Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

@Kudret Kurtcebe

Kudret abi dünkü yarışı yakından gözlemlemek imkanı buldum. Torku sporcuları peleton içinde darmadağındı. Kimisi hanyada kimisi konyadaydı. Umarım bugün hepsi konyada buluşur.

Scudo
ntvspor yayın akışında 14.45 te başlıyor yarış programı canlı olarak

Genelde yayınlar 90-100 km kala başlıyor.

Yayın öncesi Start gösterilir banttan sonra minik bir özet yapılıp canlı yayına geçiliyor.

14.30(TRTspor HD) - 14.45(NTVspor) da başlıyor yayın. Yarışları çekici kılan en önemli faktörlerden biri anlatan ve yorumlayanın performansı ve bu işi şu ana kadar en iyi yapan kanal tartışmasız NTVspor. Berkem Ceylan ve Sarper Günsal harika bir ikili oldu. Genel anlamda bisiklet, ilgili coğrafya, takımlar ve bireysel olarak sporcular hakkındaki bilgi birikimleri, bir izleyici olarak bana tam manasıyla yansıyor ve samimiyet kaynaklı atışmaları olayı renklendiriyor. Bugün için Torku'dan beklenti büyük, en azında Ahmet Örken dün bunun sinyallerini verdi. Umarım podyumda yer alırlar.

Trt 3-Spor Yayın Akışını da not düşelim;

13:50 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu "Özet"
14:15 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu "Etaba Doğru"
14:30 TBMM-TV
14:30 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 3.Etap "Aksaray - Konya"
17:00 52. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu "Etabın Ardından"

Konya'da yağmur var bugün nasıl yarış olacak merak ediyorum;)

@zlatan_1903

Oo yağmur ve biraz da rüzgar varsa çok daha çekici bir etap olabilir

@mehmetsunu

Caja Rurall takım elemanları ile nimec arasında sürüş esnasında tartışmalar oldu ,ekranda haberlerde geçti ,ne iş mehmet dostum

@Kudret Kurtcebe

o kısmı bilmiyorum kudret abi. Ama işin gereği birbirlerine pek yakın gidiyorlar. Bizim göze alamayacağımız yakınlıkta gidiyor ve hız yapıyorlar. Herhalde bizim bilmediğimiz bir şeyler dönüyordur kendi aralarında. İçerden takip edemediğimizden yarışın ne denli centilmence geçtiğini bilmiyoruz. Sert, yıpratıcı bir yarış oluyor zaman zaman...

@Ahmet.KOÇ Konya daki güzergahı bilmiyorum ama rüzgarada yakalanılabilir şehir içine girmezlerse

@mehmetsunu

görüntüden anladığım kadarı ile 3 caja takım elemanı ve nimec ,birlikte sürerken ,nimec el hareketi yapıyor, bir şeye sinirlenmiş ola .

@Ahmet.KOÇ

yağmur rüzgar ,yerler ıslak,düşüşler görebiliriz virajlarda .

@Kudret Kurtcebe

yaklaştırmazlar yedirtmezler öyle avantamı var. Dirsek yaparlar gıcıklık yaparlar araya kaynatmazlar. Tillahı gelse tanımazlar sen ne diyorsun kudret abi.
Viraj yok kudret paşa abi otomatik pilota takıp pedal çevirecekler. Uyuklayanlar bile olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
@Kudret Kurtcebe

Baştan sona dümdüz bir etap olduğu için sprinte kadar pek bir atraksiyon olmaz, ama yağmur ve rüzgar işin içine girerse daha çok olay cereyan eder, çarpraz rüzgar eşelonlar oluşturabilir, biz izleyenler için daha cazip bir etap olur. Yarışçılar için de tam tersi tabi, Allah kolaylık versin :)

Evet odağı kaçırdık ben Konya'dan Aksaray giliyor diye bir fikre kapılmışım neye dayanarak kapıldım bilmiyorum harita gayet açık. Neyse Aksaray'dan Konya demek ön soldan 35-40 km rüzgar demek 19-20 ortalama bile hayal inişler avantaj bile değil, kopuş 75. İle 95. Km arası olursa olur yok aynı şekilde kırmalı, patlamalı finiş görürüz.

Yarış şimdi başladı ve yağmur da varmış. Canlı yayınlar 2 saat sonra başlayacak :(

Torku'dan Feritcan Şamlı ve Kuboki kaçış yapıyorlar.

Geri