Scudo Sports

7-8 Agustos Uludağın zirvesine gidiyoruz

@RSY Ersoy

Ersoy bildiğim kadarı ile Pazar sabahı İstanbuldan gelecek yok. Dinçer ve galiba birde Ahmet Bursada oturdukları için Pazar sabahı erken saatte tırmanıp yanımıza gelecekler ve onların gelişinden sonra zirve tırmanışına başlayacağız. Eğer arzu edersen tabiki gelebilirsin. Bursaya geliş için feribotu kullanırsan sadece oteller bölgesine kadar çıkmış olursun ve dönüşü 22.30 feribotu ile yapmanı öneririm. 20.30 feribotuna yatişmek için çok hızlı hareket etmen gerekir.

Scudo
@Orhan Kılıç

uludağa gitmeyi çok istiyorum ama sadece pazar günü müsait oluyorum cumartesi akşam geç saatte otobüsle gelsem nasıl olur acaba ?

bu tura sizlerle pedal çevirmeyi çok istiyorum bütün hazırlıklarımı ona göre yaptım hatta heybe çadır v.s gibi sipariş te verdim.. FAKAT dizimdeki problemden dolayı kesin kararımı vermedim hatta gecen pazar bahadır kardeşimizin organize ettiği rumeli kavağı ormanına kahvaltı turu yaptım orda dizim gayet iyiydi antreman yapmadığım için performasım düşük .. BU TUR İÇİN ÇOK ALTERNATİFLERİN OLMASI GÜZEL. DURUMA GÜRE KARAR VERECEM YA OTOBUSU TERCİH EDECEĞİM YADA ORHAN ABİ İLE YENİKAPIDA bulunacağım DAHA KARAR VEREMEDİM ..KATILMIYA BİLİRİMDE PERŞEMBE AKŞAMI DOKTORUMUN TAVSİYESİ İLE KARARA VERECEM...

@RSY Ersoy

Bizce bir mahsuru yok. Dinçer ile telefonlaşıp tırmanışa beraber başlayabilirsin veya erken başlayıp durumunu telefonla bize bildirirsen makul sınırlar içinde bekleyebilirz. Diğer bir alternatif bisiklet ile teleferiğe binip dağa çıkabilirsin. Bu durumda zirve çıkışının ve dağdan inişin zevkini tatmış olursun. Senin için tek dez avantaj gece yolculuğunda uykunu yeterince alamamak olacaktır.

uykusuzluk sorun olmaz :) aklıma yattı gibi
amaaa
teleferik nerden nereye gidiyor
siz nerde olacaksınız
zirve sizin olduğunuz yerden ne kadar uzak
ve
siz ne zaman ve neyle döneceksiniz

@RSY Ersoy

Teleferik Bursadan Uludağ Sarıalana çıkıyor. Burası bizim kamp yapacağımız Çobankayaya 4 km uzaklıkta. Yukarı çıkarken haber verirsen karşılarız.

@birolcakir

Eskihisar Topçular feribotuyla gelicem Birol abi. Senin nerede oturduğunu bilmediğim için eğer yalovanın içindeysen yalovaya kadar ben yalnız da basarım geri gelme diycektim. Ama Orhan abi senin topçuların da gerisinden başladığını söylemiş. O zaman 5-5 buçuk civarı bi saate karar verip topçular iskele çıkışında buluşup beraber basalım. bursa'daki grubu yakalıycak bi saat olsun, gerisi yarım saat geç-erken önemli değil.

@çağlar kalaycıoğlu

Çağlar Bursadaki guruba yetişmek için saat 4 de çıkmam gerekiyor
Oda performansını bilmiyorum
Ortalama 30 ile gidebilirsen 3 saatte Bursa heykelde oluruz
Sanırım arkadaşlar 7 çıkmaya başlayacaklar
Ben saat 4 de evden çıkarım 13 km izmit tarafı (Altınova-Kaytazdere)
4:15 gibi Topçularda olurum. Sende orda olur ve aynı hızda gidebilirsen ilk guruba yetişiriz.
Yetişemesekte birlikte çıkan 2. gurup oluruz.

@Orhan Kılıç

Yalnız pazar teleferikle çıkma durumunda şöyle bir durum var.

Bildiğim kadarıyla teleferik saat 9 da açılıyor(Bu demek oluyor ki en erken 10 - 10.30 gibi Kartanesi Otelinin orada oluruz.Ben göllerde çok vaktimiz olması için 9 da madende olmayı planlıyordum)).Ve teleferikte çoook uzun kuyruklar oluyor.Pazar olması insan sayısını artıracaktır.Bu nedenle adamlar bisikletlerimizi teleferiğe almak istemeyeceklerdir.Ama ben genede yarın sabah teleferiğe çıkarım ve hem sabahleyin durumu incelemiş olurum hem de oradaki adamlarla konuşurum olayı.Belki önceden alınan bir sözle adamlar bir seferlik bize izin verebilir. :)

Eğer konuşmadan olumsuz bir yanıt çıkarsa Ersoy abinin erkenden otobüsle bursaya gelip ordan beraber çıkmaya başlamamız iyi olur düşüncesindeyim.Zaten Ersoy abinin performansı da gayet iyiydi.Uludağ rampaları ona bişe yapmaz :) ;)

@Dinçer ÜNSAL

Dinçer birde geçenlerde bir arkadaş Pazar günü Uludağda şenlikler var diye yazmıştı. Eğer öyle bir durum varsa teleferik işi iyice zora girer. Bu konuyuda araştırmakta fayda var. Yada Ersoy erken bir saatte Bursaya gelecek ve beraber pedallayacaksınız.

@RSY Ersoy

Ersoy biz Teleferiğin çıkış noktası Saarıalandan 4 km uzaklıktaki Çobankaya mevkisinde kamp yapacağız. Bazı arkadaşlar ise Zirvedeki göller bölgesinde kamp yapacaklar. Bizim bulunduğumuz bölgeden zirveye gidiş dönüş takribi 15 km civarında. Dönüşte ben Güzelyalıya geçip 20.00 feribotu ile Yenikapıya döneceğim. Arzu edersen sende bu feribotla gelip İlhan beyle birlikte Yenikapıdan Karaköye geçip Karaköydende gemi ile Kadıköye geçebilirsin. Bu durumda senide aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Görüşmek üzere.

Bu etkinliğe katılmak için feribotu kullanacak arkadaşların dikkatine,
7 Ağustos Cumartesi sabahı Bursaya gidiş 7.30 feribotunda 98 boş koltuk kalmıştır. 8 Ağustos Pazar akşamı Bursadan dönüş 20.00 feribotunda 193 boş koltuk kalmıştır. Biletini benim gibi henüz almayan arkadaşların bir an önce almaları iyi olacaktır. Ben yarın sabah Yenikapıya bir yürüyüş yapıp biletimi alacağım. Feribotta görüşürüz.

@birolcakir

Abi sanırım saatte 30 yapamayız. yüklü de olucaz ve düz yol ortalamam 26 falandır. rampa da var sanırım, orhangazi çıkışı gibi. saat 4 topçular da beni zorlar. o zaman 5 buçuk topçular diyelim mi?

tamamdır dinçer beraber sabah pedallarız orhan abilerin yanına :) dönüş yolundada orhan abilerle beraber dönerim süper olur :D

dinçer sen kaçta çıkacaksın bursadan? ve istanbul bursa arası kaç saat sürüyor otobüsle 02-03-04 saatlerinde otobüs seferleri var hangisine bilet alayım?

@RSY Ersoy

Olur.Yalnız bilet alma işinde benim teleferiğe durumu danışmamı bekleyelim.
Bursa İstanbul arası otobüsle ne kadar çekiyor bilmiyorum ama otobüs şirketlerinin birinde(nilüferdi galiba) varış saatleri de yazıyor.Nilüferden almasan bile ne kadar sürede gittiğini öğrenmiş olursun.En kötü ihtimal bilet almadan önce ordaki adama sorarsın.

Pazar çıkış saatini henüz tam kesinleştirmedim.Çünkü 2. gün tekrar çıkarken yorgunluğun ne kadar etkileyeceğini deneyerek öğrenmem lazım(perşembe günü).Mutlaka 2.gün bir miktar performans düşüklüğü olacaktır.Uludağda da bekleyen bir grup olduğundan onları mümkün oldığunca az bekletmek, hatta hiç bekletmemek istiyorum.Ama tahminen 4.30 - 5 gibi evimden çıkarım.Senin de tam o sırada Bursa terminalde olman lazımki yollarımızın kesiştiği yerde buluşalım.

dinçer pazar gün sen zirve yapacaksan teleferiği hiç karıştırmayalım beraber çıkarız bursadan saati ayarlayıp bana haber verirsin ;)

@Orhan Kılıç

İnternette biraz araştırma yaptım.8 ağustosta Uludağ'da şenlik var diye bir şeyle karşılaşmadım.Teleferik görevlilerine de sorarım.

Şu an bisiklet hücrelerine ayrık vaziyette duruyor.:DSabah erkenden toplayabilirsem çok güzel olur.İşler aksamaz.;)

@RSY Ersoy

Büyük bir ihtimal 4.30 olacak evden çıkma saatim.Senin de o saatte Bursaya varmış olman lazım.

Geri