Scudo Sports

400 TL bisiklet seçimi

Sana bağaj,çamurluk yani genel amacın biraz yük taşımakta olucaksa donanımlı bisiklet olarak Sedona.Fakat şehir içinde geziceksen sadece asfalt yollarda süreceksen Mutlaka Salcano City Sport.

Scudo
@ASinanB

Kesinlikle kesin yargılarla konuşmuyorum. Eğer öyle olsaydı ilk mesajımda şu paragrafı yazmazdım.

'Ancak bizim grubumuz İDADİK (İzmir dağcılık ve doğa sporları ihtisas kulübü) bisiklet kolu. Kulübün doğası gereği, sonbaharla birlikte doğada patikalarda, çamurlu orman yollarında gezilerimiz de olacak. Eminim ki o zaman da keşke altımda dağ bisikleti olsaydı diyeceğim.'

MTB'nin dağda bayırda ne kadar avantajlı olduğunu kabul ediyorum. Ama Hybrid'lerin de asfalt ve şehir kullanımında çok daha üstün olduğunu savunuyorum.

Sizin durumunuza gelince; MTB ile 117 km yol yapmışsınız, bence çok iyi kondisyon. gerçekten tebrik ederim. Ben Hyrbrid'le o yolu şu andaki kondisyonumla yapamam. Ama siz de çok iyi biliyorsunuz ki altınızda MTB değil de Hybrid olsaydı aynı yorgunlukla 117 değil belki 200 km yapacaktınız. Hatta Hybrid de değil ince lastikli bir yol bisikletiniz olsaydı bu defa belki 250 km yapabilecektiniz. Siz de böyle düşünmüyormusunuz?

• Beğen
Tepkiler: ASinanB
ben zaten sizin söylediklerinizi yazdım mesajımda, :) ben ilerki zamanlarda kesinlikle hybride geçiş yapmak istiyorum, kesin yargı derken, mtb. ile 100 km.lik turun bitirilemeyeceğini söylediğiniz için yazmıştım, yoksa aynı şeyleri söylüyoruz zaten.

Ama hiç kimse bitiremez dememiştim ki, başkaları alınmasın diye beraber gittiğimiz o arkadaş için söylemiştim. Tabii işin içinde biraz da mecaz var. O cümleyi aslında 'MTB ile 70 km'yi zar zor yapanlar, Hybrit ile 100 km'yi rahat geçer' diye algılamak lazım.

• Beğen
Tepkiler: ASinanB
Tabi ki şehir bisikleti kullanıcısı olarak şehir bisikleti öneririm ki ben 4 mevsim kullanırım karda, yağmurda ve çamurda. Tamam kabul ediyorum dağ bisikleti kullanımına göre biraz daha dikkatli olmam gerekiyor ancak bizim yaptığımız spora en uygun bisiklet şehir-tur bisikletidir. Salcano- Sedona arasında ise Sedona kullanmış birisi olarak kesinlikle Sedona diyorum. Salcano'nun düşük modellerini pek önermiyorum.

• Beğen
Tepkiler: velespitto
Birazdan yakın çevredeki Sedona bayilerine gideceğim, Sedonayı da görerek en kısa zamanda bir karara varacağımı düşünüyorum.

Merhaba, bende tur bisikleti araştırıyorum. Heybelerle çadırla nerede yoruldum orada kamp kurarak uzun yola çıkmak niyetindeyim. Bisiklet konusunda hayli deneyimli olan bir arkadaşa şehirler arası tur için ne önerirsin dedim o da bianchi miles i önerdi. (link) 1032 tl. Dikkatimi çeken forumlarda bianchi den hiç bahseden yok gibi. sizler ne önerirsiniz.

bir bayan olduğunuz için 26 inç jantlı bisikletleri daha rahat sürersiniz kanısındayım. Ayrıca çok fazla yol yapmayacaksanız 28 inç'' city bike almanın bir anlamı yok. MTB bisikletlerle de ihtiyacınızı rahat görürsünüz, lastikler biraz daha kalın olacağı için tekerlek patlama derdiyle de uğraşmazsınız. Ve amacınız daha çok spor yapmaksa daha çok calori yakarsınız mantıken. Çok yanlış bir düşünce bence. MTB li kişi turu tamamlayacağı gibi sizden daha az yorulacaktır. İlginç ama gerçek bu. Eğer o adam sürekli sürüyorsa kondisyonu daha fazla olacak, daha dayanıklı olacak. Yanlışmıyım? Tabi ayda yılda bir binyorsa MTB ye o zaman tamamlayamaz tabi

Evet harika bir argüman daha. Bu durumda bisiklet yarışlarına katılanlar, mesela Fransa bisiklet turuna hazırlananlar, bisikletlerini değiştirip MTB'ye geçsin. Sizin teorinize göre antrenmanlarda çok daha fazla kondisyon yapacakları için, yarışta tüm diğer sporculara nal toplatırlar.

Profesyonel anlamda benim iddiam tabi ki dediğiniz gibi yanlış olur. Sonuçta o insanlar profesyonel, herşeyi göz önünde bulunduruyorlar en ufak ayrıntıya kadar. Adamlar sürekli Yarış bisikletleri üzerinde olduğu için başka bisiklete binemezler heralde. MTB den in Yarışa bin, ondan in ona bin.. Çok saçma birşey çıkar ortaya, adamlar yarışcıysa tabi ki yarış bisikletiyle antrenman yapacak. Ona bir lafım yok. Ama bizim gibiler için, hobi kullanıcıları için benim söylediğim şey daha geçerli, mantıken öyle olmalı zaten.

Mantıken falan öyle değil.
Ben size mantıklısını söyleyeyim.
Bisikleti dağda bayırda süreceksen MTB
Şehirde yolda süreceksen Hybrid ya da City bike.
İşte mantıklısı bu.

Ayrıca şehirde asfaltta kullanmak için bisiklet tavsiyesi isteyen birine MTB önermenin hiç de doğru olmadığını düşünüyorum.

Bugün gideceğimi söylediğim yerlere gittim fakat iki adres de yanlış o yüzden ben de tekrar Saraçhaneye gidip sordum orada da tek bir yer Sedona satıyor ki onlar da sadece dağ kategorisinden 3-5 model vardı. Adam Sirkecide istediğim modeli bulabileceğimi söyledi yarın da Sirkeciye gideceğim fakat buraların yabancısı olarak adres konusunda yardım bekliyorum. Artık kafa karışıklığından sıkıldım, o yüzden modellere bakıp içime en çok sineni alacağım.

Vapurla eminönünde indiğiniz zaman kime sorsanız gösterir size. İsterseniz gitmeden haritadan bakın. çok rahat bulursunuz. Sirkecide bisikletçiler sokağına girdiğinizde full bisikletçi var zaten, hepsine gidip bakın

• Beğen
Tepkiler: velespitto
@Sait Hislioğlu

28" ince lastikli bisikletlerin tekerleri kolay mı patlıyor? En büyük yanlış bu aslında.

@Sait Hislioğlu

Teşekkürler, Süleymaniye tarafından gideceğim için büyük ihtimal yürüyeceğim.

Umarım Pınar Hanım, demek ben de alsam benim de başıma aynı olay gelecekmiş.

pınar hanım yaptığınız ticaretten siz daha karlı çıkmışsınız. Bu sene ki 211'in arka vites attırıcısı çok kötü. Sizdeki acera ondan iyi o yüzden iyi ki kandırılmışsınız:) ha bu sene ha geçen sene bisikletlerde bu çok şey farketmez zaten.

Çok teşekkür ederim, bu yanlışlık benim için iyi olmuş o zaman :) Ama kullanım olarak çok iyi rahat bisiklet.

Geri