Scudo Sports

2015 Bahar Klasikleri

@Onur Ali İmren

Estağfurullah ben teşekkür ederim..Elimden geldiğince eklemeye çalışıyorum..;):)

• Beğen
Tepkiler: Onur Ali İmren
Scudo
MTN takımı, İAM takımının world tour lisansı almasından sonra Kıta takımları içerisinde kadro olarak en göze batan takım oldu. Çoğu yarışa da özel davet alacaklardır ki Tour ve Giro ya aldılar bile. Tabi çoğu ülke hele ki İtalyanlar özel davetleri İtalyanlara ve Kolombiya'ya vermeye daha meraklılar. EtixxQS kafası mı karışmış galiba yoksa anlamak zor o takımı. Bir de yarış kategorisi gereği bazı katılmayan takımlarda var mesela Giant, İAM,FDJ,Lotto Soudal.
Zaten bir takım kıta takımı ise ve kadrosu çok geniş değil ise her yarışa katılması da takıma zarar verir, gitgide sporcular yorulur ve Fransa da dökülmeye başlarla bazı takımlar için özel davet almamak yeri geldiğinde faydalı diyebiliriz.

Ne zaman bisiklet yayını olsa bu Eurosport bir şekilde yayını kısaltıyor ya adamı çıldırtırlar. Yayın normalde 10 dakika önce başlaması gerekiyordu ama daha 5 dakika içinde başlaması zor gözüküyor.

Yayın başladı sonunda. Kaçanlar var 5 kişi sanırım Arredondo'yu gördüm. Manzararnın tadını çıkaralım.

Çok güzel bir finiş oldu. Kısa yokuşların haşin ismi Valverde bitmiş. :islik:

• Beğen
Tepkiler: özcan yılmaz
Adamlara yokuşlarda yoklama yapa yapa bitirdi kendini(valverde),saganı kovacaklar takımdan s-works alerjisi var bence.

Sagan bu şekilde değil klasik kazanmak ilk ona bile zor girer. Cancellara hastalık durumu olmasa daha iyi şeyler yapabilirdi artik onu 3 büyük klasikte görmek lazım. Yokuslu olmasa Van Avarmaet alırdı. Bundan sonra en azindan vakit geçirmek icin turlar var , nisan kolay gelecek

Bu arada yarışın tekrarını izliyorum,rüzgardan dışarı çıkıp antrenman yapamadım;stybar ın fiziğine baktım adam bayağı incelmiş ya da bana öyle geldi,son yokuşta iş yapması doğal geldi.

Sagan hiç bir varlık gösteremedi geçen sene daha iyiydi Valverde, Stybar, Greg bile çok iyi iş çıkardılar. Son 20 KM

İnan Özdemir de aynı noktaya dikkat çekti, ilk yarış yapılalı on yıl bile olmamışken bu yarışın bu kadar sevilmesi ve yükselmesi gerçekten ilginç. Sanırım toprak yoldan geçen başka yarışta yok. Ayrıca geçtiği coğrafya bu yarışı güzelleştiren en önemli unsur diyebilirim.
Diğer ilginç olan ise takip grubundan yer alan Cancellara ve Sagan ilk ondan bile değiller. Cancellara 19., Sagan 31., Nibali 41. olabilmişler, Uran ise şehir içinde ki yokuşlarda kendini göstererek 7. sıraya kadar gelebilmiş.

Daha önce Paris-Roubaix'i yerinde izleyen var mı? Bana mesaj atarsa sevinirim.

@Çağrı Çalışkan İzlemedim ama gelecek yıl Ronde- Roubaix ikilisine gitmek istiyorum, artık Cancellara bırakıyor, Boonen bu sene de kazanamazsa gelecek yıl çok şey değişebilir. Yarışı izlemek istesem, motorsiklet kiralarım Fransa'da, Önce Arenberg de izlerim kaçanları, lastik patlaranları, düşenleri çünkü herkes tek sıra halinde gidiyor ve yarışçıları izlemek daha rahat. Sonra sona giderim Velodroma giderdim tabi boşluk bulmak çok zor ama o yarışın sonunu görmek lazım en önemlisi bu. Yarış radyosu var ama Fransızca ayrıca Velodrom da dev ekranda yarış zaten göstereiliyor. Bisikletle gitmek de faydalı olabilir fakat ana yolları bilmek ve hızlı gitmek lazım ki o da çok zor :) Fransa Tur'unda etap izlediğim için bunları söyleyebiliyorum, bir önceki günden gitmezseniz ulaşım sıkıntı olabilir. Çünkü yollar önce ki akşamdan kapanıyor.

@Hasan SAYLIK Daha önce konuşmuştuk sizle. Paris - Roubaix'e gitme imkanım olacak bu sene için, yabancı forumlarda da yazılanları okuyorum. Arenberg ormanı yarışın en heyecanlı yeri benim de gidip izleyeceğim yer büyük ihtimal orası olacak. ama bu yarışı gidip de yerinde izleyerek tecrübe eden varsa tavsiyelerine açığım.

Şöyle ki Arenberg şüphesiz taşlı yoldaki mücadelenin izlenebileceği en güzel yer. Fakat orada izleyip sonra velodroma gitmek için alternatif yolların planını oluşturmalısınız. İmkanınız varsa Belçikaya gidin Flanders'ı Kwaremont'da izleyin, çünkü orası en güzel yer ve oraya monitör konuluyor. Ertesi haftada Roubaix de ki velodromda hem yarışı izlersiniz hemde kim kazandı net şekilde görebilirsiniz.
@Çağrı Çalışkan

Yine 2012 Flanders'da ki Kwaremont, kalabalıkta ve coşkuyla izlemek ayrı güzel.

@Hasan SAYLIK
Gönül ister tüm klasikleri yerinde izleyelim hatta bir gün önceki sportiflere katılalım :) Ama sadece paris roubaix için uygun zamanım sadece. Teşekkürler yine de.

Sıra geldi sezonun en az sevdiğim yarışlardan bir tanesine. Milano-San Remo. Nedendir bilmiyorum ama sevemiyorum bu yarışı, Cancellara kazanamadığı için mi ? Yoksa kimse atak yapmadığı için mi bilmem, izlemesi hiç zevk vermiyor. Rota zaten çok değişmiyor, aşağı yukarı aynı yerde bitiyor. Bu sene ise güvenlik sebebiyle 5-6 km kısalmış olarak açıklandı. Fakat 300 km ye yakın uzunluğu ile en uzun yarış olarak bisiklet dünyasında yer alıyor.
Kaçmayıı seven klasikçiler, Sprintçiler zaten bu yarışın baş yarışçıları yani kadrolar bu kişilere göre şekillenecek.
Cavendish.Sahan,Cancellara,Kristoff ve bir çok sprinter, klasikçi yarışta yer alacaktır.9783 dosyayı görüntüle

Bu Pazar koşulacak Milan-San Remo'nun son kilometrelerdeki profili şöyle:
http://www.procyclingstats.com/races/profilesmaps/2014-11/Milano-Sanremo-1417178016.png
Cipressa ve Poggio tırmanışları sayesinde sadece spirinterlerin iddialı oldukları bir yarış olmasa da en büyük favoriler Sagan ve Kristoff gibi sprinterler. Benim gönlümden geçen ise Cancellara veya Gilbert gibi birisinin kaçarak kazanması.

Son 2 senedir süpriz sayılabilecek isimlerin kazandığı 293 km'lik dev klasik..

2013 Milano-Sanremo.

2014 Milano-Sanremo.

sabırsızlıkla bekliyorum :) umarım Caner Eler anlatır yarışı. Sarper ağabey ve Berkem Ceylan'da yorum yaparsa tadından yenmez yarış. haydi bakalım :)

Geri