Scudo Sports

2011 YGS kopya iddaaları !!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Harun Salcı

Biz yıktık, sen de yıkarsın kesin..

Scudo
@Harun Salcı

Hiçbirşey yapamıycağını gayet iyi bildiğin halde şakayla karışık niye bunu dedin bilmiyorum.Senin zamanında da olucak böyle şeyler, senden sonra da...

İroni yaptım arkadaşlar.

O kitapçıklar çok kez farklı kişiler tarafından kontrol edildikten sonra sınav merkezlerine gönderildi.Böyle bir tesadüfün görülememesi imkansız.Ama bunu farkedenler de çaresizce olaylara gözyummak zorunda bırakILdılar.

Bence tesadüf değil. Hadi bu tesadüf olsun, ardından başka birşey çıkar kesin..

• Beğen
Tepkiler: Hato
@MURAT TÜRKMEN

Cemaatteki kişileri ikiye ayırabiliriz. Bir kısmı gerçekten Allah rızası için insanlara iyiyi, doğruyu, güzeli, günahı, sevabı öğretmek için çalışıyorlar. Bu konuda başarıya ulaşmak için her türlü fedakarlığı yapıyorlar. Yeri geliyor aç kalıyorlar, susuz kalıyorlar, uykusuz kalıyorlar, yoruluyorlar, kısacası fedakarlık üstüne fedakarlık yapıyorlar.Türkiye ye çok uzak ülkelere bile sırf bu iş için gidiyorlar.Bu tip insanların hepsinin mekanını Allah cennet eylesin. Bir kısmı ise sadece kendi menfaatleri için cemaatlere giriyorlar, göstermelik tutum ve davranışlarla cemaatte önemli yerlere geliyorlar. Allah rızasından uzak tamamen cemaatin imkanlarından faydalanmak için her türlü iki yüzlülüğü yapıyorlar. Kısacası cemaatlere Allah ı razı etmek için değil kendi nefislerini memnun etmek için giriyorlar. Bu tür insanlara ise beddua etmiyorum, çünkü beddua dinimizde hoş birşey değildir. Allah bu tür insanları ıslah eylesin diyorum.
Hepinize iyi pedaller

• Beğen
Tepkiler: Ersin Duman
@Talip Durmuş

Bakma Ösym nin öyle söylediğine.Olmasa bu olay büyümezdi bu kadar.Yarın 11:00 da Ösym başkanı açıklama yapacak bekliyoruz.

ÖSYM'den açıklama:
''Basında 'YGS'de Gizli Şifre' başlığı ile yer alan kitapçık, ÖSYM'nin sınav sonrasında basına vermek ve internet sitesinden duyurmak üzere hazırlanmış, ana soru kitapçığından türetilmiş, tek bir soru kitapçığıdır. Bu soru kitapçığının herhangi bir adaya verilmesi söz konusu olmadığından, doğru cevabın bulunduğu yer değiştirilmeden sadece yanlış cevap seçeneklerinin yerleri değiştirilmiştir. Bu soru kitapçığı sınava giren hiç bir adaya verilmemiştir.''
Burda önemli olan doğru şıkkın yerinin değiştirilmesi.Sen yanlış şıkların yerini istediğin kadar değiştir.Büyükten küçüğe sıralarken bi önemi olmuyorki!!

@Onur Yılmaz

E bosuna art niyet ariyoruz o zaman, adamlarin kafa basmiyor ki:rolleyes:

@Onur Yılmaz

ne demelerini beklerdiniz.
evet biz cemaatin elemanlarını yetiştiriyoruz. o yüzden böyle bir şifre uydurduk. nede olsa kopya çekmekten daha kolay. gerekli gördüklerimize de şifreyi ilettik. yazılı kanıt yok, belge yok, kimin aklına gelipte şifre falan araştıracak ki diye düşündük, ama bakın yakalandık suç üstü. şimdi mecburen bu kitapçığı kimseye vermedik, yada bu palavradır falan gibi ipe sapa gelmez açıklamalar yapacağız, zaten iktidarın eliyla yapıldığından sonçta hiç birşey çıkmayacak ortaya. basın da payını alıp susacak. ört bas edeceğiz. bunun üzeirne gitmeyen hukuk sistemi ve savcılar da terfi ettirilecekler. sizde boşa çenenizi yoracaksınız
mı demelerini bekliyorsunuz.

bu işi nasıl oldu da siyasete döktünüz helal olsun.Pardon cemaat ile alıp veremediğiniz nedir?.Acaba bu nur cemaati olmadan önce başka kimseye peşkeş çekilmiyor muydu ? Evet benim biraz yaram var gocunuyorum beni bugüne kadar yetiştiren ve bir üniversite bitirip bir diğerini okumama olanak sağlayan cemaat bu nur cemaati aslında verilen ismi o ya neyse.Peki içeriden biriyim hiç mi yanlış yok oldukça da fazla bir hayli fazla.Peki bu cemaat olmasa devlet içinde başka örgütler yok mu ? Çağdaş yaşamı destekleme derneği olsa bu işin içerisinde hoşunuza gider di değil mi ? Her şeyden önce ben sosyolog adayıyım.Toplumu inceleyen bilim yani bir nevi insan mühendisliği.Eğer bir yönetim varsa bunun içinde mutlaka bir elit tabaka olur hangi sistem olursa olsun menfaatler insanlar için her zaman ön plandadır.Bu her ne kadar çirkin bir özellik olsa da üzülerek söylüyorum ister sosyalizm ister bir başka yönetim biçimi bundan rant elde etmek isteyenler olacaktır.Sözü uzatmaya gerek yok herkesin bireysel görüşleri olmalı eğer bir devlet var ise bu devlette herkes söz sahibi olup hakkını aramak istiyorsa bilgili olacak ve sorgulayacak

saygılarımla

Elbette öyle demelerini beklemiyoruz ama insanları da bu kadar saf yerine koymak olmaz ki.

@engin güner

Sosyolog adayinin boyle bir varsayimda bulunmasi bu ne perhiz bu ne lahana tursusu dedirttirmiyor degil hani.

• Beğen
Tepkiler: Barış Kılınç
@engin güner

Hakkını arayıp sorgulasan ne olucak, olay örtpas edilicek.Geçen sene kpss de full çekenler 2. sınava girmedi.Neden girmediler sence ?
Ayrıca cemaatle alıp veremediğiniz ne diye soracağına onların bizimle alıp vermediği ne diye sorsan daha mantıklı olur.Haksızlığa uğrayan biziz.

bence bu cemaat meselesini kapatin arkadaslar, bu tartismanin sonu gelmez çünkü, benden söylemesi

asil konu ösym ve sinav sistemi

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
Alınlarının terleriyle bir üniversiteye ait bölümü kazanan kişiler bile üniversite okurken bir hayli zorlanıyorlar. Birçoğu okulu uzatıyor, bazıları da okuyamayıp okulu bırakmak zorunda kalıyor. Demem şudur ki kapasitesi olmayıp sınavda kopya çekerek üniversite sınavını kazanan adaylar kendilerini kandırırlar. Çünkü kapasitesi olmayanlar girdikleri bölümde başarılı olamayıp çuvallayacaklardır. Hele bir de bu adaylar sayısalcı iseler yandılar. Sözeli yine ezberleyip zor da olsa okulu bitirebilirler. Ayrıca bu sınavda gerçekten kopya çekildi mi, çekilmedi mi bunu kesin olarak bilemeyiz ama gerçek şu ki adaylarda ve öğrenci velilerinde huzur denen birşey kalmadı. Eskiden üniversite sınavları ne kadar iyiydi. Hiçbir kopya skandalı olmazdı böylece adaylarda stres olsa bile en azından huzur vardı.

'cemaatlerin sosyoloğu olmaya programlanmış arkadaş' aslında fena söylememiş herkes bilgili olacak ve hakkını arıyacak diye.
Sorgulayacağınız kim ? ösym başkanı mı ? Bugünkü konuşmasını dinleyenler kendi söyledikleriyle çeliştiğini görmüşlerdir. Konuşmasının başında diyor ki: 'basına verilen kitapçık hiçbir adaya verilmedi' ama konuşmasının sonunda dediği şu: 'arada bazı adaylara denk gelmiş olabilir tabi ki' dalga geçiyor adamlar artık göz göre göre salak yerine konuyoruz. Öyle ve ya böyle örtbas edecekler bu konuyu malı götüren götürdü neyi sorgulamaktan neyin hakkını aramaktan bahsediyorsun sen.

• Beğen
Tepkiler: Ersin Duman
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri