Scudo Sports

'' 3 temmuz şile 142 km '' evet yorucu ''

@derşan sezer

derşanın mesajı arkada kalmış önemli detayları şileye talipler okursa iyi olur...

bu tura hazırım diyen varmı....... artı ....atılan mesajlara göre bi sonuca varalım diyorum .....performansı yeterli olmayan arkadaşlar üzülmesin gidebileceğimiz yere kadar gideriz ve yorulan arkadaşlar için turu yorulma noktasında noktalarız yalnız devam edebilecekler devam eder,,, evet giderken 3-4 rampa var paso iniş ...fakat dönüş 14 rampa ve etkileyici .........önerilere açığım ...bi nokta belirleriz örneğin şileye 10 km kala dururuz ve oradan geri döneriz............yok şileye gidelim derseniz gideriz...........geçen sene temmuzda gittik evet sıcak oldu .............ve dönüşü saat 16.00 da yaptık ama döndük sonuçta 5 saatte bostancıya ulaştık aşırı su kaybı olacaktır yol üzerinde pek öyle fazla çeşmede yok tedarikli gitmekte fayda var ................

1-kudret
2- murat
3- kenan özdemir.. b takımı
4- kartal...
5- bahtiyar..
6- ömer doğan
7- derşan
8- muharrem
9- soner..
10- sefa...
11- ismail...
12- douach.

evet listedeki tüm arkadaşlara sorularım var daha önce bi günde 180 km yaptınızmı eğer yapmadınız ise bu tura psikolojik olarak hazır değilsiniz demektir eğer bir den fazla 100 km leri aşan bi günde turlar yaptıysanız sorun yok tabi...derşan şile yaptı.....artı soner kartepe rampalarını devirdi...kartal çok iyi performans poyraz rampalarında gösterdi..

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Valla Şile'ye en son 8 yaşında bir çocukken, muhtemelen eski yoldan gittiğim için, şimdiki yol hakkında çok cahilim, o yüzden dün gece Google earth'de 3 boyutlu dudulludan başlayarak şile'ye kadar kuş uçuşu bir gittim, eğer o üç boyut gerçeğe eşdeğer ise, hakkaten çok dik ve bitmeyen rampalar var. Gidişte de, dönüşte de. Korkmadım değil, ve de %100 ihtimal gruptan kopup yürüyeceğim yerler olacağını adım gibi ortaya koyuyorum. Ancak vazgeçmiyorum.

Bugüne kadar bir günlük maksimum yaptığım yol 90 kilometredir. Ancak ortam olduğunda bunu gittiği yere kadar artırmaktan bir çekincem yok. Dönülecekse kaç kilometre ise dönülecek abi, seve seve....
Yalnız dönüş karanlığa kalırsa yol ne kadar güvenli orasını hiç bilmiyorum.

İnşallah yakıcı güneşli değil, puslu kapalı bir hava olur.

:confused:

Bu akşam bir Kayışdağ tırmanışı yapayım.....

@Kudret Kurtcebe

Geliyorum. Bostancı'ya da inebilirim buluşma yeri olarak...

antıramanlarımıza devam ediyoruz

Kudret abi ben geliyorum, borç harçtan yazın izin kullanmıyorum, bayrama kadar burdayım, Şile yapmayacam da napacam abicim......

Avrupa yakadan gelecekler için şu aklıma geldi,

Söğütlüçeşmeye inip ordan Bostancı'ya gelip, senin onları beklemen yerine,

Altunizade'de inseler, direk Şile otobanına dalıp

http://img856.imageshack.us/img856/3299/madenler.jpg

Madenler kavşağına kadar bassalar, biz de oraya varana kadar 06.30 olur, hem onlar oraya yetişir, hem de orda buluşup devam ederiz

Diye bir fikir geldi. Oraya kadar dümdüz yol, 13 km çabuk gelirler. Ama o kavşağı es geçmemeleri lazım.

evet dönüş serbest sürüş şeklinde olacak bunun nedeni bekleyen için zordur kaslar gücünü kaybeder ......arkada tekeri patlayan tek başına kalabilir ..dönüşte .....
gidişte ise 2 saat 41 dakikanın üstüne çıkma olasılığı olursa yani en kötü senaryo
3 saat diyelim şile benzinciye ulaşmak durumundayız....
yani saat 06.00 çıkış hiç bekleme yok saat 09.00 da şile benzinciye ulaşmamız mükemmel olur benzinciden 5 km merkez ve sıcaklara kalmamış oluruz en azından sabahtan yırtarız dönüş çok çetin olacaktır hazır olun ,yapamayacaklar kendini zorlamasın ben 5 saat 20 dakika tanıdım kendime .....16.00 ----- yani 21 .20 de evdeyim...
kartepe tırmanışta 9 eğimde 28 derece işin ne kadar zor olduğunu gördüm o gün sıcaklık derecesi önemli artı rüzgar bunlar dez avantajlarımızdır ...
kesin gelenler ...

1- kudret kurtcebe bostancı ekibi....
2- murat semiz ....alemdağ ekibi...
3- bahtiyar alemdağ ekibi....
4- bugsbunny bostancı ekibi....

diğer adını yazdıran arkadaşlar lütfen kesin konuşsunlar son gün işim çıktı olursa bu pek hoş olmuyor adını kesin yazdıranlar yukardaki arkadaşlardır ...............her şeyi unutup gelme olursa sevinirim şile için tüm programlarınızı yok sayın bura önemli ,şile bütün işlerinizden önemlidir, tabi çok büyük bi olay olmadığı müddetçe herkezi beklerim kontenjan açık dedim ama zorlukları var ve hatta dehşet zordur şile özellikle dönüşte ..

bostancı ekibi saat 06.00 harekete geçecek en çok 5 dakika beklenir lütfen herkez zamanında gelsin ayrıca erken yatın bu tur için bu turu ciddiye alın ...

alemdağ ekibi saat 06.30 da hazır olsun biz oraya süratli bi biçimde geleceğiz her saniye bizim için önemli çünki sıcak bizim düşmanımız ve rüzgar...

alemdağ ekibi ile burda buluşacağız...

kemal b takımı ile devam edecek yolda karşılaşırız...

Kudret Abi Benim ev dudullu Buluşma noktasına 150m mesafede B takımı ile erken çıkıp hafif tempo gelmek isteyen arkadaşları ben önceden dudulludan alarak yola çıkabilirim. bu durumda siz bize yetişene kadar biz hem oldukça yol katederiz hemde düzgün bir tempo ile sürüşe alışmış oluruz. Bizim ekipte duraklamalar elbette olacaktır. Orta ve Hafif tempolu arkadaşlar gerekli noktalarda kopmalar olmadan yolumuzu almış oluruz. Dudulludan B takımına Katılacak Arkadaşlar benle Facebook'dan iletişim kurabilirler. İsmim Facebook'tada aynı.

@Kenan OZDEMIR

kemal şahane sen b sin devam edin biz alemdağ ekibi ile buluşacağız bostancıdan 06.00 da hareket ederek süratli bi biçimde geleceğiz amaç 09.00 sonrasına kalmamak yada yolun 4 de 3 ünü almak..

evet dönüş serbest sürüş şeklinde olacak bunun nedeni bekleyen için zordur kaslar gücünü kaybeder ......arkada tekeri patlayan tek başına kalabilir ..dönüşte .....
gidişte ise 2 saat 41 dakikanın üstüne çıkma olasılığı olursa yani en kötü senaryo
yani saat 06.00 çıkış hiç bekleme yok saat 09.00 da şile benzinciye ulaşmamız mükemmel olur benzinciden 5 km merkez ve sıcaklara kalmamış oluruz en azından sabahtan yırtarız dönüş çok çetin olacaktır hazır olun ,yapamayacaklar kendini zorlamasın ben 5 saat 20 dakika tanıdım kendime .....16.00 ----- yani 21 .20 de evdeyim...
kartepe tırmanışta 9 eğimde 28 derece işin ne kadar zor olduğunu gördüm o gün sıcaklık derecesi önemli artı rüzgar bunlar dez avantajlarımızdır ...
kesin gelenler ...

diğer adını yazdıran arkadaşlar lütfen kesin konuşsunlar son gün işim çıktı olursa bu pek hoş olmuyor adını kesin yazdıranlar yukardaki arkadaşlardır ...............her şeyi unutup gelme olursa sevinirim şile için tüm programlarınızı yok sayın bura önemli ,şile bütün işlerinizden önemlidir, tabi çok büyük bi olay olmadığı müddetçe herkezi beklerim kontenjan açık dedim ama zorlukları var ve hatta dehşet zordur şile özellikle dönüşte ..

bostancı ekibi saat 06.00 harekete geçecek en çok 5 dakika beklenir lütfen herkez zamanında gelsin ayrıca erken yatın bu tur için bu turu ciddiye alın ...

alemdağ ekibi saat 06.30 da hazır olsun biz oraya süratli bi biçimde geleceğiz her saniye bizim için önemli çünki sıcak bizim düşmanımız ve rüzgar...

Kudret Abi

Bu hafta sonu Garipce de konusuruz ayrica ama 3 temmuzda muhtemelen yurtdisinda olacagim.Bu tura benim katilimim zor gorunuyor.

@Eren Tublek

eren garipçede konuşuruz bu tur zor bostancıdan olunca 142 km olmakta ..tabi 14 adet rampa ekle bi rampada yaktığın kaloriye göre hesap yapıp km ye vurduğunda bi 180 km ederki ıron man olayı, bu tura tabi önceden hazır olanlar 6 yıl veya daha fazla bisiklet üstünde duranlar için sorun değil ....
veya bir yıl boyunca sistemli bi biçimde hiç ara vermeden haftada 3 tur yapan adamlar bu işi kotarır en azından dönüşü çile olmaz ...şile sıcakta 100 misli zor evet şilenin ayları sıcak olmamalı ben çok fazla şikayetçi olmuyorum sıcaktan kartepede bi ara bunalır gibi olduysamda başardım ama kartepe daha zor idi çünki üst üste rampa 14 km boyunca burda bi nevi hazırlık yaptım şile dönüşüne hazırım dalacağım 14 adet rampaya bu rampalar aralıkla gelecek öyle üst üste gelse yandığının resmidir ...

evet dostlar çıktım mesajlara sonra bakacağım...

kudret abi ben de gelicem bi terslik çıkmazsa..

avrupa yakadan gelen arkadaşlar metrobüs konusunda bilgilendirebilirler mi? nasıl olacak karşıya geçişimiz?

Sefa Ayrılmaz - Bostancı ekibi.

Pendik stadyum dan pendik tren istasyonuna gidip ordan sefer saati 5:21 olan trene binip saat 05:45 gibi bostancıya inerim.ordan buluşma noktasına dogru gelirim.Geri dönüşte ise gidebildigim kadar sizinle beraber gelecegim. ( En kötü ihtimal) Ordan Trene binip pendik istanyonunda inicem.Eger pendikten gelecek olursa beraber gideriz geliriz.Şilenin Yol konusunda hiç bir fikrim yok.Kendime ve bisikletime güveniyorum.Keyifli gececegine inanıyorum.

kesin gelenler ...

burak sana özel mesaj attım rotan o ve saat 05.00 metrobüse bin ordan söğütlüçeşme istikametinden köprü tarafından şile istikametine doğru...
yolda karşılaşma olacak....

sefa
dönüşe bostancıya sana adam illaki gelir bakalım daha var..
sefa durumun belli olunca listedesin ..

son durum budur kesin gelecekler mesaj atsın ................

rampalar
gidişte 3-4 adet rampa kısa süren eğimi 10 olan rampalar vardır .....
dönüşte tam 14 adet çıkış vardır .......eğim 11 -12 değişir
ömerli rampası dönüşte çok çetindir ve uzundur kısa bi düzlük olur tekrar rampa gelir giderken anlamazsınız ama dönüşte nerden çıktı bu rampa kaçıncı dediğiniz olacaktır ....dönüşe konsantre olarak gidişi yapın ..şile budur ..............

kudret abi zor bir sınav bizi bekliyor ben geliyorum 06.30 da buluşma yerindeyim görüşmek üzere

@bahtiyar közen

bahtiyar tekeri silik yap dişli olmaz ...evet şile turuna gelecekler herkez siliğe geçsin aksi takdirde traktör gibi gidersiniz gereksiz yorulursunuz ,bu şile yolunun rajonu yol bisikletidir evet ama yol bisikleti ilede stabilizeye sert düz yollara kimse girmek istemez yolla ....gerçi şile asfalttır .............amortisörlü bisikletler burda adamı yoracak benden söylemesi ...

kudret abi tekerler silik amörtisörüm iki şıkkı var yaylanabilir sabit konuma geçebilir öğütlerin için sağol abi bir sorum var yiyecekleri nasıl taşıyorsun yada yoldamı tedarik ediyorsun malum yol uzun

@bahtiyar közen

şimdi bisiklet forma var benim yedek sarı forma onun arkasında cepler var oraya muz koyacağım ayrıca küçük bi bel çanta kesinlikle bisiklet forma alacan arkada cepleri olacak bide bel çanta ,,,,öyle arkaya çanta sırtını yakar ....

Necip Fazıl Bulvarı bana daha uygun Bostancı'dan ziyade. Ben de Alemdağ ekibiyle meydanda olurum.

ben geliyorum ama bu iş 6 saate biter toplamda ben hep 6 saat ve civarı altı yada üstü 20 dakka da bitirdim.Hemde çok dinlenmeden ama hiç temmuzda gitmedim temmuzda dinlenmek şart adam ölür bile :)yeni 6 kgluk bisikletimi denesem acaba diyorum ama daha frenleri gelmedi gelir inşallah cuaya kadarda takarım.

Geri