Bugün koşulacak olan Gent-Wevelgem'in parkuru şu şekilde:
(link)
Yarışın en önemli özelliği, Ronde gibi kısa ama dik çoğu zaman parke taşı yokuşlar bulundurması. Ancak son kilometreler oldukça düz olduğu için büyük olasılıkla sprint finişi olacak.
adam madenden çıkmış gibi bu ne çile arkadaş, parke taşları, çamur, tırmanma feci bir yarış, ama halkın ilgisi de müthiş hele o traktörleri çekip tezahürat yapmalarına hayran kaldım, bütün çekilen zorlukların karşılığını alıyorlar
Boonen ve Fabian sonrası anıtsal klasikler için benim için motivasyonum kalmadı, Sagan zayıf ve iki efsane yokken herkes bu yarışlara iyi motive olacaktır. Sky meydanı boş buldu herşeyi deneyebilir, Tepstra yine büyük aday, Flanders için eğer iyi çalışan takımlar olursa sprinter bir kazanan da çıkabilir.
Boonen bu hafta yarışamayacak ama ben Paris-Roubaix için Cancellara da olmayınca kendini zorlayacağını düşünmüştüm ve öyle de oldu, küçük bir ihtimal de olsa Paris-Roubaix'de Boonen'i izleme şansımız olabilir. İzlemek de isterim eğer 5. galibiyet alırsa ki bu kolay bir şekilde olmayacaktır ve zevk,heyecan dolu bir yarış olacaktır. Takım içi çekişmeler de çok ilginç Tepstra,Stybar ikisi de formdalar Boonen'de gelirse herkes kendi başının çaresine bakacak ve Etixx takımı bazı kararlar almak zorunda bile kalabilir.
Ortalık Oude Kwaremont'ta yani son 17 km de karışır, oraya kadar herkes bekler bi manyak çıkmazsa, çıksada yakalarlar onu zaten. Ama Oude Kwaremont yarışın kopma noktası bence. Herkes gücünü oraya kadar saklayacaktır. 35 km kala geçilecek olan Taainberg bitişe çok uzak Cancellara reis olaydı o bile atak yapmazdı orda.
Wiggins driedaagse de panne'de zamana karşıyı kolay aldı. Sky formasi ve dünya zamana karşı forması ile son yarışı oldu. Bence roubaix'e epey kuvvetli giricek. Kendini çok iyi sakladi. Tour of flandersta kendini deneyip roubaix'de allah ne verdiyse koyucak ortaya. Cancellara ve boonen de yokken işi biraz kolay gibi. Hafif kilo da aldı. Şimdilik rüzgar arkasında.
Wiggins den önce defenkolb, tepstra,stybar var, Wiggins hayatinda hiç yapmadığı cesaretle uzun süre kaçış yapmadan yarışı kazanamaz. Hatta takım arkadaşları Thomas ve Stannard daha etkili olacak sporcular.
Geçen sene sanirim 9. Olmuştu wiggins. Fakat Terpstra geçen sene çok iyi kaçmıştı. Wiggo parkede fena değil aslinda. Elbette cyclocrosscu stybar, degenkolb gibi adamlar varken işi zor ama geraint thomas ve ian stannard yarışı kazanmak için kaçmazlar wiggins'i çekerlerse şansı geçen seneden yüksek. Hatta bence bir teslik olmazsa (tren vs. geçmezse) çok büyük ihtimal podyum alır.
Bence kimse bu yarışları takım liderine hediye etmek için kendini feda etmez yoksa Niki Tapstra neden kaçtı gitti de Boonen e yardım etmedi. Klasiklerde bazı takımlar için olabilir ama herkes kendi başına yarışır, özellikle son 20-30 km civarı. Wiggins zahmet edip zamana karşı özelliğini On konumuna getirirse son 20 km de kaçıp ancak kazanır. Süpriz isimler de görebiliriz Boonen ve Fabian yokluğunda.