Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

En kısa sürede bu dağa tırmanmak farz oldu. O kıvrımlı yokuşlar yok mu beni benden aldı. Ne acılar çekilir orada var ya!

• Beğen
Tepkiler: mustafa ç
Scudo
NTV'de röpartaj yapılan kişi seneye Salcano bisiklet takımının da seneye bu tura katılacağını söyledi.Bu takımın yol kısmı hakkında bilgisi olan var mı?

En güzel etap buydu, en kötüsü Alanya finish.

@Erdem Şiğva
Son 20km yi özellikle izle tekrarı olursa.

Yokuşun bol olduğu etaplar her zaman daha atraksiyonlu olur. Hele ki bu etaplar uzun tırmanışla bitiyorsa izleyen için çok daha zevkli geçer. Bugünkü etap tam da bu kriterleri karşıladığı için izlemesi son derece keyifli bir yarışa sahne oldu.

Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun kraliçe etabı bundan sonra kesinlikle Elmalı tırmanışının olduğu etaptır.

Turdaki diğer etaplar, güzergahlar tartışılabilir, ama bu etap artık rüştünü ispat etmiştir.

Ntvspor'a röportaj veren hakem abimizin ''Seneye inşallah World Tour olacağız'' cümlesinden sonra ''Salcano takım kurdu seneye inşallah Continental Takım olacak ve o da seneye burada yarışacak'' lafları birbiriyle çelişiyor; şuanda bile Continental Takımlar özel izinle yarışıyor, World Tour yarışlarında ise bu takımlar özel izinle bile yarışamaz, yani seneye World Tour olursak Torku da eğer Pro Continental Takım olmazsa yarışamaz, Salcano eğer olursa o da yarışamaz...

Başlarını izlemedim, bu etapta Türkiye çirkinlikleri mayosunu kazanan bir vatandaşımız olmadı galiba. Genel olarak güzel ve dikkatli hazırlanmış Elmalı Belediyesi, tebrik ederiz.

@Ahmet.KOÇ

en büyük elmalı ,pazar ben dalarım eğimlere 30 km tempo yaparım gerçi burada 7 km eğim yok,bu yarış bana ilham verir her zaman ,özelikle sonu eğimle biten tüm avrupa kentlerindeki yarışlar...

@Kudret Kurtcebe

Aynen abi, insan bisiklete bindiğini esas yokuşları tırmandığı zaman anlıyor. Bir bisikletçinin kendini geliştirmesinde yokuş antrenmanlarının yeri çok büyük. Yokuş çıkmanın tadına en çok da zirveye ulaştığında varıyorsun :)

@Ahmet.KOÇ

101 km git 15 km eğim çık ,15 in 72 km bas son 22 km ile cilala, olayın boyutu elmalıyı geçiyor
bura kartepe.istanbuldan talip bulamıyorum ,

@Kudret Kurtcebe

Ah be abi orada olacaktım ki Kartepe'yi seninle defalarca fethederdik :) Burada yokuş antrenman güzergahı bulmakta zorlanıyorum zaten deşme yaramı..:acpsnr::agla::agla:

@Ahmet.KOÇ ben Kartepe'yi merak etmiyor değilim ama tam profili incelemedim. Gideceğimdir şu havalar bir ısınsa. Öyle yokuş Mastrı değilim ama çıkışı seviyorum ama patlatmam yani durur dinlenirim icabında.

• Beğen
Tepkiler: bua
@Zekeriya Çab

Önce yokuşu iyice tanımak, kendini alıştırmak lazım tabi. Ciddi anlamda performanslı çıkmadan önce birkaç defa yokuşu tanıma ve antrenman amaçlı çıkmak icab edebilir dinlene dinlene. Mesela @Kudret Kurtcebe artık piri olmuş Kartepe'nin yolunu santim santim biliyordur.

@Zekeriya Çab

zekeriya bey,101 km üstüne geçen mayıs sonlarında 15 km eğime dalınca ne oldu,35 derecede tansiyon düştü,hata bende idi,maden suyu içtim suadiye köyde ama ayran ile karıştırmadım.3 km 'de başım döndü bembeyaz oldu her şey, anında indim kafamı suya soktum ayıldım ,metabolizma uyardı ve aşağıya indim.yalovaya 72 km döndüm.
sıcağa 2 kez ve rüzgara 1 kez kartepede yenik düştüm. toplam tur sayısı 17 oldu.17.tur zamanlama yalnıştı.18 tur açık ,ekime kayacak.

@Ahmet.KOÇ

yokuş çalışmaları aynen istanbulda anadolu yakada dudullu-göçbeyli etabıdır,50 km durmadan bastım 2 saat 5 dakika,
dudullu-bıçkıdere 33 km güzergahta 1 saat 31 dakika bu idmanların sayısını unuttum...
bostancı-kaynarcada-ve formulada çok çalışmadım.bu pazar göçbeyli-bıçkıdere-göçbeyli 30 km non stop, sert eğimler düz yolda gitmeye benzemiyor.sahada çok pratik yapan hatalarını görür ve iki kere çukura asla düşmez.
sıcağa yenilmem 2 kez oldu kartepede ama sitenin azizliğine geldim.

Geri