Scudo Sports

2014 The Presidential Cycling Tour of Turkey (TUR)-50.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

@yucel gulesenoglu

Satıyorlar. Bakın 2. el sitelerine, tek tek göreceksiniz satılık mataraları. 20-30 liradan "çakmaya" çalışacaklar.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Scudo
Bu gece galiba takımlar Reina'da kopuyorlar. Facebook'da buna yönelik bir takım resimler paylaşılıyor. Bilgisi olan var mı?

@bdevrim

Siz de İstanbul'da yaşayanlara saygı duymayı öğrenin... Davulun sesi kulağa uzaktan hoş gelir. :)

@tuna k

Becerememek değil ama İstanbul'da yapılmamasına sevindiğimi itiraf edeyim. Olimpiyatların yapıldığı ve kar eden daha hiçbir şehir olmamış. Bu yüzden birçok şehir artık talip değil. Herşey İstanbul'da yapılıyor bundan artık bıktık.

@Mert E.

Ben sabah erken bir saatte Üsküdar'a iş için gittim Kozyatağına döndüm. (ikisi de aynı yakada) İşim vardı mecburen çıktım. Dönüşte Köprü yolunu kısa olduğu için kullanayım dedim kapanmıştı, ara yollardan evime döndüm. Sonrasında metro ile çıktım.

Birader cidden 1 gun geliyor, heryerde afisleri var, bi tek bizim ulkede sorun cikariyorlar, madem trafige cikacaksin bilgin olsun..

• Beğen
Tepkiler: gökhangenel
Ben yarista sunu ogrendim, matara icin maymunluk yapmazsaniz matara alamiyorsunuz :) Bayagi bayagi matara kovalayan tipler vardi. Benim onume bi kere matara atildi, onu da trafik polisi aldi.
Ben utanip takim arabalarina "forma vs satisiniz var mi?" diye bile soramadim. Milletteki yuzsuzluk dev boyuttaymis.
@Ali Uzel
Ali bey bazi takimlar bu aksam gittiler. Ama bazi takimlar yarin aksam donuyorlar, onlar ve TUR organizasyon komitesi (komiserler, tur gorevlileri, rehberler vs) reina'da kopkoptalar su anda :)

@Ali Uzel

Saygı karşılıklı olur kişisel olarak alğılayacagınıza şehirinizdeki soruna çözüm yolları üretseniz bizlerde pedalseverler olarak destek versek olmazmı ??cidden bir gün geliyorlar ve kopardıkları fırtınaya bakın öncellikle. elbetteki İZMiR bu konuda daha iyi olmuyorsa atlar gelirsiniz izmire hep beraber izleriz.

İzmir'e de bir gun geliyorlar, İzmirliler de twitter'da dosuyor.

Eski reklam gibi: yok aslinda birbirmizden farkimiz, ama biz Osmanli Bankasi'yiz :)

Yapmayin boyle, bunun sehirle alakasi yok. ulkedeki genel yaklasimla alakasi var.

• Beğen
Tepkiler: enzo
@Mert E.
twet atanlar pedalsever değilki ama istanbulda bizzat bisiklet forum üyeleri yaygara yapıyor işte garibime giden de bu oldu benim?
size bu konuda katılmıyorum şehirlerin yapısı ülkenin durumundan farklı anlayışlar ortaya koyabilir.

valla ben aldım 2 tane sporcudan istedim verdiler bide katusha arabasından özellikle aldım (katusha fanı oldum için) geçen sene almamıştım bu sene 7 tane topladım hiç birinide satmayacağım hele orıca ile bardıyanıyı hayatta satmam sporculardan alınma :D

@Ümraniyeli Ofli
arkadaşlar en iyisi bu derken ülkemizde bu demek istedim. keşke başka mesela dediğiniz gibi ntv spor çıksa da biz de bu işin içindeyiz dese. hayırlısı seneye. cavendish bu sene çok mutlu oldum kışın tatile buraya gelicem ve seneyede kesin yarışta burdayım demiş. demekki başarılı bir yarış olmuş ;) spiker dışında. muhteşem organizasyon değildi belki ama başarılı sayılabilecek yarıştı.

Arkadaşlar ilginç bir resim daha İstanbul etabından. evden tvmden çektim :)
NOT: Resim uygun görülmezse kaldırılması konusunda bilgi verin lütfen arkadaşlar.

• Beğen
Tepkiler: prokamikazae
Niye ikide bir futbol severlere giydiriyorsunuz anlamıyorum. Futbol bu ülkede sevilmiyor. Insanlar sadece kendilerine sevinmek için bir sebep arıyorlar. medyanın yonlendirmesiyle de turkiyenin %90 ı 4 büyük takımı tutuyor. Futbol sevilse zaten herkes yaşadığı kentin takımını tutardi tıpkı ingiltere almanya gibi. Ben futbolu seviyorum ama bisikleti de seviyorum, basketbolu da, voleybolu da.. ben sporun her dalını seviyorum.

Aylık 1000 km bisiklet kullandığını iddia edip yarış sonrası topladıklarından ganimet olarak bahsedip ''bu sene de çok cimriydiler'' tarzı yazılar bile yazıyor.
Bu koca organizasyonu suluk toplamaktan ibaret gören zihniyet bisiklete binmese de olur. Gitsin araba alsın, magandalık yapsın...

Suluk toplamanın bu kadar küçük görülmesini pek anlamıyorum. Tamam, 8-10 tane suluk toplamak çok normal görünmüyor ama farklı takımların suluklarının toplandığını varsayarsak, hatıra olması açısından gayet güzel olabilir. Ben de şahsen gidip suluk peşinde koşmazdım, bu tarz konularda pek sosyal sayılmam ama yine de hatıra olarak alma fikri cazip gelmiyor değil. Hatta eşimle birlikte evde yarışı izlerken -ki kendisine gel izlemeye gidelim dediğimde burun kıvırmıştı-, bu işin bir kültürünün olduğunu bilmemesine rağmen "keşke gitseydik birkaç suluk toplardık hehe" diye spontane bir tepki vermişti.

Siz kocaman karizmatik abiler olun, ona sözümüz yok ama sulukla mutlu olan insanlara da laf etmek sizi daha karizmatik yapmıyor. Dışarıdan bakınca öyle yani; bilin istedim.

@Cem Kılıçarslan

Hatıra olsun diye önüne düşen matarayı alana birşey denmiyor zaten. Benim de önüme düşse, ben de alırım, turun 50. yılında önünüze matara düşmesi geçekten hoş bir anı olur.

Ama burada bahsedilen konu bu değil. İnsanlar matara için birbirinin üstüne atladı dün yahu. Bir kaç tur sonra daha boş yerlerde atmaya başladılar mataraları. Mataraya şunun için atlanıyor:

- Bunları toplayım, sonra satarım.
- Nerede beleş oraya yerleş.

Bunun haricinde hatıra olsun diye toplayan o güruhun %5'i değildir.

@Mert E.

Ben hem hatira hemde kullanmak icin aldim arkadaslarim istedigi halde kimseye vermem :)

Samsung Galaxy S2 Telefonundan Tapatalk Kullanılarak Gönderildi.

49. turda yani geçen sene Antalya finishinde Lampre sporcusundan, Filippo (pippo) Pozzato'dan gidip bizzat istedim kendisi de efendi bir sporcu olduğu için kırmayıp matarasını verdi halen severek ve anarak kullanırım.

@Onur Gunes

Kullanmak için uygun olup olmadığından emin değilim. Bunlar genelde tek kullanımlık kullan at tipi mataralar ve ona göre materyalden yapılıyorlar. Antibakteryel olduklarını sanmıyorum, ne kadar yıkarsanız yıkayın koku ve bakteri yapabilir.

• Beğen
Tepkiler: enzo
Sulukta neymiş yahu altı üstü çin işi plastik peşinde koşturuyorlar. Kullanan adam uyuzmu ayids mi bakmadan suluk kapma yarışı çok banal geliyor bana. Madem illa suluk dağıtılıyor işin raconu budur bari suluğun içine bir çekiliş bileti koyup öyle atsınlar. Çekilişi kazanana karbon bisiklet verilsin. Hadi oda olmadı diyelim takımlar çeyrek altın atsınlar işte o zaman bende bir hareketlenme bir heyecan olur. Hani bütçeleri yok diyelim 50 sahte altın arasında bir gerçek altın atsınlar yarışa ayrı bir heyecan gelir.

kullan atma tipi mataralar hangisi?

ben bundan kullsnıyorum ve çok koku yapıyo hem de içi yeşillendi mataranın

http://velo-sport.pro/images/catalog/Image13631605368861_0.jpg

@tuna k

Bende de geçen sene yoldan bulduğum Nova Nordisk'in matarası var. Bunlara çok benziyor. Eve gelince içini boşaltıp ağzı açık bırakınca bende koku ve yeşillenme yapmadı 1 yıldır. Bazen suyu içinde unutuyorum, o zaman da antrenmana çıkmadan önce yeni suyumu doldururken suyu boşaltıp ağzı açıkken içine hava girecek şekilde bi süre sallıyorum, koku gidiyor :)

• Beğen
Tepkiler: hakan64
Bütün mataralar zamanla koku yapıyor. Bunun nedeni içinde duran durgun su. Atasözüdür hatta: Durgun sular kokuşur.
Kokuyu önlemek basit. Eve gelince matarada su bırakmayacaksınız. Mataranın ağzını mümkünse açık bırakacaksınız.
Hala koku varsa sirke ve suyla çalkalayabilirsiniz. Sirke yerine tuz da oluyor.

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
Geri