@Ali Uzel
Oncelikle var tabii ki. Yalniz Mehmet abi'nin mesajinda sanki bisikletten sadece "tedrisattan gecmis, temiz aile cocuklari" kufur ediyormus gibi bir anlam olmus. Buna cok katilmiyorum. Her telden, her kohne zihniyetten insan kufrediyordu

Soyle gostereyim size:
(link)
Ali bey'in dediklerine cok katilmiyorum. Yol kapatilmis da herkes sinir icindeymis. Vay arkadas. Bu ulkede havalimaninda basbakan karsilanir, insanlar ucuslarina yetisemez, gik cikmaz. Sampiyonluk kutlamasiyla cadde kapanir, gik cikmaz. 35 araba arka arkaya asker ugurlamasi yapar, trafigi keser, gik cikmaz. Apaci gibi Bagdat Caddesi'nde bir asagi bir yukari gider, trafik caddede zaten durur. Gik cikmaz. Zaten Pazarlari araba sayisi yuzunden trafigin ilerlemedigi, milletin otopark diye kose kapmaca oynadigi Bagdat caddesi'ne inemeyen vatandaslar mi sinir olmus? Bir gun de bos bos volta atmayiversinler caddede olmuyor mu?
Kopru yaklasik 2.5 saat kapali kaldi. 13.30'dan sonra acildi. Kim nereye gecememis ben anlamadim? Nasil bir nufus yogunlugu var da insanlar bir yere gidemediler? Karsiya mi gecemediler? Ikinci kopru ne gune duruyordu? Su kadarcik kisa zaman diliminde pazar sabahi, kim nasil yolda kaldiysa, kusura bakmasin ama onun hatasi.
Pazar gunleri hava da guzelse nereye gitseniz tikanip kalirsiniz. Pazar gunu caddeye girerseniz, zaten cikamazsiniz.
IBB daha fazla bilgilendirme yapamaz miydi? Yapabilirdi. Aslinda yapti da. Ama bizim halkimiza sabah aksam bunun bilgilendirmesini de yapsaniz gene kufur edecek. Niye? Cunku sevgili totosunu illa bir arabaya atacak. Caddeye gidip durdugu yerde benzin yakacak. Bunu yapamayinca da vay ben bir yere kimildayamiyorum diyecek.
Ben bugun sabah erken saatte Levent'ten arabayla Kozyatagina gelip, kiz arkadasimla bisikletleri alip disarda kahvaltimi da ettim, sahile gidip turu da izledim, caddeye cikip kahvemi de ictim. Arabasiz olunca, her zamankinden cok daha rahat yaptim tum bunlari. Hic de pazar gunumun falan icine edilmedi.
Bu pazar, gununun icine edilenler, her pazar, pazar gununun icine edenlerin ta kendisi zira!