Scudo Sports

2016 Mosso modelleri çıktı

2016 Mosso Modellerini Beğendiniz Mi?

• Evet

• Hayır

• İdare Eder

Sonuçlar oy kullandıktan sonra görülebilir.
Söylemesem olmaz; Probably the Best (muhtemelen en iyi) nedir arkadaş! Ya en iyiyim diye iddialı çıkarsın ya da hiç çıkmazsın. Muhtemelen nedir? Oldu olacak: belki, keşke, öyleyse, inşallah en iyi falan deselerdi :D :D

Scudo
@Deniz Tezcan
Evet abi ya ne saçma bir slogandır bu. Türkçe bakımından da anlatım bozukluğu içeriyor zaten adamlar ne düzgün Türkçe ne de düzgün İngilizce kullanabiliyor. Komik bir durum. :)

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@Anonim lafı klavyemden aldın resmen. Bu kadar 'büyük' bir markanın teknoloji kelimesini Türkçe düşünüp, karma bir dille (ingilizce demeye dilim varmıyor) yazması bir yana, "probably" diyerek hani "biz en iyi olduğumuzu düşünüyoruz ama emin de değiliz o_O" demesi beni benden alıyor. Salcano benim babamın oğlunun firması değil ancak en azından fiyat performans ürünleri sattığı aşikar. Kaldı ki Torku takımına da bisiklet sağlıyor. Her şeyi çok bildiğini düşünen "probably best" bisikletçi arkadaşlar kadroların Çin yapımı olduğuna inanmaya devam etsinler. Biz bilinçli salcano kullanıcıları sadece sürmeyi tercih ediyoruz. Zamanında bu forum kürdan gibi kırılan mossoları da gördü. @Anonim yazının ikinci kısmı size değildi :)

ben beğendim modelleri fiyat emsalerine göre aşagıda olursa alınır

• Beğen
Tepkiler: Helen
@Helen size bir sorum olacak bisikleti aldığımda varmış aldıktan birkaç gün sonra fark ettim kadro da yarım cm çapında boya olmayan beyaz bir yer var sanki boyası oradan gitmiş gibi . birşey olurmu acaba?

Mossonun bisikletlerini fazla inceleme şansım olmadı ama uygun fiyatıyla her ne kadar şüphe duysam da aynı zamanda sempati duyduğum markalardan biriydi. Yalnız şu son fiyatları gördükten sonra pelotonda görmediğim, herhangi bir yerde incelemesine rastlamadığım ve Avrupa'da satılmayan bir bisiklete o parayı vermem. Şu anda 5bin TL civarına aynı donanımda onlarca alternatif varken hem de.

• Beğen
Tepkiler: poet
@enes dökmen bişey olmaz bende sıfır sedona almıştım. boyası kalkmıştı bildiğin kadronun hammaddesi gözüküyodu. bişey olmadı, 2buçuk sene kullandım, sonra kadro büyük geldiği için sattım

@Fırat Y.
Yanlış olmasın Fırat bey benim formam falan btwin.Dediğimi hatırlamıyorum şahsen öyle.

Edit:Ben mesajları yeni gördüm bana dememişsiniz afedersiniz [emoji5]

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
Hakikaten burada insanlar birbirlerine laf sokmak için can atıyor. Gerçekten ne kadar bisikletten anladiklarini da böyle ucuz yoldan öğreniyorum. Kimin önerilerini ve fikirlerini dikkate alıp, kimin adam yerine konacağı, dikkate alınacağı öğrenilmiş oluyor.

Kimi var eleştiri bile yaparken kalitesini, üslubunu bozmuyor. Kimi var eleştiri yapıyorum arkasına sığınıp pazar ağzı ile konuşuyor. Eh sonra da neden kaliteyi seviyorsun derler. Cevap zor değil.

Bana rica etsem o kırık mosso kadro linkini bulabilir misiniz? Ben hiç denk gelmedim de. Görmek isterim mümkünse. Gerçekten merak ettim.

@Helen

Konudan uzaklaşıp polemiğe girmeye gerek yok. Kürdan gibi lafı biraz abartı olmuş evet ama kırılmayan kadro var mı ki? :) Scott 899 gr diye bir karbon kadro çıkarmıştı da, Avrupa'da arka kısımdan kırılan kadroların fotoğrafları yabancı forumların konularını güzelce süslemişti yaklaşık 7 sene kadar önce.
Mesajlarınızı görüyorum, bilinçsizce yazmıyorsunuz. O nedenle herkese cevap vermeye çalışmayın. Bilmeden konuşanlara ben de sinir oluyorum ama yormayın boşa kendinizi :) Hangi birine yetişeceksiniz? Onları bitiremedik bu ülkede ne yazık ki...

Cidden merak ettim yani o kirilan kadronun fotoğrafını ve bu forumdaki linkini görmek isterim. Aksi halde anlamsızca çamur atmak sınıfına koyacağım. Ama cidden varsa ben de öğrenmek isterim. Onur beyden rica etsem bana linkleri verebilir mi?

@Helen kim kadro kırılıyor dedi görmedim ama bu muhabbeti yapanlar sadece sağdan soldan duyduklarını yazan kişiler. Bugünkü teknoloji ile üretilen en düşük seviye kadro bile, amacının dışına çıkılmadan kullanıldığı taktirde kolay kolay kırılmaz. Polemiğe girmeyi boş verin en iyisi ve sakince fiyatları bekleyelim.

@Helen İnanın aradım bulamadım ama fotoğrafı dün gibi hatırlıyorum. Bulduğumda size özel olarak göndereceğim. Siz bir markanın kadrosu kırıldı diye onu yerin dibine sokuyorsunuz ama benim görüşüm bu yönde değil. Salcano, mosso, cube, specialized vs. de kırılabilir. Bir kadronun kırılması o markayı kötü yapmaz kaldı ki her iki firmanın kadroları da tayvanda üretiliyor. Eleştirdiğim noktaları yukarda açıkça yazdım. Piyasada bu fiyatlarla ürün satan bir firma daha yazdığının ne anlama geldiğini bilmiyor ve bu durum her yerde eleştirilir. Benim merak ettiğim husus şu mosso kadrosu ile salcano kadrosu arasında uçurum yaratacak kalite farkını teknik olarak açıklayabilir misiniz ?

Farkı anlatabilirim tabii ki. Mosso öncelikle kadro firması. Dünyadaki markalarin % 30 una kadro imal eden bir firma desem uygun olur. Carraro'ya da kadro uretmistir. X ya da y marka kadrosunu tayvanda kadro ureticisine fason yaptırır. Biri yılların, tecrübeli kadro üreticisi bir başkası fason ürettiren firmalar. Ben buraya firma karalamak için yazmıyorum hiç bir fabrikanın sahibi değilim. Yazmamın sebebi bilinçlendirmek. Sonuçta hiç birimiz paramizi kolay kazanmiyoruz. Bilemezdim bu konuda hassas olduğunuzu ben sadece bilinçli olalım diye bildiklerimi paylaştım. Ne mosso fabrikasının sahibiyim ne de başka markanın

Bu gözler kırılan scottlar ne cube lar gördü, yanlış veya sert kullanımda hepsi kırılabiliyor, bence kırılmasına değil kırıldıktan sonra distribütörün bu sorunu nasıl çözdüğüne bakmak lazım. Adamlar (mosso) kadrolarına ömür boyu garanti veriyorlar, heralde bunu söyleyen bir firma malına güveniyordur.

Bu arada unutmadan : taiwan

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
Aynen öyle. Mosso'nun en beğendiğim özelliği kadro üreticisi olması ve ürettiği kadroların arkasında durmasıdır. Kadrolardaki kırıklarda kullanıcı hatası demeden değiştiriyorlar direk. Geçenlerde 110kg bir arkadaşın 980xc kadrosu kırılmıştı. Aslında kullanıcı hatası olarak işin içinden çıkabilirdi mosso, çünkü amortisörü kitleyip kaldırımdan atlamış, kadro alın borusundan kırılmış. Ama adamlar direk kadroyu değiştirdi... Specialized distribütörü aktif bisikletin, kilosu 90'dan fazla diye çatlayan bir karbon maşayı nasıl da kullanıcı hatası olarak örtbas etmeye çalıştığını forumdaki arkadaşlar iyi bilirler...

@Helen
%30? Bu bilginin kaynağını öğrenebilir miyim? Bana sanki karıştırıyormuşsunuz gibi geldi.

• Beğen
Tepkiler: Özgünn
Öncelikle şunu belirteyim Mosso aynı Salcano gibi Türkiyede montajlanan şayet Salcacono'yu yerli sayıyorsak yerli bir bisiklet markasıdır. Salcano kadrolarını Axman'dan alırken Ümit bisiklet Mosso kadrolarını Mosso'dan almaktadır.
Mosso ile olan tecrübeme gelecek olursam, yaklaşık bir yıl kadar 2014 model 2670 Deore (bugün ki 2671TB modeline karşılık geliyor) kullandım. Kar, yağmur, çamur arazi(öyle toprak yol değil harbi arazi:)) asfalt demeden her türlü yola girdim. Full deore setli bu bisikleti ben açıkcası çok sevmiştim ki bu bir yılın sonunda kardeşime bisikleti geri verirken kafamda yine bir Mosso mtb almak vardı. 27.5 jant ebadında bir bisiklet baktığımdan ve çok uygun fiyata getirdiğimden başka bir markaya yöneldim. Bendeki bisikletin lastikleri şu çok eleştirilen chaoyang bile değildi, üzerinde mosso yazan no name bir lastikti. Bir kere bile patlamadı ve açıkcası arazi performansları bence yeterliydi. Negatif tarafı ağırlardı. Deore göbekli akışları gayet iyi olan, anormal bir kaza sonrası ciddi yanal darbe almasına rağmen akordu fazla etkilenmemiş jant setinide açıkcası çok beğenmiştim. Geçenlerde arkadaşın aldığı 681XC(Full deore XT setli) bisiklete ise hayran kaldım. Kuş gibi bisiklet ve o donanımı 2700TL'ye veren firmaya ben artık birşey diyemem. Ama nedenini anlamadığım şekilde hayatında Mosso kullanmamış bir çok kişi bu forumda bu markayı acımasızca eleştiriyor. Keşke kullananlar somut verilerle artı ve eksilerini değerlendirse de kulaktan dolma bilgilerle yorum yapan kalabalığın boş lakırdısı pek ciddiye alınmasa. Ne yalan söyleyeyim zamanında eski bisikletim olan Salcano ile ilgili bende çok şey söylemişim ama yanlış yapmışım. Daha sonradan çok fazla para harcamayayım diye eşime aldığım tourney donanımlı astro düzgün ayarlanınca o kadar keyifli kullanımı olan bir bisiklet oldu ki açıkcası deoreden aşağısına bakılmaz diyen benim ağzım açık kaldı. Salcano olsun, Mosso olsun gerçekten fiyat performans oranı iyi(bu seneki fiyatları daha görmedik ondan sonra değişebilir:)) bisikletler. Bu bağlamda değerlendirmek gerekir diye düşünüyorum.

IMG_20150111_154650.jpg

Bu seneki modellere gelecek olursak yeni seri karbon kadrosu ultegra set ile gelmiş olması iyi olmuş. 735TCA modelide gelmesinin gerektiğini düşündüğüm bir modeldi. En büyük eksikleri olan adam gibi AL kadrolu 27,5 jantlı mtb eksiğinide 7581XC modeli ile gidermişler. Şimdiden alacak olanlara hayırlı olsun. Diğer firmaların yeni modellerinide merakla bekliyoruz, hadi bakalım keyiflendirsinler bizi :D

Geri