Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

@Kudret Kurtcebe her ülkenin milli takımı var zaten de öncelikle; sadece kendi yarışımıza katılabilir bu takım, ikinci olarak da sadece Torku'dan sporcuların katılması adaletli olmaz, hakkeden herkes alınacak ki başarı gelsin ;);)

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Scudo
Arkadaşlar torku futbolda konyaspor'dan ve stadtan isim sponsorluğunu devam ettirmedi belki bisiklete daha çok önem verir:harika: korkum bisikleti de bırakması:acpsnr:

@Kudret Kurtcebe

Türkiye Turu'na katılan takımlar
1. World Tour-Profesyonel Takımlar
(link)
(link)

2. Pro Continental- Profesyonel Kıta Takımları
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

3. Continental takımlar-Kıta Takımları
(link)
(link)
(link)
(link)
(link)

@Hasan Saylık
Evet hocam, Torku için çözüm bu. Daha fazla yarışa katılarak hem tecrübe kazanmak hem de puan toplamak.

@taner07
Bak işte bu iyi haber. Çünkü yapılabilir.

E-posta için biraz daha bekleyeceğim. Ortaya değişik fikirler çıkıyor.:harika:

• Beğen
Tepkiler: ziyainal
otuzdokuz elliüç deki podcastte torkunun genç takımı için hiç bir kısıtlamaya gidilmediğine değinildi demek ki ordan sporcu yetişmeye devam ediyor bu güzel haber fakat yetişen bu sporcuların iyi bir organizasyonla yukarıda da değinildiği üzere fazlaca yarış koşmaları gerek umarım burda yarattığımız sinerjiyi torkulu yöneticiler ve diğer girişimciler de yaratırlar da daha profesyonel hale gelir takım. bu arada aynı podcastte torkunun yabancı antrenörünün sporcuları için pro continental takımlarda yarışan sporculardan performans olarak geri olmadığını söylüyormuş bu çok iyi değil mi ? tek sorunumuz iyi bir organizasyon , yapılanma , destek bence başarılabilir. çok mu iyimser oldu acaba ?

Yol bisikletinde ülkemizi dünya ölçeğinde temsil eden turumuzun 52.sini de geride bıraktık.

Tur öncesi çoğumuzda var olan kaygı ve soru işaretlerinin büyük bir çoğunluğu-neyse ki- olması gereken duyarlılık ve uzgörü dünyasında yerini aldı.Çünkü progresif bir niteliğe sahip bisiklet sporu; oldu bittiye yada hamaset-siyaset-atalet tuzaklarına düşmeye hiç gelmeyen bir branş (sizi bilmem ama bir hafta pedallamadığımda bu sporun ne kadar basit görünümlü ama karmaşık bir sistem oluşturduğuna tanık oluyorum,kitle ve organizasyon devreye girince modern matematik denklemi oluyor haliyle :kötü:) .

Tüm "AllaTurca"lığımıza rağmen bu yılı her yönüyle başarılı olarak niteleyebiliriz ki bu başarı da elbette hepimizin bir biçimde payı var.Kaldı ki "World Tour" klasmanındaki turların çoğunu da takip ettiğimizde bizden çok daha fazla sorun ve aksama yaşanabiliyor.
Elbette bu ;bir çeşit "öğrenilmiş çaresizlik"gibi sineye çekilecek bir durum değil.Uygarlığı yeniden tarif etmeye de gerek yok, tek dişi kalmış canavar deyip küçümsemeye de...Tur organizasyonu deneyim isteyen,ülke de spor kültürünün kökleştiği,sektörlerin uzmanlaştığı,sponsorluğun özendirici hale geldiği,yayın gelirinin geri dönüşünün olduğu,kümülatif bir sürekli iyileştirme isteyen v.b.bir yönetimsel süreç.
Sekiz gün boyunca olmasa daha iyi olurdu dediğim noktalar:
-Istanbul etabında avrupa yakası mahalle araları
-Belediyelerin yetersiz yol bakımı(toz toprak ve sulu kaygan zemin)
-Bir yıl önce asfaltın bozuk olup yenilenmediği bölümler
-Bir bisiklet bir de beyaz eşya firması dışında güçlü sponsorların olmayışı
-Dağıtılan ödüllerin azlığı
Ve de es geçemeyeceğim bir kaç olumlu nokta:
-Kapanacağı duyurulan Ntvspor kanalının giderayak canlı yayın yaparak Sarper ve Berkem ikilisini Eurosport tan ödünç alması(Caner de olaydı iyiydi:))
-Dopingli kürsüler olmasındansa onurlu 7.likler alan çilekeş milli bisikletçilerimiz ve formasını taşımak zorunda oldukları numunelik kulüpleri...
-Yurdun Anadolu dan da oluştuğunu,yeni etaplar için yepyeni coğrafyalara umut taşıması..
-En önemlisini en sona yazalım:Hepimizi derinden sarsan olaylardan çekinmeyip turumuzu onurlandıran tüm takımların sağ salim bir biçimde ülkelerine dönmesi.
Nice (World) Turlara:)...

Bir tur daha geçti Türkiye den

İki ana başlıkta çok tartıştık.
1. Tur profesyonel ellerde değil dedik. Planlamaların bir kaç hafta kalana kadar netleşmemesi dışında sorun yaşamadık. (Planlama daha önce bitmiş olsa daha üst düzey takımları görecektik. Takımlar bizim turumuzu Giro hazırlık turu olarak görüyor.)

2. Torku takım olarak bizi temsil ediyor. Zaten şuanda Türkiye nin en iyileri bu takımda (2015 türkiye şampiyonası sonuçları bunu anlatıyor.) @Kudret Kurtcebe abinin düşüncesi anladığım kadarıyla Astana tarzı bir takım kurulması Türkiye için. Maalesef bu alanda gelişmemiz için takımı üst klasmana taşımamız gerekiyor, Pro takım olmadan bizi kimse fazla bir yarışa davet etmeyecek. (Önceki dönem doping hadiseleri bu işte etken oluyor gibi, ya da bir lobi Türkleri orada istemiyor. Astana ile de doping meselesi ile çok uğraşıldığı düşünülürse iki senaryo içinde yeterli kadar delil ortaya çıkar.)

Sonuç tur daha çok sahipleniliyor, eğer herkes bu tur için çabalamaya devam ederse daha güzel günler göreceğiz İnş.

Elimizdeki sporcular daha çok pro yarış koşarsa genel klasman gelmese bile etap podyumları, güzellik prim podyumları gelir. (Ahmetin son etap sprintleri beni heveslendirdi.)

Daha iyilerinde görüşmek üzere...

• Beğen
Tepkiler: Cem Unden
Selçuk Finishinde heyecan ve coşku böyleydi :)
13139048_1153764618009338_8228711606362670669_n.jpg

• Beğen
Tepkiler: DeReM ve avkebele
kipeo geçen senelerdeki gibi forma satışı yaptı mı bu sene? Online satış göremedim

UCI (Uluslararası Bisiklet Birliği) Başkanı Brian Cookson, "52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, sıra dışı bir yarış. Doğa güzelliklerinin yanı sıra, kalite ve finişler açısından da beni bir başka etkiliyor.''

(link)

yabancıları n bizi övdüğü kadar biz kendimizi övmüyoruz maalesef.

halbuki ne demişler;
"marifet iltifataa tabiidir".

@Atacan
Bunu ben de çok merak ediyorum.. Çok aradım ama internette göremedim. Genel klasman veya dağların kralı forması bulabilsem bi.. :)

@taner07 2 yetkili abi konuşmuş ikisi de WT adını ağzına almış. Bence seneye bu iş olur, yap bir güzellik Brian reyiz.

• Beğen
Tepkiler: taner07
@fxx

sabah kipeo'ya mesaj attım, cevap hiç iç açıcı değil

"Tur formalarının satışı henüz başlamamıştır. Satış için belirlenen tarih de şu aşamada belli değildir."

Arkadaşlar konuyla pek alakası yok ama facebook da dolaşırken şöyle bir paylaşım gördüm bu doğrumudur sizce

RUANDA BİTTİ BİR BAŞKASI GELDİ...
"bize ana sponsor olun" diyen ülkenin tek kıta takımı TORKU şekerspor'a "Yüzde 50 uçak biletlerinde indirim yaparız sadece sponsor olmayız" derken Ruanda takımına sponsor olan THY şimdi de bir başka takıma forma sponsoru olmuş... Çok milliler çok...
Takımı merak edenlere; Letonya'nın Alpha Baltic - Maratoni.lv takımı. Tur da da koştu üstelik...

Dün öğlen spor salonunda çalışırken Torku'lu Ahmet Örken'i ekranda görünce şaşırdım. Genelde medyamızın bisikletle ilgisini bildiğimden bir gelişme mi var acaba diye meraklandım. TRT Spor'da Futbol Dışı programında canlı yayınlanıyordu; programa Ahmet Örken ve başkan Yavuz Erence konuk olmuşlardı. Ses kapalı olduğundan akşam evde tekrarını izleyebildim.

Konu TUR sonrası değerlendirmeydi ama, tahmin edeceğiniz gibi TUR'un ülke tanıtımına katkısından öte bir detay konuşulmadı. Çünkü o programın karakteri Ahmet'in rahatça konuşacağı bir yapıda değildi, Erence'nin de katabileceği bir şey olduğunu göremedim doğrusu.

Konu döndü dolaştı Torku'nun kapatılıp tekrar açılmasına geldi. Erence Torku'nun kapatılma gerekçesini ilginç bir nedene bağladı. Bilmiyorum daha önce bir yerlerde yayınlandıysa ben kaçırmışım: UCI'nin biyolojik pasaportu zorunlu kılması, referans verdiği ölçüm laboratuvarlarının yüksek maliyetli olması ve en önemlisi de federasyonun bu konuda bir girişimde bulunmaması ve katkısının olmamasını gerekçe göstererek kapatma kararı almışlar. Aslında kararı alan Erence; ancak Recep Konuk daha sonra müdahalede bulunarak tekrar açılmasını talep etmiş. Bunun üzerine çark etmişler. Bir süredir de yabancılara yatırım yapmak yerine tamamen yerli sporcularla ilerleme kararı aldıklarından tüm ithalleri geri göndermişler.

Erence'ye sorulan, bisikletin ülkemizde neden tutunamadığı sorusuna verdiği yanıtlar hayli ilgimi çekti.

Erence'nin belirttiğine göre; bisiklet sporunda gerekli olan kaslar 20'li yaşlarda tam gelişmemiş oluyor ancak 20'lerin sonu 30'ların başı itibariyle güç kazanılıyor. Ahmet Örken gibi ender sporcular genetik yönden genç yaşlarda kas olgunlaşması yaşayabiliyor. Konunun özü, bisikletteki başarı uzun vadede planlama ve istikrarle olabiliyor. Ancak ülkemiz için 30'lu yaşlar artık bu sporun bırakıldığı, deyim yerindeyse geçim derdine düşüldüğü yıllar oluyor. Futbol gibi bir sektörde futbolcular ilerleyen yıllarda kariyerlerini antrenör, teknik direktör, spor yorumcusu vb. işlerle devam ettirip yeni nesil için rol model oluştururken bisikletteki başarılı sporcular üstelik bu sporun zirvesindeyken bisikleti bırakıyorlar ve yeni kuşağa da hiçbir katkıları olmuyor (aslında futbol sektörü gibi bir sektör olmadığından imkan da yok). En önemli sorunun başarılı genç yetenekler bulmak kadar bu gençleri zirveye taşıyacak hocalar yetiştirmek olduğunu özellikle belirtti. Ayrıca bizim forumda çokça üzerinde durduğumuz üretim tesisleri olan büyük firmaların bisiklete katkı yapmasının gerektiğini de belirtti. Sadece Torku'yla bu işlerin olmadığını, ülkemizde rekabetin olması için Torku kapasitesinde olan firmaların da bisiklet takımları kurması gerektiğini söyledi. Ancak bu sayede yarı profesyonellikten tam profesyonelliğe geçiş yapılır, ülke içindeki rekabeti gören Avrupa takımları da ülkemizde organize edilecek yarışlara katılma eğiliminde olur.

Bir noktaya daha değindi ki çok haklı; bisiklet sporu diğer tüm spor branşlarına göre en fazla acı çektiren bir spor. Hem günlük müsabakalar 7-8 saat sürebiliyor hem de bir turnuva 5-20 gün ardışık sürebiliyor. Bu kadar üst seviye dayanıklılığa her insan katlanmak istemiyor. Bu açıdan bisiklet sporu en zor spor dalıdır denilebilir. Bisiklet zaten eskiden emekçilerin, işçilerin sporuymuş; daha varlıklı olan orta kesim daha kısa süren daha az acı çektiren spor dallarını tercih ediyorlarmış. Bu nedenle de ülkenin çoğunluğunu ilgilendirecek bir spor dalı değil, bunu kabul etmek gerekiyor.

Ahmet Örken bu yıl milli takımla birlikte Olimpiyatlara katılacak. Bu amaçla da balkanlarda ve asyadaki yarışlara katılacak. Ancak hemen anlıyorsunuz ki bunlar Olimpiyatlara gelecek üst seviye sporculara kıyasla yeterli değil. Ahmet de zaten bunların hep öğrenim süreci olduğunu deneyim kazandığını söyledi. Hatta TUR'un başlarında yaptıkları acemilikleri etaplar geçildikçe kapattıklarını, rakiplerle yarıştıkça daha iyi performans gösterdiklerini de ekledi.

Süper oldu, 18-23 Nisan tarihlerinde 6 günlük bir tur. Daha çok world tour takımı, daha tanınmış bisikletçiler gelecek. İlk izlenim çok önemli olacak. World Tour'a yakışır şekilde etaplar hazırlanır ve organizasyon profesyonelce yapılırsa birkaç sene içinde çok daha ilgi çekici ve en iyi bisikletçilerin tercih ettiği bir tur haline gelir.

etaplarda belli olsa ona göre program yapsak

Geri