Scudo Sports

6 haziran da Boğaz köprüsü

@enver avcı

ben ve yönetimde olan bir çok arkadaşımız sizlerle pedalladık ve birçok tur yaptık kendi şahsı turlarımız da oldu şehir içi ve şehirler arası veya ülkeler arası turlar yapmış bir çok değerli insanlar var. bunları forumlarda bulabilirsiniz ben bu turun iptal edilmesinde çıkan kaos ortamının biraz fazla olduğunu düşünüyorum sonuç da boğaz köprüsünden haftaya geçeğiz ve daha güzel havada ve daha güzel organisyonla olacak kesin hazırlanmak için bir haftası olan bir tur var

Son olarak sabah haberleri izliyorum ve İstanbul da dün akşamdan beri oluşan trafik kazalarında 6 kişi ölmüş ve birçok kişi yararı var ve yönetim olarak aldığımız kararın çok yerinde olduğunu gördüm

Scudo
iyi guzel tavrini gostermissin, adam da her soruna güzel güzel cevap yazmıs iste sorun nedir?

• Beğen
Tepkiler: cemal_007
Bisikletliler derneği olarak pek çok konuda bisikletin gelişimi başardık ve başarmak istediklerimiz içinde mücadele ediyoruz.

Bu doğrultuda 3 kez Boğaz Köprüsünden gçmeyi başardık, 4. kez geçmek için uzun zamandır süren girişimlerimiz ancak Çarşamba günü akşam sonuçlandı.
Konu İstanbul 2010 komitesi ile birlikte yapıldığı için uzun ve zorlu izin sürecinden sonra yağmur yağacağı için hemen erteleme talep etmemiz çok da kolay olamazdı, bu nedenle havanın değişmesini Ctesi gününe kadar bekledik. Bu arada Çevre bakanımızı va Başbakanı Konya' da bisiklet turuna katılma ihtimali nedeni ile perşembe - Cuma günleri Konya' da bulunmamız yoğunluğumuzu dahada arttırmıştır. Ctesi hava durumundaki kötü gelişmelerin değişmeme sonucu yetkili kurumlarla ve yetkilileri ile Cumartesi günü görüşmek oldukca zor olmuştur, erteleme konusunda yönetim kurulu toplantısı yapılıp erteleme için İstanbul 2010 komitesi ve valilikten onay istenmiştir. onay için uzun süre cevap beklenmiştir. Ntv yayını öncesi cevap alabildğimiz yetkililer gece 22:00 gibi erteleme için onay vermişlerdir. Bu nedenlerle duyuru için zaman azalmıştır. Aynı saatlerde duyuru yaptığımız tüm site ve forumlardan arkadaşlarımızca duyuru yapılmıştır.

Yağış nedeni ile bir çok üyemizden dernek acil telefonumuzdan erteleme olup olmadığı konusunda telefonlar gelmiştir.

Gece Ntv canlı yayın Sarıyer' de yapıldığından evlerimize dönmemiz gece 02:00 yi bulmuştur. Sabah 05:30 dan itibaren hava durumu tekrar kontrol edilip görevli kurum ve kuruluşlara telefon edilmiş ve davetlilere mesaj atılarak erteleme bilgisi verilmiştir.

Yinede ertelemeyi duymayıp gelecek olanlar düşünülerek 2 yönetim kurulu üyemiz gece görev bölümü yapmıştır.
Ancak buna rağmen başkan olarak bizzat gelerek durumu açıklamayı uygun bulduğumdan yola çıkmak istedim ancak otopark da önüme araç park ettiğini gördüm buda saat 10:00 da Taksim' e ulaşmama neden olmuştur.

Bizler ve profesyonel 50 - 100 kişi tabiki kar, yağmur, fırtına bisikletle köprüden geçeriz ama bu etkinliğin bu şekilde yapılmış olmasının hem güvenlik riskleri hemde bisiklet adına mesaj vermek ve kitlemizin gücünü ortaya koymak adına faydalı olacağına inanmadığımızdan ertelenmesini uygun bulduğumuzu belirtmek isterim.

Hedefimiz 13 haziran 2010 Pazar günü 5000 bisikletli Boğaz Köprüsünden geçiş yapmak ve bisiklet için vermek istediğimiz tüm mesajları medya aracılığı ile halkımıza ve yetkililere aktarabilmektir.
Bu hafta müsait olmayan ancak haftaya müsait olacağını bildiren Hayrettin Karaca, Nasuh Mahruki, gibi pek çok değerli isim bizlerle birlikte olacaktır.

Sadece köprüden geçmek isteseydik bugün muhakkak geçerdik ama biz bisiklet adına bir JOKER kullanma fırsatı yarattık bunu en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Bu etkinlikteki amacımız bisikletimize binmek değil bisikletimizin gelişmesi için binmektir.

Hava koşulları ve erteleme izin sürecinde elimizde olmayan nedenlerle oluşan aksaklıklar nedeni ile camiamızdan özür dilerken, haftaya mükemmel bir organizasyonla bunu telafi etmeyi arzu etmekteyiz.

Haftaya Güzel bir havada 5000 bisikletli ile Taksim' de buluşup, keyifle köprüden geçmek, Harem' de Şenlikle bitirmek dileği ile,

Saygılarımla,
Murat Suyabatmaz
Bisikletliler derneği
Yönetim Kurulu Başkanı

ben kendi adıma ikna oldum.
gayet mantıklı bir yaklaşım...

ARKADAŞLAR
SONUÇTA BİZ İNSANLARA "BAKIN HER KOŞULDA NASIL DA BİSİKLETLERİMİZE BİNEBİLİYORUZ, YAĞMUR ÇAMUR DEMİYORUZ" DEMEK İÇİN DEGİL

BİSİKLETİN NE KADAR GÜZEL, NE KADAR KEYİFLİ VE UNUTULAN BİR ULAŞIM ARACI OLDUĞUNU GÖSTERMEYE ÇALIŞIYORUZ.

GERÇEKTEN BİR KAZA OLSA KÖPRÜDE
DÜŞÜNSENİZE KAMUOYUNDA NASIL BİR TEPKİ OLACAK.
İNSANLAR BUNDAN SONRA TRAFİKTE GÖRDÜĞÜ HER BİSİKLETLİYE KÜFÜR EDECEK.
BU VAKİTE KADAR GÖSTERİLEN ÇABALAR HEBA OLACAK...

GÜNEŞLİ BİR İSTANBUL SABAHINDA
PIRIL PIRIL BİSİKLETLERİMİZLE GÜNDEME GELECEKSEK
VARSIN BİR HAFTA DAHA BEKLEYELİM !!

EVET HAYALKIRIKLIĞI BENDE DE VAR.
VE DE SABIRSIZLIK
AMA BUNUN SEBEBİ ORGANİZATÖRLER DEGİL
BENCE BİZE SON DAKİKA GOLU ATAN İSTANBUL HAVASINDA :)

sabah hiç bir şey yokmuş gibi atladım bisikletime bir arkadaşımla beraber turumu yaptım hatta yolda kudret abiye de rastladık. içim buruk kaldı çünkü köprüden geçemedim ve saat 12:45 e kadar yagmur filan yağmadi tur yapilabilirdi gibime geliyor. saat 13:00 da olanca yağmur bardaktan boşalır gibi yağarken ben aheste aheste pedalıma bastım inanılmaz bir duygu idi soğuk olmadiği için süper keyif aldim iliklerime kadar ıslandım ama olsun buna deydi. ama üzgünümki haftaya hava güzel olsada boğaz turu yapamayacağım çünkü eşimden bir sürü fırça yedim bir pazarımız var sen onda kalkıp gidiyorsun dedi yarim saat tartıştık ona rağmen çıktım evden. haftaya çıkamayacağım size iyi pedallamalar :D

sayın başkan herkes hevesi kursağında kaldığı için taktir edersiniz ki biraz asabi ve sinirli, amacımız üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi sanırım biraz karıştı ama eğer adı şenlik olacak ise havanın güzel olmasi bizide mutlu eder dediğiniz gibi bisiklete binmek isteseydik değil yagmur kar olsa gene farketmez di. ama bu gün en azından alternatif bir şeyler yapılabilir di. ama açıklamalarınızı duyguları bir kenara bırakıp mantığım ile okuyunca hak vermeden edemedim. turun yapılmamasına ben de kızdım ama 3-5 bin gibi rakamlardan bahsediyorsunuz aralarında en az 1000 tanesinin bisiklete zar zor binebilen insanlar olacağını ve 2-3 yüz kişinin de buna rağmen geçmeye kalkacağını hesaplar isek olabilecek kazalar bizleri üzerdi. siz şu anda bütün eleştri oklarını üzerinize alarak aslında bir nevi günah keçisi olmayi kötü adam ilan edilmeyi bu insanları düşünerek bu zor rolü kabul ettiniz. her şeye rağmen size teşekkür ederim....

bizim birader bu hafta memlekete gitmek zorunda kaldı
giderken de "ülen keşke haftaya olsaymış şu bisiklet turu" dedi durdu

bilmiyorum iptalde ne kadar etkili olduğunu ama
kendisine iyi dileklerinizi iletmek isterseniz forumdan özel mesaj atabilirsiniz, cihan seçkin :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: Caner.AYDIN
@cemal_007

tavsiyeniz için teşekkür ederim :in:

kızımında eşiminde bisikleti var ama malesef ikiside yeterli derecede binemiyolar kızım daha 5 yaşında bisikletini yeni aldik ve şimdilik takviye tekerlekler ile binebiliyor inşallah önümüzdeki senelerde kızım ile katılacağım. :D :D :D

• Beğen
Tepkiler: kaptan vural 74
@kerem seckin

Abi keşke Allahtan başka bir şey dileseymiş senin birader :D gelince rica edeyimde benim içinde güzel dileklerde bulunsun adamın kalbi temiz heralde duası kabul olmuş bizde sebeplenelim muhterem zat tan :D

iptal edilmesi doğru bir karar oldu gerçekten. dünkü yağmura rağmen bisikletimi bostancıdan alıp taksime geçtim, bir arkadaşımda kaldım. her tarafım çamur içinde kaldı gidene kadar. gece bir ara dışarı çıktık, eve geldiğimde forumu açmamla beraber iptali gördüm. ne kızdım, ne sinirlendim, ne de üzüldüm, sadece takdir ettim.

bizim gibi yağmur, fırtına dinlemeden binecek kişiler için bile tehlikeli olabilirdi. bilmiyorum kaçınız bir motosiklet üstünde rüzgar varken köprüden geçti ama bırakın motosikleti, bisikleti, ufak arabaları bile savuran rüzgarlar oluşabiliyor. bisiklet üstünde bu kadar kalabalık bir grupla geçmek bir nevi intihar olurdu...

madem geçmiyoruz diyerekten, atladım bisikletime, istiklal caddesi üzerinden karaköy'e inip döndüm anadolu yakasına. inanılmaz bir yağmur eşliğinde ve insanların "ne yapıyor bu gerizekalı" bakışları altında keyifli keyifli bastım ben pedalımı (=

haftaya güzel bir hava ve güzel bir organizasyonla köprü keyfini tatmak dileğiyle...

@BSD-Murat
Murat Bey amatör bisiklet sevenler adına bize "var" olma şansı tanıdığınız için çok teşekkür ediyorum. Haftaya katılımın 5000'lere yaklaşmasını çok arzu ediyorum. Organizasyon ertelendi diye söylenen bisiklet dostlarının hırçınlaşmak yerine haftaya bisiklet kültürünün ülkemizde gelişimine katkı sağlaması için taşın altına ellerini koymasını bunu hiç kimse, hiç bir dernek, spor klübü adına değil sadece "bisiklet aşkı" için yapacaklarına inancım tamdır. Kişisel egolarımızı tavan arasına kaldıralım lütfen...

Son olarak şunu söyleyeceğim "Seven insan belli eder" :)

Bu ne acımasız eleştiriler böyle , derneğin imkanları doğrultusunda bu organizasyon düzenleniyor , 3-5 kişiyle köprüden yağışlı havada geçmek mi pozitif bisikletliler adına yoksa güzel bir günde 100'lerce kişiyle mi geçmek daha mantıklı,yok bilmem ne marka arabayla gelmiş yok öyle yapmış yok böyle yapmış , sakin , biraz daha sakin.Varolan duvarın üzerine bir tuğla'da siz koyun , yıkmaya çalışmayın.Kısacası derneğin aldığı karar gayet yerinde olmuş.

Bisikletliler Derneği Kocaeli Temsilciliği olarak 1 yılda hoşgörü dayanışma ve paylaşımlarla,iyi niyetli yaklaşımlarla hızla ve inanılmaz bir şekilde çoğaldık.Biz 3 kişi başladık..Şimdi aramızda ve yanımızda her meslek gurubundan üyelerimiz var.Pilotundan mühendisine ,veterinerinden ev kadınına,emeklisinden işçisine,öğrencisinden öğretmenine, avukatına vs..vs..
Bunu yüreğimizde bisiklet aşkı ve bisikletin gelişmesi için gece gündüz çalışarak sevgiyle yaptık..
Eğer buradaki tepkileri acımasız eleştirileri yazanlar gibi davransaydık bir adım bile ilerlemez 3-5 kişi kalırdık.
Amatörce ve tüm iyi niyetlerimizle yola çıktık.

Toplum olarak neden bu kadar acımasız ve hoşgörüsüz olduk anlamaya çalışıyorum. Ama anlamakta zorlanıyorum...

Oysa ki bisikletliler pozitif kişiliklerdir..Benim tanıdıklarım öyle belki de..Çevremizde bunu yarattık belki de..:eek:
Biz bisikletin insana mutluluk verdiğini savunanlardanız.
Bilimsel olarak da bu bilinen bir gerçek. Bisiklet kullanırken serotonin salgılanıyor olduğu söyleniyor ve mutlu oluyor insanlar...
Size de bisiklet adına biraz da mutlu olmayı denemenizi tavsiye ediyorum.Serotonin salgılarınızın artmasını dilerim...:eek:

Bunları neden mi yazdım ?
Biz İstanbul'dan katılacaklardan daha farklı durumdayız.22-25 kişi katılacaktık ve otobüs şirketine rezervasyon bile yaptırılmıştı.Gecenin bir vakti duyuru yaptık ve herkese hızla ulaşıp heber verdik..Ama tek bir kişi bile olumsuz kelime etmedi.Sadece ertelenmesine üzüldüler.
B planına geçip derneğimizin Genel etkinlik olarak tüm illerde yapılan Dünya Çevre günü Bisiklet gezisine dönüştürdük.Kimse agresif ve olumsuz tavırlara girmedi.
Bu yüzden anlamakta zorlanıyorum.
Dost iyi günde değil zor günde belli olur ve anlayışlı olur!

Sevgili Koray Bey özel mesaj yazamıyorum sistem izin vermiyor.Sizin üyeliğiniz için ilgileneceğim.Özür dilerim bir kaç gündür merkez ve illerde yoğunluk yaşıyoruz.Aktivite için gözden kaçırmışız demek ki..Hemen onaylıyorum..Selamlarımla..

Hangi nick ?

• Beğen
Tepkiler: Koray Altıntaş
ilk başta da iptal kararını doğru bulmuştum. son yazılanlara da canı-ı gönülden katılıyor, haftaya yapılacak turun güzel ve açık bir havada dostluk içerisinde mesajın yerine ulaşacağı şekilde tamamlanmasını umuyorum. unutmayın arkadaşlar, hepimizin tek bir ortak noktası var oda bisiklet aşkımız o yüzden bu iş için birşeyler yapmaya çalışan insanları en ufak başarısızlıkların da hemen acımasızca yargılamayın lütfen.

ayrıca dünkü havada maslaktan küçükyalıya kadar araba kullandım(yol o kadar garipti ki arabanın hiç bu kadar kaydığını hatırlamıyorum, uzun süredir yağmur yağmadığından sanırım. ayrıca şeritler bile gözükmüyodu)

2 noktada kaza vardı. biri arkadan çarpmaydı ama diğerinde en sol şeritte bayır yukarı tın tın giden temizleme kamyonuna sağ arka çaprazından bi tane doblo çarpmıştı. arabanın çarpma açısına bakarsak büyük ihtimal kontrolünü kaybedip sağ şeritten çok geniş bi açıyla kayarak çarpmıştı, etrafında da 3-4 tane kaza yapmış araç vardı. (doblonun üzerine battaniye sermişler büyük ihtimal içinde görülmemesi istenen bir manzara vardı)

bu kazanın aynısı bizim başımıza da gelebilirdi, köprü üzerinde aniden dengesini kaybeden bir araç yandan gruba dalsa bunun sonuçlarına kim katlanacak ? bi kaç kişi yağmurda köprüden geçmek istiyor diye bunun riskini almaya değer mi ?

ayrıca köprü üzerinde trafik durduğunda araba deli gibi sallanıyodu. 1200 kiloluk araç yerinde duramıyor, 80-100 kiloluk ağırlığınızla nası gitmeyi planlıyodunuz ? son olarak da o ıslak zeminde köprü inişinde çok yüksek hızlara çıkılıyor, sapaklarda mutlaka bir sorun çıkardı, koca grubun dönmesi kolay bir şey değil.

Geri