Speedy Cycler
Daimi Üye
- Tepki
- 286
Cemaatte Allah rızası için bulunanlar bir de cemaatin imkanlarından faydalanmak için bulunan iki yüzlü insanlar vardır. Allah rızası için bulunanlar fedakarlık yaparak insanlara faydalı olmaya çalışırlar, iki yüzlü insanlar ise sadece maddi menfaatler elde etmek için bulunurlar. Bazı arkadaşlar cemaatle ilgili forumda karşılıklı mesajlar yazarak tartışmışlar. Her iki taraf da kendince haklı ancak kullanılan üsluplar bana göre pek uygun değil. Geçen sene iptal edilen KPSS de tam puan alan 350 süper zekalı kişilerin büyük bölümünün cemaate ait yerlerde çalışıyor olması üstelik 10 tane karı kocanın tam puan alması herhalde tesadüf değildir. Bu kişilerin cemaatte Allah rızası için değil de dünyevi menfaaatler için bulundukları da açıktır. Ancak bazı arkadaşların da kişilerin suçlarını tamamen cemaatin üzerine yıkması da uygun olmaz. Çünkü böyle yapan kişiler olaya objektif bakmamış olur. Ben mümkün olduğunca tarafsız bir şekilde olayı anlatmaya çalıştım. Benim hiçbir ideolojik kuruluşla yada cemaatle bağlantım da yok. Ancak günlük hayatta cemaate bağlı bazı insanlar tanıdım. Bazıları davasında samimiydi, gerçekten Allah için birşeyler yapmaya çalışıyordu, bazıları da sırf menfaat için cemaatlerde bulunuyordu. Bu olaya bizzat şahit oldum. Burada haksızlık yapan insanlardan ziyade haksızlığa karşı olmamız gerekmektedir. Aksi halde toplumda kutuplaşmalara sebep oluruz ve toplumsal barışı bozarız. Bizler kaybedip birbirimize gireriz, bizleri bu duruma sokan Mossad ajanları, Cia ajanları, bölücüler kısacası iç ve dış düşmanlar televizyonda haberleri izlerken kahkaha atarlar. Bizler ise televizyondaki haberleri izlerken umutsuzluğa kapılıp bu ülkenin hali ne olacak diye üzülüp dururuz. Bu durumun acısını da karşıt görüşlü insanlardan çıkarırız. Halbuki birbirimizin karşısında değil de birbirimizin arkasında olursak o zaman iç ve dış düşmanları kahrederiz. Dünya haksızlık yapanlardan ötürü değil haksızlığa göz yumanlar nedeniyle tehlikeli bir yerdir. Tarihte araştırın, hiçbir müslüman yada Türk devleti dış saldırıyla yıkılmamıştır. Hepsi de içten yıkılmıştır. Irak devleti içten çökmüştür ve bunu bilen Amerika tarafından da özgürlük getirmek bahanesiyle işgal edilip sömürülmüştür. Ancak aynı Amerika İran a savaş açmayı göze alamamıştır ve alamayacaktır. Çünkü İran da iç barış vardır ve koyu bir Şiilik vardır. Şiiler de genellikle birbirlerine karşı çok tutkun insanlardır. Bizler de TC vatandaşları olarak birbirimizle iyi geçinip birbirimize karşı tutkun olursak kıyamete kadar hiçbir düşmanımız bizi alt edemeyecektir.