Scudo Sports

2013 Milan Sanremo

@Serkan.ÇABAŞ

Nedense ben bu adamları beğenmiyorum . Bir Phil Liggett ve Stephen Roche'dan sonra bunlar boş geliyor . İhtiyar Abi , Ben ve Derya Keçeçi'yi koysalar bakın nasıl yarış sunuluyor o zaman görürsünüz :) :) Kendi düşüncem tabii , herkese saygılıyım :) Bir kere yarışta yorum yapanlardan birisi mutlaka eski bisiklet yarışmacısı olmalı ( Pro yazacaktım ama şimdi Türkiye'de pro mu var diye sorarlar ? ) veya en azından bisiklete binen biri olmalı . Çok ezbere konuşuyorlar gibi geliyor , kitap ağzı ...

Katalonya Turunda bugün ciddi bir yokuş finişi var . Wiggins'ın son durumunu görmek açısından önemli bir etap

Scudo
Çok aşırı konuşuyorlar. Team Skya karşı bi zaafiyetleri var anlayamadım. Ben de izlemiyorum onları.

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar
@Cem Unden

Cok özel bir spor dali oldugundan o spor dalini iyi bilen insanlarin yorum yapmasi mutlaka gerekli. Pist yarislarinda da pistten anlayanlar. Benim(!) yorumcularimdan Jean Claude Leclerc S. Roche ile ayni dönemim yariscisi ve yillarca Fransiz ve Isvicre Federasyonunda görev yapmis ve yapan, bilgisi deryalar gibi birisi. Dün anlattigi bir seyi aktarayim:
Yine konu bu sele# seleye sürülen kremler, eski dag kecisi derileri üzerine idi. Bu salonlarda( pistte) yapilan 6 gün yarislarinin ilk zamanlarinda, yariscilarin günde sadece 15 dakika bisikletten inme haklari varmis. Ihtiyac gidermek filan. Yani 6 günde 5000 km. ye yakin sürüyorlar. Tabii ki en hassas nokta apis arasi böyle bir durumda. Buna care olarak apis aralarina biftek yerlestiren bile varmis, hani biraz rahat olsun diye. Hemen bizim göcebe atalarimizin pastirmayi nasil yaptiklari geldi aklima, hani atin üzerinde atin teriyle nasil pistigi, bir hayli güldürdü beni.

Bu günkü etapin bitis yerine civarina diger taraftan ciktim(Font Romeu- Fransiz Olimpik Spor Hazirlik Merkezi- Bourg-Madme-Puigcerda) tarafindan ve Prat de Mollo üzerinden Col des Ares' a kadar. Yazin sonuna dogru da kismet olursa Pic de Canigou' ya dag bisikletiyle! Cok güzel yerler, ama have 10° C i bulmaz yukarida.

@ihtiyar

Desene üşeyecekler . Birde irtifa farkı , sezonun çoğunda "yükseklik antremanı" yapanlar için bir avantaj olacak .

Hazır sırası gelmişken araya şu teknik soruyu sıkıştırmak istiyor ve değerli cevaplarınızı bekliyorum .

Malum birkaç güne Andorra ile maçımız var . Maç Avrupa'nın en yüksek başkentinde oynanacak . İrtifa 1023 mt ama kamp yerimiz deniz seviyesindeki Barcelona . Sıfırdan , 1023 metreye çıkacak ve orda önemli bir maç oynacaklar . İster istemez insanı az da olsa etkileyecek , nefes almada zorluk çekilecektir . Andorra'da kamp yapmayı kimse akıl edemiyor mu ?

@Cem Unden

Az evvel yukarida yazdim. Andorra' ya cok yakin (link)(1850 m.) var.
Andorra cok kücük bir ülke. Ancak kendilerine yetiyor. Yani Fransa tarafindan (Port d'envalira gecidi) bisikletle girin, bir saatten önce boydan boya gecip Ispanya' ya girersiniz.Kayak yapmaktan baska bir seye yaramaz.
Eger bizim milli takim icin kamp meselesi ise, zaten vakit yok, 3-5 günün bir esprisi olmaz. Ayrica Andorra milli takimini kendisine rakip gören San Marino, Lichtenstein gibi cüce prensliklerdir.

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Bir yıldır uyuyan topic için uyanma vakti geldi sevgili dostlar yarın milan san remo tek günlük bahar klasiği 294 km mesafede koşulacak peki olağan şüpheliler kimler ? Favorilere kimler eklenebilir ?
Ayrıntılar link de

• Beğen
Tepkiler: ihtiyar ve Onur K.
Reşit,madem uyandırdın buradan devam edelim.Ben kendi açtığım başlıktan ilerliyordum onun için sonradan gördüm.Onun için yanlış anlaşılma olmazsa oradaki yazımı ekleyeyim:

"Geldi çattı Milan- San Remo.107 yıllık bir tarih ve bisiklet sporunun yaşlı ama güçlü çınar’ı.Üç yıl,(1916-1944-1945),o da, birinci ve ikinci Dünya savaşı sebebiyle koşulmayan üç yılı saymazsak ,bisiklet tarihinin en eski ve devamlılığı olan;buna paralel olarak da en prestijli günlük yarışlarından biri.Hadi kişisel kanaatimi de ekleyeyim ve en sevdiğim bahar klasiği diyeyim.

Neden? Zor.Yaklaşık 300 km ve göze batmasa da;yani büyük turlarda bisikletçilerin çok daha zorlarını gördüğünü düşündürebilecek zorlu tırmanışlar,tehlikeli inişler,çok teknik parkurlar içermese de-İçerdiğini düşünenler de olabilir,saygı duyarım-Bana göre Milan-SanRemo’nun en önemli özelliği,yüksek prestiji.Tüm takımların,hemen tüm esas çocuklarını(sprinter ağırlıklı diyelim) buraya getirmeleri;yarışın tansiyonunun baştan sona kadar hiç düşmüyor oluşu zaten klasiklerin tipik özelliği.Hele hele geçen yıl olduğu gibi işin içine bir de yağmur girerse,izleyenleri koltuklara tünetir cinsten bir yarış.
Elbette turların sprint finishlerinden farklı olarak burada durum biraz farklı.300 km boyunca takımların sprinterlerini taşıyan trenleri onları ancak son on km’ye getirebiliyor.Hiç kolay değil öyle 2-3 adamıyla son km’lere gelmek.Geçen yıl Sagan tecrübesizliğinin kurbanı olarak Ciolek’e tekerlek farkıyla geçildiğinde hiç şaşırmamıştım,çünkü bana göre yarışı 2-3 km kala gücünü tüketerek kaybetmişti-ki geçen yıl formunun zirvesindeydi.Hatırlarsanız 7-8 favori son 1 km’ye birlikte girdiler ancak son 100’de kimsenin Ciolek’den bir gram fazla barutu kalmamıştı.Sürpriz miydi? Evet; tam sürprizdi,en azından benim için.Tıpkı 2012’deki gerrans gibi.

Bu yıl yine favori adayları üç aşağı beş yukarı belli.Sagan, Degenkolb,Cawendish;eski halleri olmasa da Gilbert ve Cancellara...Boasson Hagen’li SKY takımı göz korkutuyor.Elbette bunlar uluslararası medyada yazılan çizilen favoriler.Bana göre ne BMC Gilbert’i ne de Trek CAncellara’yı son km’lere hasarsız getirebilecek bir takım.Şu an sprint treni olarak en göze batan takım Omega Pharma Quick step ve Cawendish.Ama o da yenilmez armada değil.
Bu tip yarışlarda daima takımların domestic ve süper domestic’lerine bakmak lazım.Sprinterler ve güçleri belli.Asıl soru onları son km’lere kim getirecek? Açıkcası gününde bir Cawendis’i son 100’de geçebilecek birini tanımıyorum ancak Cawendis’in en büyük dezavantajı oraya kadar hasarsız gelebildiği yarışların çok az oluşu ve bu bir klasik.Yani son km de önünde ne Bakelands olacak ne de Kiwiatowsky.Zaten onlar yoksa önde Pettachi vardır ki,onun,takımın B planı olacağından kuşkum yok.Aynı sorun Boasson Hagen için de tıpa tıp geçerli.
Uzatmayalım,göreceğiz"

Derya abi başka bir başlık aradım ama bulamadım sanırım doğru aramayı yapamadım o nedenle yeni bir topic açmak yerine eskisini uyandırmayı düşündüm ki fazladan yer işgal etmeyelim enfes bir yazı ile yarışı çok güzel de özetlemişsin emeğine sağlık
yarış bizler için henüz başlamamış olsa da twitter üzerinden gelen paylaşımlarla heyecanı şimdiden start almış durumda

#BugünGünlerdenBisiklet #BugünGünlerdenMilanSanRemo Hastaglarından heyecana dahil olmak mümkün yarış içi ve yarış sonu yorumlarda yeniden görüşmek dileğiyle :)

• Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
Naklen yayina 20 dakika kaldi. Benim kulagimda nereden kalmissa, Cipressa ve Poggio yaristan cikarildi seklinde bir düsünce vardi. Fakat cikarilmadigini görüyorum.
Dün Rai Sport 2 de yorum yapan eski bisikletci Silvio Martinello Degenkolb' u favori olarak gösterdi. John Degenkolb ta bu mesafenin kndisi icin ideal oldugunu iddia ediyor.
Bu yarisi Cavendish' in kazanmasi zor. Bence Cipressa' da ekilecektir. Hava parcali bulutlu ve sagnak yagis olabilir. Hemen Wiggins' in el freni ile indigi yarislari hatirlayalim. Yagmur da önemli bir faktör olacak. Kelle koltukta inebilenlerin sansi büyük, eger yagarsa! Sagan veya Degenkolb!

Ve Kristoff çok rahat kazandı sprinte Cavendish.Sagan,Cancellara gidemediler bile Cavendish'in en büyük şansızlığı domesticlerinin ( Kwitawoski-Renshaw) abandone olmasıydı neyse tebrikler Kristoff tebrikler Katusha :)

@Tolga Çelebi
Benim favorimin bisikleti arıza yaptı. :-( Cavendish'in pili o iki yokuşta bitti. ;-)

• Beğen
Tepkiler: onur güneş
Tebrikler Alexander Kristoff 'a çok iyi biryerde atağını yaparak etaba uzandı cancellera son düzlüğe çok iyi yerde girdi ancak Kristoff önüne geçtiği için sanırım oldukça sinirlendi sagan'ın şansı yüksekti çünkü etap boyunca domesticlerinden ciddi destek gördü ve tırmanışları bile seleden kalkmadan tamamlandı ancak mesafenin uzunluğu , hava koşullarının pek iyi olmadığı ve son kilometrelerde artan tempo ile yer kapma mücadeleleri sonuca dahil edildiğinde yine fena değildi cavendish evet beklenen çıkışı şimdi yaptı gidiyor derken son 50 metrede biraz pedal kesmesi kendisine ve takımına pahalı patladı diyebilirim ancak bence en büyük alkışı hakeden günün kaçış grubu oldu özellikle son kilometrelere kadar dayanmaları seyir zevkini düşürmekten kurtardı güzel bir yarış izledik neticede şimdi önümüzdeki klasiklere odaklanabiliriz :)

https://i.hizliresim.com/w1515G.png

Alexander Kristoff kasmadan kazandı.

https://i.hizliresim.com/KdpQyQ.jpg

Kristoff un kuvvetini fark eden Sagan ile Cavendish pedali birakti.Sagan zaten iyi yer tutamayip arkada kaldi sprintte Cavendish de soyle bir zorladi ama cikmayacagini anlayinca oda pedal kesti.En cok Cancerella zorladi onun da sprinte erken ciktigindan pili bitti.Kristoff gercekten sprinte cok kuvvetli girdi ve bunu rakiplerine ghosterdi.Ayrica takimi da son 50 km cok guzel calisti .kisacasi hak edilen bir galibiyet.Son olarak da erken atak ile koparirmiyim diyen Nibali atakta yeterli fark atamayinca son rampada yakalandi sonrada pili bitti iyice geriye dustu.son 40 km ye yetissemde cok keyifli bir yaristi.

İyi oldu greipel alamıyorsa alexander kristoff alsın diyordum ve aldı Katusha Katushaaa inşallah tur a da gelir kristoff bu sene valla arkadaşlarla gitcem organize olduk full katusha ya çalışacam matarasıdır çantasıdır herşeyini toplayacam lotto yuda arkadaşlar toplayacak :D

Bu arada Philippe Gilbert sprinte başladığında yanından takım arkadaşı sprint atarak onu geçti ve sanırım Gilbert ona bişeyler söyleyince yavaşladı. Farkeden oldu mu ?

@Berk Mercancı

Caner Eler'in söylediğine göre onlar takım içinde rekabet yaşıyorlarmış zaten yorumcu Sarper abi de bunu söyledi bu hareketin bir saçmalık olduğunu.

@Berk Mercancı

Caner Eler'in söylediğine göre onlar takım içinde rekabet yaşıyorlarmış zaten yorumcu Sarper abi de bunu söyledi bu hareketin bir saçmalık olduğunu.

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
@Berk Mercancı

Son düzlüğe girilirken fitili ilk ateşleyen Gilbert oldu aslında ancak takım arkadaşına bakmak yerine solo gitmeyi denese bence etaba uzanabilirdi çünkü patlayıcı gücü oldukça iyidir ama arkasına bakarak etabı rakiplerine bırakmayı tercih etti

• Beğen
Tepkiler: Berk Mercancı
Geri