Scudo Sports

2014 The Presidential Cycling Tour of Turkey (TUR)-50.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

ben bide şu mataraların içine koyulan sıvıyı merak ettim hiç birini dökmedim içerim :) saf su değil içine bir şeyler atıyolar bazıları sarı bazıları kırmızı değişik değişik salcanoda limonla şeker var sanırım öyle bir şey bizde mi böyle yapsak acaba saf su yerine :)

Buldum (link)

Nerden temin edebiliriz türkiyeden yoksa var mıdır formulu bunun türk işi :)

Scudo
@Onur Gunes

Ben izmir sunduda gormustum, almayi dusunmedim hic, 100+ km bi gunde yapamam zaten :D

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
@Onur Gunes

(link) limonlusu en güzeli bence

@Berk Ilgar

benim tatları çok hoşuma gitti yoksa bir amacım benimde yok öyle enerji için filan :)

Limonlu salcanonun ki sanırım limon portakallı katushada var oda çilekli :)

@Melih Çolak

Bizimkiler bisiklet onlar uçak. :D

Eski defterleri karıştırmak istemem ama geçen yıl İstanbulda yollar trafiğe kapatıldı diye rahleyi tedrisattan geçmiş, temiz aile çocukları bisikletçi taifesine ağza alınmayacak burada yazılmayacak küfürler etmişlerdi. Bu yıl durum nedir. Bu arada tur organizasyonu konusunda misafir ekipler beğeni ve teşekkürlerini dile getirdiler. Geçen yılın klasman birincisi m.sayar ında geçirdiği sakatlık nedeniyle bisiklet yaşamının bittiği konuşuluyor. Ne derece doğrudur varsada kendisine geçmiş olsun dileklerimi sunmak isterim.

@Onur Gunes

Küçülme derken bu pek bizim elimizde olan bir durum da değil açıkcası, dünya turu sınıfına geçmek istiyoruz elbet ama bunun bir de kabul edilmemesi ihtimali var. Geçemezsek şayet 5 güne düşürülecek TUR'un süresi. Yine takvim açısından da sıkıntılardan bahsedildi bugün. Dediğin gibi böyle bir durumda gelen takım ve bisikletçiler de daha alt klasmanda olacaktır. Kaldı ki bu haliyle bile bir çok bisikletçi ve yarışsever için avrupa bahar klasikleri kadar ilgi çekici değil. Bir de gelen isimlerin tanınırlığının daha düşük olduğunu düşünün. Biz öyleyken de izleriz ama bu organizasyonun başarılı -ki bence gerçekten öyle- bir şekilde tamamlanmasının en önemli sebeplerinden birisi de bisiklet dünyasının gözünün üzerimizde olması. Küçülme olursa belediyeler ve özel sektör iyice uzaklaşacak ve operasyonel sorunlar da artacaktır diye düşünüyorum.

• Beğen
@mehmetsunu

Bu sene de değişen bir şey yok. Yollar trafiğe kapatıldı ve herkes sinir içinde. Üstelik yarıştan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği köprü geçiş organizasyonu vardı. Köprü uzun süre trafiğe kapatıldı.

Bir bisiklet sever olarak İstanbul gibi büyük bir şehirde böyle bir organizasyon yapılacağı zaman halkı çok iyi bilgilendirmek gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde insanların pazar gününün içine ediliyor. Organizasyondan haberi olmayanlar ki bunlar çoğunluk saatlerce trafikte sıkışıp kaldılar. Yönlerini değiştirme imkanları da yoktu. Bir ara Kadıköy'e metro ile gittim geldim. Kadıköy meydanında da miting vardı. Tam bir çılgınlık. Nereye gitsen tıkanıp kalıyorsun. Şehirin daha iyi planlanıp vatandaşların daha iyi bilgilendirilmesi gerekir.

Bütün bu olup bitenlere sinirlenenlere diyecek bir lafım yok haklılar.

@Çağlayan

Suyu kafaya yiyince kendine geliyor, ben niye koşturuyorum bu sefer.biz değil bisikletliler sürü ;-)

C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Çağlayan
@Ali Uzel

Oncelikle var tabii ki. Yalniz Mehmet abi'nin mesajinda sanki bisikletten sadece "tedrisattan gecmis, temiz aile cocuklari" kufur ediyormus gibi bir anlam olmus. Buna cok katilmiyorum. Her telden, her kohne zihniyetten insan kufrediyordu :) Soyle gostereyim size:

(link)

Ali bey'in dediklerine cok katilmiyorum. Yol kapatilmis da herkes sinir icindeymis. Vay arkadas. Bu ulkede havalimaninda basbakan karsilanir, insanlar ucuslarina yetisemez, gik cikmaz. Sampiyonluk kutlamasiyla cadde kapanir, gik cikmaz. 35 araba arka arkaya asker ugurlamasi yapar, trafigi keser, gik cikmaz. Apaci gibi Bagdat Caddesi'nde bir asagi bir yukari gider, trafik caddede zaten durur. Gik cikmaz. Zaten Pazarlari araba sayisi yuzunden trafigin ilerlemedigi, milletin otopark diye kose kapmaca oynadigi Bagdat caddesi'ne inemeyen vatandaslar mi sinir olmus? Bir gun de bos bos volta atmayiversinler caddede olmuyor mu?

Kopru yaklasik 2.5 saat kapali kaldi. 13.30'dan sonra acildi. Kim nereye gecememis ben anlamadim? Nasil bir nufus yogunlugu var da insanlar bir yere gidemediler? Karsiya mi gecemediler? Ikinci kopru ne gune duruyordu? Su kadarcik kisa zaman diliminde pazar sabahi, kim nasil yolda kaldiysa, kusura bakmasin ama onun hatasi.

Pazar gunleri hava da guzelse nereye gitseniz tikanip kalirsiniz. Pazar gunu caddeye girerseniz, zaten cikamazsiniz.

IBB daha fazla bilgilendirme yapamaz miydi? Yapabilirdi. Aslinda yapti da. Ama bizim halkimiza sabah aksam bunun bilgilendirmesini de yapsaniz gene kufur edecek. Niye? Cunku sevgili totosunu illa bir arabaya atacak. Caddeye gidip durdugu yerde benzin yakacak. Bunu yapamayinca da vay ben bir yere kimildayamiyorum diyecek.

Ben bugun sabah erken saatte Levent'ten arabayla Kozyatagina gelip, kiz arkadasimla bisikletleri alip disarda kahvaltimi da ettim, sahile gidip turu da izledim, caddeye cikip kahvemi de ictim. Arabasiz olunca, her zamankinden cok daha rahat yaptim tum bunlari. Hic de pazar gunumun falan icine edilmedi.

Bu pazar, gununun icine edilenler, her pazar, pazar gununun icine edenlerin ta kendisi zira!

@Ali Uzel

istanbullular uzaydamı yaşıyorlarmış? ülkede 50 senedir yapılan bir bisiklet yarışı var, 8. etepa gelinmiş ve son etap her sene olduğu gibi yine malesef şehirlerinde bitiyor. eğer şehirlerinde yarış olacağını bilmiyorlarsa diyecek bişi yok... klasik İstanbul ne diyim.
ayrıca şehirde ilginin çok az olduğundan, yarış bütçesinin %20 sinin İstanbul ayağına harcandığından, İzmir'den İstanbul'a taşınmanın çok zor olduğundan ve yarışın İstanbul'da sonlanmasının mecburi olmadığından televizyonda bahsettiler. bencede haklılar memlekette yarışa en fazla ilgi İzmir'de idi ve bende bir İzmirli olarak bu organizasyonu merakla takip ediyorum hatta çok arkadaşım ile beraber Meryemana finişinde dahi bulunduk. İzmir sadece bir finişi değil aynı zamanda bir startıda hakediyor.

• Beğen
Tepkiler: mehmetsunu
@S.Koca

Turun kaderi 5 gune belli olacak desenize o zaman insallah world tour olur bence subati kabul etmesi lazim bizimkilerin yagmuru filan bahane etmeden 19 world tour takimi katilsa şöyle :) eger world tour olmazsa 2.HC devam eder insallah...

Samsung Galaxy S2 Telefonundan Tapatalk Kullanılarak Gönderildi.

@yucel gulesenoglu
Olayi İstanbul'a ve İstanbullulara indirgemek de sacma. Yukardaki twitlerin fotokopileri dun de izmir icin izmirliler tarafindan yollaniyordu.
Sehir partizanligi yapmaya gerek yok. İstanbul bu ulkenin en cok bilinen, en cok turist tarafindan ziyaret edilen, en begenilen sehri. Takimlarin twitter hesaplarindan, hic atilmadigi kadar twit atildi Sultanahmet start meydanindan. Ustelik kalabalik degildiyi kim diyor bilmiyorum ama finishin yer aldigi Caddebostanda mahseri kalabalik ve binlerce bisikletli vardi.
Bu turun etaplarindan birinin İstanbul olmasi kadar dogal bir olay yoktur, final etabinin ozel konumu (kopru ve kita gecisi) nedeniyle İstanbul'da yapilmasi da gayet dogaldir. Konumuz bu degil.
Trafigin zaten lacka oldugu Pazar gunu, bisiklet turu yuzunden trafikten sikayet edenlerin salakligi.

@Onur Gunes
2hc devam ederse bizim tur sadece antrenman turu olarak sayilacak, cunku uci bu katogori puanlarini saymamaya karar verdi bu sene, World Tour olmamiz sart, yoksa cavendish'i falan bi daha zor goruruz

• Beğen
@Onur Gunes

Turun kaderi 5 gune belli olacak degil, turun suresi 5 gune dusurulebilir denmis.

Bir kac kisiye sordum, boyle bir bilgi olmadigini soylediler ama World Tour olmamiz takvim yuzunden imkansiza yakin. Onun da sureyle cok alakasi yok zaten diye biliyorum.

• Beğen
Geri