Scudo Sports

2016 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu / 52nd Presidential Cycling Tour of Turkey

Turumuzdan çok memnun olan Cavendish bu sene Hırvatistan Turu'na gidiyor; Hırvatların yarışını geçen sene CCC Polkowice diye çoğu kişinin duymadığı bir takım domine etmişti, şimdi Cavendish bile gidiyor. Neden biliyor musunuz? Hırvatistan Turu çok geliştiği, mükemmel bir hale geldiği için değil Cavendish gideceği ilk yer olan Türkiye Turu'na gitmekten vazgeçtiği için...

http://cdn.media.cyclingnews.com/2014/04/27/1/20144452_226163_670.jpg

Ulan yazık be Viviani'nin gözleri kalmış muzlarda, bir dal da şu çocuğa verseydiniz lan :(

Scudo
@taner07

üffff muzlarda güzelimiş. Kilosu 6 liradan en az 50 liralık muz var orada. Adam 50 liradan oldu...

@taner07 geçen sonu çoğu insan hirvatistan turu ile dalga geçmişti. Isin kotu yani adamlarin tur duzenlemek icin ilham aldigi ulke biziz.

• Beğen
Tepkiler: bsklt07
yeminlen bu sene osman Şirin biz bisikletçileri daha çok motive etti. sağolasın gazi osman paşa.

Eğer bu sene hüsrana uğrayan bir turumuz olur ve bu organizasyon böyle devam ederse Hırvatlar bizden önce world tour kategorisine yükselebilirler. :/

Konya'nın olması gayet doğal. Konya Torku var sonuçta, 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Tur'unun resmi web sitesi var mı acaba?

arkadaşlar istanbul için normal katılımda herhangi gibi bir yere form dolduruyormuyuz?

Amatör olarak katılabileceğimiz etkinlikle oluyor mu Tur Türkiye'de? Antalyadayım...

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
@Ahmet Onur Çakmak kardeşim katılan kişiler içerisinde takip ettiğim insanlar olduğu için ayrıntılı haberim oldu diyelim. Ayrıca bu yarış yıllarca Cumhurbaşkanlığı turu diye koşuldu. Katılan abilerimin yüzünü tvde değil görmek spor haberlerinde 5 saniye haber için 1 saat beklediğim günleri daha unutmadım. Bazı sorunlar olmuştur olacaktır. Ama bence bisiklet sporu iyi yerlere doğru yol alıyor.

• Beğen
Tepkiler: selmantuncer
@Ahmet Onur Çakmak

(link)

Buyrun okuyun ve izleyin. Konunun dediğiniz gibi olmadığı aşikar..

Hangimiz bisikletin bu ülkede kültürü ve oluşumu aşamasında bu organizasyon kadar etkili bir şey yaptık? (Bu foruma katkısından dolayı ayrıca teşekkür ederim.) Ne yaptık da böyle büyük bir organizasyona destek vermek yerine tutup yerle bir eder yorumlar yapıyoruz? Yapıcı olalım ki kaliteli olalım. Yerle bir edersek herşeyi maalesef ilerleyemez Fransanın turlarına hayran hayran bakmak durumunda kalırız.. Eksikleri düzgün lisanlarla burda sıralar gerekli kişilere mail atar çözümünü takip ederiz.. Ama burda birbirimize laf yetiştirirsek ve maalesef ki ülkemizi kötülersek hatalar düzelmek bilmez.. Bu konuda Batıyı takdir ediyorum. Mahalif bile olsalar ortak hareket etmek konusunda iyiler.. Ve siyasiler için birbirlerini bizim kadar ötelemiyorlar.. Velhasıl..

Benim meselem olanı iyiye götürelim mantığı. Olanı kötülersek kaybederiz. Ama herkes bir şey katarsa kazanırız. Siyasilere takılarak cümleler kurarsak ileride pişman oluruz. (Tabii ki medeniyetin bir parçası olan saygıyı da kaybetmemek kaydı ile..) Çünkü oralar değişen makamlar.. Gelen bir süre sonra gider.. Burda ufak şeylerden bile büyük tartışmalar çıkıyor. Bende çözemiyorum bazen nasıl anlaşacağımızı..

Özellikle Beylerbeyi polis karakolu karşı şeridinde,yolun daraldığı kısımlarda iki-üç tane ters yönde ve oldukça geniş tehlikeli bir kaç mazgal var.Eğer düzeltilmediyse ya da düzeltilmezse çok can yakar...

• Beğen
gelişmiş bir ülkede 50 küsür seneden beri yapılan bir organizasyonun kalitesini düşürüp insanlardan destek göremeyeceğini bildiğiniz için ne kalite düşer ne de destek azalır.

Andre greipel diye bir tip var. Bu adam artık modası geçmiş bir can klot vandam veya bir kevin kostner gibi türkiye turunun daimi müdavimi. kendine goril dedirttiyo. gören duyan bu arkadaşa selamımı iletsin.

• Beğen
Selamlar
Tarafsız bir gözle,gözlem ve deneyimlerimden oluşan bir perspektiften konuyu irdeleyecek olursam,bisiklet Türkiye'de bir hayli ilerlemiş ve gelişmiş durumda. Bizim zamanımızda (35 yaşı yeni bitirdim) bulabileceğimiz bisiklet çeşidi bir elin beş değil,belki iki parmağını geçmiyordu.(Spook,nick name'ini o günleri-hatıraları yâd etmek için aldım) Bugün gerek internet olsun,gerekse gelişen bisiklet piyasası ve bisiklet montajı yapan türk firmalar,(salcano,sedona,kron vb) sayesinde istediğimiz tür bisikleti rahatça elde edebiliyoruz.

Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu,Türkiye'de bisiklet sporunun tanınması ve yaygınlaşması adına bulunmaz bir fırsat. Keşke benzer başka türler de yapılabilse,sporculara devlet tarafından fonlar oluşturulabilse.
Malesef ülkeminizin genelinde siyasi bir kamplaşma-ötekileştirme sorunu mevcut. Tüm spor branşları da bu elzem durumdan nasibini almakta. örneğin: Salcano markası hakkında çok kötü yorumlara-şikâyetlere denk geldim. Sonra bu şikâyetlerin çok azının teknik-bir çoğunun siyasi nedenlere bağlı olduğunu duydum. Yanlış anlaşılmasın, "firmayı savunmuyorum ben sıradan bir hobisever,bisikleti spor maksadı ile kullanan tüketiciyim. arazi şartlarında salcano aldım,yol ve şehir bisikleti klasmanında tercihimi başka tür bisikletten yana yapacağım."

demek istediğim şudur ki: bisiklet kullanıcılarının bir çoğu entelektüel gelişim açısından farkındalık yaratan insanlar,en azından avrupa'da öyle. Türkiye'de neden olmasın ? Bisiklete binen insan sporu,doğayı seviyordur,gençler kötü alışkanlıklar edinmek yerine bisikleti tercih etmiştir,bu yüzden siyaset bu spordan uzak dursun. Yapılan her organizasyonu desteklemeliyiz. Yıkıcı eleştirilerden çok Yapıcı eleştiriler bizlere daha çok fayda sağlar.

Bu coğrafyadan çıkan büyük lider,Atatürk'ün, Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim deyişinden yola çıkarak tek kriterimizin ahlâk ve zekâ olmasını temenni ederim.
saygılar

Sayılı günler kaldı tura ama internet sitesi günlerdir çalışmıyor. Bu şu demek, Türkçesi olmayan kimse( onu da resmi siteden değil Türkçe haberlerden okuyabilir) şuan Türkiye turu hakkında bilgi alamaz, dolayısı ile gelemez, izleyemez.

Ben ve organizasyonu eleştiren diğer arkadaşların ortak düşüncesi şu; bu çok büyük bir organizasyon ve Türkiye bunun altından kalkabilecek güçte ama ilgililer üstüne eğilmiyor. Çığırtkan Ertem efendiyle, saray toplantıları ile bu iş olmaz. Bu bizimle dalga geçmektir. Bu siyaset üstü bir tartışma fakat ilgililer tek bir taraftan olunca sanki siyaset yapılıyormuş gibi algılanıyor. Hayır biz siyasi iradeyi değil, koskoca Türkiye turunu bu hale getirenleri eleştiriyoruz.

Tüm bunlara ramen halinden memnun olan arkadaşları da saygıyla karşılıyorum, herkesin beklentileri farklı elbette; ama onlar da eleştirilere saygı duymalılar.

Geri