Başta Kudret bey olmak üzere cevaplıyayim.
Öncelikle bu etkinlik için alınan izin iptal olmamıştır sadece ertelenmiştir.
Yani haftaya boğaz köprüsünden geçilecektir.
Diğer sorulara gelince temelinde bağımsızlık yattığından koca liste oluşuyor aslında
Ben bunu 1992 yılında öğrendim ve dernek çalışmalarına başladım. Yaşadığım ilde yılın sporcusu olduğum için kolayca randevu aldığım Belediye başkanından kente yeni yapılan yeni yolun geniş kaldırımlarının üzerinde bisiklet yolu yapılması talebimi bağımsız olarak ilettim ve başkandan azar işittim. O gün bu işin bağımsız hareketle bir yere varamayacağını öğrendim ve bu fikri savunan dostlarımla KDZ. Ereğli Bisiklet Sevenler Derneği'ni kurdum, ve basına açıklama yaptık, bir hafta sonra aynı başkan bisiklet yolu yapacağı açıklaması yapacağını açıkladı. Bu anlayabilennlere önemli bir dersdir.
Hiç birimiz ilkokulu bile bir günde bitirmedik, hiç bir tohum bir günde meyve veren ağaç olmadı, Siz fidanı sulamadan sabretmeden meyve yiyebilirsinizki ?, okula gitmeden nasıl diploma alabilirsinizki ? derneği üye olmadan derneğin sorunları çözmeyi nasıl bekleyebilirsinizki ?
Eleştirdiğiniz Dernek ;
2002 yılında Denizcilik işletmelerinde vapurlarda bisiklet ücretlerini kaldırtmıştır.
2004 yılında İBB yi bisklet yolları plan çalışmasının başlatmısı için ikna etmiştir.1004 km plan yapılmıştır ve geçen hafta 2 trilyon bütçe tahsis edilmiştir.
Son 6 ayda İstanbul' da 20 km kadar yeni bisiklet yolu ( Bakırköy - Samatya Sahili ) yol inşaa edilmiştir.
2007 Yılında İSPARK çalışma yaparak otoparklarına bisiklet park üniteleri koydurmuştur şu anda 51 noktada güvenli park hizmet vermektedir.
3 kez Boğaz köprüsünden kitlesel olarak geçilmiş,
Pek çok ilde bisiklet yasaklamaklarına müdahele edilerek yasakları iptal ettirmiştir
Bisiklet turizminde Yerel ve ulusal parkurların yapılması ve Eurovelo' ya dahil olması için girişimlerde bulunulmuş ve ön onay alınmıştır.Yerelde çalışmalar hızla sürmektedir.
bayındırlık bakanlığı müsteşarlığı ile yapılan çalışmalarla Kanun ve yönetmeliklerde bisiklet yollarının lejantlarda zorunlu olması çalışmasını başarmıştır.
Enerji bakanlığı ile enerji tasarrufu eğitim programına bisikletin dahil edilmesini başarmıştır.
Tema vakfı, Diyabet vakfı, kalp vakfı, Türkiye MS derneği gibi kurumlarla işbirlikleri yapmış bisikletin sağlık için önemini gündeme taşımıştır.
Çevre bakanlığı ile çalışmalar yapmış Çevre günü, Car free day etkinliklerinde bisikletin çevre için önemini gündeme taşımıştır.
Okullarda, üniversitelerde seminer ve konferanslar vererek Bisiklet vizvonunun gelişmesini hedeflemiştir.
Birleşmiş milletlerle örnek bir proje olan " HAYDİ OKULA BİSİKLETLE " devam etmektedir. Bu projenin 1. aşamasında İzmit ' te Bisiklet ile Trafik eğitim pisti inşaa edilmiştir.
Bisikletli ulaşım konusunda pek çok belediyeye brifing verilmiştir, rehberlik yapılmıştır.
AB projelerinde Darüşşafaka' nın " AVRUPAYI BİSİKLET İLE KEŞFEDİYORUM" proejsinde ortaklık yapılıp 30 Avrupalı genç 4 gün bisikletle İstanbul ' da gezi düzenlenmiştir.
Amatör bisiklet severler için 15 günde bir güvenli hafta sonu gezileri düzenlenmiştir.
Derneğin bu hizmeti tüm ülkeye yayması için 31 il ve ilçede temsilcilik açmıştır.
Bisikletin gelişimi için yapılanların özeti olan bu liste sayfalarca sürebilir.
Bugün köprüden geçme iznini alırken bir kaç yıl içindede hergün geçme izni alabileceğimize inanıyoruz.
Siz bağımsız olarak hareket etmeye devam edebilirsiniz. Ama bizler SİVİL TOPLUM GÜCÜ olarak büyüyerek, adım adım sabırla mücadele ederek tüm sorunları çözebileceğimize inanıyoruz.
Saygılarımla,
Murat Suyabatmaz
Bisikletliler Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı