Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu
Geçen yılki parkur ile bu seneki parkur biraz farklı. Şöyle söyleyeyim galata köprüsünden balata doğru gidip eski galata köprüsünün durduğu yerden U dönüşü yaparak Unkapanı'ndan sağa dönüp su kemerlerine kadar gidip oradanda U dönüşü yapıp bu sefer Sarayburnu istikametine gidecekler tam olarak Cankurtaran mevkiinden yine bir U dönüşü yaparak galata köprüsüne gelecekler. Bu tur toplamda 3 defa dönülecek. O yüzdende rota listesinde birçok U dönüşü görünüyor.

Geçen yılki parkura gelecek olursak galata köprüsünden sağa dönüp sırasıyla Unkapanı, Saraçhane, Yenikapı, sahil yolundan Sarayburnu ve yine galata köprüsü önünden geçerek toplamda yanlış hatırlamıyorsam 8 tur atmışlardı. Rota tam bir loop oluşturduğu için U dönüşü yapılmamıştı :)

Normalde u dönüşleri zevkli oluyor. Kaza falan yapıyorlar ya bende o Zaman heyecanlanıyorum iste. Ama katılımcı az olunca belki o kadar kalabalık girmezler dönüşlere. Kaçış grubu olacak mı arada ne kadar fark olacak en cok merak ettiğim şey bu aslında

@TontonCocuk
Umarım kazasız bir yarış olur. Yani kaza mutlaka olacaktır ama temennimiz yaralanma olmaması. Kaçış grubu mutlaka olur aradaki fark ne kadar olur o bilinmez.

@Bülent Kavakkoru belki sadist bir düşünce ama ufak kazaların yaşandığı yarışları beyeniyorum. Zaten u dönüşlerinde yavaş gittiklerinden büyük yaralanma olmuyor ama yarış daha heyecanlı hale geliyor. Dengeler bir anda değişiyor.

Bende pazar günü yarışı izlemek istiyorum, sizce en iyi nokta neresidir ? En çok yarışı izleyebileceğim, en aksiyonu bol yer v.s.

@hucumkedi tekrar tekrar geçecekleri yerler malul bence. Bir de hafif de olsa yokuşlar heyecanlı olur. Yavaş geçiyorlar.

Loop olan son bölümde pek yokuş yok sadece unkapanı'ndan saraçhane'ye doğru hafif bir eğim var. Fotoğraf adına Saraçhane güzel olabilir su kemerimden geçerlerken. Etabın tek tırmanış bölümü ise Beykoz'da sanırım kategori 3 tırmanışı olacak. Etap rotası şu şekilde (link)

köprü,24 nisan günü saat 15.00 'e kadar kapalı olabilir,start 10.00 'da verilse beşiktaştan köprüye çok çabuk gelirler ,peloton geçtikten sonra köprüden sadece kadıköye geçişe izin vereceklerini zannediyorum (araçlara)
ana grubun beykozdan akbabaya oradan anadolu hisardan tekrar köprüye gelmeleri 15.00 'e kadar çoktan bitmiş olur,
diğer bisikleti ile gelen arkadaşlara köprüden geçmelerine yetkililer izin verirmi bilemem ,esas mevzu beylerbeyinden beykoza kadar tüm sağ yan yolların trafiğe kapatılmasıdır,muazzam bir trafik sıkışıklığıda üsküdarda olacaktır,medya susar ise olaydan bi haber olur ise ,istanbulda araç sürücüleri için pazar günü çile olacaktır.köprüden avrupa yakaya geçişte büyük yığılma olacaktır bu trafiği nasıl sağlayacaklar bakalım,trt-1 ve tüm kanallar sürekli haberlerde vermesi gerekir,24 nisan günü bisiklet yarışı nedeni ile kapatılacak yolları şimdiden verecekler.ayrıca,eminönü tam felç olacak,peloton beylerbeyinden geçtikten sonra köprü avrupa yakaya geçişte açılırsa ne olur ,tam bir koordinasyon şarttır polise çok iş düşüyor peloton beylerbeyine geldiğinde yani geri döndüğünde köprüden avrupa yakaya geçiş çoktan araç trafiğine kapanmış olmalı,aksi takdirde resmen rezil olunur.beylerbeyinden ta beykoza dar caddelerde sağda solda araç park etmemeli,erken saatlerde ekipler orada olmalı araç park ettirmemeli,bu seçilen güzergahta kazasız belasız yarış olmasını temenni ederim.

@taner07
Bizde de oldu böyle vakalar. Yanlış hatırlamıyorsam geçen seneki TUR'da bir etapda kamyon girmişti yola.

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
Biz beykozdaki yokusa gidecegiz.

En yavas yer ve atak yapanlar cikabilir. Maksat sürücüleri rahatca izlemek, vizir vizir gecmelerinden pek bir sey anlamıyorum. Ayrica uokus basinda sulu atan cok olur heheh

Yalnız Beykoz dediğiniz KOM, haritaya göre Akbaba köyünün de ilerisinde .

Bir de Yoros (ceneviz) kalesi de parkurda. Orası arnavut kaldırım yavv.. Orayı çıkacaklar mı . Bizim de mi cobbles etabımız oldu :)

Yani tarife göre orası çıkılacak.
Yalnız bu etap Anadolu Kavağının içinden geçiyor daracık yol.. turistler, arabalar, sokaklarda tezgahlar olacak. Çok sıkıntı olur orada diye düşünüyorum. Hatta değnekçiler araba kapmak için pelotonu bile durdurur söyleyeyim :)

Erkenden kavağa gidip Ceneviz kalesi rampasında konuşlanmalı :D :D

EDİT: karşıdan gelenler Sarıyer mi Rumeli kavağından mı ne Anadolu Kavağına vapur var onla gelsin .BF tribünü yapalım :D

@efirat

Yok hocam burada olay kavşağı yanlış kapatmışlar; oradan girdiklerinde tekrar yola girmeleri mümkün değil. Bizim kamyon olayında ise sorumsuz bir sürücü yola atladı :D Hem de orada polis dururken, polis de şok oldu :koptum::koptum:

Tamamı yayınlanacak mı televizyondan? bilgisi olan var mı?

Geri