Scudo Sports

30 Ağustos 2020 - Bursa Granfondo

Buranın amacını bilen var mı arkadaşlar. Çizim hatası falan mı yoksa illa orada gösterecekleri bir şey mi var?

aa.JPG

Scudo
Merhabalar, hayatımda ilk defa böyle bir organizasyona katılmak için heves ettim. Amacım tamamen sosyal etkinlige katılıp parkuru tamamlamak. Kısa yarışa katılmak istiyorum fakat kurallarda yol bisikleti kullanımı daha iyi olur tarzında bir şeyler okudum. Ben şehir bisikleti ile katılacagım. Amatör tamamen keyif için bisiklete binen biriyim. Dolayısıyla kondisyon vs çok fazla mevcut degil. Ama her fırsatta 30-40 km bisiklete biniyorum. Sizce zorluk yaşar mıyım? Eger varsa zaman dilimi dışında kalıp diskalifiye gibi durumlar yaşar mıyım?

Merhabalar, hayatımda ilk defa böyle bir organizasyona katılmak için heves ettim. Amacım tamamen sosyal etkinlige katılıp parkuru tamamlamak. Kısa yarışa katılmak istiyorum fakat kurallarda yol bisikleti kullanımı daha iyi olur tarzında bir şeyler okudum. Ben şehir bisikleti ile katılacagım. Amatör tamamen keyif için bisiklete binen biriyim. Dolayısıyla kondisyon vs çok fazla mevcut degil. Ama her fırsatta 30-40 km bisiklete biniyorum. Sizce zorluk yaşar mıyım? Eger varsa zaman dilimi dışında kalıp diskalifiye gibi durumlar yaşar mıyım?
Zaman limitlerine takılırsanız veya sürüş hızınız zaman limitine yetişecek durumda değilse, güvenlik sebebiyle "süpürge" denen araca binmeniz gerekiyor.
Örnek olması açısından, çeşme 2109 granfondoda ;
25km geçiş süresi 90 dakika (hem uzun hem kısada)
47km (finish) 3:15 (kısa parkur)
54 km : 3 saat (uzun parkur)
73 km : 4 saat (uzun Parkur)
100 km (finish) : 5:30 saat

2020 Marmaris granfondo ise şöyleydi;
28.7 km : 1:50 (Kısa parkur) - 1:25 (uzun parkur)
45.3 km : 3:30 (kısa parkur)
56.2 km : 2:50 (uzun parkur)
65.7 km : 4:20 (kısa parkur)
76.3 km : 4:15 (uzun parkur)
96.8 km : 5:00 (uzun parkur)

Bilmem bu süreler size bir fikir verir mi.
Parkur kesinleşince bu etkinlik için süreleri de açıklarlar.

Sabah üç arkadaş , uzun parkurun en çetin kısımlarını da içeren %70-75 lık bölümünü yerinde görüp son halini öğrenmek istedik.
Rotayı tersten kat ettik, sabah erken saatler (07:00 den itibaren) olduğu için ve tırmanış bölümünü inişle geçtiğimiz için keyifli bir antrenman oldu...

Ekran görüntüleri_20200726-130116.png

Parkur, gerçektende ülkemizin en çetin parkuru olmaya aday. Sadece 45 - 55 k.m. arasının zorlu tırmanışı bile katılanlar için yeterli sorun yaratacakken ; zeminin çukurlar, mıcır, toprak ve soğuk asfalttan oluşan kötü durumu sinir bozucu cinsten...Bir umut belki, şu bir ay içinde yeni asfalt yapılması çok isabetli.olacaktır. Rotanın değişmemesi durumunda zemine uygun jant ve lastik seçimi hayati önem taşıyor..

Ekran görüntüleri_20200726-130720.png

Ayrıca start noktasından bu bölgeye gelindiğinde ağustos güneşi tepeye çıkmış olacak ve tırmanıştan sonra ki rotadan devamla finişe 50 k.m. civarı daha gidilecek yol kalıyor...
Bursalı ( bir grup) arkadaşlar olarak rotanın revize edilmesini, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Pazar günü olması nedeniyle trafik sorununun çok olmayacağı bölgelere kaydırılmasını öneriyoruz.....

Granfondo organizasyonuna varolan sorunlara ilişkin mail atmıştım, cevap geldi:
Öncelikle bu ilginiz için cok teşekkür ediyoruz. Her iki parkur da belediye ekipleri ile beraber bizim tarafimizdan kontrol edildi ve sorunlu yerler tespit edildi. Ayrica bugün BBSK bisiklet takımı parkurda deneme sürüşü yaparak bisikletçi gözüyle tespitler yaptı. Yaris gününe kadar gerekli düzeltme ve düzenlemeler yapılacak. İciniz rahat olsun. Sporcu sağlığı bizim de ilk önceliğimiz.
Bakalım "gerekli düzeltme ve düzenlemeler" neler olacak, bekleyip görelim....

Benim endişem bu yarışın 9:00 gibi geç bir saatte başlamasında, 1 saat geriye çekmek bile bence sıcaklık açısından çok büyük fark yaratacaktır.

2016’dan beri gran fondoya katılamıyorum ve çok özledim. Bu yıl ise aynı tarihte ayağımızın dibinde, Ordu’da, triatlon yarışı düzenleneceği için yine katılamayacağım...

Gerek Bursa’daki bisiklet kültürü, gerek büyük şehirlere yakın olması açışından yüksek katılımlı bir yarış olacağa benziyor. Atmosfer olarak festival havasında geçeceğine eminim.

Şimdiden herkese iyi eğlenceler ve kazasız sürüşler :) pedalınıza kuvvet; patlasın wattlar, ağlasın rampalar.

@cazci bilgilendirme icin cok tesekkurler. ayni sekilde , kisa rota icin de bir on calismalaniz olacak mi? Ayrica , umarim belirttikleri sekilde gerekli tedbirleri alirlar , Sporcu sagligi herseyin ustunde ve ayrica bisikletlerimiz de onemli tabii ki . Ben kisaya kayit yaptirdim ve 1 gun once mumkunse gelip rotaya ve parkura bakmak istiyorum sayet , parkuru guvensiz bulursam , kesinlikle katilmam.

@a.valverde , kısa etap için de uygun bir zamanda inceleme yapacağız...
Kısa etaba katılımın daha çok olacağı belli. Genç ve grup sürüşü deneyimi olmayanları da
hesaba katarsak riskli bölümler olduğu ortada....

Rotalarda sanıyorum başlangıç altıparmak millet bahçesi. peki başlangıçta ne tarafa dogru devam edilecek?

@Larkkral , Eski Stadyum (Millet Bahçesi) önünden start verilip Atatürk Anıtı (Heykel) önünde bayrama özel bir hazırlık yapılmıştır ki oraya çıkılır, oradan da İnönü cad. den inilip Ankara cad. üzerinden Osmangazi ilçesinden Nilüfer istikametine Mudanya Bulvarından geçerek gidilecek gibi görünüyor.

Rotaya baktığımda kısa tur için varolan kondisyonum kilom vs dusununce 21-23 ortalamalarla ancak tamamlarım diye düşünüyorum. Sonuncu olurum muhtemelen. Ama etkinliğin içinde olmak için katılsam mi diye de düşünüyorum

• Beğen
Tepkiler: Larkkral
Rotaya baktığımda kısa tur için varolan kondisyonum kilom vs dusununce 21-23 ortalamalarla ancak tamamlarım diye düşünüyorum. Sonuncu olurum muhtemelen. Ama etkinliğin içinde olmak için katılsam mi diye de düşünüyorum
1000 kişi kısaya girse 23 ortalamayla 500-600 arasında bir yerlerde bitirirsiniz.Sonlarda olma ihtimaliniz sıfır. 21- 23 arası ortalama o parkur için gayet iyi.

@hamlet2006 haftaya pazar sabahı bı deneme turu atayım arkadaşla. Bakalım reelde kacla bitircez. Ondan sonra karar verelim katılmak için.

@hamlet2006 haftaya pazar sabahı bı deneme turu atayım arkadaşla. Bakalım reelde kacla bitircez. Ondan sonra karar verelim katılmak için.

Sonuçta bizler pro değiliz. Sağlığımız gücümüz ne elverdiyse Allah bereket versin deyip katılmalıyız. Ne kadar çok kişi olursak etrafımıza, kamuoyuna o kadar güçlü mesajlar veririz. Biz de birşeylerin parçası olmalıyız.
Hem katıldığınızda dereceniz ne olursa olsun büyük bir keyif alacağınıza eminim. Mutlaka katılın derim.

Geri