Scudo Sports

2015 Bahar Klasikleri

Scudo
Milano- Sanremo'da Bmc'nin sürekli atak yapmasının amacı neydi? Peletondan belki bir kaç isim koparıp yorarız mı?

@A.Aral

Sprinterleri olmadığı için BMC'den birinin kazanması için tek başına veya 3-5 kişilik küçük bir grupla kaçması gerekiyordu, bu sefer başaramadılar. Başarsalardı nasıl olacaktı görmek isterseniz, 2014 Amstel Gold yarışının tekrarını seyredebilirsiniz:

48:50'de Sanchez atak yapıyor ve peletonu iyice inceltiyor, bu sayede Gilbert 49:30'da kendi atağını yapıp tek başına kaçabiliyor.

@Murat B.
Yahu hocam ben onu degil de sprint atanlarin neden yolu ayiran seperatörlere yaklastigini merak ediyorum. Ya da yokus tirmanirken diren yolun ortasindan degil de bazen seyircilere 2cm kala suruyorlar sebebi nedir?

@Ahmet O

Tam olarak hani andan bahsettiğinizi söylemediğiz için kesin cevap veremeyeceğim ama muhtemelen çapraz rüzgar yüzündendir. çapraz rüzgarda yolun ortasından giderseniz, arkanızdan gelen bisikletçi sizi rüzgar altı (yani rüzgar soldan esiyorsa sağ) yanınızdan geçmeyi dener, bunu yaparken de sizi geçene kadar onun rüzgarını kesmiş olursunuz. Rakiplerine böyle bir olanak vermemek için bisikletçiler sprintte rüzgarın estiği yönün tersindeki bariyerlere mümkün olduğunca yaklaşırlar.

Yokuş çıkarken de karşıdan gelen bir çapraz rüzgar söz konusu ise rüzgarın geldiği taraftaki seyircilere yaklaşırlar, böylece seyirci onlara doğru esen rüzgarı kesmiş olur.

Viraja en uygun yerden girebilmek amacı ile yer kapmak için de seyirciye veya bariyere yakın gidiyor olabilirler.

@Murat B.
Mesela 48:50 de tam atak yaptigi sirada en saga geciyor. Arkasindaki 3lu de ayni yerden takip ediyor. Bir sure sonra soldaki seperatorlere yaklasiyor. Hatta tam 50:00daki kacis esnasinda baya bi yakasiyor seperatorlere. Final sprintinde ise arkadaki 3lu yine seperatorun cok yakinindan gidiyorlar.

@Ahmet O

Final sprintinde bisikletçilere göre sağ arkadan esen bir rüzgar var, arkadan gelenin soldan geçmesini engellemek için en soldan gidiyorlar. Sanchez'in neden bir sağa bir sola gittiğini pek anlamasam da atağı yaparken en sağdan gitmesinin sebebi grubun en önündeki bisikletçiye mümkün olduğunda uzak kalarak görüş açısına geç girmeyi sağlamak ve böylece takibi zorlaştırmak.

@Murat B.
Benim de aklima pelotonu dagitmak icin bi saga bi sola gittigi geldi ama zaten inceydi peloton anlam verememistim. Gorus alani hic aklima gelmemisti. Satranc mi izliyoruz bisiklet mi izliyoruz belli degil :)

Yarın sezonun önemli klasiklerinden E3 Harelbeke koşulacak.Geçen sene koşulan yarışı Peter Sagan kazanmıştı.

Aşağı yukarı takım listeleri şöyle olacak:

(link)

Lotto-Saudal'in bu yarış için hazırladığı ilginç takım listesi :)

https://pbs.twimg.com/media/CBBnq34UgAApG6O.jpg:large

Ben yarış hafta sonu diye hiç aklıma gelmedi ama bu yüzden geçen sene izleyemedigim aklıma geldi. Hafta sonu yarış yok sanırım Flanders için dinlenmeleri isteniyor sporcuların.

Bu ara uzak kaldım yarışlardan izliyorum ama Nisan'ın ilk haftasını beklediğim için diğer yarışlar beni izlemeye motive etmiyor.

HAYDİ KLASİKLERE

spartacus düşmüş ve belinde iki kırık varmış. boonenden sonra, cancellara da klasikleri kapattı.

bıktım artık şu düşmelerden, sakatlanmalardan. geçen sene iki büyük isim aynı şeyi yaşadı, bu sene yine aynı. bütün keyfimiz kaçtı :(

sagana bir haller olmuş. insan thomasın atağına yalandanda olsa bir ayağa kalkıp, cevap vermeye çalışır.

Geraint Thomas, 38 km kala Oude Kwaremont'ta pelotonu, 4 km kala da Stybar ve Sagan gibi isimleri silkeleyip E3 Harelbeke'yi kazanmış..

http://cdn.velonews.competitor.com/files/2015/03/SPTDW1032.jpg

(link)

Boonen'den sonra, Cancellara'da geçirdiği kaza sonrası omurgasındaki kırık yüzünden klasik sezonunu kapatmış..:(

https://pbs.twimg.com/media/CBIKAEwUQAAGq1b.jpg:large

E3 Harelbeke son km'ler..

Klasiklerden biri değil ama italyada coppi e bartali diye 4 günlük bir tur var.2. ayağının tekrarını izledim, uydu kullanıcıları aykşam 7de rai sport 2 de şifresiz izleyebilir. Dünkü yarış korkunç yağmur altında koşuldu. resmen adamlar işkencede gibiydi. TEAM Sky dan Ben swift bu etabı kazandı.GC lideri oldu.
Bugün 173,8 km lik Calderara di Reno – Crevalcore etabuı var. Boş vakti olan, uydusu olan izleyebilir.

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Geri