Scudo Sports

6 haziran da Boğaz köprüsü

@sehnaz karabulut

Şehnaz Hanım, derdim polemik yaratmak değil. Önemli ve değerli işlerinizden biri olan ve sadece yılda bir kez yapılacak olan bisiklet şenliği organizasyonuna, katılacaklar listesi 300'ü 400 ü bulmuşken, millet uyumaya hazırlanırken son anda yaşanan iletişim eksikliği tüm bu değerli çalışmaları silip süpürüyor. Neyse, inanıyorum ki haftaya çok daha güzel bir etkinlikle buluşacağız. Saygılarımla..

Scudo
Merhaba Bisiklet Severler

Gönül istedi bu tur yarın yapalım ve sesimizi duyuralım bizlerde hava raporunu 1,5 haftadan beri takip ediyoruz ve yağışlı olacağını gösteriyordu belki bir şans bize güler de son birkaç günde hava durumu değişir diye bekledik ama olmadı ve Turumuz Valiliğin GÜVENLİK (Kaza, araç kazası, rüzgar vb.) uyarısıyla ve bizleri uzun toplantı sonrasında almış olduğumuz bir kararla turumuzu iptal etmek zorunda kaldık.

Ve bu karar (NTV Yeşil Ekran) programına katılmamız nedeniyle çok geç saatlere kaldığından bazı arkadaşlar ulaşamadığımız olmuştur onlara buradan özür diliyoruz

Bizler hiçbir zaman bisiklet severler arasında ayrım yapmamaya özen gösterdik ve eğer turu yapacak olsaydık sadece bizler yararlanacaktık çünkü herkes bizim gibi iyi bisiklet süremiyor ve yağışlı havada bisikleti iyi olmayan (fren,lastik) gibi faktörler katılacak kullanıcılar için nekatif etki edeceğinden turu ertelemek çok daha iyi olduğunu düşünüyoruz.

Bildiğiniz gibi boğaz köprüsünden her zaman geçmeye izin yok ve bu izinler çok zor alınıyor ve dernek bu izin için 2 hafta önceden resmi yazı ile valiliğe başvurmuş son birkaç günde izin verildiği tarafımıza haber verilmiştir.

Bizlerde çok kısa zamanda hazırlanmak kalmıştı bu sebeple çok güzel bir duyuru ve hazırlık yapamamıştık.

Şimdi bir hafta sonra yapılacak tur beklide yarıdan daha fazla katılımla ve daha fazla ses getirecek şekilde yapılacak. Çünkü önümüzde 1 hafta hazırlanma süremiz var ve daha iyi şekilde duyuru ve hazırlık yapma şansımız var herkesi memnun edecek bir tur olacağından eminim.

13.06.2010 Pazar günü görüşmek üzere

Tüm bisiklet camiasından son dakika gelişmesinden dolayı özür dileriz
Bisikletliler Derneği Yönetim Kurulu
.

@cemal_007

dostum seni çok iyi tanıyorum ve yakınen
yarın bir etkinlik yapmanızı öneririm kısa mesafe artı haftaya pazarda köprü geçişi yapılır

neyazık ki korktuğum başıma geldi :( yağmur yüzünden ertelendi güzelim organizasyon..umarım haftaya hersey yolunda gider ve daha fazla katılım olur. yarın da habersiz kalıp taksime giden çok kişi olmaz inş. hevesleri kırılmaz..
bu saatten sonra ertelendiğini bile herkese duyurmak çok zor iken b planı uygulayıp alternatif bir tur düzenlemek aynı gün için çok zor olur. ama büyük olasılıkla çoğunluk programlarını adada ki bisiklet şenliğine yönlendirir gibi geliyor. hatta bilmiyorum katılıyorlar mı ama bisikletliler derneği de :) niye olmasın yani..:D

@cemal_007

BU MESAJ YAZDIKLARIMIN AĞIR OLDUĞUNU DÜŞÜNEN DERNEK ÜYESİ CEMAL BEY TARAFINDAN YOLLANMIŞTIR.LÜTFEN BU KONULARDA KİMSE ÖZELDEN MESAJ ATMASIN BANA.BURDA HERKESİN GÖRECEĞİ ŞEKİLDE PAYLAŞALIM.BU SİTEYE HEPİMİZ DEĞER KATIYORUZ.HER BİRİMİZİN BU SİTEYE YENİ ÜYE KAZANDIRIP GENİŞLEMESİNDE KATKIMIZ VAR.

madem böyle iyi ve güzel turlar düzenleyen bir dernek olduğunuzu söylüyorsunuz peki soruyorum size cemal bey;
öncelikle sabah o saatde taksimde olacak insanlar için ne yapacaksınız.evinde interneti olmayan ve eşinden dostundan duyduğu bilgilerle o saatde orda olan insanlar ne olacak.oraya tura giden biri kimseyi bulamazda boş boş dönerken başına bir iş gelirse ne olacak hesabını kim verecek.
dernek dediğiniz böylesine katılımın yüksek olduğu turlarda iptal olayını herkesin de dediği gibi önceden hava durumunu takip ederek '' havanın yağmurlu olması durumunda tur sonraki tarihe ertelenecektir'' diye bir not düşünülemedimi.
en önemlisi de böyle bir izni almak bir dernek için bu kadar zor ise gerçekten ciddiye alınmayacak bir dernek olduğunu düşünürüm.hafta içi iş saatlerinde yapmak isteseydiniz izin alamazdınız zaten.pazar günü köprü sakin olur.ama isterseniz haftaya izin alamazsanız bana ulaşın ve köprü izni nasıl alınır görün.tek başıma bu izni alırım ve bu durumda sizin halinizin ne olacağını da merak ederim.çok şükür emniyet mensubu yakınlarımız en tepelerde oturuyorlar.
ayrıca bu bi anlık bi sinirle yazılmış birşey de değil.oldukça farkında olarak yazılmış bir cevap.bu tarz savunmaları bence özelden yollamayın herkes görüp haklı haksız tarafı anlasın.bu arada savaş gibi de düşünmeyin.sadece gereğinden fazla açık sözlü ve aklına gelen şeyi o an söyleyebilen biriyim.bu sitede yeni olmama rağmen düzenlediğim turlara bakarak insanların ne kadar ilgi gösterdiğini de görürsünüz.bu spora yeni başlayan acemilerden değilim.bir çoğunuzdan da uzun zamandır pedal bastığıma emin olun...
saygılarımla....

arkadaşlar ne yazıkki dernek faaliyetleri böyle sonuçlar doğurabiliyor.kudret abinin dediğine dahada çok katılıyorum artık.YAŞASIN BAĞIMSIZ BİSİKLET GÖNÜLLÜLERİ.. bireysel turlar düzenleyen bizler katılım olmasa bile haber veremeden gelenler için gider orada bekleriz.kimseye mahçup olmak istemeyiz.dernek yerinden kalkmaz ama...... bu resmen '' ne yapalım canım,gelenler kimseyi görmeyince evlerine döner '' tutumuna dönüşmüş..çok yazık... :(

A.S.U.S olarak taksimde olacağız..Tüm arkadaşları bekleriz

• Beğen
Tepkiler: Aziz Özkan
yahu şeker değilizki eriyelim görende sanacakki deli gibi yağmur yağiyor alakasi yok hafif bir yağiş var ne olacak ki... insanlar kendilerini ve kapasitelerini biliyorlar gözü yemeyen kendine inanmayan zaten zorlamaz ve geri dönerdi ama en azından ordaki enerji hissedilir, birlik beraberlik gruplaşma ve dayanişma ruhu yaşanır insanlar mutlu olurdu. şimdi haftaya hava mükemmel bile olsa sirf bu hafta iptal olduğu için kızıp gelmeyecek bir sürü insan var yazık değilmi ben sirf bu hafta erken kalkabilmek için akşam erken yattım bu saatte kalktım ve tesadüfen makinayi açip bir bakayım dedim birde ne göreyip tur iptal olmuş resmen yıkıldım.... 1 haftadır yağmur olduğunu biliyordum ve davet ettiğim de bana yağmur yağacakmış diyen herkese söylediğin en başta söylediğin 3 kelime oldu. "ŞEKER DEĞİLİM Kİ ERİYEYİM...." bu kadar........... ben genede taksime gidiyorum orada görüşmek üzere

A.S.U.S u kutlarım inadına taksime gidin ve istediğiniz mekanda turlayın kardeşlerim hatta gelen olursa iptal olduğunu söyleyin

bütün forumun bisiklet bayramını kutlarım arkadaşlar dışarda yağmur mağmur yok olsa ne yazar ben bu gün durmam rota bellidir aydosun çamuru alın bisikletlerinizi istediğiniz rotada bu güne yakışır bir biçimde kutlayın
yaşasın bağımsız bisiklet sürücüleri
ve yaşasın dünya bisiklet bayramı

:in: :in: :in: :in: :in: :in: :in:

Şöyle bakalım,
eğer bd böyle bir girişimde bulunmasa
idi bu gün böyle bir tartışma bile
olmazdı.Bende başkan olsam "ben ağlayacağıma
siz ağlayın "derim.Benim ağlamam işin
kötüsüne,sizin ki eğlenemediğinize.
Olsun bir hafta daha bekleriz.
Her şeye rağmen çok teşekkürler.

Sağlıcakla kalın

ben bu dernegin insanlari ne kadar zora sokacagini farkettigim icin sabah adaya gitmeden taksime ciktim.pedal dostlarim magdur olmasin diye.arada oldukcada yasini almis buyuklerimiz ne mesafeden gelmis.ilk haberi veren ben oldum ve millet saka zannetti.aradan 7-8 arkadas benimle adaya geldi.dernek baskani da saat 10:00 da tesrif etti ne yazikki.murat beye sesleniyorumz ; uykulu bir sekilde mercedes aracla gelip bide boyle hafif siritmazmisiniz.cok sinirlendim ya.bari boyle rezil bir organizasyona imza attiniz en azindan hatasinin farkinda olup sabah herkesden once orda olup gelene bilgi vermeliydiniz.ama sanirim millet sizleri beklerken,kalp vakfi tv kanallari sizi beklerken siz misil misil uyuyordunuz.size tatli uykular.bidahaki turda gorusmemek !!! uzere

Merhabalar,

Dışarıda yağmur yok sabah 32 km sahil turumu yapıp geldim. Ne de hevesliydim :(

Fakat yeni tarih bana uymuyor, artık başka seneye :(

Saygılar
Erkan

• Beğen
Tepkiler: Hasan Topcan
Boğaz Köprüsünden geçiyoruz haberi Çirkin tarafından verildiğinde önce şaka olarak algıladım. Fakat sonra işin gitgide ciddiyet kazandığını gördüm. İBB nin sitesinde Pazar günü bisikletlerin Boğaz köprüsünden geçeceği uyarısını okuyunca da iyice havaya girdim. Ama ne yalan söyleyeyim içimde hep bir kuşku vardı. Dün gece geç saatlerde iptal haberini görünce adeta yıkıldım. Herşey şaka gibiydi.
Sabah kalkıp tekrar forumda yorumları okuduktan sonra belki simultane bir tur gerçekleşir umudu ile Taksime gitmeye karar verdim. Kahvaltımı yarım yamalak yapıp giyindim ve bisikletimin yanına koştum. Arka lastik patlamıştı. Hemen yeni lastiği takıp 9.30 da yola çıktım. 10.05 te taksime geldiğimde Erdal ile Türkerle karşılaştım. Geri dönüyorlardı. Gezi parkında birkaç kişi vardı.
(link)
Bu arada değişik bir bisiklet ilgimi çekti.
(link)
Şaka gibi demiştim ya işte bu bisiklette şaka gibiydi ve sabah sabah gülümsememe neden oldu.
(link)
Kullanan çok başarılı bir şekilde sürüyordu.
(link)
Kullananın yanında 2 arkadaşı daha vardı ve tsortlarının arkasında bisiklet Fabrikası yazıyordu.
(link)
Böyle değişik bir dizaynı gerçekleştrdikleri için kendilerini kutlarım. Kalanlarda tur yönünde bir gayret yoktu. Az sonra aniden şiddetli bir yağmur başladı. Yağmurluğumu giyik Tarlabaşından Aksaray yönüne doğru pedal çevirmeye başladım. Yol çok kaygandı ve bisikletimin V frenleride tutuyor ile tutmuyor arasındaydı. Çok geç durabiliyordum. O anda bu turun iptalinin ne kadar doğru bir karar olduğunu anladım. Köprü üzerindeki kuvvetli rüzgarda bu işin tuzu biberi olacak ve bisiklet sürmek oldukça zorlaşacaktı. Haftaya katılamayacağım Köprü geçişinde herkese iyi eğlenceler dilerim.

şu an da inanılmaz bir yağmur var sabah uyandığımda keşke iptal olmasaydı dedim ama yerinde bir karar alınmış gerçekten...keşke herkese daha önce ulaşılabilseydi o zaman sabah taksim e gelen arkadaşlarda mağdur olmamış olurdu..
neyse geçmiş olsun, bir daha ki sefere inşallah

• Beğen
Tepkiler: BSD-Murat
@Serap Erdogan

Önümüzdeki haftada bisiklet fabrikası mutlaka orada olacaktır. Kim bilir belki kendileri ile fiyatta anlaşıp köprüyü o bisiklet üzerinde ilk geçen siz olursunuz. :)

• Beğen
Tepkiler: Serap Erdogan
@enver avcı

mercedesle gelen kısmını bold yapsanız güzel olurmuş
türk filmlerinde kızlar "bir gören olacak diye" mahalleye gelince arabadan gizli kapaklı iner evine öyle girer ya.
bari o kadar saygısı olsaymış patronun
kendisine kocaman bir alkış

• Beğen
Tepkiler: enver avcı
Arkadaşlar hiç kimsenin üzülmesine,moralini bozmasına gerek yok.Hava yağmurluydu kaza riski daha çoktu,hasta olma riski daha çoktu çocuklara yolda daha çok dikkat etmemiz gerekiyordu ertelenmiş Allah sağlık versin haftaya katılım hem daha fazla olur hemde şansımıza havada güzel giderse telafi edilmiş olur biz bisikletçilerin gayesi amacı zaten çevremizdeki toplumun bisikleti mantıklı bir araç olarak görmesidir.. bunu en iyi şekilde hava koşullarını bilmiyorum haftaya gösterelim her işte vardır bi hayır HAFTAYA HERKESLE BULUŞALIM TANIŞALIM PEDALLAMAYA BAŞLAYALIM üzülmeyin ufak tefek şeylere sağlımız düzgün olduğu müddetçe pedallarımızı çevirip lastiklerimiz dönmeye devam edecektir..

Geri