Scudo Sports

6 haziran da Boğaz köprüsü

Şehnaz hanım bir küçük ayrıntı gözden kaçıyormu ne?Bahsi geçen 22-25 kişi turun ertelendiğini sabah Taksim meydanında öğrenseydi tavırları aynı olur muydu?Ne güzel geceden duyurunuzu yapmışsınız,sizi tebrik ediyorum.Muhtemelen kişilere telefonla ulaşmışsınız sorun çıkmamış.Zaten insanların isyanıda tam burada devreye giriyor.Keşke bende dahil bir sürü insan bir pazar sabahı boşu boşuna Taksim meydanına çıkmasaydık.Tabiki üzüm yemek istiyoruz.Eleştirilerde kantarın topunun kaçtığı,acımasız bölümler elbette var.Bunları onaylamak mümkün değil,daha olumlu olabilirdi bu eleştiriler.Anladığım kadarı ile katılımcı arkadaşlar iptalin geç duyurulduğu konusunda tepkili.Bende aynı fikirdeyim.Bugün benim hafta tatilim değildi,öğleden sonra işyerinde olmak zorundaydım ama geldim.Keşke herzaman uygun olsam,herzaman turlara katılabilsem.Maalesef haftaya uygun olamayacağım için şimdiden sizlere güneşli güzel bir günde,kazasız belasız iyi pedallar diliyorum.

• Beğen
Tepkiler: sehnaz karabulut
Scudo
Ben karar alındığı an hem burada hem dernek forumda hemde facebook guruplarda hızla duyurdum. Hava muhalefeti nedeni ile herkes zaten burayı derneği ve facebook gurupları takip ediyor.Ayrıca Sabah orada Dernek yönetiminden birileri mutlaka olacaktı bunu biliyorduk ..

Bisiklet turlarımızda öyle olumsuzlukları eğlenceye çevirip sorunların üstesinden geliyoruz kii..Bize göre ucunda ölüm olmayan her şey düzelebilir yoluna girebilir..

Dün akşam saatlerinde forumdan kontrol ettim,iptal konusunda herhangi bir bilgi yoktu.Söylediğinize göre daha sonradan duyurulmuş.Kabul edersinizki 7/24 nette olamıyoruz.Bisikleti çok seviyoruz ama başka sorumluluklarımızda var.Sabah geç kalmamak için nete girmedim.Nasıl olsa iptal edilseydi dün akşam görürdüm diye düşündüm.Eğri oturup doğru konuşalım.İptal kararı daha önceden alınabilirdi,alınmamış.Organizasyon saatine 5 kala,net ortamından iptal duyurusu çok sağlıklı olmayacağını siz bizden daha iyi bilirsiniz.Bu kısıtlı süre içerisinde iptal duyurusu olmazmı olur.Nasıl olur?sizin yaptığınız gibi katılımcılar tek tek aranarak olur.Siz katılımcılarınızı biliyordunuz yaptınız ama İstanbul'da bu mümkün değil.Neyse bu konuyu bu kadar uzatmak istemezdim.Etkinlikleri çok yakından takip etmeme rağmen,vaktim olmadığı için çoğunlukla katılamıyorum.Hariçten gazel okumuş gibide olmak istemem.Konu ile ilgili yazdığım son mesajdır.Tüm forum sakinlerine bol pedallı günler diliyorum.

sayın murat suyabatmaz

bir zahmet bu topiğe uğrarsanız aşağıdaki sorunun cevaplanmasını istemekteyim

soru - haftaya kesin olarak valilikten izin alınacakmı yoksa insanlar gene hayal kırıklığına uğrayacakmı ?

bütün forum adına bu sorunun kesin cevabını istiyorum
ve bu topiğin haftaya pazara kadar açık tutulmasını talep etmekteyim özellikle sayın murat suyabatmaz burdan bizi bilgilendirmeli
çirkin dostumun topiği devam ettirilmeli tüm gelişmeler burdan anı anına tüm bisiklet sevenlere ulaştırılmalı hava durumu gayet iyi gözüküyor şimdilik evet 4 kez geçtim köprüden ilk geçtiğim zaman aldığım hazzı tüm bu forumun bisiklet sevenleride almalı
ayrıca birinci köprü bisiklet kullanan insanlara derhal açılmalıdır hangi devirde yaşıyoruz
bisiklet masum bir alettir ona köprüde yasak koyan zihniyeti bütün forum nezdinde protesto ediyorum köprü bisiklet için kullanılacaktır
yetti gayri artık

:boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

peki benim bir sorum var, bisikletle köprüden geçmeye kalkarsak nasıl bir işlem uygulanıyor ?
cezamı yazıyorlar :D

@Can Özbek

can kardeş dostum
ben haberlerde büyük şehir belediyesinin köprüyü yayalara açacak diye haberini aldım ama fikir olarak herhalde kafasında imiş bu olay
büyük şehir belediyesinin
nitekim ertesi gün ben köprüye gittim polis noktasında polis yoktu bende daldım köprüye sonra yarıya kadar geldim ve ekip otoları beni yakaldı nereye gidiyorsun diye bana yukardan ekip otosundan seslenen polise sarıyere gidiyorum dedim polis cezası 150 ytl dedi bu olayı yaşadım geriye döndüğümde ise polis noktasındaki adam sizin yüzünüzden baş komserden azar işittim dedi bende durumu anlattım böyle bir yetki izninin valilikten gelmediğini söyledi memur bey
köprünün sağında bir trafik levhası var o levhada yürüyen bir yaya resmi var nitekim yaya yolu orası ve bize o yolu kullandırtmak istemiyorlar güvenlik gerekçesi derler yok herkesi kontrol edemeyiz derler derler de san fransisko köprüsünden bisikletler geçer hey benim güzel türkiyem

sayın murat suyabatmaz

bir zahmet bu topiğe uğrarsanız aşağıdaki sorunun cevaplanmasını istemekteyim

soru - haftaya kesin olarak valilikten izin alınacakmı yoksa insanlar gene hayal kırıklığına uğrayacakmı ?

bütün forum adına bu sorunun kesin cevabını istiyorum
ve bu topiğin haftaya pazara kadar açık tutulmasını talep etmekteyim özellikle sayın murat suyabatmaz burdan bizi bilgilendirmeli
çirkin dostumun topiği devam ettirilmeli tüm gelişmeler burdan anı anına tüm bisiklet sevenlere ulaştırılmalı hava durumu gayet iyi gözüküyor şimdilik evet 4 kez geçtim köprüden ilk geçtiğim zaman aldığım hazzı tüm bu forumun bisiklet sevenleride almalı
ayrıca birinci köprü bisiklet kullanan insanlara derhal açılmalıdır hangi devirde yaşıyoruz
bisiklet masum bir alettir ona köprüde yasak koyan zihniyeti bütün forum nezdinde protesto ediyorum köprü bisiklet için kullanılacaktır
yetti gayri artık

açıklama için teşekkürler, peki cezayi işlemi nasıl yapıyorlar plaka yok birşey yok eskiden bisiklet ehliyeti vardı artık oda yok yani nasıl ceza yazıyorlar anlayamadım işin aslı..

@Can Özbek

bu konuyu öğrenmek için internette arama yapmalısın köprüde uygulanan cezaların ne olduğunu internetten araştır sonuça ulaşırsın beni hiç ilgilendirmiyor açıkçası dünyanın en ilkel anlayışıdır köprüyü bisiklete yasaklamak
ayıptır ayıp

@Kudret Kurtcebe

Kudret bey,
önce Karayolları Genel Müdürlüğü'ne başvurunuzu yapacaksınız. Sonra köprü trafik polisine ikametgah, çipli nüfus cüzdanı sureti verdikten sonra bekleyeceksiniz. Haa izin alırken de TC anayasası, Karayolları Trafik Kanunu, Türk Ceza Kanunu, bir sürü yönetmelikler, bir de eyleminiz anarşistçe olacağı için Terörle Mücadele Kanunu'nu da incelemeniz gerekiyor.

Bunlar işin şakası tabi bir an kendimi Kudret Kurtcebe yerine koydum ve Critical Mass'a karşı yazılarını düşündüm. Neredeyse bisiklete binmek için yedi kişilik tertip komitesini bir araya getireceklerdi. Bilmediğimiz onlarca kanun maddesi saymıştı.

Gülünç oluyor tabi, bizim derdimiz gerçekten ısrarlı bir şekilde sivil itaatsizlik temelinde haklı olduğumuz taleplerimizi dile getirmek. Öyle tek başımıza kendimizi tatmin etmek ve basından ilgi dilenmek yerine toplanalım 200 bisikletli Levent durağında dalalım köprüye ve köprüden geçişin en az arabalar kadar bizim de hakkımız olduğunu haykıralım.

En azından bir işe yarasın yaptığımız iş. Böylelikle ağzımıza bir parmak bal da çalınmamış olsun. Bizim en az arabalar kadar en doğal hakkımızdır köprüden geçmek. 1 gün değil bir yıl boyunca geçmeliyiz o lanet köprünüzden.

Bisikletliler Derneği'ni de anlamak çok güç. Memlekette onca sorun dururken şu köprü için harcadıkları mesaiyi daha faydalı herhangi birşey için harcasalar gerçekten memleketteki bisiklet kullanıcılarına faydaları dokunur.

Birkaç problem sayabilirim.
1-Deniz otobüslerinde haksız yere alınan bisiklet ücreti
2-Trenlerle bisiklet taşırken yaşanan sorunlar
3-Bu maddeler arttırılabilir.

Birkaç problem sayabilirim.
1-Deniz otobüslerinde haksız yere alınan bisiklet ücreti
2-Trenlerle bisiklet taşırken yaşanan sorunlar
3-Bu maddeler arttırılabilir.
4.otobüs ve metrobüse bisikletle binemesiniz ( kamyon kiralayıp 2. köprüden gecersin.........)
5.Anadolu yakasında tura çıkarsınız veya avrupa yakasına tur olursa en gec saat 23: 00 vapur seferleri var .. veya kamyon kiralıyacaksınızzzzzzzzzzzzzzzzz
6.....
7.....
8.. BİSİKLET YOLARIN AZ OLMASIIIIIIIII .
9... OFFFFFFFFFFFF
10. nezaman adam olacağızzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Hava muhalefetinden dolayı köprü geçişinin iptal edilmesi normal. Amatör olarak bisiklete binen ve ailece bu etkinliğe katılmak isteyenler için daha güzel havada yapılması iyi olur. Ama havanın durumuna göre hareket etmeyip her türlü havada bisiklete binenler sabahleyin Taksim yolunu tutmuşlardı. Sitede dolaşırken dahil olduğum birkaç konuda Kudret Bey'in mesajlarını görerek Enver arkadaşımızı da bildigilendirdim ki bu sanırım geceyarısı sularındaydı. Enver'in görevi olmamasına rağmen sabahleyin vapur iskelesine gelmeden Taksim'e uğrayıp gelen kişiler varsa diye uyarmasını takdir ettim fakat bunu organizasyonu düzenleyenlerin yapması gerekiyordu. (saat 10.00'daki organizasyon için kalabalıklığın 9.30 sularında geleceği bir gerçektir)
Aslında bu iptalin tüm üyelere özel mesaj yoluyla gönderilmesi gerekiyordu (bildiğim yeni gelen mesajların pop-up olarak ekranda belirdiğidir.) Organizasyon yapma isteği ayrıdır, onu yönetmek ise ayrı bir beceri ister. Sanırım ilgili kişiler bu olaydan bir ders çıkarıp kendilerini geliştireceklerdir. Herkes hata yapabilir ama önemli olan yapılan hatanın bir daha tekrarlanmamasıdır, o zaman iş art niyete girer.

Saygılarımla,

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
@malazivore

1- dalalım köprüye bir şeridi kapayalım yerine
neden daha müsait olan yan taraftaki beton yürüme platformunun 7x24 bisikletlilere açık olmasını talep etmeyelim..
ki mantıklı degil mi atıl durumda olan yürüme platformu var köprünün hem de iki yanında...

2- bisikletlilerin köprüden geçmekten daha büyük sıkıntıları olduğunu herkes biliyor fakaaat
köprüden geçebilmek büyük bir göstergedir. bir değişimin sembolüdür. yani getirisi bence manevi olarak çok çok daha büyüktür...

yani düşünün varsayalım deniz taşıma araçlarında bedava oldu bisiklet taşıma
hangi haber bülteninde yer alır??

ama köprünün serbest bırakıldığını düşünün??
ne BÜYÜK BİR BİR İLK ADIM OLUR BE!!

dostum elmas

şimdi c.m etkinliği konusunda daha önce yazdığım gibi değiştiğimi söyledim nitekim geride kaldı o olay şimdi cm etkinliklerinde
sorun yaşanmıyor insanlar kanıksadı artık ve alkışlar alıyorlar değiştiğimi söyledim evet insan değişmeli değişmezse sorun vardır o insanda
ben cm etkinliklerinde baştan beri trafikte boydan boya yayılmanın tehlikeli olabileceğini anlatmaya çalıştım ama sonuçta c.m kazandı ve çok sevindiğimi söyleyebilirim

Kudret bey,
önce Karayolları Genel Müdürlüğü'ne başvurunuzu yapacaksınız. Sonra köprü trafik polisine ikametgah, çipli nüfus cüzdanı sureti verdikten sonra bekleyeceksiniz. Haa izin alırken de TC anayasası, Karayolları Trafik Kanunu, Türk Ceza Kanunu, bir sürü yönetmelikler, bir de eyleminiz anarşistçe olacağı için Terörle Mücadele Kanunu'nu da incelemeniz gerekiyor.

işte çok güldüm buna elmas hakikaten bazan kendimi zor tutuyorum bu köprü konusunda gene bir çılgınlık yapmaktan korkuyorum dalacağım bu sefer gene köprüye bu sefer beni affetmezler terörle mücadele felan ceza derken sabıkalı olacağım

200 bisikletli Levent durağında dalalım köprüye ve köprüden geçişin en az arabalar kadar bizim de hakkımız olduğunu haykıralım

çok güzel ama iş o 200 ü bulabilmekte

@Anıl Kuşaksız

şimdi haberlerde gördüm, o çarpan dobloda 1 kişi ölmüş 3 kişi yaralanmış

Başta Kudret bey olmak üzere cevaplıyayim.
Öncelikle bu etkinlik için alınan izin iptal olmamıştır sadece ertelenmiştir.
Yani haftaya boğaz köprüsünden geçilecektir.

Diğer sorulara gelince temelinde bağımsızlık yattığından koca liste oluşuyor aslında
Ben bunu 1992 yılında öğrendim ve dernek çalışmalarına başladım. Yaşadığım ilde yılın sporcusu olduğum için kolayca randevu aldığım Belediye başkanından kente yeni yapılan yeni yolun geniş kaldırımlarının üzerinde bisiklet yolu yapılması talebimi bağımsız olarak ilettim ve başkandan azar işittim. O gün bu işin bağımsız hareketle bir yere varamayacağını öğrendim ve bu fikri savunan dostlarımla KDZ. Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği'ni kurdum, ve basına açıklama yaptık, bir hafta sonra aynı başkan bisiklet yolu yapacağı açıklaması yapacağını açıkladı. Bu anlayabilennlere önemli bir dersdir.
Hiç birimiz ilkokulu bile bir günde bitirmedik, hiç bir tohum bir günde meyve veren ağaç olmadı, Siz fidanı sulamadan sabretmeden meyve yiyebilirsinizki ?, okula gitmeden nasıl diploma alabilirsinizki ? derneği üye olmadan derneğin sorunları çözmeyi nasıl bekleyebilirsinizki ?

Eleştirdiğiniz Dernek ;
2002 yılında Denizcilik işletmelerinde vapurlarda bisiklet ücretlerini kaldırtmıştır.
2004 yılında İBB yi bisklet yolları plan çalışmasının başlatmısı için ikna etmiştir.1004 km plan yapılmıştır ve geçen hafta 2 trilyon bütçe tahsis edilmiştir.
Son 6 ayda İstanbul' da 20 km kadar yeni bisiklet yolu ( Bakırköy - Samatya Sahili ) yol inşaa edilmiştir.
2007 Yılında İSPARK çalışma yaparak otoparklarına bisiklet park üniteleri koydurmuştur şu anda 51 noktada güvenli park hizmet vermektedir.
3 kez Boğaz köprüsünden kitlesel olarak geçilmiş,
Pek çok ilde bisiklet yasaklamaklarına müdahele edilerek yasakları iptal ettirmiştir
Bisiklet turizminde Yerel ve ulusal parkurların yapılması ve Eurovelo' ya dahil olması için girişimlerde bulunulmuş ve ön onay alınmıştır.Yerelde çalışmalar hızla sürmektedir.
bayındırlık bakanlığı müsteşarlığı ile yapılan çalışmalarla Kanun ve yönetmeliklerde bisiklet yollarının lejantlarda zorunlu olması çalışmasını başarmıştır.
Enerji bakanlığı ile enerji tasarrufu eğitim programına bisikletin dahil edilmesini başarmıştır.
Tema vakfı, Diyabet vakfı, kalp vakfı, Türkiye MS derneği gibi kurumlarla işbirlikleri yapmış bisikletin sağlık için önemini gündeme taşımıştır.
Çevre bakanlığı ile çalışmalar yapmış Çevre günü, Car free day etkinliklerinde bisikletin çevre için önemini gündeme taşımıştır.
Okullarda, üniversitelerde seminer ve konferanslar vererek Bisiklet vizvonunun gelişmesini hedeflemiştir.
Birleşmiş milletlerle örnek bir proje olan " HAYDİ OKULA BİSİKLETLE " devam etmektedir. Bu projenin 1. aşamasında İzmit ' te Bisiklet ile Trafik eğitim pisti inşaa edilmiştir.
Bisikletli ulaşım konusunda pek çok belediyeye brifing verilmiştir, rehberlik yapılmıştır.
AB projelerinde Darüşşafaka' nın " AVRUPAYI BİSİKLET İLE KEŞFEDİYORUM" proejsinde ortaklık yapılıp 30 Avrupalı genç 4 gün bisikletle İstanbul ' da gezi düzenlenmiştir.
Amatör bisiklet severler için 15 günde bir güvenli hafta sonu gezileri düzenlenmiştir.
Derneğin bu hizmeti tüm ülkeye yayması için 31 il ve ilçede temsilcilik açmıştır.
Bisikletin gelişimi için yapılanların özeti olan bu liste sayfalarca sürebilir.
Bugün köprüden geçme iznini alırken bir kaç yıl içindede hergün geçme izni alabileceğimize inanıyoruz.
Siz bağımsız olarak hareket etmeye devam edebilirsiniz. Ama bizler SİVİL TOPLUM GÜCÜ olarak büyüyerek, adım adım sabırla mücadele ederek tüm sorunları çözebileceğimize inanıyoruz.
Saygılarımla,
Murat Suyabatmaz
Bisikletliler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

Kaç kere metrodan döndürdüler.Bende dedim bir daha da ne olursa olsun metroya binmiyorum.Normalde modern bir araç olması gerekirken bisikletçilere bir engel daha koymak için seçtiler metroyu.Saat 8den sonra geldiyorlar.Sikayet ediyorlarmış.Hangi pislik düşünce ,hangi zekadan yoksun cisim şikayet ediyorsa doğrusu.1 kişi iken 2 kere akbil basmamıza ragmen öğrenciyken toplam 0,85+1,50=2,35 tl ödememize rağmen.Bir de şu var.Herhangi bir araca bineceğiniz zaman bazıları almazken bazıları sizden en az +7tl bisiklet için bagaj parası alıyor.Bir bavuldan az yer kaplayan bisiklet için...Zaten spor kıyafetinle gitttiğinde bir küçümseme bakışı .Kıyafetten ne kadar şey anlıyorlar acaba..Bu iş üsttekilerden değil alttaki zeka yoksunluğunun çözülmesinden başlar....

murat bey

ne de güzel işler yapmışsınız
öncelikle tebrikler teşekkürler

fakat yazınızın son cümlesi böyle güzel bir yazıya yakışmamış
biz ve sizler.. çok keskin bir ayrım olmuş.
keşke "bizleri" de sivil toplum gücünüze sabırla ve ısrarla davet ederek bitirseydiniz...

Umarım hergün köprüden karşıkarşıya geçmenin serbest olması hayal olarak kalmaz.geçişin araçla mümkün olabilmesi bir şehri bölmek demek çünkü.Umarım karşıdan karşıya bisikletle geçilebilir önümüzdeki dönemde bu konuda gelişmeler olur.Bunun dışında Anadolu yakasındaki gibi kmlerce bisiklet yolu yapılmasına başlanır umarım.Her ne kadar bisiklet yolu orada sahil yolunda olsa da .Çalışmalar güzel ama biraz daha talebe yönelik ve cezalandırıcı değil yaptırım içeren çalışmalar olur umarım..

Geri