Scudo Sports

2014 The Presidential Cycling Tour of Turkey (TUR)-50.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu

Benim bi zefal var alüminyum. Neredeyse bütün kış içinde aynı su durdu.
Bir damla koku yok. Bu kadar iyi çıkacağına inanmamıştım alırken.

Scudo
@MEHMETALİ

O kokunun nedeni durgun su degil. Nemli ortamda ureyen bakteriler. Gayet de sagliksizdir.

Sirke (Asetik Asit) ve Tuz (NaCl) ancak mevcut bakterilerin bir kismini oldurmeye yarar. Iceceginiz suda gene bakteri eser miktarda da olsa bulunur. Sonra niye bagirsaklarim bozuldu, terli terli ruzgar mi yedim diye dusunursunuz.

Ya antibakteriyel ya da aluminyum matara almaniz siddetle tavsiye edilir. Sagliginizi riske atmayin.

edit: Antibakteriyel bile olsa mataranizi her seferinde icinde su birakmadan muhafaza edin.

Bende aluminyum var cok zor oluyor sikmadan icmek :( bunlarda direk sikiyorsun aliyorsun bir yudum direk geri koy :) performans yaparken cok ise yariyor alu varken hatirlkyoruk hiz kesmemek icin 35-40 km hic su icmedim :)

Samsung Galaxy S2 Telefonundan Tapatalk Kullanılarak Gönderildi.

@Onur Gunes

Maaesef aluminyumlarin oyle bir sikintisi var, evet.

Antibakteriyel pp'den yapilmis matara cok zor bulunan birsey degil. Alirken dikkat edin yeter. Yazar zaten ustunde.

ben 1 lt lik su alıyorum 1 TL suluk beleşe geliyor. :D yada suluk parayla da su mu beleşe geliyor anlamadım. isteyene elimde mevcut kilosu 5 TL den satarım. :D tur bahane suluk şahane

Ben de aslinda Hayat'in falan sporcu pet su siselerinden aliyorum. Tek kullan sonra at. Gayet is goruyor.

@bdevrim

Yok, oyle demeyin. Sonucta bence estetik acidan onemli bir parcasi bisikletin :) Ben boyle yapiyorum da, yaptigimda da goruntusu pek guzel guzel oluyor diyemem.

@Mert E.
haklısınız amacımız biraz da mizah yerleştirmek. sonuçta pedalseveriz dogayı korururuz ayıyıda severiz :)

Aklıma bir soru takıldı. Geçen Pazar köprüden bisikletle geçenler görmüştür. Köprünün ek yerlerinde 2 MTB lastiği sığacak şekilde bayağı büyük boşluklar vardı. Baktığınızda boğazın suları görünüyordu.
Yarışçılar birbirinin rüzgar boşluğunda giderken, hele ki önü arkası sağı solu dolu iken bu boşluklara nasıl oldu da düşmediler? Yarış sırasında o bölgeleri kapatacak bir şey mi koydular?
Bilen var mıdır?

22 Eylül'de "Dünya Otomobilsiz Kentler Günü" (ya da buna benzer bir ismi olan bir etkinlikte) köprü üzerindeki o bağlantı noktaları halıfleks benzeri bir malzeme ile örtülüydü. Büyük ihtimalle yarışçılar için de bu tür bir önlem alınmıştır ancak böyle bir şey yapmışlarsa neden yarışçıların ardından gelen amatörler için orada bekletilmeden hemen kaldırıldı bende merak ediyorum.

Eğer böyle bir muhafaza yapılmadıysa, o kısımlarda peleton falan kalmamış, ip gibi bir dizilim oluşmuştur.

• Beğen
Tepkiler: Uğur S.
Cevaba göre ben de onu soracaktım. Yarışın köprüden geçen kısmını bulamadım çünkü. Yolda olduğumuzdan da canlı izleyemedim.

İlkini son anda görüp arkadakilere işaret ettim. Sonra bir arkadaş bisikletinden inip diğerlerini uyardı. Kimse kalmayında pedallamaya devam etti.
Bir sonrakinde ise bir görevli vardı ve bisikletlileri uyarıyordu.

Her işimiz eksik...

Yarış hakkında kısa bir özet niteliğinde yazı yazmış Aydan Çelik okumak isteyenler için >> (link)

Kişisel fikrim; Bu coğrafyada alışık olmadığımız derece güzel ve neredeyse kusursuz bir organizasyon oldu.

Organizasyon cok temizdi zaten, sorun izleyicideydi, aliskiniz zaten

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Toros
Bir hafta hızla geçti. 50.’si de geride kaldı. 365 gün sonra tekrar buluşmak üzere...

(link)

@Mert E.

SIGG çok gusel.Mide buruntusu yapmıyor :)

Geri