Scudo Sports

2011 YGS kopya iddaaları !!

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Ösym Başkanı konuşurken sanki diken üstündeydi.Baskı altında gibiydi rahat konuşamaması gözümden kaçmadı.Eminim farkedenler olmuştur.İfadeler çelişkili, konuşma kendinden emin değil.Çok şüpheli.Ben sınavın iptal olmasını istemiyorum çünkü istediğim neti yaptım.Ama sonuç ne ? Mağdur yine biziz...

Scudo
cemaatı o kadar buyuttunku gözünde senın dusuncenın aksıne ne olursa cemaat yaptı dıyorsunuz bu ınsanlar demekkı gercekten büyüklerkı her senın karsına cıkıyor her yolunu tıkıyor senden pes ettın oyle mı ılgıncsınız gercekten ılgıncsıınz

• Beğen
Tepkiler: ahmetdogan
bıde ösym baskanı en guzelı sınavda verılen bı kıtapcıgı yayınlamalı ve bu tartısmaya bı son vermelı yada olay ıyıce derınleştırılmelı bıde bu tarz seylere cook takkılmam kopya ıle basa gelen zaten ılerde bı sekılde tokezleyecek okuyamayacakdrı buna emın olun

@MURAT TÜRKMEN

bunu istemek haddime değildir ama yazım yanlışıyla dolu yazdığınızdan inanın kime ne yazdığınız anlaşılmıyor düzeltirseniz sevinirim. saygılar.

@engin güner

Bu işi daha ilk günden siyasete dökmek tabiki doğru değil ama size bir sorum olacak şimdi: Bu şifreli sınav skandalı sadece Ahmet, Mehmet, ben, o vs için değil eminim ki sizin için de çok büyük bir olay. Sonuçta bir iki insanın değil yüzbinlerin hakkı yeniliyor. Siz anladığım kadarıyla islami bir düşünce içinde yetişmişsiniz, kul hakkı yemenin "yüzbinlerce insanın hakkını yemenin" ne kadar büyük bir günah olduğunu eminimki hepimizden daha iyi bilirsiniz. Sonuçta bu olayın aydınlanması gerekiyor değil mi? Bunu siz de bekliyorsunuzdur "umarım". Peki aydınlanmaz ise... failleri oraya çıkmaz ise... ve tüm ülkeyi tatmin edecek adam gibi bir açıklama yapılamaz ise... bu durumda bu işin siyasetle, bizi yönetenlerle, ilgisi olmadığını yine de söyleyebilecek misiniz? Bakın dikkat edin cemaat demiyorum.. OSYM mevcut siyasi gücün bir uzantısı olduğu için siyaseti tartışıyorum.

@engin güner

Aslında ortada bu skandaldan daha büyük bir skandal var. Bu asıl skandalın ismi : "Bari birileri malı götürecekse bizimkiler götürsün" skandalı oluyor. Sizinde şu yukardaki cümlenizi yazarken böyle bir ruh hali içinde olduğunuzu zannediyorum.

Gidişat kötü mü? Ama önceden de böyleydi zaten diye sineye çekiyoruz..

Biri bir yanlış mı yaptı ? Yahu bundan önceki de şunu yapmıştı diyip üstüne set çekiyoruz.

Şimdilerden birileri kul hakkı mı yedi? Aman ne olcak sanki. Sosyalistlerde yemiyor mu sanki.. Diyoruz.. Diyorsun... De bakalım...
Ama şu aşadaki "hak aramak", "sorgulamak" gibi kelimeleri kullanarak çok güzel bir cümle kuran birisine hiç yakışmıyor.

@engin güner

• Beğen
Tepkiler: engin güner
OSYM kimin fişeğinde? Buraların yönetici kadrolarına kimler ne şekilde atandı? Bu soruları ve kitapçıkları kimlere bağlı insanlar hazırlıyor?

Bunları at gözlüğü takmayan herkes biliyor değil mi?

E o zaman fazla söze gerek yok. Faillerini boşuna sorgulamayın, bu hile ile hangi cemaatlerin, dersanelerin ve şahısların zeka küplerinin sınavda başarılı kılındığını da boşuna tartışmayın çünki hiçbiri en azından "bu iktidar" döneminde aydınlanmayacak.

herseyı cemaate baglamaya gerek yok acıklayacaklar savcılıkda devreye gırdı sınavda verılen kıtapcıklardan ornekler gonderdıler yakında bırsey varsa ortaya cıkar merak etmeyın

• Beğen
Tepkiler: Aytaç Biber
@MURAT TÜRKMEN

Ösym başkanının sınavda verilen kitapçığı yayınlaması neyi değiştirirki?Şifresiz bir kitapçığı yayınlar olur biter.
Zaten şifreli kitapçıklar belirli kişilere verildi.Bunlar Eyüp'te 'pozitif ayrımcılık' yapmak için sisteme girip 7 okulda sadece kızların olduğu bir sınav yaptılar.Bunlar sisteme girip kolaylıkla hangi adaya hangi kitapçığın verileceğini ayarlayamazlarmı?

@MURAT TÜRKMEN
Onlar benim ve arkadaşlarımın önüne haksız yere geçip istediğimiz üniversiteleri kazanmamızı engellerlerse onların okumaması pek bir şeyi değiştirmez.

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir
@Onur Yılmaz

hersey senın sandıgın gıbı olamaz onun yerıne bunu verırı falan!! a kitapcığını yayınladılar dıyelım a kitapcıgını cozen bırısı olarak bılemeyecek mı değişiklik olup olmadıgını bence sız sınav kıtapcıgının yayınlanmasını ve savcılıgın acıklamalarını bekleyın

• Beğen
Tepkiler: onurf
Siz benim dediğimi anlamamışsınız.Biz bekleyip görelim.

Bugün bir gazetede gördüm;

http://i1080.photobucket.com/albums/j340/afd92/05042011734.jpg

@Semih Temiz

herşeyi allah rızası için yapan zaten cemaatlerde yükselemez (yükselme gibi bir dertleride zaten yoktur),yükselmek için gözün kara aklın cin olmalı.

@FarukDemir

kardes bu kadar umutsuzsan bu ülkede yasamak ıskence olur adama

@bislet

nasıl yanı allah rızası ıcın yapan cemaatlerde yükselemez bı yanlışlık var kardes herhalde senın dedıgınden sunu anlarım ben; gercek allah rızası ıcın kosturanlar yükselmezler cunku oyle dertlerı yoktur.yukselmek ıcın allah rızasını gozetmeden de ıs yapmak lazım

@bislet

Herşeyi Allah rızası için yapanların dünyalıkla fazla işleri de olmaz. Onlar için dünya, ebedi saadeti yakalamak için bir vasıtadan öteye gitmez. Para, mal, mülk, makam ve mevki onlar için halka ve Hakka hizmet vasıtasıdır. Zaten o tür insanlarla sohbet etmek bile insanlara huzur verir, güven verir. Onlar için önemli olan Allah katında yükselmektir.

@Murat Türkmen
Merak etme, ortada bi işlerin döndüğünü bildiğimiz halde ortaya çıkaramıycaz, çıkaramıycaklar.Çünkü bu ülkede, ''din'' tabirinin arkasına sığınıp halkı sömüren kişiler var.Öyle yayılmışlarki, öyle büyümüşlerki, atacağın adımdan haberleri oluyor.İstedikleri kişileri istedikleri pozisyonlara getiriyorlar.Ve kendi öğrencilerini de kendi mantıklarında yetiştirmek üzere üniversitelere yerleştiriyorlar.
Özet geçmek gerekirse, ortada birşey olduğu halde ortaya çıkmayacak ve yine birileri hakkımızı yiyerek birleyere gelecek, biz de izliycez.

@Emre Nalbantoğlu

Evet, aynı şey benim de dikkatimi çekti. Adam kendinden emin, kararlı ve dirayetli bir konuşma yapmadı yada yapamadı. Ayrıca cevap vermesi gereken asıl soruya da cevap vermedi. Bu soru:''Ösym nin basına dağıttığı kitapçıklar neden şifreliydi? Buradaki amaç neydi? Medyanın ve vatandaşların tepkisi mi ölçüldü yoksa bu bir katrilyonlarda bir(1/1000000000000000000) olan olasılık sonucu olan tesadüf müydü? Bu sınavda kopya çekilip çekilmediğini kesin olarak bilemeyiz ama çekildiyse de belki bu durum Ösym başkanının bile bilgisi dışında da olmuş olabilir. Geçen seneki skandal KPSS de tam puan alan 350 süper zekalı kişiler sınav iptal edilince ikinci sınava büyük bir çoğunlukla girmediler. Girenler de feci şekilde çuvalladılar. Eski Türk filmlerinde görmüşsünüzdür. Bu kişiler özel dedektifler vasıtasıyla karanlık sorgu odasında lamba altında yüzlerine sigara dumanı üflenerek çapraz sorguya çekilselerdi eminim bülbül gibi öterlerdi. Yarısı ötmese diğer yarısı yine öterdi. Böylece olay aydınlatılmış olurdu. Eğer aydınlatılsaydı YGS skandalı belki olmazdı.

• Beğen
Tepkiler: FarukDemir ve Hato
1.7milyon ınsanın durumu soz konusu ınsan tabıkıde rahat olamaz bu gayet normal emre sende yenılmıs hersey dagılmıs gıbı bı ızlenım gordum
bıde cemaat varı dusuncedekı ınsanlar ne kadar ıyı olursa olsunlar senın gıbı mutlaka karalayan olack bu sasmaz bı gercek ama unutmakı meyve veren agac taslanır

• Beğen
Tepkiler: onurf
Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri