Scudo Sports

''25 ağustos tavşanlı-boyalıca ölüm yolu ''

son durum.......................
25 ağustos.....................
saat----------------08.30 hareket......................bostancı............

1- kudret kurtcebe28
2- adem dualı 26
3- volkan akboga -26

bu iki 26 bayağı ..................ultra
evet ertuğrul dost eskihisarda bekleyecek................
ilk kez bizle geliyor ama daha önce kartepe turu yaptı ve uludağ bu nedenle referansları iyi ama anadolu performansta kask takmak mecburidir doğacak sonuçlardan sorumluluk kabul etmeyiz...........

sürat yapılacak ilk 44 km boyalıcada mola 10 dakika akabinde yalovaya basış 50 km ...................
sabahtan adem ile hafif tempo 39 km ...............
feribotta 45 dakika ,,,,,,,,,,,,,,,,
evet iç lastik pompa her daimdir bizde..............
volkan daha önce gruba uyarım dedi..................
boyalıca girişi bekliyoruz...........ilk varan 10 dakika bekler..........ne fazla ne eksik....
kısa sürede etabı tamamlama hedeftir............
giderken mataradan su içme,,,,,,,,,,,,,,,
isteyen energel alır ,,,,,,giderken energel içilecek...........
lokanta edebiyatı yok,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

şu an hazır olan sadece 3 kişi ,,,,,,,,,,,,,,ertuğrulun referanslarını bilmiyoruz(zamana karşı kaç km de ne kadar zamanda alınmış gibi ) sadece yol bisikleti var ve tekeri ince ,eskihisarda bi adet brifing olacak ayak üstü yolun tehlikeli olan yerleri anlatılacak özellikle mahmudiyeden sonra 10 km lik bol sarsıntılı keskin virajlı yol....cepler yazıldı haberleşme olacak çünki kesin kopmalar olacak ..............
adem büyük olasılıkla volkanın temposunu tavşanlıda yakalayacaksın,ben 3 üncü sıradan gelmeye çalışırım ertuğrulun sorunu ise tavşanlı rampalarında arka rublenin rampa rublesine uygun olması aksi takdirde yorulacak iki yaprak var ertuğrulda,ertuğrul için bu pazar büyük bir sınav var tabi kaskı ile gelecek....

Scudo
kudret abi yeni elemanlar biraz zor ama denemek lazım, çünkü gezme, yeme içme laylaylom olarak işe bakılıyor, ve birazda tembellik var sanırım. rampa dendimi herkezde bir ürperdi beliriyor. ama köşe buca yerlerde illa bizden birileri vardır deneyip görmek lazım . bugün bisikleti servise verdim rublede sorun vardı onu hallettiyorum vermişken bir çekap yaptırayım dedim artık son hazırlıklar bugün ben yine enerji bombalarını stok yapacağım ,,,,,,fındık ceviz,kuru üzüm,,,, artık son saatler kaldı, pazar gününü iple çekiyorum ben.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@adem dualı

adem sağlam adam atom kamil geliyor kartepe fatihi ,,,,evet kadro çok iyi...atom kamil sen ve volkan akboga daha ne olsun..

durum şu,,,,,,,,,,,,,
mahmudiye inişi ben hıza ayar çekeceğim, tam 10 km biliyorsun adem, orada mtb ler kopacak zati ,son sürat inecek, 28 ler gaza gelirse aynen ölür................:eek:ut:
evet tavşanlı rampalarındada 3 kişi önden kesin kopacak sen atom kamil ve volkan akboga ,boyalıcayı volki biliyor ,sen biliyorsun ,atom kamil bilmiyor, ama atom süratlidir sizi yakalayacak ,orada en çok bu 3 kişi 10 dakika bekler sonra tırmanış başlayacak, boyalıcadan yukarı ....gazamız mübarek olsun...............:in:

1- kudret kurtcebe28
2- adem dualı 26
3- volkan akboga -26
4- atom kamil 26

bu üç , 26 bayağı ..................ultra
evet ertuğrul dost eskihisarda bekleyecek................
ilk kez bizle geliyor ama daha önce kartepe turu yaptı ve uludağ bu nedenle referansları iyi ama anadolu performansta kask takmak mecburidir doğacak sonuçlardan sorumluluk kabul etmeyiz...........

sürat yapılacak ilk 44 km, boyalıcada mola 10 dakika akabinde yalovaya basış 50 km ...................
sabahtan adem ile hafif tempo 39 km ...............atom bostancıya gelecek,
feribotta 45 dakika ,,,,,,,,,,,,,,,,
evet iç lastik pompa her daimdir bizde..............
volkan daha önce gruba uyarım dedi..................
boyalıca girişi bekliyoruz...........ilk varan 10 dakika bekler..........ne fazla ne eksik....
kısa sürede etabı tamamlama hedeftir............
giderken mataradan su içme,,,,,,,,,,,,,,,
isteyen energel alır ,,,,,,giderken energel içilecek...........
lokanta edebiyatı yok,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

@adem dualı

mesajına eklemeler yapayım adem ,
senin burada açtığın garipçe performans turuna hiç kimse gelmedi bizim alglama olayımız sele üstünde farklı çünki ,
aynı aytekin erzan gibi düşünüyorum ,ben bu işi zevkim ve hobim için yapıyorum ama cahilce değil tabi elimizde internet var bilen adam ,neyi aradığını bilen adam doğru sitede proların nasıl antreman yaptığını pek ala öğrenir ,ama bu işin ustaları avrupada, abd yi boşver ora kafayı takmış amerikan futboluna ,bisiklet okulu avrupa, oradan öğreneceğiz tiyoları, pro takımların antremanları nasıl olmakta,tabi onlara eskort eşlik ediyor antremanlarda ,
bizim tek eskortumuz yok üzerimizde energeller ile gidiyoruz su bisiklete monte ..
kurtdoğmuşlarda başladık işe kartepelerde bitirdik oradan tavşanlıyı geberttik dahada animallah gebertiriz...buralarda gördük biz rampanın ejderlerini.........evet bu konuda en bilgili ve deneyimli olan volkan akboga almanyada dağ bisikleti ile ormanlarda -20 derecede antreman yapıyorlar ona göre aksesuarları tam techizat..

http://2.bp.blogspot.com/-_dqyuX0UZ0A/UL9OCu1u_1I/AAAAAAAAAE8/OMazBYi9VYw/s320/belgischer%2BKreisel%2B2.jpg.948282.jpg

Belçika Makarası nasıl yapılır ?

Bisiklet yarışlarını seyrederken "Makara" tabirini duymuş veya şahit olmuşsunuzdur . Echelon , Belgische Kreisel diye adlandırılan makara olayı , bisikletçilerin rüzgara karşı koymak için yaptıkları yardımlaşmadır . İlk defa Belçikalı bisikletçilerin sistemize ettikleri makara tarzı sürüş rüzgara karşı en verimli sürüş tekniğidir

Kış Antremanlarına bir örnek:

Bu antreman haftalık 10 saatlık bir programdır. Temel antreman düzeyi tamamlandıktan sonra başlanmalıdır (1000-1500km).

Pazartesi : Dinlenme veya yürüyüş

Salı : 90 dakika . Isınma sonrası 5-10 tekrar x 6 - 10 saniye sprint atın , kısa bir zamana karşı antremanı ( 10 - 15 dakika ) yada %90 kalp atımı tempoda kısa intervaller yapın ( 3 tekrar x 5 dakika )

Çarşamba: 2 saat . Maksimum kalp atımı %85 üzerine çıkmamalı

Perşembe: 90 dakika , grupla çıkılması tavsiye edilir veya evde roller , trainer sürülebilir.

20 dakika ısınma ,
4 tekrar x 5 dakika kalp 150 - 160, 52 x 15-17 , aralar 5 dk kalp 130
15 dakika 38 x 17 - 15 tempo , kadans 100-110
20 dakika soğuma

Cuma: 60 dakika , hafif tempo . Antreman sonrası 20 dakika dumbbell ile üst vücut ağırlık çalışması (Yarış haftası dinlenme yapılabilir)

Cumartesi:60 dakika hafif tempo veya roller

Pazar: 3 saat grupla beraber sürüş veya yarış

http://www.cyclingtribe.com/userfiles/BMC%201.JPG

Halen BMC Racing takımında danışman olarak çalışan Massimo Testa , bisiklet dünyasında verdiği antreman programlarıyla ünlü . Aşağıdaki antreman sezonbaşı orta seviyede bir bisikletçi için tavsiye edilen antreman programıdır.

Pazartesi : Dinlenme veya hafif sürüş

Salı : 1.5 saat

Isınma 10-15 dk.
90-95 kadans , 145 kalp atımı veya altı , 20 dk
95-100 kadans , 3 x 8 dk , 150-160 kalp atımı , aralarda 3 dk aktif dinlenme
50-60 kadans , yokuş 6 x 3 dk oturarak çıkılacak , aralarda 2 dk aktif dinlenme
Soğuma 10-15 dk.

Çarşamba : Dinlenme veya hafif sürüş

Perşembe :

Isınma 10-15 dk
100 kadans , 2 x 8 dk , 155 kalp , aralarda 2 dk aktif dinlenme
10 dk oturarak tırmanma , 160-170 kalp
80 kadans , 3 x 8 dk tırmanma , her 2 dakikada 15 saniye ayakta tırmanış , 170-180 kalp , aralarda 4 dk aktif dinlenme
Soğuma 10-15 dk.

Cuma:

Isınma 10-15 dk
85-100 kadans , 3 x 20 dk , 155-165 kalp , aralarda 4 dk aktif dinlenme
Soğuma 10-15 dk

Cumartesi : Dinlenme veya hafif sürüş

Pazar: 3,5 - 4 saat grup antremanı

Isınma 30 dk
30 dk hafif tempo
90 + kadans , 4 x 15 dk , 150 - 160 kalp
70-80 kadans 3 x 20 dk tırmanış , aralarda 4 dk aktif dinlenme , kalp 170-180
Soğuma 10-15 dk

1- kudret kurtcebe 28
2- adem dualı 26
3- volkan akboga -26
4- atom kamil 26

ertuğrul eskihisarda bekleyecek, saat 08.30 çıkış bostancı,,,
prosedür

1-herkes tekdir
2- lastiği patlayan kendi değiştirecek ve gruba yetişecek
3- rotanın ceplere alınması
4- irtibat olacak ceplerden
5- dönüşte ertuğrul pendik feribotuna binecek yalovadan volki gölcüğe dönecek o topçularda ayrılır ,kamil ile adem yenikapı feribotuna ben bostancı deniz otobüsü,,,,
3.5 lira geçiş eskihisar ,bisiklete para yok dönüştede yok.
6- sabah 39 km yavaş tempo
7- 45 dakika feribot
8- topçularda volki ile buluşacağız,
9- tavşanlı girişinde marketten son alışveriş su vs vs
10 -ilk 44 km tempo no mola-boyalıcaya varan 10 dakika mola yapacak ve boyalıcadan kuzeye altınovaya oradan yalovaya ulaşacak volki topçularda bitirecek olayı,,

kudret abi eskiden yaptığınız gezilere katılabiliyorduk tamam lakabında robocop ama artık bu tür organizasyonlarını okuyunca korkar oldum hani şimdi eminim senin güzergah bakımından bayada bilgin vardır diyorum ki arada bizide görsen söle ort. 20-25 km lik tempolu geziler ayarlasanda bizde görsek o güzel yerleri :D

• Beğen
Tepkiler: Adem Dualı
@CenkJK1989

cenk dostum,istanbul dışı olarak şöyle yapabiliriz ,örnek su düşen şelale kesin performans dışı olur ,yalnız 15 eylülden sonra ,okullar kapansın o yollar tenhalaşacak ayrı topik açarım ...örnek ekim ayı olabilir veya garipçe olabilir

adem ,evet dönüş pahalı oluyor benim için deniz otobüsü ,dönüşte isteyen benle eskihisardan gelir ama gebze -tuzla arası kaldırımdan ters yönden gidiyorum araçları karşıma alıyorum tehlike yok, kaldırımdan gidince tabi ,zevkli olmuyor ama ne yapalım sağ taraf berbat emniyet şeridi çok dar..ayrıca kavşaklar fazla..

İDO Bostancı - Yalova Deniz Otobüsü Seferleri
17 Haziran - 15 Eylül 2013 Yaz Tarifesi
http://www.e-yasamrehberi.com/deniz_ulasimi/ido-yaz-2013/2013-yaz-bostanci-yalova.gif

21.15 yav ben erken saatte bitireceğim turu 21 e kadar bekleyememki....bu durumda eskihisar elzem oldu bana...

yalova -yenikapı saat 19.30 son feribot var...
eskihisar 24 saat çalışıyor yalova yatıyor maşallah..

ESKİHİSAR - TOPÇULAR HATTI

http://www.ido.com.tr/images/stories/Uimages/eskihisar_topcular_ucret.gif

• Gişelerden bilet alımı gerçekleştikten sonra, iadesi mümkün değildir. ( Ücret iadesi sadece seferin iptal edilmesi durumunda yapılır. )
  • Her sefer icin 10 adetle sinirli olmak uzere bisikletler ucretsiz olarak tasinmaktadir.
  • Hava koşullarının elvermemesi ve seyir koşullarına göre sefere bisiklet kabul edilmeme hakkı saklı tutulmaktadır.
YOLCU ÜCRETLERİ

• Jeton : 3,50 TL
  • Tam Akbil veya İSTANBULKART : 3,00 TL
  • İnd. İSTANBULKART: 2,50 TL
  • Araç içindeki yolculardan ücret ALINMAMAKTADIR.

hava iyi kötü değil..seyir koşulu dediği çok fazla sivil vatandaş biner ise araçsız kalabalık olursaki zannetmem oradan araçlı geçiyor millet..

evet saat 08.30 da bostancıda olacağım ...saat 23.00 de netten çıkarım .....eskihisarda ertuğrul bekleyecek volkana cepten ulaşacağız o da topçularda olacak..

1- kudret kurtcebe 28
2- adem dualı 26
3- volkan akboga -26
4- atom kamil 26

ertuğrul eskihisarda bekleyecek, saat 08.30 çıkış bostancı,,,
prosedür

1-herkes tekdir
2- lastiği patlayan kendi değiştirecek ve gruba yetişecek
3- rotanın ceplere alınması
4- irtibat olacak ceplerden
5 -ilk 44 km tempo no mola-boyalıcaya varan 10 dakika mola yapacak ve boyalıcadan kuzeye altınovaya oradan yalovaya ulaşacak volki topçularda bitirecek olayı,,evet benim durumum malesef eskihisar, adem ve kamil mecburen yalova onlar avrupa yakaya geçecek..ertuğrul eskihisar ..

dönüş rotam 35 km ye düştü..

(link)

evet turun galibi ertuğrul,,,,,,,,,,,,,,,kutlarım ertuğrulu artık onu aramızda görmek isteriz.........
evet sabah 08.30 çıkış bence tavşanlı için geç oldu ,saat 10.05 de eskihisarda olduk ayrıca geçen sene eylülde gitmiş idik garip garip uygulamalar yok idi şu gerçek anlaşıldıki okullar açılana kadar bize huzur yok dostlar okullar açılsın şu millet istanbula dönsün ondan sonra yalovadan deniz otobüsleri altımıza altın halı serecek millet internetten kapatıyor arkadaş varmı böyle bi durum var ,malesef yoktu yalovadan deniz otobüsü bostancıya cuk 14 kağıt para verdik pendik -feribotuna , kartepe de artık güme gider bu gidişle tavşanlı ve kartepe su düşen rotaları artık kapanıyor ,bizim rotalar şile -bıçkıdere ve şile -darlık başkada yok istanbul dışı etaplar artık çöp sepetine gider, bize asla deniz otobüsleri yetişemez ve de feribotlar ,kağnı arabası gibi gidiyor, birde 14 lira para alıyor,ido ile bundan sonra işimiz yok...
evet sıcak fena idi bence 35 derece var idi ,bahtiyar ve erkan süpriz yaptı ben bahtiyar ve erkan olayı mahmudiyede bitirdik çünki ben resmen kavruldum tavşanlı rampalarında geçen sene daha iyi derece yapmış idik ekipçe ama eylülde gidilmiş idi....
evet adem kamil sizde fena değildiniz ,erkan ve bahtiyar boşlama yaptıkları halde bence iyi idiler...sorunsuz bitti ve 4 üncü sefer ile tavşanlı rotası artık kaldırıldı uzun bi süre...

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1234156_633232896709288_1520685670_n.jpg

atom kamilin atom makinesi..:)

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1184987_633233066709271_726334723_n.jpg

eğim 10 lar vay babam vay ama nerede ?????????????...

https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1175501_633233243375920_1911848497_n.jpg

evet buranın tersi 10 eğim ve kartepeden daha dik rampa,inişi bile sakat yol çatlak bozuk..........

:eek:ha:
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1239612_633233410042570_2056896122_n.jpg

dangılı düngül yolları..tavşanlının ızdırap yolları..bol sarsıntılı beyin muhallebi yapan yollar ..:)
uzakta rampa tırmanan erkan ve bahtiyar..

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/1236901_633233586709219_134530809_n.jpg

iznik gölü ve bahtiyar...

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1176239_633233723375872_1146198280_n.jpg

evet boyalıca rampası 3 km 10 eğim sonlara doğru...

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1150911_633234000042511_194863995_n.jpg

eğimin bittiği yer ...

öncelikle katılan herkeze tşkler iyi bir turdu ama çk yorucu oldu benim için, ertuğrul dostuma tebrikler mahmudiye yokuşunda uçtu gitti. motoru zorlayacağım demiştim baya bir zorladım artık sıcak,ter, ve bende kondisyon boşluğu güçsüzlük ,,mahmudiye yokuşunda durdum bekledim diz kapağım şuan problemli, boyalıca dönüşü kamil abi ile baya bir problemli oldu yolu karıştırdık yalova-taşköprüye giden yola saptık ve bol dik rampalı bu yolu göz alamadık, birdaha altınova ya gidiş için bir bölgenin yerli abisinden yardım istedik sağolsun kısa bir yol gösterdi o yolki kurtdoğmuş gibi bir yol ve offroad a daldık, ve sonun da altınova yoluna çıktık ve vardık, ordan yalovaya geçtik, yenikapı full doolu idi, ve bekledik Allah tan gelmeyen birileri olduda yer bulabildik gerççi adam başı 22 lira verdik. ve sonunda yeni kapıda indik böylece günün sonuna geldik. kudret abi sen ne rota çizer isen odur ama tavşanlı bir daha olursa eylül sonuna doğru olsun, istanbul içi favori yerlerimiz belli şile darlık kurtdoğmu

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
kudret abi maalesef bütün resimler silinmiş telefon arızalı galibi boşuna çektik o kadar resimleri
gelelim turumuza tur güzel geçti bir ay yatma ma rağmen iyi başardık yalnız sıcakta piştik rüzgar bile esmedi tırmanırken öyle böyle bitirdik turu

• Beğen
Tepkiler: Adem Dualı
@adem dualı

adem, benim kafamı karıştıran yol karamürsel tabelası yazan yer oldu ama erkana dedimki bakalım yola netten iyiki baktık ve nerede olduğumuzu gördük zati yalnış yola girmişiz ,ama fazla gitmemiştik 5 metre içeri girdik, meğersem karamürsel tabelası yolundan devam edilecekmiş ,evet ikinci kez alıyorum ben o yolu daha öncekiler farklı idi ,,altınovaya vardık ...evet sıcak çok fazla idi buranın mevsimi kesinlikle ekim ....eylül bile değil..

Geri