Scudo Sports

''25 ağustos tavşanlı-boyalıca ölüm yolu ''

Sevgili kudret abi (güzin ablaya döşenilen mektup havası gibi oldu biraz ama idare et abi samimiyetten) ne düşündüm biliyormusun. Senin bu bisiklet ile aranda duygusal bir bağ oluştu gibi sanki. Şimdi bu velespit seni 50 bin kilometre sırtında taşımış, en olmadık yollardan aşırmış, belki hayat bile kurtarmış. Az değil be dile kolay 50 bin kilometre. Bizim 2005 model araba daha yeni 50 bini buldu. Sen kas gücüyle 50 bini devirmişsin. Şu mavi küreyi bir baştan bir başa turlamışsın turlamaya devam ediyorsun. İnan bu bisikletten ayrılmak zordur. Evin kedisi gibi olmuştur. ilerde bir bisiklet müzesi kurulacak olursa dileğim oki müzede yerini bulur.
İlginç bir şekilde hala direniyor. En azından metal korozyonundan ticari ömrünün sonuna gelmesi gerekirdi. Herhalde diyorum bu asil ruhlu adamdan ayrılmamak için oda senelere ve yollara direniyor.
Çok yaşa kudret abi çok yaşa bisikleti...

Scudo
@mehmetsunu

mehmet dostum,
kontrol yapıyorum ,sele kilidinin olduğu yere bakıyorum , sele kilidinin olduğu yer önemli,oradan sıkılıyor ,dayanıyor kadro, bu gün tekrar baktım uzun uzun kırılabilecek yerlere ,en hassas noktalara,adem bilir onla dalmış idik tavşanlının o dehşet sarsıntılı yoluna ve gene dalacağız o sarsıntılı yola kadro düşmanı o yol ,
ama artık ihtiyarladığı için bu küheylan, inişlerde kesik kesik frenleme yöntemi ile özellikle 10 km lik mahmudiye inişinde çok yavaş ineceğim ,el mahkum ve gelelim kurtdoğmuş 'a oraya haziranda bisiklet ile girdim, toprak kum karışımı yol ,bol rampalı teker 700 x 32 ile iş zor oldu ama, inişlerde gene yavaş indim hellal olsun bu küheylana ,bu karbona ,dayanıyor ki hemde nasıl, bakalım ne kadar dayanacak, karbon üzerinde en ufak derin çizik ,bi anda kırılmasını beraberinde getirebilir ,çizik varmı yok mu bunlara bakıyorum itina ile.,,,eylül sonu 50.000 ' i bulacak bu karbon ..

@Kudret Kurtcebe

kudret abi bence hakkını tam anlamı ile verdin bisikletin, küheylanda gerçek küheylan olduğunu kanıtladı.

(link)

adem tavşanlı rota sadece gidiş boyalıcaya kadar pedal ,zati biliyorsun yolu ekrem ile devirmiştin..
58 km boyunca non -stop tempo...,,

ve dönüş...

(link)

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1075296_615529615146283_1869772691_n.jpg

adem tavşanlı yollarında tavşan gerçekten görememiştik, bu arada arkadan bi araç geliyor, o günki turda 2 tane araba geçmiş idi....bu turda sen yoktun..sen ben ekrem burak emir başka bir tavşanlıda var idik ...

(link)

akşam akşam kafa karıştı ,şimdi rota bu, non -stop tempo topçular -boyalıca ,

sabah 08.30 bostancıdan eskihisara basacağız. ...

(link)

43 km rüzgar fazla değişmez ise 1 eylüle bakarız....

(link)

1 eylül 26 km uyar,,,,,,,,,,,,,,

adem selam ,,,,,tavşanlı için ta tuzlaya bisiklet yolunu kulanarak gitmece kanunlar var orada bu yolu kullanmamız yasak sadece tuzladan sonra kullanacağız sağ şeridi ,bunun nedeni,dragos sahilde ölen çocuk kabahatlı bulundu 8 de 6 suçlu, çünki bisiklet yolunu kullanmadığı için,gerçi sabahın köründe orada araç olmaz ama biz genede tedbiri elden bırakmayarak, sabah sabahta olsa o bisiklet yolunu kullanalım derim...zati 18 km bi şey ..
gözünü sevem kartepenin, kartepe için böyle bi durum yok, birde bıçkıdere -kurtdoğmuş ...zati ideal tepe sapaktan sahile bisiklet yoluna geliyorum 3 km sonra bostancı ,,,,

@Kudret Kurtcebe

abi günaydın,
sen ne dersen ok.
ayın 25 i bakalım hava da nasık olacak, havalar gerçekten enteresan, fena nemli, bunaltıcı.

@adem dualı

çocuk aslında o bisiklet yolunda olsa idi ölmeyecek idi ,kadermi diyeceksin artık ,ora sakat tabi hemde saat 15.00 de araç var orada ,deli gibi sürenler var orada ,tedbirli olacağız bura avrupa değil,sabah saatlerinde hatırlar isen kurtdoğmuş yolu üzerinde araç yok idi pazar erken sorun olmuyor gerçi ama 1000 de bir gelir bizi yakalar, çağatay avşarı sabahın köründe doblo yakaladı ve öldürdü...

(link)

16 km ,25 ağustos keşke öyle kalsada gitsek, zırt pırt değişiyor bu rüzgar..

evet yalova hala 16 km rüzgar,,
dostum adem performans emekçi arkadaşım ,
şu face 'de atılan mesajları bi görsen varya gülmekten ölürsün ve sen tabiki haklısın gerekçen çok haklı idi ..
evet zati ben yarın 15.00 gibi dragosa bakacağım
,bir kaç iyi arkadaş var bu arada burak dueli hatırlarsın, o da yarın gelecek,tavşanlıya bizle gelmiş idi ama turun başında rampada zinciri koparmış idi...

(link)

zırt, fırladı gene 29 km rüzgar ona razıyız 30 ' u aşmasın ,evet şu an 25 ağustos tavşanlı saat 08.30 çıkış bostancı..
evet adem bu gün kaybettiğimiz dostları bi anayım ,son vazifemi yerine getireyim ....

bisiklet nedir ?

bu görüşlerim beni bağlamakta...

1- bisiklet en önce spor aracıdır
2- kişiye artılar ile gelir
3- dengeli beslenme şarttır
4- erken yatıp erken kalkacağız
5- aynı bir bisiklet sporcusu gibi yaşayacağız özel hayatta dahil
6- bu bir hobidir ,dünyanın en güzel işidir ,,
7- bisiklet politika aracı değildir onun üstüdür
8- doğanın dostumudur ,karbon doğanın dostu değildir ama genede en az günahkar altımdaki makinedir
9- trafikte bisikletin konumu nedir,bisiklet yolu olmayan yollarda en sağdan takip edeceğiz
kavşaklar çok önemli ,kavşağın tam paralelinden geçeceğiz sürat yapacaklar kesin kask takacak
10 - düşük tempolu gezilerde kendisini çok acemi zannedenler trafikte bisiklet sürerken araçtan korkanlar kesin kask takacak ,araçlar ile sürmeyi öğreneceğiz her yerde bisiklet yolu yoktur ,
arkadan araç bana çarpacak korkusunu içimizden atacağız aksi takdirde korku negatif bir duygudur ,sele üstünde negatif düşünceler kesin kazaya sebebiyet verir, soğukkanlı olacak nötürleşeceğiz son derece dikkatli olacağız tehlikeyi hisseden önceden ,hisseden iyi bisikletçidir...
11- kulaklıktan trafik içinde müzik dinlemek sakıncalı ve özellikle uzun yollarda ,arkadan gelen kamyonun sesini duyamaz isek vay halimize....müzik, bildiğimiz ve her vakit gittiğiniz araçların olmadığı mekanlarda dinlenir istanbul dışı kurtdoğmuş offroad ...ve tavşanlı yolu ,ve suadiye kartepe rampası, iniştede orada dinlenir,,güney yolunda müzik sakıncalı araç vardır ama kuzey yolu kadar değil..
12- bisiklet, işe gidenler için ideal araçtır ama istanbul rampalıdır, istanbulda işine bisiklet ile gidenler azdır, bunun nedeni istanbul düz bi alan değildir
13- istanbulda risk haritası der isek buralar kesin olarak

a- beşiktaş -sarıyer sahil yolu
b- üsküdar -beykoz sahil yolu
c- bostancı -tuzla bisiklet yolu

en erken saatte buralardan geçerek dönüşü başka güzergahtan almak en doğru harekettir özellikle sarıyer -beşiktaş dönüşü kelle koltukta gidersiniz...

@Kudret Kurtcebe

silivrideydim pazar günü kudret abi biraz paslanmıştımda bir nebzede olsa pası giderdik, gerçi biraz mola sık yaptık belli güzergahlarda ama yinede işe yaradı, o 1 aylık ramazan süreci gerçekten kondisyondan güçten düşürüyor, kondisyonun gittiğini farkettim, ortalama 20-26 nın altına düşmedik gerçi ama kondsiyon olmadığı için çok mola verdik, 25 ağustos tavşanlı tamam derim ben, inşlh havada bir terslik olmaz. yıllık iznimi eylülde kullanabiliyorum bu arada kartepe için tam bir gün belirlersek iyi olur aslında gerçi havaların durumu ne olur bilemem.

• Beğen
Tepkiler: Erkan Közen
@adem dualı
gördüğün gibi adem bu spor nankör 1 ay binme aynen geriye düşüyorsun ,biliyorsun kış ne olacak, ama senle kışın avrupa yakada garipçe etaplarında çalışalımda ,sahilden sabah erkenden kaçalım ,dönüşü maslaktan yaparız ...ve kışın gene bıçkıdere-kurtdoğmuş yapalım ..bu gerekli sonra paslanıyoruz..bu arada dün yılmaz ve burak ı gördüm tavşanlı muhabbeti yaptık, yılmaz yola geçmiş silik teker onun için o yol riskli ama erkan geliyor tabi kişiye göre değişir ,bu arada zekeriyayı gördüm bi günde 300 km yi devirmiş idi altta trek yol canavarı var idi, çok iyi makinede zeko kilo almış yahu..:)
evet dün polis aracının arkasından gidiyordum ,arkaya baktım arkada bisikletli varmı diye ama polis aracına fazla yaklaşınca çarpmamak için freni sert sıktım ve gidonu sola sert kırınca alexrims jantlar aynen akordu bozuldu tabi yere düşünce bi darbede janta oradan geldi ama artık düşmeleri iyi yapıyorum, bende bi şey yok ama jantın akordu sekiz oldu tur sonrası ali sporta gittik beraber soyunduk akort meselesine ,ben bakıyorum öğrenmeye çalışıyorum tabi,bu akort olayında alet lazım , u biçiminde bir alet üstelik bayağı ağır,bir de akort anahtarı çok hassas bi olay bu ,,

(link)

evet gidiyoruz....29 km ,rüzgar aşar ise iptal ,eylüle gider,,ct gününden bisikletin son kontrolleri olacak ,alexrims akortlar mükemmel oldu ,frenler ve vitesler kontrol edilecek ayna kol bakım ruble würth ile olacak ..

benimde ruble ve akortta sorun var ben de onlara bir baktıracağım, 25 inde tam bakır kuru bakır tavşanlıdayız kudret abi :) şu kartepe mi daha fena yoksa tavşanlı mı yoksa kurtdoğmuşmu zaten bu rotaları bilenin içine bir korku, bir endişe aksiyon medeniyet dışı ve rampa aklına gelirr, taş çakıl aklına gelir gelirde gelir yanee :)

• Beğen
@adem dualı

kartepe en zoru tabi istanbuldan gidiyoruz ,,
hafta içi bakacağız ve göreceğiz trafiği,adem dediğim gibi kesin olarak kış tarifi belli olunca kartepe topiğine yazacağım, ekimin 14 ünde durum nedir, yenikapı saatleri ters olursa yani ben saat 07.20 de yalovada olursam sen 08.00 gibi olursan bu 40 dakikalık bi geçikme olur ,saat önemli bakacağız duruma şimdi belli değil durum,,
07.20 de kafa kafa kafaya orada buluşsak çok iyi olacak ..
kurtdoğmuş ikinci zor yer ,neden kum ve toprak yol..
ama tavşanlı öyle değil ağır stabilize.

(link)

29 'a sabitlendi...evet bu durumda gidiyoruz eğer ct akşamına kadar durum değişmez ise saat 08.30 da bostancıdan hareket, direk eskihisar ,feribot ve topçular ilk 44 km de durma yok ta boyalıca girişinde durmaca 10 dakika mola ve boyalıcadan çıkış altın ova ve yalova dönüş, ben bostancı sen yenikapı adem ,çok rahat yetişiriz....bu arada erkandan ses yok...

önemlidir.

bu topik performans topiğidir ekibe dahil olacaklar daha önceden 100 -160 km de antreman yapanlar olmalıdır ,bu kesin şarttır kurallarımız ağırdır ,biz kuralları koyarız ve yeni gelenlerinde uymasını isteriz,
anadolu performans, performans ekibidir.....
biz yemekli gezi düzenlemeyiz bizde molalar kısadır ve zamana karşı sürat yaparız çizgimiz budur ..

kurallar...

1- iç- lastik pompa pedalşörler getirecek
2- lastik patladığı zaman herkes anında lastiğini değiştirip ekibe yetişecek
3- ekip asla lastiği patlayan arkadaşa yardım etmeyecektir,
4- bekleme olmaz bizde,
lastiği patlayanı bekleyen diğer arkadaşın, süratli sürdükten sonra durması, vücudunun soğumasını beraberinde getirir..
5- herkes, anadolu performans ekibinde, kendi lastiğini değiştirmesini bilir ve bunu defalarca yapmıştır ...
6- anadolu performansın tüm elemanları kask takar ,sürat yaptığımız için ,kaskın önemi bizim ekipte büyüktür .
saygılarımla
anadolu performans- ekibin kurucusu

kudret kurtcebe ...namı diğer istanbul lakabı çavuş...

(link)

rota ilk 44 km tempo no mola...

(link)

dönüş 50 km ,toplam 94 km sabahtan 39 km de var ,133 km ...

adem dostum ,
mtb avantajı var burada ve basıyorsun, asla beklemiyorsun, inişlerde sürat yapıyorsun ,zati sen çok takıldın buralarda ve kurtdoğmuşlarda ,
evet erkan çok dikkat edecek tekeri ince silik ,daha önce yoldan çıkmış idi, erkan keskin virajın nerede olduğunu biliyorsun frene ayar çekecen ...
boyalıca girişine ilk varan bekleyecek, en fazla 10 dakika, ilk varan saatine baksın çıkış saati tam tavşanlı girişinden alınacak, orada market var son ihtiyaçlar alınır...,boyalıcadan altınovaya kısa mola anlayışı olabilir ,adım başı çeşme var su sorunu yok....

pazar günü biraz soğuk almışım kudret abi, boğazım iltihaplanmış, şuan tedaviye başladık, 1 yılı aşkın hiç bir rahatsızlık soğuk algınlığı geçirmedim, ama geçen pazar terli terli çok soğuk su içtik o yaptı herhalde, yarına kadar ben toparlarım kendime pazara turp gibi olurum inşlh)

• Beğen
Geri