur ihtarına uymayacaktı doğru mu? Yani polis her önünden geçen bisikletinin spor yapmakta olan bir sade vatandaş olduğunu bilemez, durdurup gbt'nize bakıp gönderecektir sizi. Ama siz durmaz, kedi fare oyunu oynarsanız bu iş çok daha karmaşıklaşır. Darp olayını tasvip etme ihtimalimiz zaten yok ama burada sizin biraz ilgi çekmeye çalıştığınızı görüyorum naçizane, yoksa başlığa 78km hız ile diye bi detay eklemezdiniz

Karakolda darp olayı biraz muamma eskidendi bunlar artık polis tarafından şiddete uğrayıp darp raporuyla bunu ıspatlarsan polisi mesleğinden bile edebilirsin hatta daha da fazlası.Polisler bunu bildiği için artık kimseye dokunamıyor olması gerekende budur tabi.

Her şey bir kenara üslup çok önemli sözüm meclis dışı bazı vatandaşların polise tahammülü yok neden kendileride bilmiyor polisle konuşmalarıda bir tuhaf polis bu polis mevki makam rütbe sahibi.Hal böyle oldumu işler tabiki karışacak büyüyecek kanunlara göre dur ihtarına uymayıp devam etmek kaçmak eylemine girer bu durumda sizi silahla vurmaya yetkileri bile vardır amerikada olsaydınız dur ihtarına uymadığınız için belkide şu anda vurularak öldürülmüştünüz.

Ne yapıyorsunuz ya.. :booo:
Bisikletforumda,bir bisikletçi polislerden dayak yediğini söylüyor,tutup polis güzellemesi yapılıyor burada..Kim bisikletçi,kim değil,bilemiyoruz burada..
Hız yapmış,hata ama şu an trafiğe çıkıp,hata yapan ve hiçbir ceza almayan 100 kişi göremez misiniz?Ben görüyorum..Siz görmüyorsanız,siz de bir sorun var demektir..
Burada iki hata var ama dikkat edilecek hata,polisin yaptığıdır,bisikletçinin yaptığı değil..Yanlış yere odaklanmayın lütfen..
Hız yaptı,kaçtı..Yakalarsın,para cezası filan kesersin,mevzu kapanır..Karakolda dayak ne:eek:
Doğru akıl yürütemiyorsunuz..Ben polise durduk yere yumruk atarsam ve poliste benim kafama sıkarsa,burada hatalı/suçlu kim olur?
Anlıyor musunuz?
Öldüm öldüm..POlis beni öldürmüş,hâlâ diyor ki;''Sen de yumruk atmasaydın..!''
Kafaya bak,kafaya..

Amerika'da olsa polis çoktan silahı çekip vurmuştu bile sizi, ha herkesin dediği gibi darp olayı ayrı, onun için ne gerekiyorsa yapın.

Motorlu ekip bisikletliyi anında yakalayamayacak !! Art niyet var gibi başlıkta..

• Beğen
Tepkiler: Afyon35
Buradaki mesajların hiçbirinde herhangi bir polis güzellemesi yok. Herkes darp olayının yanlışlığından bahsetmiş zaten. Ancak kural kanun tanımayıp sonra da görevini yapan polisi kötülemek de fanatikliğe kaçar ve bu bizi hiçbir yere götürmez. Elindeki gücü kötüye kullanan polise, askere, amire, memura hep beraber karşı çıkacağız elbelle ancak buradaki gibi bir ergen bir arkadaşımızın sosyal platformda ilgi çekme çabası için haklıya haksız dememek gerekir

Geri