@ihtiyar
Derya bey , ihtiyar abimiz, ferhat köse ve bu konuda birkaç bilgi sahibi arkadaş dışında diğerlerine sözüm
Doping ; eşşekten İngiliz safkanı çıkarmaz . Eşşek yine eşşektir . Doping yapmak da her babayiğidin harcıda değildir . Bilimsel bir iştir . Öyle attım ilacı , iş bitti değildir olay . Arkanda güçlü bir ekip olması lazım .
Ve en büyük şartıda , antremanda en üst seviyeye ulaşmış olman gerekir .Antreman biliminde en üst seviyeye ulaşmamış adam , doping de yapsa hikayedir.
Ben bu adamlar , dopingli dediğimde , bu adamların başarısını küçümsemiyorum . Ama bu işin raconu , o seviyede budur. NBA'de de böyledir , Dünya Kupasında da böyledir . Gerçekler acıdır
Basketbolda NBA neyse , Futbolda Şampiyonlar Ligi neyse bu adamların seviyesi de budur . Ahmet de var , Mehmet de yok demek komiktir . Çünkü hepsi aynı sistemin , aynı mantığın ürünü sporculardır.
Eski Milli bisikletçi bir kardeşimin , bir gazeteye verdiği demeçteki konuya ; ihtiyar abimizde parmak basmış .
"Bizim bisikletçilerimizin en büyük sorunu , yarışlarda 50-55 km/saat hızlarda sürecek tempolarda antreman yapamamalarıdır" diyordu
İspanya , İtalya , Fransa turlarında görmüşünüzdür . Prolar bile zor duruyor peleton içinde . Son 1 saat ortalama 50-55 km/saatten aşağı ortalamalar yok . İlk saatler , kilometreler ısınmak için ...
Zaten bir sporcu , peletonun arkasındaysa bil ki zordadır . Gerçek güçlü sporcular , öndeki atakları , durumu kontrol etmek için her zaman ön tarafa yakın , kendilerini rüzgardan ve diğer etmenlerden en iyi koruyabilecek şekilde pozisyon alırlar .
Bizimkilerden derece beklememiz mucize olurdu . Çünkü 10 senede bir 250 km'lik bir yarışa katılıyorlar zaten. Bitirmeleri bile başarı .Düşünsenize rakipler Ardennes klasikleri , Paris Roubaix koşan adamlar . Onların bile bir kısmı bu yarışta affaladı . Kimi bunu telsize bağladı , kimi amatörlüğe , kimi vs'ye
Zaten toplamda 40 tane elit seviye bisikletçimiz var .Onların içinden çıkacak 3 tane de ancak bu kadar olur . Belçika'nın patates tarlalarında bile daha çok bisikletçi yetişir