Scudo Sports

6 haziran da Boğaz köprüsü

@malazivore

merhaba eğer bisikletliler derneği forumu incelerseniz yaptığımız çalışmaları göreceksiniz

herkes de bir katılaşmış bir düşünce var dernek hiç bir şey yapmıyor diye kanı var.

dernek yönetim kurulunda bulunduğu süre içersinde 20 toplantı yapıldı bunun 10 tanesi istanbul büyükşehir belediyesi ile yapıldı (Ulaşımdan Sorumlu Genel sekreteri Muzaffer Hacıosmanoğlu,Fen işleri Daire Ulaşım Dairesi Ulaşım Planlama Ulaşım koordinasyon vb. bir sürü müdürlük ve dairesi) ve 10 Ulaşım Şurasında katılan dernek bir çok kişilerle konuşma ve toplandı yapmıştır ve bunun neticesinde yavaş yavaş yol almaya başladık

ben aslında bisiklet camiasından biraz müztaribim nedeni olarak eğer sizin yaptığınız toplandılar sonucu bisiklet camiası arkasında durmuyorsa siz ne kadar çabalasanız çabalayın boşuna en basit olarak İBB beyaz masa diye bir uygulaması var ve buraya herkes bisiklet yolu ve park metroda bisiklet İETT otobüslerinde bisiklet taşıma aparatı istiyoruz diye bir metin hazırlasak acaba kaç kişi bu formu doldurup yollar veya kaç kişi bu işe vakit ayırır

(link)

evet forum sayfasın burada paylaşıyorum yukarıda yazdığım konularda herkes her gün bir forum yollasın diyelim bakalım kaç kişi yollayacak

ve ben buraya kaç kişi forum yolladı sizinle paylaşacağım bu bilgi ulaşmam çok zor değil İBB.personeli olduğum ve bu konularda çalışma yapan arkadaşlarım var

aslında ben size daha can alıcı bir şey şöyleyim bir keresinde bir dilekçe ile arkadaş geldi bana Gökçen Göçer yaşatma derneği Belgrat ormanında bisiklet yolu istiyoruz diye bir dilekçe konu bahçeköy - kilyos arasında bulunan yol belediye tarafından genişletme çalışma yapılacağı duyulmuş ve dernek burada bisiklet yolu istiyor bunu bisikletçiler değil burada yaşayan halk istiyor ve bana dilekçeyi gösteriyor bende duruma el koyuyorum konuyu ulaşım planlamadan sorumlu Atilla bey götürüyorum ve konuşuyorum bunun kesinlikle yapılması gerektiğini söylüyorum ve atilla bey emri ile bisiklet yolu kilyos kadar projeye işleniyor ve uygulamada takipçisi olacağız

eğer bisiklet camiası Bisikletin Türkiye de gelişmesini istiyorsa biraz olsun egoları bir kenara bırakıp derneğe manevi destek vermesi gerekiyor bunun en basit şekli yanında olmasa da arkasında olduğunu gösterebilir bunun en iyi yolu belediyeleri mail bombardımanına tutmak ve hafta sonu yapacağımız boğaz köprüsünü geçişi ile gösterebilir

biz hiç bir zaman illa bizimle tur düzenleyeceksiniz diye tutmuyoruz bizde destekliyoruz ayrı ayrı bir sürü grup olsun ve her zaman göz önünde olalım ve bu felsefede her ortamda olmaya çalıştık destekledik bizler bunu nasıl yapıyorsak sizlerde yapabilirsiniz

Scudo
@BSD-Murat

Teşekkürler sayın Başkanım..İyi ki varsınız..
İzmit'teki büyümemizi ve diğer illerde de,size ,özverili çalışmalarınıza borçluyuz.Bu günkü etkinliğimizde

Dernek sitemize de yazdığım gibi:
alıntı:
Dünya Çevre Günü İzmit 2009 'dan kareler başlığında

Yıllardır bulunduğum sitede çevremdekileri bisiklet kullanmaya özendirmek için uğraştım.Çok az kişiye örnek olabildim.16 yıldır yaşadığım semtte ulaşım, alışveriş ,gezme, spor her türlü ihtiyacım için,çocukluğumdan beri de sevdiğim için..hayatımda bisiklet hep vardı..
Ama demek ki bir şeyleri başarmanın yolu Dernekte olmaktan geçiyormuş..
Derneğimizin içinde olmaktan gurur duyuyorum..İyi ki o gün oraya gitmişim..
Her şey Sivil Toplum Örgütü olmaktan geçiyor...

Başta Kudret bey olmak üzere cevaplıyayim.
Öncelikle bu etkinlik için alınan izin iptal olmamıştır sadece ertelenmiştir.
Yani haftaya boğaz köprüsünden geçilecektir.

murat suyabatmaz

cınbızla çektim ve teşekkür ederim

:in: :in: :in: :in: :in: :in:

BUYRUN YAZDIM BİLE
ÇOK MU ZOR Kİ ...

HADİ ARKADAŞLAR HERKES DİLİ DÖNDÜGÜNCE...
4 DAKİKAMI ALDI SADECE...

BAŞVURU NUMARAM: 818243
sayın yetkili

bisikletsiz bir modern şehir olamayacağını düşünmekteyim.
sizlerden bazı konularda yardım rica ediyorum:

- güzel şehrimizdeki bisiklet yollarının artırılması.
evet sıkışık bir şehirde yaşıyoruz. araçlara bile yollarda zor yer bulunuyor ama
siz o araç yolunu - metrobüste yaptığınız gibi- yarım şerit daralttığınız zaman o araç sahibi de daralan yollar uzayan saatler sebebi ile toplu taşımayı tercih edecek- ya da bisikleti.

- köprünün iki yanında atıl vaziyette uzanan beton yürüme platformlarının sadece bisikletlilere açılması.

ikinci yazdığım adım uygulaması en kolay en masrafsız fakat bizlere verdiğiniz değeri göstermesi açısından EN BÜYÜK ADIM olacaktır.
teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: OrionForEver
@Kıvanç ERTÜRK

İşte yukarıdaki açıklamamda bu sorunların nasıl çözülebileceğini yeterince açıkladığımı sanıyorum.
Genelde sorunları alt kademe ile tartışarak çözmeniz mümkün değil, bunun en doğru yöntemi, Üst kademedeki yöneticiler ile sorunu görüşmek üzere dernek randevu talep ediyor, görüşmede sorunun gelişmiş ülkelerdeki uygulamalar örnekleri ile gerekçeleri ile sunulup isteğimizin aktarılıyor.
Yönetici dinledikten sonra bunları incelemek ve yönetmelik değişikliği için detaylı çalışma için işbirliği talep ediyor yada hemen talimat ile yapılacak bir değişiklik ise ve ikna olursa derhal talimat verip aksaklığı çözüyor, ama bu randevuyu almak dernek olduğumuz halde çok zor olabiliyoruz, 3 ay görüşmek için beklediğimiz kurumlar oluyor.
Yeni bu sorunları bir anda çözemiyoruz, malesef

@cemal_007

fikir sizden yürütmesi bizden :)
"beyaz masayı bombalıyoruz" başlığı açıyorum şimdi
hadi bakalım
öyle mesaj sayımızı "çok faydalı yazı olmuş" , "hayırlı olsun bisikletiniz" yazıları ile artırmayalım sadece. :)

@Kıvanç ERTÜRK

evet kıvaç bey ozaman size bu yazıyı okumanızı dilerim dernek yönetimi adına karayollarına başvurduğumda aldığım cevap aşağıdadir.

bunun akabinde istanbul millet vekillerine mail attım ama onlarda hiç bir cevap gelmemişdir.

ve diyorum ozaman herkes günde bir mail atsın karayolun ve millet vekillerine belediye ye ortak bir yazı hazırlansın ve bunun için forumda duyuru yapılsın ve herkes o metni yollasın gerekli yerlere

T.C.
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI
Karayolları Genel Müdürlüğü
Sayı : B.11.1.TCK.0.13.04-502.07- 2533

14/04/2010
Konu : Boğaz Köprüleri

İlgi: 07/04/2010 günlü e-mailiniz.

İlgi yazınız incelenmiştir. Boğaz Köprülerimiz 1593 sayılı Erişme Kontrollü Karayolları Kanunu hükümlerine göre işletilmektedir.

Aynı kanunun 1. maddesinde; “Erişme kontrollu karayolu, özellikle transit trafiğe tahsis edilen, belirli yerler ve şartlar dışında giriş ve çıkışın yasaklandığı yaya, hayvan ve motorsuz taşıt ve araçların giremediği ancak izin verilen motorlu taşıtların yararlandığı ve trafiğin özel kontrola tabi tutulduğu karayoludur. Erişme kontrollu karayolu belediye hudutları içinde de olabilir.” denilmektedir.

Bu nedenle talebiniz uygun görülmemiştir.

Bilgilerini rica ederim.

Kamil PEKER
Genel Müdür a.
Otoyolları Dairesi Başkanı

Bugün köprüden geçme iznini alırken bir kaç yıl içindede hergün geçme izni alabileceğimize inanıyoruz.
Siz bağımsız olarak hareket etmeye devam edebilirsiniz. Ama bizler SİVİL TOPLUM GÜCÜ olarak büyüyerek, adım adım sabırla mücadele ederek tüm sorunları çözebileceğimize inanıyoruz.

murat suyabatmaz

kırmızı ile yazılan yerde anlatılan düşüncenin inşallah gerçekleşmesi dileğiyle çünki yetti artık ayıptır ayıp 2000 leri geçiyoruz 2010 lardayız biz burda köprüden bisiklet geçmesin diyoruz üst taraf aklını başına alsın

:boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157: :boese157:

3 ay görüşmek için beklediğimiz kurumlar oluyor.
Yeni bu sorunları bir anda çözemiyoruz, malesef

murat suyabatmaz

murat dostum bu bürokrasi yüzünden her işimiz salyangoz gibi yürür eller aya biz yaya olmaya devam ederiz

@Kudret Kurtcebe

Kudret Bey,
Gerçekten samimiyim. Size söz veriyorum, en az 20 bisikletliyi ben getireceğim. Ayrıca başka biriyle karıştırıyorsunuz gibime geliyor, nickim malazivore (ben Lazım demek) adım soyadım da Şendoğan Yazıcı, şu köprüden bisikletle geçme fikrini isterseniz yüzyüze görüşebiliriz...
Telim 0532 554 90 20

@6061ALU

güzel kardeşim neden geriyosun ortamı
insanlar yazışıyor karşılıklı
ortak bir yerde buluşuyor

iki satır açıklayıcı güzel yazı yazsan daha güzel olmaz mı
hemen kınayın çekin kılıçları...

• Beğen
Tepkiler: murattaner
@cemal_007

Sn. Cemal Bey,

Öncelikle yapılan işlerde özverili çalışmalarınız için teşekkürler.

Bir iki yanlışı vurgulamak isterim.
Yapılan işler ve düzenlenen organizasyonlar tamamıyla birbirinden farklıdır. Benim yazım sadece düzenlenen organizasyondaki yanlışları vurgulamaktı.
Bu konu sayesinde yaptığınız işleri de öğrenmiş olduk ve dışarıdan yardım taleplerinize hiçbir arkadaşım karşı olmayacaktır, bundan eminim ama biz-siz ayrımı yapmak ve böyle yapsak hanginiz katılırsınız gibi kelimeler hoş değil... Bu tarz cümleler yerine böyle bir yazı hazırladık ve derneğimize üye olmasanız da bizi desteklemek adına şu adrese internete girdiğiniz günlerde göndermenizi rica ediyoruz demenizi beklerdim.
Herkes aynı metni gönderirse ortak ses olduğu belli olur kanaatimce, yanlış mıyım?

Neyse konuşmalarda olan olmuş, bundan sonrası için yönlendirmelerinizi bekleriz.

• Beğen
Tepkiler: BSD-Murat
@cemal_007

peki haftaya tur sırasında bir kaza olursa ne olacak.güzel havada kaza olmaz diye birşey varsa yeni öğrendim affedin.ben bugün başkanınızın yada her kim olursa olsun dernek üyesi birinin herkesden önce taksime gidip bilgi vermek için orada bulunmasını beklerdim.sizin işinizi ben üstlenerek 9:30 da gittim ve gereken bilgileri verdim dostlarıma.herşeyi bir kenara bırakın inşallah olmaz ama haftaya bir kaza olursa hesabını nasıl verirsiniz bilmiyorum.ben o bastıran yağmur dediğiniz havada taksimden bana adaya yolculukda eşlik eden 8 dosttumla yağmurda gittik.erimedik de düşmedikde.bu arada çok zor bir olay gibi söylediniz.ben tek başıma izin alırsam köprü için dernekden kimler istifasını verecek.bence şehnaz hanım verebilir.insanlarla polemiğe girmek istemeyen şehnaz hanım.yada ceml bey.007 !! şuraya ''ne deseniz haklısınız bir kopukluk oldu hepinizden sonsuz özür dileriz'' diye not düşmeniz ve herkese laf yetiştirme çabanız olmasaydı bu konu bu kadar uzamazdı belkide.ama çok gururlusunuz sanırım.oraya gelen insanların durumu ne olacak.işlerini iptal edip gelmek için eşiyle tartışıp yola çıkan insanlar ne olacak.bu arada izin konusunda ben hazırım.blöf mü yaptığımı düşünüyorsunuz.yazın buraya şartlar kabul diye haftaya pazar köprüden geçerken resmimi koyayım siteye. benden artık daha fazla insanların tepkisiyle karşılaşmamanız için bir tabsiye.kimseye savunma yapmayın ve hatanızı kabul edin.bu şekilde affedilmeniz daha basit olur.ve isterseniz uzamasın diye bana da cevap yazmayın.
saygılar....

• Beğen
Tepkiler: OrionForEver
@BSD-Murat

işte kimseye laf yetiştirmeye çalışmadan mantıklı sayılabilecek bir açıklama.cemal bey baştan her konuda haklıymış muhabbeti yapıp kışkırtmasaydı bizi belki daha da güzel olurdu

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çabuk
@enver avcı

enver dostum senin emniyettendi galba peder bey benim baba tarafından subay tanıdıklarım olacaktı birlikte polis ve asker dayanışması yaparak ikimiz geçelim şu köprüden ben yarıya kadar tek başıma hucuma geçtim ve yarı zafer elde ettim şimdi senle polis asker kuşatması ile geçeriz ne fikir ama

:D :D

@cemal_007

benim yazdığım ilk yazıda yazıda bir derslikmi var.allah allah enver bey bu yazıyı NTV katıldığımız programdan sonra Gece geç saatde yazdım ve bende eşimden azar işitdim bu saatde ne işin var diye

@cemal_007

evli olmak zor hocam sende benim gibi bekar ol
bak nasıl yaşıyorsun
senin bu imla hatalarından kim olduğunu çok iyi biliyorum
yakalarım seni ona göre
işitdim değil işittim sakın sen halil olmayasın
sen kimliğini bir açıklasana hocam
yada avatarına koy bakalım resmini

derslikmi var bu ne demek hocam
terslik terslik

:in: :in: :in:http://img339.imageshack.us/img339/8936/dsc0559z.jpg

halilllllllllllllllllllll ne haber imla hataları yapma senin gibi bir adam dernekte olduğuna göre türkçeyi öğrenmen lazım

@Mehmet Boran

elbetde bizde kimsenin yaptığı işi baltalamaya çalışmıyoruz.kendimizce haklı olduğumuzu düşündüğümüz konularda bazen sert olsada eleştiri yapabiliyoruz.fakat bisiklet severler o gün işlerini bu tura göre ayarlayıp iptal olunca tepki veriliyor.fakat biz o duyguları yaşamak için sabırsızlanırken aksi durum oluşunca ve her söylediğimize sadece dernek çok haklıymış gibi cevap verince ister istemez asabi hareketlerde bulunabiliyoruz.beklemiyordum fakat başkan kimseyle(diğer bay ve bayan hariç) polemiğe girmeden mantıklı açıklamalarda bulundu.asıl amaç eğlence olsaydı yağmurdada geçerdik fakat amaç insanlara bazı mesajlar vermekse gerekli kalabalıklığa ulaşmak için havanın güzel olmasını beklemek daha doğru.buna dediğim bişey yok.gerekli olgunluğu diğer üyelerde gösterip herkese cevap yapıştırmasa daha da güzel olur.

• Beğen
Tepkiler: Serap Erdogan
http://i1029.photobucket.com/albums/y354/LikoS_61/24042010186.jpg

halil namı diğer 007 benim adımı yazarken kudet ağbi deme
bir de bana sormadan bir daha benim resimlerimi çekme derim sana

hehehehehhe

:D :D :D

enver vur vur inlesin millet dinlesin

:D :D :D

@Can Özbek

sokaklarda işporta ürün satan insanlara zabıta mallarına el koyar ve ceza yazar.polis de kimlik bilgilerine ceza yazar.kimlik numarasına yani.o yazılan cezayı üzerinize herhangi bir mülk olmadığı sürece devlet sizden tahsil edemez.ama bir araba veya ev alırsanız o parada gerekli büyüklüğe ulaşarak ziyaretinize gelir.polis girilmesi yasaklanmış yerlere girenlere kabahatlar kanunu gereği ceza yazmaya yetkilidir.

@Kudret Kurtcebe

abi 200 ü bulmana gerek yok.sen ben ve 198 kişi yeter.kalanları bulalım.gözümü kapar dalarım.zaten arkadaşlar bizi tuttukdan sonra muhtemelen bırakmak durumunda kalır.bu iş içinde tur düzenleyelim.hoşuma gitti :D :D

Geri