Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

@ÖmerMurat

kesin stratejiyi antrenör veriyor,konya etabında lottodan bi yarışçı biraz fazla araca elini koydu, bende şaka ile mehmet dostuma diskalifiye edelimmi dedim :komik:meğersem antrenör ile muhabbet var o arada ,greipel takımdan biri alsın birinciliği demiş,antrenör hayır demiş.

Scudo
@Tolga Çelebi

100% katılıyorum. Torku Şekerspor ve bu sporcular ellerindeki imkanlarla bir Türk gencini bile bisiklet sporuna çekebilmişse esas başarı budur. Bunları düşünmeden üstün başarılar beklemek hayalcilik olur. Gönlümüz tabiki en iyisini ister, yalnız bir de gerçekler vardır. Öncelikle Türk toplumu bisiklet aşığı olacak, gençler bisikleti bir spor dalı olarak benimseyip ciddiye alacaklar, yarışmacı ruha bürünecekler, yarışlara katılacaklar ve sonrasında başarının gelmesini beklemek en doğal hakkımız olacak.

Kimsenin bahsetmediği bir durum var ki o da Torku'nun continental takımı olması. Bir çok world tour takımı çok üst düzey takımlar, onlar süper ligse Torku 2. lig gibi kalıyor açıkcası. Kabul etmek lazım ki büyük bir klansman farkı var, 2 yıl önce Mustafa Sayar'ın galibiyeti de bu yüzden dikkatleri üzerine çekti mesela. Ben burada continental takımlar yarış kazanamaz demiyorum ama World Tour takımları kolay kolay yedirmez yani.
Bir de tabi yarış koşma meselesi var. Lotto örneğine bakın mesela, Greipel Bahar Klasikleri'nde kaçışlarda efor harcadı 17 World Tour takımına karşı yarıştı, Ahmet ise buraya 2.2 kategorisi bir yarış olan Mersin Turu'ndan geldi. Eski bisikletçi Paul Kimmage "Rough Ride" isimli kitabında "hiçbir antreman yarıştan iyi değildir" diyor kendi kariyerini anlatırken, bu sebepten dolayı ben Ahmetten çok fazla şey beklediğimizi düşünüyorum. Ama şunu da eklemek isterim, Ahmet bence şu an yarışta göz önünde, en azından 12.liği var ve Bisiklet Takımları Türkiye pazarında ilgi çekmek için bir ihtimal Ahmet'e ilgi gösterebilir yani.

20160427_232406.jpg bunlar bugün aldığım mataraların bir kısmı eline proteam mataradan bir tane daha vardı onu bir hocamıza hediye ettim ve salcanodanda bir tane daha vardı onuda bir temizlikçi abiye verdim.yarın sabah startada almaya çalışıcam.:krnz:

@Ahmet.KOÇ

madalyonun öteki yüzü şöyle der,
bir x takım düşünelim ,bisiklet takımı,
sponsör şirketi var büyük sermayeli,ve birde antrenörü,doktoru,masajcısı vs vs
ve sahadaki oyuncuları yani,pedal emekçileri,bunların özel hayatı zor olur,
disiplin altındalar,sert konuşmalar yapılabilir antrenörlerden, takım başarısız olunca tabi,
antrenörlük öyle sıradan bi iş değildir,neler neler döndü kimbilir sahne arkasındada pek bilmeyiz bunları...

Üzülesi, utanılacak hallerden birisi de Ahmet Örken'in röportajlarındaki halidir. Adam resmen öğrenilmiş çaresizlik içerisinde. Daha iyi olabiliriz ama destek yok diye bağırıyor, her cümlesinde. Yarışlara davet alamadık diyor. Kendi imkânlarımla kamp yapıyorum diyor. Takım kapandı, boşluktayız diyor.

Ve bunların hepsi son 4-5 ay içerisinde gerçekleşiyor, söyleniyor. Böyle bir halde iken bugün sprint de tek başına yer almaya çalışan adam takdir edilir. Helal olsun sana Ahmet Örken!

Daha da desteklenmesi için bizlerim elinden de bir şey geliyorsa onları da küçük büyük demeden yapmalı...

Bu arada geçtiğimiz aylarda maddi yetersizlikten dolayı kapanan Torku'nun 1 yıllık gideri Süper Lig'de oynayan iyi bir futbolcunun nerdeyse 1 aylık maaşına denk geliyor(üç nokta)

@Kudret Kurtcebe

Madalyonun o yüzü de var tabi. Torku büyük yarışlara giren bir-iki etap alan bir takım olsaydı kapandı-kapanmadı sendromunu yaşamayacaktı. Torku işin en sıkıntılı aşamasında. Ülkede henüz bir rekabet ortamı yok, tam bir geçiş safhasındayız. Başarıların gelmesi bu işlerin sürdürülebilir hale gelmesi ile mümkün olacak. Sürdürülebilirlik içinse önceden bahsettiğimiz aşamalardan geçmek lazım. Toplumun bu işi benimsemesi lazım. Sponsorlar için "ölü yatırım mı yapıyorum yoksa yaptığım yatırım meyvesini verecek mi?" derdinin ortadan kalkması lazım.

@orhca

diyorumki ,world tour takım olabilmenin koşulları nedir,ülke olarak ne kadar bir kapasiteye sahibiz.şansımız varmı,devlet politikası haline getirtebilirmiyiz.artı ne kadar yetişmiş uzman bisiklet antrenörümüz var,özel sektör bisiklet sporunun neresinde, valla çok soru aklıma geliyor.

@Kudret Kurtcebe

Bugün facebookta bir arkadaşımın yaptığı paylaşım çok hoşuma gitti. Paylaşımda şu yer alıyor:

Soru: Türk eğitim sisteminin eksikleri nelerdir?

Cevap: 1 - Eğitim, 2 - Sistem

Bu iş bireyden başlar ama bireyin kendini yetiştirebileceği bir eğitim sistemi yoksa işi çok ama çok zor :( Sadece matematik, fen bilgisi, coğrafya vs. değil, sporun da ciddi bir eğitim sistemine dayalı olması lazım.

@Kudret Kurtcebe
Kudret Abi Astana takımı mesela devlet destekli ama nasıl bir destek, adamların 5 tane takımı var farklı seviyelerde. 2012 Londra'nın altın madalyalı bisikletçisi Vinokourov resmen milli kahraman halinde bir adam ülkede. Ama Astana takımı yıllardır işin içinde Fransa Turu galibiyetleri bile olan bir takım. Öncelikle World Tour takımı olmak için başka bir World Tour takımının lisansını kaybetmesi lazım, kısacası UCI world tour takımı sayısını sabit tutmaya çalışıyor Peloton çok kalabalık olmasın diye.( benim bildiğim kadarıyla en azından)Son yıllarda yaşadığı doping skandalları nedeniyle world tour lisansı iptal edilme noktasına geldi Astana, eğer öyle bir durum olursa UCI başvuru alıp değerlendirme sonrası yeni world tour takımını seçiyor sanırım.

Bisiklet Antrenörünü bilmem fakat ülkemiz triatlon'da madalyalar alabiliyor sosyal medya'dan takip ettiğim kadarıyla, örneğin İpek Onaran isimli başarılı bir sporcumuz var örneğin. Triatloncu çıkıyorsa neden çıkmasın bir bisikletçi de yani?

2 gün sonra elmalıda ŞAMPİYON'u dopingsiz izleriz bi de :) bakalım bisiklet federasyonunun yarışlarına benziyor mu :) gerçi pardon bunlar hep Fransa'nın oyunuydu dimi :)

Edit: Büyük şampiyon bugün DNS. yani yarışa başlamamış bile. Tulumbacıda işler kesat herhalde :)

çalışanlar için gece tekrarı verilse keşke ntvspor kısa bir özet geçiyor hiçbirşey anlaşılmıyor

• Beğen
Tepkiler: Kazuya
bugün saat 16:00-16:30 civarında marmarise girmesi beklenen bisikletciler için sabah 9 dan beri çalışma var. yollar trafiğe kapalı, polis, zabıta, itfaiye cirit atıyor. anlamadığım nokta şu; neden bütün tırlar, canlı yayın araçları, yayalar-izleyiciler piste girmesin diye çekilen demir parmaklıklar almanyadan,alman plakalı tırlarla geliyor ve bunları alman işçiler yerleştiriyor. memlekette tırmı yok, forklift mi yok, işçi mi yok kardeşim, yerel halktan 2 günlük insanlar, öğrenciler kullanılsa, yerel ekonomiye katkısı olsa milletin en azından bir kısmının cebine biraz para girse.

işçi almanyadan, canlı yayın aracı almanyadan, demir parmaklık almanyadan, forklift almanyadan, mercedes minibüsler antalya plakalı, otobüsler ankara, midibüsler şanlıurfa. bir tanede şu işte çalışan 48 plaka göreyim ilaç için be!!

cumhurbaşkalığı bütçesi bisiklet yarışında almanları mı zengin ediyor, yandaşlarımı? insaf ya, madem harcıyorsun yarışın yapıldığı yerede bir allahın kuruşu katkın olsun!

Beş yıl önce tur hakkında böyle yazılmış. Beş yıldır bir şey değişmemiş gördüğüm kadarıyla tırlar, fokliftler, bariyerler alamanyadan. Bu işler nasıl dönüyor bir bilen anlatırsa öğreneceğiz.

Geri