Scudo Sports

3-4 kasım 2018 gran fondo çeşme

Hedefim 30 ortalamaydı, maalesef 29,6 ile sınıfta kaldım. İlk yarışımdı, bir ton hatam ve eksiğim vardı hepsini görüp tespit etmiş oldum. Özetle çok çalışmak lazım, özellikle yokuş interval :D

@Kudret Kurtcebe abi takattan kesildiğim zamanlar aklıma hep sen geldin, hemen abandım tekrar pedallara :)

(link)
(link)

@Dagenkolb

Eyvallah abi. Sonuçlar vahim :D

Genel klasmanda 159.
Yaş grubunda 33. :islik:

Scudo
45-49 kategoride(bu yıl bu kategori sondu) ortalamamı geçen yıla göre artırsam da(28,5) 18. olabildim.İlk 30 km. neredeyse hiç yalnız kalmamaya çalıştım.
Yarışın son bölümüne biraz daha enerji artırabilseydim,ortalamayı 29 üstüne çekebilirdim belki.Bunun nedeni,sanıyorum her iki suluktada izotonik olmasıydı.Bunlardan biri su olmalıydı.Yarış sonrası akşama kadar başım ağrıdı.Dehidrasyon resmen duvara toslattı.O kadar üst düzey bisikletler arasında 12 kiloluk cyclocross ile katılmam da etkili idi tabi.
Hava çok güzeldi.Yarışın 23km.den sonrası,tam tahmin edildiği gibi rüzgar önce yandan sonra karşıdan oldukça sert esti.
Bu senede baya bir ders çıkarmış oldum.Organizasyon neredeyse kusursuzdu.
Fedai abi 65 artıda önce üçüncü ilan edildi ve podyuma da öyle çıktı.Şimdi baktım düzeltilmiş ve 2. olmuş.
Durumlar böyle Kudret abi....
Birde bazı arkadaşlar starta 5 dk. önce gelip,takım arkadaşlarının yanına fütursuzca kaynadılar.Biz 45 dk. bekledik yok öyle.Orada keyfimi kaçırmak istemediğimden müdahale etmedim ama aleni fotolarını çektim.Yarın atayım da,belki utanırlar....
Not:Mustafa Sevinçel'baktım ama tozundan başka birşey göremedim :)

Ne yalan söyleyim tam 45 dakikadır spor haberlerini izliyorum, yahu arkadaş 30 sn. bile olsa kelamı geçmedi yarışın..
Tam yarım saat futbol.. Sonra basketbol, voleybol derken motogp`ye geldi sıra, sonra motocross.. Hah dedim tamam 2 tekerlere geçtiler az sonra verirler haberi dedim ama nerdeeeee..
45 dakikayı bitirdik sonunda bende soluğu aldım burada..
Uluslararası bir yarış olmadığı sürece TV`de bu tür organizasyonları görmemiz mümkün görünmüyor nedense..
Yazık.. aslında teşvik edilse kimbilir kimler çıkar gösterir kendini..Ahh ahhhh..

Bu arada dereceye giderleri tebrik ederim..

@Kudret Kurtcebe

Oo rüzgâr fena idi. Geçende paylaştığım tahmindeki gibi oldu yandan, kafadan vurdu hep. Beni geçenin arkasına atladım, tutunmaya çalıştım. Bir kaç kez grup yaptık, kah onlar çekti kah ben çektim. İyi de tren çekiyormuşum Yunan komşuların olduğu bir grubu çektim rampalara kadar, rampalarda tebrik ettiler Good diyor kerata, pedalları gösteriyor iyi çeviriyon diyorlar :D aslında çalışan bir grup yakalasaydım ortalama farklı olurdu. Millet tembel, bakıyorum tren gitmiyor ben geberiyom yine de ortalamadan düşmemek için öne geçip çekmeye çalışıyorum. Tam dinlenemedik genelde. Dönüşte genelde droplarda yatmaya çalıştım rüzgardan.

@Okan Örs

Okan bu yarışta sürprizler vardı edirne yorgunu zafer yalın 4 'üncü olurken,mutlu ercevik hoca edirnede diskalifiye olmuş idi burda üçüncü,bu adamlar bu ülkenin zimbalari,cihat yurtseven birinci tahminim orada doğru çıktı,zaferde yanıldım osman tatlicilar da yanıldım,osman sekizinci oldu, ali rıza fırıncıda tam isabet oldu gene birinci,ikinci ismail iltir ,

@Okan Örs

Okan bir daha baktım ,65 mastır,birinci enis ,ikinci mehmet ali tanaydi,üçüncü fedai bey,!,

Enis bey 65 artida kisada 29 ortalama valla kolay değil 65 'den sonra bu ortalamayı yapmak,,

Mustafa 60 yaşında 47km'de 32 ortalaması fatih altan 61 yaşında, 30 ortalaması valla tebrikler,

organizasyon ve yaris bence cok cok iyiydi, muhtesem sekilde ilgili ve alakali insanlar vardi organizasyonda. bu vesile ile kendilerine cok tesekkur ederim. Ayrica , Berlem Bey ve Sarper Bey ile Cumartesi gunu bisiklet dagitimindan once tanisip sohbet etme imkanim oldu , kendilerine , buradan , gostermis olduklari ilgi ve alaka icin tesekkur ederim.,
Cumartesi yapilan kisa surus ve antremanlarda , bir cok lastik patlatan vardi. benim lastigim ise , merkezde, numaralari aldiktan sonra ve en olmayacak yerde patladi. yaklasik 1 senedir ilk defa oldu.
Sonuc ; yas kategorisinde , 53ncu oldum , genelde de 384, ortalama 24,44 . benim icin cok cok iyi bir derece, ilk defa bu yarisa katiliyorum ve bu manada da herhangi bir yaris tecrubem yoktu. seneye daha iyisi olabilir, sayet daha cok calisirsam tabii ki. :) yaris icinde , kendi oz elestirim ; teknik olarak , ben 53-39 ve 12-25 olarak standart ekipmanim ile katildim , ancak saniyorum 52-36 ve 11-28 bu etap icin cok daha verimli. sizinde yorumlarinizi tabii ki beklerim.
Etap, bence biraz riskliydi, ozellikle ilk defa katilanlar icin . Teknik toplantida , onumuzdeki yil daha fazla bilgi ve tecrube aktarimi yapilmasi cok daha iyi olur diye dusunuyorum.
daha henuz 15 kilometreydi saniyorum , 7-8 kisilik bir grup ile surerken , onumuzdeki 2 arkadasimizin kazasi , beni oldukca uzdu ve onlarin sagliklarini dusunmekten yola adapte olamadim uzun sure. Psikolojik olarak , daha yavas surme egilimine kapildim ki en dogrusu da buydu bence. o meshur %15 egimli yokusta , bayagi zorlandim ancak ritmi bozmadan , beslenme noktasina varis yaptim. sonrasi tam bir adrenenalin, ciktigimiz yokus %15 olarak belirtildi ancak indigimiz yol cok daha fazla derece ile siniflandirilabilir. bunu kontrol etmek lazim. inis inanilmaz dik ve tehlikeli , ozellikle "yavas inin" demelerinde hassasiyet bu demek ki :)
ayrica bu ve bundan once gectigimiz soguk asfalt yani micir ustu beton yol , inanilmaz bir titresim yaratiyor. bisikleti de kirmamak icin olabildiginizce az tempoda surmek istedim. yaris ile cok kisa dusuncelerim bunlar. cok daha iyi analiz edecek ve farkli pencelereleri onumuze acacak arkadaslarimiz muhakkak olacaktir.
Katilan tum arkadaslarimiza sonsuz tesekkur ederim.
Buradaki ana unsur , bizim spor yapmamiz ve eglenmemizden ziyade , orada , ihtiyaci olan kardeslerimizin de , bizimle beraber , bisiklet ile ilgili ayni duygulari yasayabilmeleriydi.
Bunu da , bisikletleri teslim ederlerken , orada ben gordum ve yasadim. Cocuklarin yuzundeki mutluluk herseye deger.
Ayrica , yarista , kaza gecirmis tum arkadaslarimiza da , cok acil sifalar diliyorum , umarim en kisa zamanda , sagliklarina kavusurlar. herkes ile seneye gorusmek uzere.

@a.valverde
O yokuşta kulağın da çınladı farkettin mi reyiz.:DValverde diye diye o yokuşu çıktım.Tam da Valverde vari patlayıcı yokuştu.:krktm:
Genel anlamda bir kaza hariç her şey çok güzeldi.:harika:Umarım arkadaşlarımızın durumu iyidir.
Ama yine de herşey istediğim gibi olmadı.Görmek tanışmak istediğim @Abdülkadir Ergin @a.valverde @Çağdaş78 gibi değerli arkadaşlarımla buluşamadım.İnşallah seneye buluşuruz.:harika:

Bu arada finişi geçerken köpekbalığı yüzgeci(Vincenzo Nibali) yapmayı unutmadım.Umarım fotosunu çekmişlerdir.Tam bu hareketi yaparken birisinin ''Messina Köpekbalığı'' diye tezahurat yapması gerçekten ama gerçekten müthişti.:kedicik:

Bir de yarışta birçok pedaldaşımız yedikleri enerji barlarının çöplerini sokağa atmayıp forma ceplerine koyması çok güzel bir ayrıntıydı.:harika:
Yarışan ve destekleyen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.:harika:

@Bigpatron

1980 'de norveçte. Milde store küçük bir kasaba idi,orada 72 yaşında zimba bir bisikletci vardı eğim canavarı idi,
Lingi incelemeye aldım,

daha önce paylaşıldımı göremedim..
kesin sonuçları (link) adresinden ulaşabilirsiniz..

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
@Bigpatron
Yokuş durumu nasıldır aceba gerçekten ilginç ben yapamam o oryalamayı :)

@Yoldaki SoloTürk
Tam parkur şu şekilde 170 km. Kısar parkurda toplam tırmanış 700m, tam parkurda 2100m. 1977 yılından beri düzenliyorlar geleneksel sadece amatörlerin katılabildiği bir yarış. Kısmetse seneye haziranda uzun parkura katılacağım ilk yarışım olacak emeklemeden koşmaya çalışmak gibi birşey olacak :)

Screenshot_2018-11-04 Løype - Bergen-Voss.png Bergen-Voss_hoydemeter.jpg

@Bigpatron İzmir'e yolun düşerse buyur gel buralara.Yerimiz yurdumuz bol.Büyük bir keyif olur.:harika:Granfondo Çeşme heyecanı da yaşamalısın.Çok fena domestik ihtiyacım var zaten.:D

@Bigpatron

Ben de seneye katılırım diye çalışıyordum inşallah bitirebilmek amaçlı yine de katılıcam. Muhtemelem kapadokya ya da olursa Erciyes tırmanma :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Bugün bir İzmir'li olarak ve bisikletci olarak oradaydım.

Müthiş bir organizasyondu. Hepiniz ile ayrı ayrı tanışmak isterim ama olmadı.

Bir dahaki sene inşallah katılırım.

Katılan ve emeği herkese teşekkür ederim.

Seneye beklerim efendim...
bddc3f256841e86807b3aabbccaf4550.jpg

ASUS_Z012D cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlk çeşme deneyeyimimdi bitirdiğimde yaş kategorisinde ilk 50 yaparım diyordum öyle de oldu zevkli güzel yokuşlu bir yarış oldu seneye 30 ortalama üstü şart oldu nisan mart ayından başlarım artık antrenmanlara sıkıca. 81C2E2D3-6CF8-4487-98DF-B07502A0900E.png

@hamlet2006 geçen sene niyetiydim. Hatta gözüme 100 k yi kestirmistim. Yavaş yavaş hazırlanıyordum. Ağustos eylül ayları boşa geçince iptal oldu. Bu sene bir sürü sebepten basım döndü. O kadar yani. Illa yarışa kalmaz tanışmak. Herkese selam olsun.:):):)

Geri