Scudo Sports

50 km'den sonra sırtım ve boynum acayip ağrıyor.

dostum acele etme, sele, gidon, kadro boyu nasıl hesaplanır forumlarda bir ara. eğer herşey doğruysa ve biryerlerin ağrıyorsa sürüş süresini azalt. alıştıkca arttır. ya da sürüş stilini değiştirmeye çalış, mesela, zaman zaman ayakta gitmeyi dene, belini dinlendirecek pozisyonlar bul. barend belki bi çözüm olabilir. çözüm bulamıyorsan da, hemen sat aleti, sana uygun olanı al. hasarlar ileri de kalıcı hale gelebilir. bol şans.

Scudo
mesela benim bisiklet gözlüklerim numaralı. bisiklet gözlüğü kullanmadan çıktığımda boynum ağrıyo.
çünkü normal gözlüklerle başımı fazla yukarı kaldırmam gerekiyo. bisiklet gözlüğünde başımı eğerek te yoku görebiliyorum.
onun haricinden gene uzun sürüşlerde boynum ağrımaya başlıyor. bende bu yüzden dinlene dinlene sürüyorum.20 km neyse gidiyorum. oturuyorum güzel bi yere 10 dk falan manzaranın tadını çıkartıyorum sonra gene sürmeye devam.

Bende yol bisikleti kullanıyorum boynumda ağrı oluyor boğazı küçülterek düzeleceğini düşünüyorum

Merhaba,
Bendede boyun agrisi variydi boynumun alt kismi ve kureyimin ust orta kismi agriyirdi. Agrilar zamani kullandigim stem 130 mm di, ilk once 110 mm deyistirdim ve agrilar biraz azaldi. Daha sonra 100 mm ye deyistridim. Simdilerde 100 km falan pedalliyorum ve hic agri yok. Bence sen Gidona uzanma mesafesine falan bak, birde Effective top tube la Stemin uzunlugunu yazrsan iyi olur

ben 52 ile 54 kadro arasında kaldığımdan 54 kadro aldım biraz büyük geldiğinden kollarımda ve omzumda ağrılar oldu gidon boğazını 110 mm den 80 mm ye indirdim omuz ağrılarından kurtuldum fakat galiba biraz fazla indirmişim şimdi de boyun ağrıları başladı, yol bisikletinde ayarlar biraz hassas galiba

• Beğen
Tepkiler: birkimse123
@Lenora Nora
Ben benim CR 052'yi 54 kadro siparis ettim. Dediginiz hesaplamaya ve ince hesaplara gore bana uygun kadro boyu 55.61-56 herhalde cok sikinti olmaz.
Bu bir yana, siz de sanirim CR 052 siparis etmistiniz. Geldi mi sizin yakisikli?:)

Edit: Konu cok bilgilendirici olacak gibi duruyor benim gibi yeni yol bisikleti sahip olacaklara...

Sele pozisyonunu Yalnızca aynakola göre ayarlamanizi tavsiye ederim. Kaç cm boğaz kullanıyorsunuz .Varsa daha kısa boğaz ile deneyin. Pozisyonunuz biraz daha dik olacağından boynunuzu daha az kaldirirsiniz. Eğer alışma surecindeydeniz zaten agrayacaktir.bu noktada en yararlı Yorum yan profilden bisiklet üzerinde bir fotoğrafınız üzerinden gelir .Kolay gelsin.

• Beğen
Tepkiler: s1nan_guv
@Lenora Nora
boyum 1,73 kilom 66 bisiklet kadro boyu 51

@Lenora Nora
bu arada benim bisiklette carraro sp 224 51 kadro

boy 1,73 kilo 66

(link)
sanırım kadro büyük

Geri