Scudo Sports

7-8 Agustos Uludağın zirvesine gidiyoruz

@Orhan Kılıç

Biletleri almadan önce dönüş saatini tekrar gözden geçirmekte fayda var.eğer 8deki feribota yetişmek istiyorsanız en geç saat 5 te kamp alanından yola çıkılması lazım.Yani herşey toplanmış bisikletlere yüklenmiş olmalı saat 5te.Bunun içinde 4 te zirve gezisini tamalamış ve kamp alanına dönülmüş olmalıyız.
Tahminim, kartanesi otelinin altından itibaren 3 saate(geçebilir de) zirvede oluruz.Bu da (zirvede dinlenmesiz olarak) 10 da tırmanmaya başlamak anlamına geliyor.1 saat de(ki bir çoğumuza yetmicek;oradan ayrılmak istemeyeceksiniz) zirvede ve göllerde oyalanacağımızı varsayarsak 9da Kartesinde olmamız lazım.
İlk bakışta program iyi gibi gözüküyor ama hiç esneme payı yok.Herşey ucu ucuna.Yaşayacağımız bir aksilik ve sonrasında programın gerisine düşmemiz sonucu feribota yetişme telaşı saracak ve sıkıntılı durumlar ortaya çıkacak.
Tabi bir sonraki feribotun da İstanbula inmesi ve ordan evlerinize ulaşmanız baya geç oluyor.Ertesi gün işe gidecek olanlar da vardır kesinlikle.
Amacım tekrar bir fikir alışverişi yapmak.Sonrasında sıkıntılı duruma düşmemek yada en az zararla kurtarmak.

Scudo
@Dinçer ÜNSAL

Dinçerciğim benim evim feribota yakın olduğu için bir sonraki feribotla dönmemde problem yok. Yada dağda bir gece daha kalmamın iş açısından olumsuz bir etkiside yok. Yalnız Anadolu yakasında oturan arkadaşlar 22.30 feribotu 24.00 te İstanbula vardığından Yenkapıdan Kabataşa kadar pedal çevirmeleri gerekiyor ve bu durumda Üsküdardanda en Kadıköye kadar ekstradan yol yapmaları gerekiyor. Feribot ile dönecek arkadaşlar bu konudaki fikirlerini gün içinde belirtirlerse bilet işini bu gün bitirmek istiyorum. Ya da zirve çıkışına daha erken bir saatte başlayalım. Bunun yoluda Bursadan gelecek arkadaşlarında dağda konaklamasıdır.

• Beğen
Tepkiler: ersin özdemir
Geri dönüşte çadır toplamakla vakit kaybetmemek için sabahtan kamp malzemelerini toplayıp Metinin arabasına koyup arabayıda oteller bölgesine park edersek dönüşte 1 saat kazancımız olur. Bunun 45 dakikasını yukarda kullanıp kalanınıda dönüş yolunda emniyet payı olarak düşünebiliriz. Böylece özellikle Ersoyuda beklemiş oluruz.

• Beğen
@çağlar kalaycıoğlu

Tamam çağlar bana her yol uyar.

Saat 5:30 da seni topçularda beklıyor olacağım.

Mesajları okumayı ancak bitirdim gün yaklaştıkça trafik de artıyor :)

Bakıyorumda sanırım en rahatınız ben olacağım.
Ohh feribota yetişmek gibi bir sorunum yok. :)
Otobüs derdi yok.
Aslında herkes karayoluyla buraya gelse diyorumdum,
sonra burdan birlikte pedallasak :)
Tek aracımız bisiklet olsa :)

Merhaba,

Acıkcası benim gorusum ne kadar erken yukarı hareket edilirsek o kadar yerinde olacaktır. Sabahdan havanın ısınması hızlı olacagı için 11 gibi zirveye yakın olmak bulut olusumun asılması acısındna onemli olabilir.

Hala gitme konusunda nasıl bir yol izlememiz geektigini bulamadım. Su anda biz 5 kişi olacagız gibi gorunuyor ama opsiyon cok fazla:)

Ozellik ile Nilüfer'in 02:30 seferi ile 3:30 saat sonra bursada olmak fikri mantıklı gorunuyor. Bundada en buyuk sıkıntı ozaman otobuse baglı olmak:( Araba ile gitsek 5 tane bisikleti nasıl koyacağız. Port bagaj en fazla 3 tane alıyor...

Offf kafam allak bullak oldu:)))

@birolcakir

Tamam Birol abi. 5buçuk topçular. yalnız bana telefon numaranı bi şekilde bildirebilirsen (ister özelden, ister burdan, istersen de sana verdiğim telefondan) sevinirim. Ne olur ne olmaz bi aksilik durumunda biribirimize habere verebilelim.

Bence sıcağıda bu kadar dert etmeyin

Ormanlık alandan geçeceğiz ağaç gölgeleri işimize yarayacaktır.
Bagajıda mümkün olduğunca azaltmak gerek
En fazla bolca sıvı tüketiriz yol kenarlarındaki çeşmelerde işimize yarayacaktır.

@OrionForEver

Karar sizin. Ben mazoşist eğilimlerden olsa gerek geçen seferki gibi yine öğle saatlerinde tırmanmaya başlayacağım. Allahtan yol boyunca çeşme var. Geçen sefer ter içinde kalmama rağmen çeşme başlarındaki gölgede üşümüştüm bakalım bu sefer üşüyecek miyim?

Arkadaşlar turumuzla ilgili Bursaya ait hava tahmini aşağıdaki gibi olacaktır. Bu konuyu ilk açtığımızda Dinçer'in ya hava yağarsa diye endişelenmesini anımsıyorum. Ama korkulan olmadı. Üstelik sıcağa karsıda hafif bir rüzgar olacak. İlk tırmanışımızda arada bir rüzgarın esip bizi serinlettiğini anımsıyorum. Yine yer yer sıcağın etkisinden kurtulup az da olsa rüzgarla serinliyeceğiz. Sabah Tohanede yiyeceğimiz tahinli çörekleri düşündükçe ağzımın suyu akıyor. :D Umarım yiyebiliriz. Yiyemezsekte o zaman ben Dinçeri'in yalancısıyım deyip sıyrılırım.

(link)
Cumartesi
Açık. Yüksek: 33 °C . Rüzgar KKB 10 KM/S . Sıcaklık endeksi: 34 °C .

(link)
Cumartesi Gecesi
Açık. Düşük: 18 °C . Rüzgar KKB 14 KM/S .

(link)
Pazar
Açık. Yüksek: 32 °C . Rüzgar KKB 14 KM/S . Sıcaklık endeksi: 32 °C .

(link)
Pazar Gecesi
Açık. Düşük: 17 °C . Rüzgar Kuzey 14 KM/S .

tırmanış ağaçlar arasından olacaksa rampalarda, nitekim hiç o rampalara gitmedim kolay olur gölgelerden çıkılır bu pazar su düşenin kahredici diklikte olan rampalarında tepemizde güneş yoktu şanslıydık ama nem korkunçtu ve ısı 37 derece idi çok su kaybettim ve maden suyu soda ve ayran takviye ile durumu kurtardım yol boyunca çeşmelerin olması bizi rahatlattı artı çeşmenin birinde ayaklarımı suda yıkadım ve rahatladım ve şelaleye kadar sabretti millet ve sonunda herkes atladı şelaleye ve dönüşte güneş bizi fena yakaladı ağaçlıklar arasından gitme şansımız yoktu arkadan fena yaktı güneş
güneş yağını suratıma enseme bolca sürdüm
bu pazar ısı çok yüksekti bu sene ısı gerçekten fazla oldu geçen sene bu kadar bunaltıcı havalar hatırlamıyorum
ayrıca eskihisardan geçecek arkadaşlar varsa, bisikletleri arabaların yanına koyduruyorlar yeni uygulama ama az olursa sayı sorun olmaz istediğiniz yere ,feribotun ön tarafında sağdaki boş alana yayaların çıktığı yere koyabilirsiniz yalnız oraya koyarken çıkışta yayalara engel teşkil ederse görevliler engeller
malum eski feribotlarda bisiklet koyma yeri yok

bol şanslar uludağ ekibine

Arkadaşlar,
Bu turla ilgili yiyecek konusundaki görüşüm ilk gün yapacağımız çıkışta herkesin yolda yiyeceğini yanında taşıması yönündedir. Bu da tonbalığı ve konserve türü yiyecekler olabilir. Arzu eden 1 domates, 1 salatalık gibi yiyeceklerde alabilirler. Yalnız mükellef bir öğle yemeğinin hazırlanması ve yenmesi esnasında zaman kaybıda çok olacaktır. Yolda çeşme bol olduğu için fazla su almanıza gerek yok isteyen meyve suyu ve kek türü yiyeceklerde alabilir.
2. ün zirve çıkışındada bu tür yiyecekler almamız gerekecek. Akşam yemeği içise Metin ile bana ve İlhan Beye sucuk, makarna ve salatadan oluşan bir menü düşündük. Kırmızı et fiyatlarının yanına yaklaşılmıyor. Köftede pişirebiliriz yalnız köfteyi bozulmadan muhafaza etmek zor. Aklıma içine özel buz kalıpları konan buzluklar geldi ama bendeki buzluk 6 saat soğuk tutuyor. Hadi köfteyi dondurupta koyarak süreyi uzattık diyelim. Bu gün bir ara arabaya girdiğimde termometre 40 derece gösteriyordu. O sıcaklıktaki araba içinde köftelerin bozulmadan kalacağı konusunda tereddütlerim var.
Sabah kahvaltısında ise sahanda sucuklu yumurta, kaşar peyniri, zeytin ve çaydan oluşan bir menü hazırlayacağız.
Bu bağlamda akşam yemeği için kendisine değişik bir menü düşünen arkadaşlar arzu ederlerse yanlarında götürebilirler veya talepte bulunurlarsa alıp Metin ile yukarı yollarız. Yiyecek ve içecekler, kavun, karpuz olabilir.
Ben eşyalarımı (çadır, uyku tulumu, mat, piknik tüpü, giysi, tencere, tava) yarın veya Cuma günü Metin'e teslim edeceğim. Güzelyalı veya Bursadan esyalarını Metine teslim etmek isteyenler lütfen bildirsin. Eğer bu yönde bir talep yoksa Metin zaman kaybetmemek için bizimle buluşmadan yukarı çıkacak, arabasını kamp yapacağımız bölgeye park ettikten sonra bizimle buluşmak için aşağı inecektir.

• Beğen
@Orhan Kılıç

Yeriz yeriz merak etme :) :D ;)

Orhan abi, Eskişehirli Bülent abiye haber vermiş miydin? Numarasını almıştın benden...
Vermediysek bir an önce verelim.Geç bile kaldık....:(

Bir de çook önemli.Telsiz...Bunun bir şekilde ayarlanması lazım ;)

@Dinçer ÜNSAL

Bülente söyledim ama bu tura katılmayı düşünmüyor. Bu aralar sıcakta uzun turları bünyem kaldırmıyor dedi.
Telsiz bulmam olanaksız bir tur için 170 TL vermek bence mantıksız. Nasıl olsa cep telefonu çekiyor bir önceki turda olduğu gibi telefonla haberleşiriz.

@Orhan Kılıç

ben bursalı bir bisiklet severim benimde bisikletim var bianch dag ben de size rehber olarak katıla bilirmiyim abiler henüz 16 yaşındayım
:D :D ve sizlerigibi bisikletcileri cok seviyorum 7senidir bisiklet kullanıyorum uludaya 3kez cıktım kendize iyi bakın

dinçer ben bugun kamil koç a sordum 3 saatte bursada olur otobüs dediler ve 2 otobüsüne binersem 5 te bursadayım birde şu var sağ dizimde bi ağrı oluyo zorlayınca :)

@ersin özdemir

Elbette gelebilirsin. Yalnız çıkışlar toplu halde yapılmayacağından hangi gurupla çıkmak istiyorsan o gurupla irtibata geçmen gerekiyor. İstanbuldan gelecek bir gurup 6 gibi Bursada olacak ve tımanışa başlayacak. Yalovadan gelecek arkadaşlar 5.30 da yola çıkacaklar ve muhtemelen İstanbuldan feribot ile gelen gurupla veya onların hemen önünden çıkacaklardır. Feribotla gelecek olanlar ise 9 da Güzelyalıdan başlayıp 11 gibi Tophaneden geçecekler. Bursada olan Dinçer ile Ahmet ise Pazar sabahı gelip zirve gezisine katılacaklar.

@RSY Ersoy

Ersoy düşük viteste çıkıldığından dize hemen hemen hiç yük binmiyor ama durumunu en iyi sen bilirsin neticede oteller bölgesine kadar yaklaşık 35 km tırmnmak gerekiyor.

Geri