Scudo Sports

2011 YGS kopya iddaaları !!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Cemaatte Allah rızası için bulunanlar bir de cemaatin imkanlarından faydalanmak için bulunan iki yüzlü insanlar vardır. Allah rızası için bulunanlar fedakarlık yaparak insanlara faydalı olmaya çalışırlar, iki yüzlü insanlar ise sadece maddi menfaatler elde etmek için bulunurlar. Bazı arkadaşlar cemaatle ilgili forumda karşılıklı mesajlar yazarak tartışmışlar. Her iki taraf da kendince haklı ancak kullanılan üsluplar bana göre pek uygun değil. Geçen sene iptal edilen KPSS de tam puan alan 350 süper zekalı kişilerin büyük bölümünün cemaate ait yerlerde çalışıyor olması üstelik 10 tane karı kocanın tam puan alması herhalde tesadüf değildir. Bu kişilerin cemaatte Allah rızası için değil de dünyevi menfaaatler için bulundukları da açıktır. Ancak bazı arkadaşların da kişilerin suçlarını tamamen cemaatin üzerine yıkması da uygun olmaz. Çünkü böyle yapan kişiler olaya objektif bakmamış olur. Ben mümkün olduğunca tarafsız bir şekilde olayı anlatmaya çalıştım. Benim hiçbir ideolojik kuruluşla yada cemaatle bağlantım da yok. Ancak günlük hayatta cemaate bağlı bazı insanlar tanıdım. Bazıları davasında samimiydi, gerçekten Allah için birşeyler yapmaya çalışıyordu, bazıları da sırf menfaat için cemaatlerde bulunuyordu. Bu olaya bizzat şahit oldum. Burada haksızlık yapan insanlardan ziyade haksızlığa karşı olmamız gerekmektedir. Aksi halde toplumda kutuplaşmalara sebep oluruz ve toplumsal barışı bozarız. Bizler kaybedip birbirimize gireriz, bizleri bu duruma sokan Mossad ajanları, Cia ajanları, bölücüler kısacası iç ve dış düşmanlar televizyonda haberleri izlerken kahkaha atarlar. Bizler ise televizyondaki haberleri izlerken umutsuzluğa kapılıp bu ülkenin hali ne olacak diye üzülüp dururuz. Bu durumun acısını da karşıt görüşlü insanlardan çıkarırız. Halbuki birbirimizin karşısında değil de birbirimizin arkasında olursak o zaman iç ve dış düşmanları kahrederiz. Dünya haksızlık yapanlardan ötürü değil haksızlığa göz yumanlar nedeniyle tehlikeli bir yerdir. Tarihte araştırın, hiçbir müslüman yada Türk devleti dış saldırıyla yıkılmamıştır. Hepsi de içten yıkılmıştır. Irak devleti içten çökmüştür ve bunu bilen Amerika tarafından da özgürlük getirmek bahanesiyle işgal edilip sömürülmüştür. Ancak aynı Amerika İran a savaş açmayı göze alamamıştır ve alamayacaktır. Çünkü İran da iç barış vardır ve koyu bir Şiilik vardır. Şiiler de genellikle birbirlerine karşı çok tutkun insanlardır. Bizler de TC vatandaşları olarak birbirimizle iyi geçinip birbirimize karşı tutkun olursak kıyamete kadar hiçbir düşmanımız bizi alt edemeyecektir.

Scudo
Siz sanıyormusunuz Gülen Amerikanın adamı değil. Adamın vatandaşlık başvurusunda cia fbi kefil oldu. Daha ne olsun. Her yere bu iktidar kendi adamlarını atıyor. Daha geçen gün iktidar mensupları mecliste Gülen i savunuyordu. Başbakan referandumdan sonra canlı yayında okyanus ötesine teşekkür etti. Yeni anayasa deyip duruyorlar, ne gelecek yeni anayasayla bu sınavlarda kopya çeken zihniyetten.

Amaçları belli burda Türkiye(dışta ve içte bu proje yanlış bir proje olarak görülüyor, ve korkarım ciddi halk desteğide var-yüzde 47 kadar) yerine Fettullah Gülen Anadolu İslam Cumhuriyetini kurmak.

Bu kainatı Allah yaratmıştır. Bu düzeni Allah kurmuştur. Allah tan başka ilah yoktur. Allah dilemezse bir ağacın yaprağı bile yere düşmez. Eğer Allah dilemezse bu ülkeye ve bu insanlara hiçbir güç zarar veremez. Eğer bu ülkenin insanlarına bir zarar geliyorsa, bu insanlar bu zararı hak ettikleri için gelir. Allah kullarına zulmedici değildir. Bu dünyada insanlar hata yaparsa Allah insanların doğru yolu bulmaları için onlara şefkat tokadı atar. Tıpkı bir annenin yaramazlık yapan çocuğunun kulağını çekmesi gibi. Eğer insanlar Allah tan gelen bu musibetlerin sebebini düşünüp bu olaylardan ibret almazlarsa bu defa daha büyük musibetler başa gelir. Felaketlerdeki amaç insanları düşündürüp doğru yolu bulmalarını sağlamaktır. Ancak buna rağmen insanlar hadiselerden ibret almazlarsa kendilerinden sonra gelenlere ibret olurlar. Bu yüzden insanlar kendi yaşadıkları olaylardan ve çevrelerinde yaşayan insanların başlarına gelen olaylardan hep ibret almak zorundadırlar. Yani kişilerden önce olayları, olaylardan önce de sebepleri düşünmek zorundayız. Allah ın bizlerden istediği budur. Bizim ülkemizde olan kötü olayların hiçbirisi tesadüf değildir, hepsinde Allah ın gönderdiği mesajlar vardır. Bu mesajları düşünüp anlayıp, anladıklarımızı da diğer insanlarla paylaşmak insanlık görevimizdir. Elini sobaya dokunan kişinin eli yanar. Bu kişi elim yandı çok acı çekiyorum deyip geçemez değil mi? Elini sıcak bir şeye dokunmuştur ve eli yanmıştır. Bu kişiye bundan sonra düşen görev elinin yanmasına sebep olacak cisimlere bir daha dokunmamaktır ve çevresindeki insanları da bu konuda uyarmaktır. Bu kişi olayın sebebini düşünmeden sadece elim yanıyor diye feryat ederse aynı hataya birkez daha düşecektir, ayrıca çevresindeki insanların aynı hatayı yapmalarını da engelleyemeyecektir.
Bizler öncelikle kendimizi düzelteceğiz daha sonra da çevremizdeki insanlara örnek olarak onların düzelmelerini sağlayacağız. Herkesin sorumluluğu imkanları ölçüsündedir. Gücümüzün yetmeyeceği hiçbir şeyden sorumu olmayız.

malum yandaş medya, bir konuda günlerce manşet haber yapıyorsa bilin ki bunda kesin bir iş vardır; tamamen ideolojik ve seçimlere yönelik bir yıpratma kampanyasından ileri gelen uydurma bir haber.

Gerekli açıklamalar yapıldığı halde, hala kasıtlı olarak gündem tutulmasına dikkatinizi çekerim.

Bakın Gata da askerlerin kobay olarak kullanılması basına ne kadar yansıdı?

Kim ne şekilde gördü ve haber yerine koydu?
O gazetelerin hangisinde hangi web sitesinde haber olarak görüldü?

Batıda olsa yer yerinden oynamaz mıydı?

Şehit olunca manşet olursun, kuzucuk, kınalı kuzu olursun, kobay olunca adam değilsin ! haberin dahi yapılmaz!

Bu skandal devlet hastanesinde olsa hemen haber olurdu, konu kıtlığı çeken tartışma programlarında hemen alevli şekilde tartışılırdı..

Şifre gibi uyduruk kaydırık haberlerle manşetten gündemi bombalayarak tozu dumana katma oyununa itibar etmeyin...

• Beğen
Tepkiler: onurf
Aa öyle demeyin.Askerdir yeri geldimi kobay da olacak,garson da.En kötüsü pimi çekilmiş el bombasını da taşıması lazım.Sonra şehit oldu diye uyuturlar bazı kesimleri...

Niye konuyu çarpıtma gereği duydunuz ki şimdi durup dururken? Onada açarsınız bir başlık tartışırız. Memleketin sorunu bu sanırım işine gelmedi mi durum hemen kıytırık haber, ufak bir olay oluyor.

Yoksa ÖSYM başkanının "bundan sonra basına kitapçık mitapçık dağıtmayacağız" dediğinden sonra bu olayların gerçek olması ihtimalinin arttığı için mi konuyu çarpıtmaya çalışıyorsunuz? Koskoca bi kurumun başkanı küstüm bundan sonra size kitapçık yok diye hüngür hüngür ağlıcak ztn, badem canını senin..

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
@ufuk güneş

A partisi B partisi yandaş mandaş önemli değil,kanıtlar ortada unutalım gitsin mi yani

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
@Özgün ÇETİN

ortada tam manasıyla bı kanıt yok ıddıa var sadece benım kızıdıgım nokta bu ülkede senelerce elın adamı at koşturdu kımsenın sesı cemaate karsı cıktıgı kadar cıkmadı

gecmısını bu kadar cabuk unutup hatta ınkar eden bı mıllet yoktur bence bu devlet mıllet allah kıtap kuran dedıgınde dunyaya hukmettı bılegımızı bukemedıler bıraktılar savası dınını ınkar eden nesıl yetiştirmek ıcın cabaladılar ve basarıya ulaştılar bız durunca dunya onlara kaldı uyuyan kım ben mııyım? sen mıısın?

senın amerıkanın adamı dedıgın mubaregı dunya ayakta alkışlıyor senın gıbıler de kotuluyor.

Tekrar rica ediyorum:

Konumuz ' YGS '

Lütfen, bunun dışındaki konuları tartışmayınız , isterseniz başka bir başlık açabilirsiniz..

Ben konunuzu cemaat zannetmiştim.YGS imiş pardon...

@MURAT TÜRKMEN

anladık cemaati savunuyorsun ama konumuz ygs doğru, ha bu arada kpss'de kopya çeken 500 kişiye noldu hatırlayan var mı ?

@M Kerem Demirel

Yok hala tamamen yanlış anlamışsın. Konumuz YGS orasını doğru anlamışsın ancak burada sorular zor muydu kolay mıydı, nasıl çalıştınız bu zamana kadar gibi şeyleri tartışmıyoruz.

KPSS ve başka kamu sınavlarında kopya çektikleri, soruları servis ettikleri kanıtlanan cemaatin yine iş başında olduğunu tartışıyoruz. İşin ilginci bu cemaat ağzından kuran, allah, din, kitap, pensilvanya laflarını dilinden düşürmeden nasıl bu kadar kul hakkını o kullar kendilerinden olmadığı için ne kadar çabuk yiyebildiğini tartışıyoruz.

Şimdi istersen yine çarpıtabilirsin.

yuh be !

at pazarında eşek o..ursa, bunu dahi cemaatten bilirsiniz.

konu ygs, herkes ezbere yazıyor çiziyor cemaatmiş diye, yapmayın lüfen..

^^
Bu istatistik dehâsına sahip çıkalım
Araştırmacı gazeteci olsam kaç para? YGS'de 1 milyon 700 bin öğrenci için tek tek hazırlanan soru kitaplarına, aynı miktarda şifre yerleştirildiği haberinin eğrilik-doğruluk sağlamasını yapacak durumda olmadığımı kabul ediyorum; buna rağmen "Şifre var" iddiasıyla ortalığı birbirine katan gazetelerin ve bu işlerden anladığını ileri süren yazarların iddialarını hayretler içinde okuyorum. Çağın bu kadar gerisinde kaldığım için bana ne kadar esef etseniz azdır.

İstatistik dersinden hep nefret etmişimdir ve bu dersten nasıl olup da geçtiğimi hâlâ hatırlamam; o zaman şifre uygulaması filan da yoktu. Binaenaleyh dededen kalma usûlle yanımdakinin kâğıdına bakıp kopye çekmiş olabilirim. İşbu cehâlet seviyesinde gördüğüm şudur: Diyelim ki ÖSYM bazı öğrencilere iltimas yapmak için soru kitaplarına şifre koymaya karar verdi; bunun için 1,5 milyondan fazla "zâta mahsus" soru kitabının tek tek düzenlenmesi, diyelim ki içlerinden 300 veya 500 tanesi için geçerli olacak şifre işleminin, geriye kalan yüz binlerce soru kitabı için anlamsız kılınması gerekecektir. Yahu bu ne zahmet, şu işlemin karmaşıklığına bakar mısınız; muazzam bir zahmet, insanda hayranlık uyandıracak bir organizasyon kabiliyeti, akıl almaz istatistik ve entrika taklaları... Bu, aslında gurur duyulması gereken enigmatik bir dehâdır ve hakikaten bu zırvalıkla uğraşan biri veya birileri varsa önce yaptığını fitil fitil burnundan getirip, ardından üstün başarı ödülüyle taltif edilmelidir. 50 metreden ipliği fırlatıp iğneye geçiren mârifetli adama padişahın yaptığı gibi; evvela 100 deynek, ardından 100 altın...

Bitmedi, plâğın öteki yüzü var daha: Diyelim ki ben torpilli bir öğrenciyim ve yüz binlerce öğrenci adına tek tek düzenlenmiş soru kitaplarından bana ait olanı sınav başlarken önüme konuldu. Birader, bırakınız şifre çözmeyi, uygulamak için bile çok sıkı istatistik bilmek gerekiyor; nitekim dünkü Vatan gazetesinin haberindeki şifre uygulama tarifini buraya aynen alıyorum; bakınız ne yapmak gerekiyormuş:

"Çembersel modlamada, şıkların altına rakamlar küçükten büyüğe doğru sıralanıyor. Eğer bir tane cevap çakışıyorsa bu eski sistemdeki gibi doğru oluyor. Ama bu çok nadir olarak ortaya çıkıyor. Eğer eşleşme olmazsa, en büyük rakam en başa getiriliyor. En küçük rakam böylece ikinci sıraya geçmiş oluyor. Çakışan olup olmadığı kontrol ediliyor. Çakışan oluncaya kadar kaydırma işlemi devam ediyor. Çakışmayan olmadığı sürece ya da birden fazla şık çakıştığında tekrar sayılarda kaydırma yapılıyor. Sonunda tek çakışan kalana kadar bu işlem yapılıyor."

Bu istatistik becerisini üstelik sınav esnasında gösterebilen öğrenciyi zaten buralarda zaptetmemiz mümkün olmayıp, doğrudan NASA'ya mühendis versek sezâdır. Kaldı ki bu işlemi, sonradan uygulayan öğrenciler 40 sorudan ancak 5'ini cevaplayabilmişler. E kardeşim, o kadar zahmete ne gerek var; her sorunun A şıkkını işaretlesiniz zaten 100 üzerinden 20 puan cepte keklik demektir ve bu kadarını en tembel talebeler bile bilir (Başta ben!).

Ne oluyor? Bir kaşık suda müthiş bir fırtına koparılıyor. CHP'li medya, seçim sath-ı mâiline girdiğimiz şu günlerde hükümetin böğrüne esaslı bir dirsek çakma denemesinde bulunuyor; kaç kişinin aklı karışsa kâr sayılıyor. Ne de olsa, "Bir ok attım kebab oldu" saçmalıklarını bile süsleyip püsleyip mantık eseri gibi servise sunan güçlü bir medya desteği var CHP'nin.

Benim câhilâne fikrim şudur: Eğer varsa böyle biri, 1,5 milyon farklı soru-cevap varyasyonuna tek tek şifre koyan dehâya sıradan mücrim muamelesi yapmamalıyız. Bu zekâ, CHP'nin aday listelerinde Ergenekon sanıklarından boş kalan bir yere mutlaka yerleştirilmelidir; hem de şifresiz. ^^

t.alkan@zaman.com.tr

06 Nisan 2011, Çarşamba

Birileri tehditmi ediyor benmi yanlış anlıyorum, çamur atarken dikkat etmek falan.

Cevap verme gereği duysam mı duymasam mı diye bir anlık geçirdiğim tereddüdün ardından forum konusunu takip edenleri hani tabir-i caiz se 'al işte korktu' gibisinden bir düşünceye sevk etmemek için ve forumda ayrı bir tartışma açma amacımın olmadığını vurgulayarak cevap veriyorum...

1)Kimseyi tehdit etme gibi bir amacın olmadığı apaçık ortadadır..
2)Yaşınıza bakıyorum gülüp geçiyorum,ne yazacağımı bilemiyorum, çünkü ideolojiniz uğruna içinizde zaptedemediğiniz öfkenizi ortalığa saçarken karşınızdakine daha saygılı ve makul açıklamalarla anlatmaya çalışsaydınız ve yaşça küçük olanlara örnek olsaydınız...

• Beğen
Tepkiler: Cem Helimoğlu
Vakit ve taraf gazetelerinden de alıntılar bekliyoruz diğer cemaatsever arkadaşlardan. Başbakanın yanından ayırmadığı yandaş medyada yazarları kopyalayıp yapıştırarak işi oldu bittiye getireceklerini sanıyorlar galiba. Hepsini A yapsaymış zaten %20 tutacakmışmış, sanırım bu sistemle matematik sorularının %95 inın çözülebildiğini de o tesadüfe bağlar o tembel yazar arkadaşımız. Bide şunu şöyle savunur "1.7 milyon kişide tutsa tutsa 300 500 kişiye tutmuştur ancak" e bizde onu diyoruz cahil yandaş yazar. Bu kitapçıklar herkese dağıtılsaydı işin esprisi olur muydu hiç ?

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri