2012 Londra Olimpiyatları

Scudo

Ali.K

Forum Bağımlısı
Kayıt
25 Ocak 2012
Mesaj
858
Tepki
482
Şehir
ankara
İlk madalyamız vatana millete hayırlı uğurlu olsun:)
 

tt2000

Forum Demirbaşı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
503
Tepki
431
Şehir
izmir
Bisiklet
Diğer
@Çagatay Çimşit

İyi de adamı hemen yaka paça yakalayıp paketlemişler.Biz de olsa bir stadyum dolusu olur bunlardan.Şişe yağmuru başlar, polis saklanacak yer arar.

Evde televizyondan izledikçe kendi kendime "olimpiyat kim biz kim" diyorum.Bu iş parayla pulla, alt yapıyla falan bitmiyor.Milyarlar akıtsan şu ortamlar yakalanamaz bu ülkede.Parayla seyirci tutup ne yapmasını öğretmek falan lazım.Nasıl seyirci olunur diye ders vermek lazım aylar öncesinden. Mesela 10,000 kişi mevsimlik işçi alsın devlet, eğitsin bunları seyirci diye, üzerine de doğru dürüst kıyafet dağıtsın, 3 öğün sıcak yemek çıkarsın.Ancak belki öyle bir şeyler olabilir.Yahu benim merakım, ilgim, sevgim var, ona rağmen hem haberdar olmadığım sporlar var hem de en iyi bildiklerimin dahi bazı disiplinlerinde kurallarını bilmediğim için takip etmek güç oluyor.Bugün mesela veledromda 70 turluk bir kadınlar yarışı vardı.Arada sprint yapıyorlar puan alıyorlar, tur bindiriyorlar puan alıyorlar, "bu ne lan?" diyerek izledim yarışı.Veledrom yok yahu bu ülkede! Sokaktaki adama sorsan veledrom nedir diye, araba markası zanneder.Adamlar 100 yıldır kullanıyor bu noktaya gelmişler.Biz ne zaman yapıcaz da buna ait bir kültür oluşacak mesela.Anılar hikayelere ne zaman oluşacak?

Bize dayıyacaksın vurdulu kırdılı zonta maganda dizisini, olmadı ver beyinsizce yarışmaları, oyalansın millet.Yahu bırak bisikleti, koşu yapana enayi gözüyle bakıyor sahilde çekirdek çitleyenler.Bu kadar mal bu kadar beyinsiz olmak kanunla yasak olmalı.Polis gelip toplamalı bu tipleri.Ciddi söylüyorum.Bu nedir arkadaş?
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.728
Tepki
4.089
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Harun Sayı

Genetik tartışmasını başlatan kişi benim.Yukarıdaki yazılarımda milletimi nasıl sevdiğimi,bu millete nasıl aşık olduğumu bir kez yazdım,elli kere tekrarlayacak değilim.Genetik faktörlerin çok etkili olduğu spor alanlarından verdiğim bir kaç örneği geçip,tartışmayı başka bir mecraya sürüklemeyin.Bir kez daha sorayım mı? Sorayım:

100-200-400 gibi çok zor disiplinlerle 1500-3000-5000-10000 ve maraton gibi yüksek dayanıklılık gerektiren sporlarda Afro-Amerikanlar ve Afrikalı (Etiopya,kenya,somali,eritre) üstünlüğü o kadar belirgin ki,100 m yi 10 sn altında koşan beyaz yok.100 m yi 10 sn altında koşan bir düzine atlet var ve bunların bazıları ülkelerinin olimpiyat elemelerinde kontenjana takılıp gelemiyorlar bile.200 ve 400 de de durum aynı.

Antropolojik olarak türk tipini ben uydurmadım."Türklerin antropolojisi" yazarsanız bulursunuz."Ortanın biraz üstü,vücut ayaklara oranla daha uzun,ya da bacaklar görece daha kısa"

Dedim ki,Avrupalı Amerikalı yana yakıla böyle fizyolojik özellikleri olan çocuklar ararken,bizim havuzumuzda bunlardan milyonlarca var.Halter,Greko ve serbest güreş,çekiç,gülle,cirit atma gibi alanlarda tulum çıkartabilecekken....

Yukarıda yazdım okuyun.Naim Süleymanoğlunu Türkiyeye getirdiler,el üstünde tuttular.Naim bitti halter de bitti.Bulgaristandan gelen bir halter antrenörünün,Ankara da bir gece klübünün tuvaletinde temizlikçilik yaptığını yazdım,hiç mi okunmaz bunlar.1000 tane naim getirteceğine,kafilene çinlisine kadar bin bir milletten sporcu devşirteceğine,ilim irfan sahibi bir kaç antrenör getirteydin ya! Ne dedi Naim in bulgaria daki antrenörü "O Türkiyede kırdığı rekorların çoğunu,burada ısınma antrenmanlarında kaldırırdı"

şİmdi,geçti bor'un pazarı.

Neyi hangi argümanlarla savunduğum açık.Bu tartışmanın başlangıç ve gelişimini okumadığınız da.Tartışmayı sürdürdüğümüz kardeşimizle uzlaşamadık;çok ta iyi oldu ancak buradan Milletimizin aşağılandığını nasıl çıkardınız.Bahsettiğim disiplinlerde beyaz insan 100 yılda bir çıkıyor,bunun Türkle ne ilgisi var.

Yazdıklarımın arkasındayım
(link)
(link)
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.588
Tepki
3.574
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@volkert
:):):):):):)
Çok güldürdünüz beni!
Bana rahmetli annemi hatırlattınız. Biz kışın antrenmana giderken " oğlum, zorunuz ne kışta kıyamette, oturun sıcak sobanın başında" derdi.
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.588
Tepki
3.574
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@Derya Keçeci
Derya Bey, size yerden göğe kadar hak veriyorum. Ama bizim büyük bir filozofumuzun söylediği " Sen ne söylersen söyle, herkes anlayacağını anlar" gibi bir saptaması vardır, bilirsiniz. Bu saptama benim için de, herkes için de geçerlidir.
Dün kadınlar 200 metre elemelerinde çok kısa amerikalı atlet Allyson Felix' i gördüm. Hemen genetik üzerine yazdıklarınızı düşündüm. Ne diğerlerinden boylu, ne daha fazla adaleli, sanki parkta koşuya çıkmış gibi koştu.
Uzaktan uzağa, karşı karşıya oturmadan düşünce alışverişinin zorluğu meydanda. Şimdi "deveye hendek atlatmak niçin zor" diye bir soru sorsam, "bize deve mi diyorsun?" şeklinde anlaşılabilir. Ama bu soruyu, devenin fiziki yapısının buna elverişli olmadığını izah etmek için sorduğum, göz ardı edilir.
Genetik konusunda yazdıklarınızı destekleyen bariz bir iki örnek te ben vereyim:
Otto Rehagel. Yıllarca Alman Federal Futbol liginde Werder Bremen takımını çalıştırdı. Bayern Münih' e kafa tuttu. Yunanistan milli takımıyla Avrupa şampiyonu oldu. Her zaman söylediği meşhur sözü; " 1.90 ı antrenmanla yapamazsın!"
Her takımınının müdafaasına ve forvetine en az iki tane 1.90 ın üzerinde oyuncu yerleştirirdi.
İkinci örneğimi de Türkiye' den vereyim: Ali Çoban. Türkiye' de yetmişli yılların sonu ve seksenli yılların başında futbol oynamış iyi bir dostumdur. 16 yaşına kadar hiç spor yapmazdı. Fakat İstanbul Ortaköy sahilinde balık tutarken görüp te tanımayanlar, ya atlet, ya vücutcu, ya boksör filan sanarlardı kendisini. Lise bir talebesiyken, 16 yaşında asfaltta kösele ayakkabıyla 100 metreyi 12 saniyede koşunca( ölçebildiğim kadarıyla), lisenin atletizm hocasına götürdüm. Bir ay antrenmanla Türkiye şampiyonasına gitti İzmir' e. Futbola da böyle başladı, gençlerden başlayıp 35 kere kadar milli oldu. Top tekniğini filan top oynaya oynaya öğrendi ama fiziki kısmı, hani " Allah vergisi" denir ya! Tam öylesi.
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Sanırım bazı şeyleri yanlış anlattık . Genetiği küçümsemedik ama çalışmadan hiç birşey olmaz dedik . Hem de tabiri caizse "köpek gibi çalışmadan başarı gelmez , genetik tek başına yetmez dedik"

Şu aşağıdaki makaleleri incelerseniz , ne demek istediğim rahat anlaşılır

Sovyetler Birliğinde Uzun ve Orta Mesafe Koşularında Yetenek Seçimi (Türkçe)
(link)

Kenya'da Kros (Türkçe)
(link)
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.588
Tepki
3.574
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@Cem Unden
Makalelere teşekkürler.
Not: Karşıyaka' yı görünce aklıma geldi. Ali Çoban son dönemlerde Karşıyaka' da da oynadı.
 
  • Beğen
Tepkiler: Derya Keçeci
B

BF Okuru

Misafir
Aslnda hemen herkes aynı şeyleri söylüyor ama nedense ortada bir anlaşamama durumu var.
Kimi bardağın yarısı boş diyor, kimisi de dolu.
 

Derya Keçeci

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2011
Mesaj
1.728
Tepki
4.089
Şehir
Ankara
İsim
Derya
Başlangıç
1970—71
Bisiklet
Fuji
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Cem kardeşimle bir konuyu tartışıyorduk.Zaman zaman İhtiyar abimiz de güzel değerlendirmelerle katkı sağlarken,bir başka arkadaşımızın,tartışmaya katkı sağlamak yerine "Türkleri aşağılıyorsunuz" şeklindeki yaklaşımı canımı sıktı.

Kendi adıma anlaşamamayı,anlaşmaya tercih ederim.Her konuda uzlaşan insanların birlikteliklerinden,konuşma ya da tartışmalarından goygoyculuktan başka bir şey çıkmaz.Bilimsel ve felsefi diyalektik,nesnel örneklerin tartışıldığı ortamlarda,öznel değerlendirmeleri,tamamen dışarıda bırakmayı gerektirir.

...ve tartışmanın sonunda,uzlaşamadığınız insanlarla dost ve arkadaş olarak kalırsınız.Tıpkı bizim yaptığımız gibi.Oysa,fikrini söyledi diye birilerini "Düşman" olmakla suçlarsanız,bir hamlede çağın yüz yıl gerisine gidersiniz.
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.258
Tepki
8.428
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@Derya Keçeci

Derya abi seninle bu forumda ilk yazışmamızı bilmem hatırlıyormusun :) ben sigma 1609 km saatleri için evde kadans kiti yapımı anlatmıştım sende km saatini söktüm uzun zamandır kaç yaptığım ile ilgilenmiyorum tarzı bir cevap yazmıştın. o durumun o konuda tartışılmaması gerektiğini teknik bir paylaşım olduğunu kadans bilgisinin kendini geliştirmek isteyen için önemli olduğunu filan yazmıştım :) kısaca hafif tartışmıştık ( bu arada o konuşmaları arama sildim :) ) bak şimdi nereden nereye geldik. doğru konuşabildiğimiz, aynı dili paylaştıgımız sürece her tartışma güzel bir dostluk başlangıcı olabilir.yeter ki karşı tarafın gözünden de olaylara bakmayı öğrenebilelim.
 

Okan Örs

DALGACI DENİZ AYVALIK
Kayıt
5 Şubat 2011
Mesaj
557
Tepki
841
Şehir
Ayvalık
Bisiklet
Focus
Bunların yanında, ülke olarak bazı spor branşlarında üstünlüğümüzün ve yeteneklerimizin olmadığını da kimse söyleyemez.
Olimpiyatlarda olmayabilir ancak;
Terli koltukaltı zortlatma,denizde deve güreşi,arabadan karpuz kabuğu ile bisikletçi şişlemece:)),okey(parmağı taşa sürterek kaç olduğunu anlamayan yarışmaya katılamaz) gibi sizlerinde gözlemlediği sporlar mutlaka vardır.Bu dallarda genetik olarak farklılıklarımızın olmadığını da kimse söyleyemez.
İşin şakası tabi tüm bunlar:))Beraberce yeni şeyler öğrenmek,samimiyet ve farkındalıkların paylaşımı, bu forumu benim için anlamlı kılıyor.
Sağlıcakla...
 

Cem Unden

Forum Bağımlısı
Kayıt
12 Şubat 2010
Mesaj
3.436
Tepki
5.370
Şehir
İzmir
Bir de şu konu dikkatimi hep çeker . Bizde bayanlar neden spora karşı bu kadar ilgisizdirler ? Her ne spor dalı olursa olsun , bu sonuç hiç değişmez
 

tt2000

Forum Demirbaşı
Kayıt
19 Temmuz 2008
Mesaj
503
Tepki
431
Şehir
izmir
Bisiklet
Diğer
Spora ilgisizlik kültürle ilgili. Bu kültürde spor yok.Yağlı güreş yaparım diyorsanız o var.


Bir de her çabadan bir kazanç bekleniyor.Aslında spor yapmanın kazancı da sağlıklı kalmak ama nedense bu tek başına yeterli gelmiyor.Madem spor yapıyorum takdir edilmeliyim, herkes bana hayran olmalı gibi bir zihniyet görüyorum ben. Yahu spor günlük bir rutindir.Yemek yemek, duş almak gibi her gün yapılması gerekir. Beyin dışındaki uzuvların, kasların, sinir sisteminin hareket ihtiyacı var. Nasıl köpekler her gün dolaştırılmak isteniyor, insan da öyle.Vücudu alıp dolaştırmak gerekiyor.Yürütecen, koşturacan, ihtiyacı var harekete.
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.588
Tepki
3.574
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@CandanC
Hayatimda okudugum en komik aciklamalari yapmis bakan! Zaten baska , daha akli basinda bir aciklama beklemek te hata. Bir iki ülke haric, Avrupa' da görmedigm ülke yok, Parklarda olimpiyatlara hazirlanilmasi gerektigini ilk defa duyuyorum. hele kadinlar spor yapiyor diye erkeklerin spordan sogudugunu hic duymamistim. Peki bizim kadin sporcular neredeymis?
 

Ferhat Köse

Forum Bağımlısı
Kayıt
13 Şubat 2010
Mesaj
6.258
Tepki
8.428
Yaş
48
Şehir
Eskişehir
Bisiklet
Bisan
@ihtiyar

Abi ilgili internet sitesi geyik muhabbeti yapıyor ciddi haber sitesi değil.Okuyup eğlenmek için mizah yapıyorlar anlayacağın .Sen memleketinden uzak kaldığından siteyi de bilmiyorsun doğal olarak.Sitenin diğer haberlerini de okursan ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksın...
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.588
Tepki
3.574
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@ferhat köse
Sitenin ismi de çok komik olduğundan çok ciddi tepki göstermişim herhalde! Açıklamalar için teşekkür ederim! :)
Her okuyuşumda tekrar tekrar gülüyorum ya!:):)
 

ihtiyar

Forum Bağımlısı
Kayıt
10 Mayıs 2005
Mesaj
1.588
Tepki
3.574
Şehir
Federal Almanya
İsim
Bülent B.
Bisiklet
Diğer
@Ferhat Öz

İngiltere' de de heryerde SKY değil mi?
 
  • Beğen
Tepkiler: Ferhat Öz