Scudo Sports

'' 262 km nedir''

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Scudo
@yilmaz kaynak

arkadaşlar gerçi çok var ama seçeneklerinizi söyleyin şimdi liste baştan şöyleki,,,,

2 katogori,,,,,,,,o.k diyen

1- kudret,,,,,,188 km
2- yılmaz,,,,

tarih 20 mayıs hareket bostancı saat 07.30,,,,

dört alternatif,,,

katogori-2

bostancı-maşukiye 113 km
kartepe otel -18 km ,,,,,
kartepe otel-suadiye rahmiye gölcük-karamürsel -topçular -188 km ye bağlanır,,,,

katogori -3

adapazarı trenine binerek ,derbentte inmece --kartepe otel 18 km ,,
suadiye -rahmiye -karamürsel -topçular,,,hepsi 77 km ,,,,

katogori -1 en zorudur ,,,,,,,,,,,

bostancı -kartepe otel- bostancı 262 km bi günde gidiş aynı yol dönüş aynı yol gidişte suadiyeden çıkarak ,kartepe otele varmaca maşukiyeden inmece ve bostancıya dönmece ,,,,

4 katogori ise derbente tren ile sadece 18 km rampa çıkıp aynı yerden inmece ,,,derbentten trene ,,,,

evet beyler herkez seçimini yapsın derim ,,,

@Ayetkin Erzan

aytek, sen yollamı gelecen anten dedin ora offroad mtb mi kafam karıştı otel kartepe yol için uygun offroada yolumu sürecen ama sen yaparsın sen o gün bence bu yukardaki güzergaha tek soyun nasılsa kartepe otel taraflarında bi yerlerde denk geliriz ama suadiyeden çıkmayacağımız için sana maşukiyeden sonra kartepe otelden suadiyeye inişte raslarız ya da raslama olmaz şimdi herkeze seçenek çok, çok adam ile gitmeyi düşünüyorum açıkça bi sürü seçenek var ,,,

kudret abi ben ve erkan katogori 2 diyoruz

@bahtiyar közen

1- kudret,,,,,,188 km
2- yılmaz,,,,
3-erkan
4- bahtiyar,,

dört alternatif,,,

katogori-2

bostancı-maşukiye 113 km
kartepe otel-suadiye rahmiye gölcük-karamürsel -topçular -188 km ye bağlanır,,,,

katogori -3

bostancı -kartepe otel- bostancı 262 km bi günde gidiş aynı yol dönüş aynı yol gidişte suadiyeden çıkarak ,kartepe otele varmaca maşukiyeden inmece ve bostancıya dönmece ,,,,

4 katogori ise derbente tren ile sadece 18 km rampa çıkıp aynı yerden inmece ,,,derbentten trene ,,,,

@Çagatay Çimşit

1- kudret,,,,,,188 km
2- yılmaz,,,,
3-erkan
4- bahtiyar,,
5- çağatay bey,,

dört alternatif,,,

katogori-2

bostancı-maşukiye 113 km

katogori -3

tek olacaksam kendime göre bi tarih seçerim....ama sizin tarihte dediğim katagori olursa o tarihe ayar çekmeye çalışırım...

şuna ne dersiniz....

Topçular deparlı Suadiyeden çıkış antene kadar yine Suadiyeden iniş Topçulara dönüş...Böylelikle tırmanış öncesi 133km yerine 70km yapılır ve tırmanış daha verimli olur daha fazla kişinin zirve yapması demek,şimdi burada yazan çizen arkadaşlar o etabın tecrübesini bilmiyolar 113km den sonra ki bu 113km de yabana atılacak bi 113km değil bence Kartepenin sert eğimlerine karşı ne kadar dayanılacak...14-15km sürekli çıkış...neyse herkes kendini biliyordur herhalde ben kafa karıştırmayayım...

ama istiyorum ki kalabalık bir gurupla herkes zirve yapsın...bakalım o zamana daha çok var belki daha farklı fikirler ortaya çıkar...

gurup gidersek yolla gelmem...mtb ile gelirim ve anten yaparım sadece otele kadar değmez antenin oradan aşağı bakmak çok keyifli... ve senin dediğin gibi zirvesine bisikletle çıkılabilen belkide en yüksek nokta...bu özelliği kaçırmayalım....

tekrar ediyorum daha önceki gibi çok zorlaştırmadan daha fazla kişinin zirve yapmasını istiyorum, bunun üzerine yoğunlaşalım derim...

@Ayetkin Erzan

birincisi aytek herkez sevmez aynı yerden dönmeyi bu benim için olduğu kadar diğer arkadaşlar içinde geçerli olabilir,,,,şimdi 2 katogoride dört adam var
sen mtb ile gelebilirsin zirve yapabilirsin ama iki adet yolcu var 2 katogoride şimdi biz bu olaya konuçlandık evet 113 km gittikten sonra 18 km rampa adama acaip koyacak ve geç saatlerde zirveyi alan olacak ama nasılsa günler uzun karanlığa kalmayı göze almaca durumları çok insanı organize etme olayı tren saatleri açısından ters nedeni saat 09.00 dan sonra alıyorlar bisikletleri çok fazla sayı olursa malesef almıyor banliyö bu nedenle gebzeye tren yaş ama adapazarı uygun bu da katogori 3 dür,,saat 09.00 dan sonra ise bizim çok geç kalmamız demek ,,,ayrıca saat 20.00 den sonra bisiklet alıyor gebze tren istasyonu bu trenlere bi çare bulamadılar malesef sadece dönüşte tren ile muhatab olma durumu en doğrusu bu da az insan gelecek demek şimdi ben zirve yapamam artık çünki bisiklet müsait değil teker eski ve üstelik silik ayrıca amortisör yok bu güzergah şu açıdan iyi gidiş farklı dönüş farklı aytek ve tam ring olmakta maşukiyeden çıkıp suadiyeden rahmiye ve gölcüğe en doğru güzergah adamı sıkmaz bence ,,,diğer alternatifler açık bu altrenatifleri yazdım neden sonra pişman olmasın diye millet, keşke tren ile gitseydim diyen çıkmasın diye ,alternatifler koydum dört adet alternatif var,,,2 katogori ile 3 üncü katogori çekici olabilir insanlar için 2 olmaz ise 3 olur trenle derbent yaparlar bizden önce çıkarlar kartepe otele dönüşte belki yakalamaca olur onları gölcük taraflarında, ucu açık alternatifi bol olan kartepe otel ,,,,,

yav ne iş kardeşim buraya mesaj atan yok bu istanbul anadolu yakada kaç adet bisikletçi var şu hale bak bu foruma bi günde 1000 misafir giriyor en çok kayıtlı 300 ü aşıyor bura işlemiyor ,,anadolu yakadan bi kemal bi bahtiyar semir ,kuzen erkan var valla arkadaşlar nerde yol bisikletçileri ulaş apak ve kaynarca ekibi selçuk nerde nerde bu arkadaşlar hiç cazip değilmi şimdi ulaşın topiğinede yazacağım bu olay için kaç adam var bakalım göreceğim bütün kış yatanlar 20 mayısta dökülecek tabi bu iş mangala benzemiyor ,,evet yokmu anadolu yakadan adam ,,,,topiğin başını okuyan kaçıyor 262 km nedir hiç kimse girmez tabi buraya üstelik hafiflettik 188 km indirdik gene yok nerde bu insanlar face demi lagara lugara mı yapıyorlar ,,,avrupa yakadan yılmaz, çağatay bey o.k ekrem, alper benli ,adem dualı o.k de ekrem çalışıyor alper ne yapıyor ,adem dualı ne yapıyor yılmaz, burak ile çalışmada çağatay bey öyle yok mu avrupadan başka 188 km ye ,,,,,

Şile, Bıçkıdere, Tayakadın yollarında yaptığım kilometrelere dayanarak olayın boyutu hakkında bir iki tespit yapmak isterim. Ben bu yollarda rüzgar karşıdan bile esse 27-28 km ortalama ile 3 saat süre çok zorlanmadan gidebiliyorum.

Hesaplarımda hiç durmadığımı farzediyorum. 113 km yolu durmadan gitmek ve ardından 14 km tırmanmak için tempoyu biraz daha düşürmem uygun olur. 24-25 ortalama desek 5 saate yakın yol gidip üzerine 1.5-2 saat tırmanacağız. Yani hiç durmadan 7 saat yol ve zirve finişi. Bu eforun üzerine dönüş yolunun eforunu da düşünürseniz ortalamayı daha da düşürmek gerekir.

İyi antrenmanlı 39'luk bir bisikletçi için 13 saatin üzerinde hiç durmadan bisiklete binmekten bahsediyoruz (Kategori 2 için). Kendi antrenman durumunuza göre siz de zaman hesabınızı yapabilirsiniz, yapmalısınız :)

• Beğen
Tepkiler: bahtiyar közen
kudret vabi hemen karamsar olmayalım sayımız çogalacak mayısa kadar

@Çagatay Çimşit

çağatay bey 14 değil 18 km rampa,, ,,evet mantıklı sizin açıdan yani tempoyu çekmeniz...çünki 113 km sonra 18 km lik rampaya çıkabilmek için arkada bırakılan 113 km de ki gücün kontrolü artı 18 km ye güç kalması artı sadece iniş 21 km orda aşağı doğru hızla basabilme gücü ve son 37 km ye kalan son güç bunlar tabi önemli,,, ben kendimi 14 saate odakladım

1- kudret,,,,,,188 km
2- yılmaz,,,,
3-erkan
4- bahtiyar,,
5- çağatay bey,,

bu kadar insan var yani bu kış aylarında kayıtlı sayısı buraya bu gün giren 185 kişi çağatay bey bu olaya talip olmamakta gördüğünüz gibi,,,,ki yukardaki insanlardan bi tek yılmaz benim antremanlarıma gelmedi ama o çalışıyor ferdi bana rapor veriyor,,,,ve siz,, zati sizi tanıyorum bu olayı yeneceksiniz,,

@bahtiyar közen

bahtiyar bura hep böyle yani burada uzun mesafeleri en kısa zamanda alacak adamlar fazla yok ,olmuyor,,,genelde herkez işin kolayına kaçıyor ,,,evet ekrem mesaj atmıyor tercihini belli etmedi ona göre listede olacak alper belli etmedi ayrıca alper ile bi türlü bi araya gelemedik ...antremanlarıma gelmesi şart insanların,, aksi takdirde ne olduklarını anlayamam ben burda hataları yazarım başarıları yazarım bu durum herkezin menfatinedir bıçkıdere de insan ne olduğunu anlar onun için bıçkıdere etabı iyi bir çalışma yeridir buraya gelme ondan sonra kartepe otele geliyorum de kemal gibi şimdi kemali ben tanırım kemal zor çıkarır burayı kartepe oteli 188 km onu aşar ben açıkça benim antremanlarıma gelen adamları görmek istiyorum kartepe otelde sen varsın semir var ekrem var erkan var,,çağatay bey demirbaş çünki sağlam bi yol bisikletçisi keza ogün o da sağlam keza aytekin o da sağlam ,,keza burak ,yılmaz ile çalışma yaptı tekirdağ konaklamalı ama ben isterim bu bıçkıdereye ikiside gelsin ocak ayında olacak 15-22-29 tarihler bu ,,,alper benli ile ekrem tercihlerini 2 katogoriden mi yapıyorlar yoksa üç mü,,,,onuda yazmaları lazım ayrıca alper kesin kez antremanda olacak bıçkıderede daha vakti var şubat olmaz ise mart nisan ve mayısta bizle kesin kez olacak alper,,,

@yilmaz kaynak

yılmaz hatırlarsan kurtdoğmuşta ağır zeminde çalışma yaptık gerçi ondan sonra bi türlü çalışma yapılamadı ,,şimdi bir hedef koydum bu hedef 188 km, sana daha fazla yazacak 200 km in üstü olacak ,,bunun için bi günde 160 -200 km lik etapları devirmece yapacan burada rampa olacak ,,,iznik gibi olmayacak ve hatta kurtdoğmuş gibi olmayacak önemli olan tabi sayının artması ama akabinde insanların 20 mayısa kadarda etkili antreman yapmaları gerek ferdi gerekse grupla burak ne yapıyor ve adem dualıdan ses yok böyle olmaz alper benli dost buraya mesaj atıyor bi türlü antremanda beraber olamadık bunlar olmaz son gün gelincede ben geliyorum diyen insanlara açıkça geçmiş olsun derim ,,kemal hiç antreman yapmayan bi arkadaş, kitabında antreman yok ben gezi yapmıyorum hala benim bu olaya gezi gözüyle bakıyor insanlar 2009 da bir arkadaş çok acı ödedi ta herekeden döndü,,,evet ocak ayı antreman ayı bi adet 160 lık devrilecek bıçkıdere,,,,şubatta var martta var nisanda var havaya endeksliyiz,,,ve mayısın ilk pazarı yapılır bıçkıdere ve 20 mayısta ise soyunacağız kartepe otele,,,

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri