Arkadaşlar nedir genetik olan biliyor musunuz? İnanç, tutku ve azim. Bunlar olduktan sonra o kişiyi kimse tutamaz, (doğum ve diğer herşey normal ise). Sokrates der ki her insan doğmadan önce herşeyi biliyordu fakat doğduklarında unuttular, Öğretmenliğin amacı da onlara bunu tekrar hatırlatmaktır.
Bizim insanımız emin olun çalıştığında birçok şeyi başarabilir. Türk insanında mesela Bisikletçilik için(pro olarak uğraşanlar için), çoğunda yeterli tutku var ok, inanç dersen biraz şaibeli, çalışmak azim... yook. Disiplin nedir ne değildir bilmiyoruz. Herkes kafasına göre antrenman yapıyor. Buna girmek okayanusa atlamak gibi olur, neyse başka bir başlıkta.
Ahmet Akdilek e bir sroun bu zamana kadar ne kadar zamana karşı antrenmanı yaptın rüzgar tünelinde veya normal koşullar da diye. Emin olun çook azdır, rüzgar tünelinde ise hiiiç. Zmaana karşıyı hafife alıyorsanız eğer çok yanlış, çoğu zaman yüksek eğimli tırmanışlardan daha fazla efor gerektiren artık nabzın yüzde yüzü geçtiği Bisiklette hiç bir yardım almadan sadece tek başına elinden geleni yapman gereken branşıdır. Bradley e bugün sorsam bana " zamana karşını mükemmel hale getirmek istiyorsan rüzgar tüneline ihtiyacın var, bu olmasa bile bu eksiği kapatacak şekilde en az 2 yıl bunun üzerine uzmanlaşman lazım"" derdi. Genetik diyip işin içinden çıkmakkkkkkkkkkkkkkk çok kolay arkadaşlar yapmayın. Bunu yapıp sadece kendinizi, milletinizi aşağılıyorsunuz, inancınızın olmadığını net olarak gösteriyorsunuz. Ahmet kaybetti, amaan nasılsa genetik adamnın genleri yavan filan mı demektir bu. Neyin kafasını yaşıyoruz abi, ahmetin kemalin sanki 2. 3. ollimpiyatı adam buna nasıl hazrlanıcağını mı biliyor. Bir günlük uzun yarışları koşmak, zamana karşıda iyi derece yapmak genetik değil belki yıllar sürecek disiplinli ve doğru çalışmalar ister. Sporcunun en başta tutkulu, inançlı ve azimli olması gerekir. Bisikletçilik tutku, net kararlılık, yüksek irade gücü, azim ve full time doğru çalışmanın harmanlanıp ve maddi manevi destekle(altyapı) ve de braz şansın(sakatlık vesaire) uygulamaya konmasıyla başarının gelebiliceği bir spordur. Ve yıllar gerektirir. Sporcu geçmişi olmayan bir genç, 18 yaşında antenmanlarına başlayıp bir sene sonra olimpyata katılamaz en doğru antrenlamla belki 21-22 yaşlarında mümkün olabilir. Su da var, eğer ahmet yetenekli biri olmasaydı ki bu benim için tutkuyla, azimle, imkanlarla ve fırsatları değerlendirmeyle ilgili bir durum, olimpiyatın "o" sunu göremezdi. Devletin düzenledği yol yarışları maks 160 km mi nedir, adamlar buna alışkın onlar napsın, şimdi daha fazla çalışmaları gerektiklerini düşündüler okadar. Ayrıyetten PERFORMANS zor iştir, çok ciddi fedekarlık, tutku ve irade gerektirir. Türkler tembellikten ve doğru antrenman yapmamaktan müzdarip. Kazanan insan binlerce kez kaybetse de asla denemekten vazgeçmeyen onun uğruna çalışan insandır. Bu arada, burayı okuyan ve konuşmaları ciddiye alan gençlere ilham vermek yerine bu kadar genetiği çok öne çıkaran bir tutum içinde olmak sadece kendimize zarar vermektir. Zenciler beyazlardan genetik olarak üstün bu doğru, çünkü kalça üstü kaslarının yoğunluğu, ve ortlama olarak knalarındaki vo2 miktarı biraz daha fazla. VO2 yi artımak için irtifa antrenmanı gerekir. Bisiklette zaten popo kasları çok az kullanılır. Cem kardeşime tamamen katılıyorum. Neyse iyi forumlar..