Scudo Sports

30 Aralık 2017 asgari ücret zammı

K-Pax

Üye
Tepki
326
İsim
Umut
Bisiklet
Specialized
Artmış olabilir, olamayabilir:) Evet 200 lira arttı ama;

Asgari ücret Türkiye'de 352 avroya düştü.
2016 494 €
2017 432 €
2018 352 €

Güncel kura göre asgari ücret uygulanan AB ülkelerindeki durum.
İrlanda 1.563 avro 7.100 TL
Almanya 1.498 avro 6.814 TL
Britanya 1.397 avro 6.354 TL
Slovenya 805 avro 3.661 TL
Malta 736 avro 3,348 TL
Yunanstan 684 avro 3.111 TL
Estonya 470 avro 2.138 TL
Türkiye 352 avro 1604 TL

Scudo
iş var mı? istanbul da yaşayanlar şanslı ama şimdilik anadolu da iş yok tarlanda tarım yapsan maliyetler ürün fiyatının üstünde. Buralar da Cumhuriyetin fabrikaları AVM oldu yada yok pahasına satıldı. Vatandaşına helelinden iş veremeyen devletler yaşayamaz. Asgari ücret 5000tl olsun iş varmı? Bizim burda yok

İğneden ipliğe herşeye zam geldi hava dışında kaşıkla verip kepçe ile geri alıyorlar yapılan 199₺ lik zam enflasyon ve zorlaşan hayat koşullarında cebimize girip çıkması bir oluyor tabi seçimler yaklaşıyor halkı bir süre daha bastırmaları lazım

Asgari ücreti çomarlar beğenmiyor. 2002 yılında asgari ücret 184 liraydı. Biz bunu geçen yıl bin 404'e çıkardık. Şimdi ise yüzde 14,3'lük artışla bin 603 TL'ye çıktı. Ya eline diline dursun. Nereden nereye. Asgari ücreti 9 kat arttırmış olduk. Hiçbir zaman da enflasyonun altına düşürmedik. Almanya bizi kıskanıyor. Tarımda avrupa birincisiyiz.

Hedef 2023

@mariokaldato

Haha,,,,,,
@mariokaldato

(link)

Solist gözaltına alınmış,,haber 2014,üç yıl önce,
Doleres,kızgın hatun.

(link)

Dostum raşit,70 'lerden beri hiç bir şeyin değişmediğini görmek sıkıcı,,,,
1603 lira nedir ?

1- eğer kişi tek ise kendi üzerine tapulu evi var ise ve evin giderleri az ise,yani ,yok asansör parası yok efendim,kapıcı parası yok ise ,bu para yeter
2- evin elektriği ve suyu az gelecek,tabi öyle fazla elektrikli alet olmayacak,demirbaş cep buzdolabı,az eşyası olacak benim gibi,büyük kova içinde çamaşırlarını yıkayacak,
Bir adet led tv 'si olacak,
3- gırtlak parasını ayda 600 liraya getirecek,
4 - senede bir kere emlak vergisi verecek iki taksitte ödeyecek
Ha yeni binada oturuyor ise,deprem sigortası verecekmi bak işte onu bilmiyorum

Efendim kim demiş 1603 lira gecinilmez diye vallahi ben gecinirimde hemen iş bulayim kendime
Yaş 60 olmuş kim verir yahu bize iş,65 yaşıma gelince maaş bağlanacak bana ,çünki ssk olayı bende yok, şu an yeşil kartlıyım,benim kimlik nosu aynen yeşil kart olmakta,8 ocakta dişim dolgu
Olacak muayene ücret 28 lira, bir dolgu 150 lira bana tabi,yani no bedava,,,,,,:islik:

Abi mecliste hic kavgasiz, tartismasiz ve herkesin katilim sagladigi tek bi oylama var oda milletvekillerine yapilan ultra zamlar

@mariokaldato

Kral çıplaktır,ülke ekonomik açıdan sahipsizdir
Neden ?
patates üreterek zengin olamayız,yüksek teknolojiniz nerde ?
Montaj sanayi ile asla kalkınma olamaz ,türkiye batının pazarıdır
Ve batı mallarına gebe olduğu müddetçe iki yakamız bi araya gelmez,üretmeyenler fakir kalmaya mahkumdur.

@mariokaldato

Raşit dostum,70 'lerdede öyle idi.iktidar ve muhalefet gül gibi geçinirlerdi,
Seçim eşittir geçim idi,kimin geçimi halkın değil tabi 'milletvekillerinin
Bir kere oy verdim ,bir dahada oy vermedim,ha 12 eylül anayasasının kaldırılması için evet dedim
Adamı yattığı yataktan naklen yayın yargıladılar
Bilirsin onu netekim,,,,,

:islik::);)

Bu zamdan hemen sonra köprü ücretlerine yaklaşık %150 zam yapılmış, 8,75 TL olmuş geçiş ücreti. Şimdi, Ocak ayında yeni 3. köprüye ve Avrasya Tüneli'ne gelecek olan zam da açıklanacakmış. Fakat devletin yüklenici firmalarla yaptığı anlaşma gereği, malumunuz, bu zamlar döviz üzerinden yansıyacak. Sonucu merakla bekliyorum :) Tam tarihini bilmiyorum ama yeni yılda, birkaç gün içinde açıklanacak sanırım.

Enflasyon öyle bir hal alacak ki, emin olun bu yaptıkları zam daha 2018 bitmeden eriyip bitecek; hatta bence çoktan bitti bile. Çünkü açıklanan enflasyon oranlarına güvenmiyorum.

Tarihte pek çok devletin ve imparatorluğun sonunu getiren o meşhur cümleyi tekrar hatırlatayım: Halk ağır vergiler altında eziliyordu...

Ek:

Ocak ayında açıklanması beklenen bir diğer şey de, ABD'deki Zarrab davası. O davadan çıkacak sonuca göre Halkbank'a milyarlarca dolar ceza kesilecek. Youtube'da izlediğim birkaç muhabirin anlattığı kadarıyla söyleyeyim: Eğer Halkbank'a, benzer davalarda olduğu gibi 30-40 milyar dolar para cezası kesileceğini varsayarsak, TR'de yaşayan her yurttaşın cebinden 500 dolar kadar bir meblağ sırf bu cezayı ödeyebilmek için buharlaşıp gidecek. Beşikteki çocuktan eşikteki dedeye-nineye kadar herkes o yükün altına girecek.

Yaptıkları asgari ücret zammının sadece ve sadece erken seçim yatırımı ve propaganda amaçlı olduğunu düşünüyorum. Bu zammın aslında bir zam olmadığını anlayamayacak kadar düşük profilli olan malum kitleye "reis zam yaptı hüloo" dedirtmek için yapılmış bir göz boyamasından ibaret. İktisatçı değilim ama asgari ücrete yapılan bu ayarsız zam muhtemelen enflasyon yükünü daha da artıracak.

2018'in ortasında erken seçime hazır olun. Onlar da biliyorlar ekonominin 2019'a kadar dayanamayacağını ve patlayacağını.. O yüzden seçimi erkene alıp kamikaze yapacaklar.

Akaryakıt - elektrik - ulaşım - köprü - su - doğalgaz - meyve - market - ithalat - et fiyatlarına gelen zamların yanında bir anlamı bulunmayan zamdır.
Asgari ücret 1000TL olsa da alım gücümüz aynı, 2000TL olsa da alım gücümüz aynı. Teyzemlerin Ferah mahallesinde 2+1 dairesi var kullanmadıkları. 1800TL paradan kiraya vermişler.
1800 nedir abi ya. Asgari ücret 1603TL ulan :D Sen 1800TL kira ödeyince 2 oda eve bu ülkeden ne hayır çıkar.

Insani yaşat ki , devlet yaşasın. Edebali.

Temel gıda maddelerine bile ulaşımı zorlaşan, yüksek fiyatlar sebebiyle sahte hileli gıdalara yönelen insanlar , temel ihtiyacını gideremediklerinde ne olur? Hırsızlık ,gasp en son noktada içindeki şiddeti kendi devletine yonlendirir. Celali isyanlari, babai isyanlari vb siyasi miydi yoksa sadece boğaz davasımıydı ? Yazik.

Abi benim anlamadığım asgari ücret bu kadar düşük, açlık sınırının bile altında. memur arabası tabir edilen x marka cl model araba bile 65-80 bin arasında satılıyor. Ama milletin elinde tanesi 4.000 tl olan telefonlar, 100.000 tl arabalar. Adamın 6 çocuğu var asgari ücretle bile çalışmıyor ama herşey cok güzel adam mutlu edebiyatı. Matematik yalan söylüyor resmen ya da halk gayriresmi olarak çalışıyor ve yaşıypr

@mariokaldato

Günaydın raşit dostum,bu konuyu pazar günü okumaya devam ediyorum,herkes çok haklı,herkese katılıyorum kayıt dışı ekonomi neden kontrol edilemedi,15 yıldır,
Ha gelir dağılımı neden 15 yıldır bozuk,artı 1938 'den beri adam gibi bir iktidarmi gördük ya da muhalefet,oy yok ,2018 'de bu partilerin hiç birine oy yok,alayının karnesi sıfırı çeker

@mhtozel

Bu muhteremler kayıt dışından nemelananlar olabilir,otomobil almamış biri olarak,benim altımda 350.000 liralık araç olur ise bu bana batardı,çünki 1603 lira altında inleyen 6 milyona yakın insan aklıma gelir idi,insanın en önemli iki adet olayı vardır bunlar ucuz olacak,barınak ve aş ,ha elektrik su gazda ucuz olacak.

@Çağdaş78

Geri