Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Yağmur çamur ne olursa olsun yarın dümdüz yol neredeyse viraj bile yok. Ya uyur kazayaparsın yada bu gün olan rüzgar kaynaklı kaza yaparsın. Tokunun ilk üçe girme şansı olur gibi yani girsin aratık isterim. Sonuçta ördek gibi dizilecekler / nizamında çatır çatır rüzgar mücadelesi olası kopmaları engeller.
image.jpeg
74 95 arası kopma olursa olur onun haricinde toplu finiş kırmalı patlamalı güzel bir finiş seyrederiz.
image.png
Burada görmüş olduğunuz hava durumuna gör temiz hava bol gıda. Az önce yağmış yağmurdan sonra bisiklet rüzgarda arka sağ yani öyle ters bir rüzgar yok hatta yarışın sonuna çok enerji kalacak ciddi
Ayna kol parçalayan olabilir.

• Beğen
Tepkiler: gmfaruk
Scudo
@Kudret Kurtcebe

Bu arkadaş: Adam Hansen
Kendisi sıradışı bisikletcidir. Genel de 38cm gidon kullanır ama kendisini hemen özel yol ayakkabısından tanırsınız. (Adam Hasen sağ ayağındaki problemden dolayı kendi ayakkabısını tasarlamaya başladı: Hanseeno Shoes yaklaşık 95 gram). Hanseeno markasıyla özel sipariş üzerine 2000 Euro civarında özel terzi dikişi misali ayakkabı hazırlıyor.
Hanseeno_Shoes.jpg Assortment_of_Hanseeno_shoes.jpg

https://www.bisikletforum.com/dosyalar/upload_2016-4-25_11-12-2-png.66336/

@-Ertuğrul Teşekkür ederim cevabiniz için İstanbul etabinda ki "rezalet"anlasildi son 4 yıldır yarisi beğenerek takip ediyordum ve organizasyon konusunda gayet basarili buldugum tecrübeli firmanin değiştirilmesi ardindan istanbul etabi" facia" sindan sonra sogudum yaristan izlemiyorum artık

@Udoh1907 Bence asıl şimdi her şeye rağmen izlemelisiniz. Bugünkü etap dahil diğer etapların da (bir aksilik yaşanmazsa) gayet keyifli geçeceğini düşünüyorum.:harika:

İlk defa izliyorum bu sene bu turu baya heyecanlıymış. Yarınki etap tam da okula gidiş saatime denk geliyor şeytan diyor ilk dersi kaçır sonra gidersin okula :D

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Zekeriya Çab
:)
Hatta fiyat 2,000 Euro (yaklaşık $2300 USD)'dan başlıyor ve daha üstte doğru gidiyor. Sipariş verenler; ayakkabıyı kullanmakdan ziyade, Adam Hansen hatırası olarak düşünüyor olabilirler.
Hanseeno_Shoes.jpg

• Beğen
Tepkiler: Zekeriya Çab
@Udoh1907
istanbul çuvalladı (güzergah açısından )yalnız diğer etaplarda aynı çuvallama söz konusu bence olmayabilir.
avrupa yaka organizasyon anlayışı yani peloton nerden başlayacak ve sonda 3 tur nerede atacak, tekrardan gözden geçirilmesi gerekiyor ,beşiktaş çıkışı doğru idi final yalnış oldu,
beşiktaş çıkış,köprü,beylerbeyi,beykoz ,yuşa tırmanışı,anadolu kavşak iniş yoros kaleden tırmanış ,tekrar beykoza geliş bir kez daha yuşa ve yoros sonra beşiktaşa dönüş 3 -4 tur beşiktaştan az ilerde ışıklardan dönerek (yıldız üniversitesinin)3-4 tur atılır ,böylelikle yayaların bol olduğu yerlerde final olmaz ,beşiktaşta çok sayıda polis olacak karşıdan karşıya finalde tek adamı bile geçirtmeyecekler ,direkler arası polis bantları çekilecek.

@Yılmaz Uyar ne kadar sıradışı olduğunu üst üste 13 grand tour bitirmesinden anlayabilirsiniz. Genel klasman iddialısı değil ama makine gibi adam. Yorulmuyor. Bu sene giro kadrosunda var. Eger girip bitirirse 14 grand tour olacak ust uste. Uzunca bir sure kimse kiramaz herhalde. Froome senede genelde 1 grand tour kosar, contador 1 bilemedin 2. Adam ust uste 13 grand tour bitirmis. Android herhalde.

Saraçhane çok yakın olmasına rağmen tamamını izlemek için tv başında kaldım ve ilk kez baştan sona bir etap izlemiş oldum yüreğim ağzımda. Bu İstanbul etabı başlamadan önce bu işten anlayan bir görevli zaten yollar kapanmışken şöyle araçla yolu kontrol etmedi mi acaba ? Devasa belediyemiz bir gün önce on kez yıkayabilirdi tüm yolu ,bu güce sahip biliyoruz . Taksime çıkan tüm yolları kapatabilen emniyetimiz saraçhane olsun, eminönü olsun bariyer çekebilirdi . (Papa nın İstanbul ziyaretinde nasıl önlem aldıklarını da biliyorum ) . Hadi poşeti ,köpeği engelleyemezsin ama bisiklet sürenler sahaya maç sırasında fırlamış taraftar gibi hemen üzerine atlanıp dışarı çıkarılması gereken durumdalar sanırım.
Sabah yarı maratonda koşarken bir yerde sulama fıskıyelerini çalıştırmışlar yol ıslanmaya başlamış ayakkabılar hafiften kayganlaşınca aklıma tur geldi ,ya o sırada da sulama yaparsalar diye . Aynı günde 2 yarışın olduğu bir yolu ıslatmamayı düşünebilmeliyiz !

• Beğen
Tepkiler: tırıvırı.
Simdi kaç tur kaldı bilgi verebilicek varmı? Saat kacta yayınlanacak

Saatler neden yazmiyor ona göre takip etsek

@waafy

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xlt1/v/t1.0-9/12472608_10208416140296160_7924649201554395384_n.jpg?oh=ecb8877f725c04e723aa60f9909be0e5&oe=57B5BF6A

menşei bilinmeyen su birikintisi,(yukarda çimler sulanıyorsa sular sızmış olabilir )

ve sonuç aşağıda,

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfa1/v/t1.0-9/13051780_10208416141416188_1879275803594110150_n.jpg?oh=d7a51a48f49969349ef600201089876d&oe=57C00046

https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/13100845_10208416144016253_2173706918017652775_n.jpg?oh=0b1c4d7a7d45f57c5eb57dfdaa50568b&oe=57AAD867

köprücük kırılmış olabilir. bu tablodan ibret alacağız ,yollarda su birikintisi olmayacak.

@Murat Eren kardeşim çok yakından geçecekler ama mesaideyim maalesef izleme şansın olmayacak. Bu sabah Konyada yağmur vardı, durdu. Rüzgar Konya için sol arkadan esecek peletona ortalamayı yükselte bilir aynı zamanda güçlü alacağı görülüyor (30 km gibi) farklı bir yarış olacak profil bayağı düz. Etabı kaçışa yedireceklerini zannetmem son 10 km rüzgar kafadan gelecek kopma olursa geçen yılki fransa turu başlangış etabına dönebilir iş. Bu yolda torkunun çok antrenmanı var. Faydasını göreceklerdir.

Ek olarak: Etap profilini şimdi inceledim. Mezunu olduğum ilkokulun önünde yarış bitiyor. :) Belediye galiba tramvayın reklamını yapmak istemiş. Şehir merkezine girmeden şehir turu güzel olmuş Alaaddin bulvarı dolaşılara eski stad yanından kısa Konya Turu hoş dürüyor.

Bu gece ahmet örken aksakallı dede olarak rüyama girdi. tamam abi dedi (bak şimdi aksakallı dede bana niye abi desin) bu sefer olacak bu etabı koparacağız.

@mehmetsunu

Ahmet kardeşimiz nur yüzlü bir adam. Senin de rüyana girdiyse tamamdır abi bu iş bu etapta :harika:

Geri