Scudo Sports

3-4 kasım 2018 gran fondo çeşme

1,5 ay önce bisiklet sürmeye başlayan biri olarak ilk defa bir yarışa katıldım. 1,5 aylık antreman sonunda kısa parkuru kazasız, belasız tamamladım. Kıyaslayabileceğim başka bir organizasyon yok ama bana her şey kusursuz geldi. Bilgilendirme, güvenlik, teknik detaylar... Finish anı inanılmazdı, ömrüm boyunca unutamayacağım herhalde. Emeği geçen herkesin binlerce kez eline sağlık.

Scudo
@EnesKlf07

Farketmez,etap aynen 100 km olur,kurallar aynen kalır 100 km 'de durmadan gitmek zor iştir,4 'lü grup çalışması olacak,ya da ikili,rüzgara karşı savunma teknikleri uygulanacak,beslenme doğru olacak haftada 2 kez kemik suyu için,

178785 dosyayı görüntüle

Tencerede kaynatın,tereyağ has olacak ,az mercimek yanlış beslenen yarışta yığılıp kalır

Okan eyvallah,

1367 nolu ,,,,,,iyi yakalamışsın

@Abdülkadir Ergin

Abdülkadir ıstanbulda çok sert dönüşün olduğu etap aynen Göçbeyli bickidere Göçbeylidir burada çok çalışıldı,senin yapacağın iş aynen çok sert virajların olduğu yerde çalışmak iniş yapmak,birde o araçın teknik özelliği nedir ,neden araçta sorun oldu,bunlar ufak tefek kusurlardir

@Kudret Kurtcebe

Evet abi Spil yolları gözüktü bana. Orada sağlam sert çıkışlar inişler var. Rampalarda çok bayıldım. Bir ara 7-8 km/h hızlara düştüm yahu tam rezillik :) Rampaları seri çıkabilsem yorulmasam işin rengi değişecek.

Araç son model hybrit araç abi. Toyota hybrit etaba ismini veren sponsor firmanın aracı. Elektrikli benzinli karışık model. Ben pilotaj hatası olabileceğini düşünüyorum. Belki de sensörler devreye girdi bilemiyorum. Çok büyük bir olay değildi, hanım söylemese görmemiştim zaten. O videoya çekmiş aracın kalkamayışını. Ama etaba ismini veren ana sponsor markanın aracı startta hareket bile edemeyince ironik oldu tabii.

@hamlet2006

Yanılmıyorsam aksell ,ve Veloturk birlikte Imza attılar organizasyona ufak tefek aksaklıklar olmuş, araç çalışmamış ,
Bisikletini elinde çıkaranlar çok vakit kaybettiler tabi ,dediğim gibi,her işin başı,Idman Ve calismaktir

cumartesi malesef bisiklet dağıtımına katılamadım. ancak dün yarıştayken gruptan bazı arkadaşlar anlatıyordu, bisikletini gözyaşları içinde seven bir kız çocuğu görmüşler sahilde.
burada her yıl apır sapır katılım ücretini eleştirip, bisiklet dağıtma işi ile gran fondoyu ayırmalarını isteyen maddiyatçı tayfaya gelsin. boş mezar bulsa içine girecek insanlar için bir çocuğu mutlu etmekten vazgeçmeyen velotürk ekibine, her yıl olduğu gibi bu yıl da teşekkür etmek istiyorum.
organizasyon her şeyiyle mükemmeldi. hatta vücut kasım ayının ilk hafta sonuna çeşme'de girmeye o kadar alışmış ki, başka bir yerde ilk geceler kesinlikle deliksiz uyuyamayan ben, iki gece de evimdeymiş gibi uyudum. :) etkinlik devam ettiğince de katılmaya devam edeceğim.

gelelim yarışa.
geçen yıla göre 2000 km az binmiş olmama rağmen uzun rotayı 30.3 km/h ortalama, 3:18 (organizasyon 1 dakika fazla yazmış gerçi) ile, kendim bile öngöremediğim bir sürede bitirdim. çok hazır hissetmiyordum (evlilik etkisi :D), kilom da 85.5, normal halimden 4 kg fazlam var.. :D kilo kategorisi yaparlarsa kürsüye oynarım seneye. :D önceki iki yarışı 3:55-4:00 arasında bitirmiştim. bu yıl ilk defa şanssızlık yaşamadan bitirdim.

bu yıl şanssızlık yaşamadım. her yıl yarış boyunca 2.5 litre su tüketiyorum, bu sebeple bir istasyonda durmam gerekiyor. alaçatı'dan itibaren güzel bir grup kurmuştuk, 2. istasyonda suyum bittiği için mecburen durup su doldurdum, grubu kaybettim. en azından sert yokuşa kadar daha az rüzgar yiyip gidebilirdim. tek başıma çalışmak yokuşta tükenmeme neden oldu yine. insanlar su almadan nasıl gidiyor anlayamıyorum. sırtıma yarım litre de su almıştım, yine de yetmedi. ilk istasyondan sonraki inişle birlikte en büyük sorunlarım bunlar, diğer sıkıntıları daha fazla antrenmanla kapatabilirim ama şu su alma ihtiyacı ve iniş korkum yüzünden bayağı vakit kaybediyorum. inişte gruptan kopunca da yalnız kalıyor insan.

neyse, haftada bir çıkmaya göre bu yıllık kendimi başarılı sayıyorum. seneye 10 kg verirsem daha iyi bir sonuç hedefleyebilirim.

@Kudret Kurtcebe Abi kemik çok severim ama özellikle ilik li olanları tercih etmek lazım.Hatta iliği çıkartıp cam kavanozlarda biriktirip beslenme yapanlar var.
Ayrıca kanserle birebir savaşır bu ilik.Allah nerlerde ne güzel şifalar vermiş değil mi ?

@hashus1099

İyi su tüketiyor muşsunuz. Ben su ve beslenme konusunda tam manasıyla ihmalkar davrandım. Mataraya hazırladığım su çok fazla tuzluydu. Deniz suyu gibi olmuş mübarek, az az 200 ml. anca içebildim. Sırtıma koyduğum powerade'i de nedense içemedim, 3'te biri anca bitmiş. Heyecandan mıdır bilmiyorum normalde sürerken sık su içerim ama yarışta su içmeyi ihmal ettik. 1.istasyonda 1 bardağı mide bulantısından zorla içtim. Yanıma jel de almadım o da negatif oldu benim için. Halbuki orada satılıyormuş. Çocuklarla oynamaktan etrafa bakmıyoruz. :) Ev yapımı barımdan bir lokma aldım ama yutmakta zorlanınca gerisin geri cebe attım. İlginç olan yarış bitimi susuz ve bitkin değildim. Halbuki çabuk susayan birisiyimdir.

@Abdülkadir Ergin

Aynı durum bende de oldu 2 matara su bitti 3. ıstasyona kadar sonra 3. ıstasyonda matarının tekıne powerade doldurum, diğerine terkar su doldurup devam ettim :D :D

@Abdülkadir Ergin

Yahu ne kadar güzel bi heyecan ihmal ettiğiniz şeylere bile imrendim :)

• Beğen
Tepkiler: Abdülkadir Ergin
@Okan Örs

Harika :harika: Son kavşağı dönünce hatunu arayayım da video çeksin dedim ama Yunanlı bir grupla beraberdik. Dur az sprint atalım dedim vazgeçtim. Nitekim bir kaç salise önde girmişim komşulardan :D

Geri