Scudo Sports

2009-2010 Kaçkar Bisiklet Kış Antrenman Yarışları

Organizasyon için Kaçkar bisiklete teşekkürler. tam bir bisiklet festivaliydi.

Ancak Bunu ilk defa yapmadıkları için biraz daha iyi organize olmalarını ve bizleri bilgilendirmelerini bekliyordum. Bazı eleştirilerimi yazmak durumundayım.

1- Hangi katergorinin kaç tur atacağı son saniyeye kadar ilan edilmedi. Bir hafta, bir gün önceden internetten bile olsa yazılmalı bu tür şeyler. Birçok kişi bu organizasyona ilk kez katılıyor.

2- Start noktasında her tür sponsor reklamı vs var ancak parkurla ilgili en ufak bir bilgi yok. Çok mu zordur parkurun basit bir çizimini ,uzunluğunu, çıkış iniş çamur noktlarını işaretlemek. Sonuçta bu bir yarış ve yarış planlaması diye bir şey var.

3- hakemler tarafından bir çok elden yazılan sonuçların derlenip toplanıp açıklanması çok uzun sürdü ve sonuçlar açıklanmak üzereyken bile hala üzerlerinde düzeltmeler yapılıyordu. Daha efektif ve presiz yöntemler kullanılması gerekiyor bu tip organizasyonlarda. Açıklama yapılana kadar ordaki heyecanlı kalabalığın yarısı dağıldı gitti zaten.

4- Parkur üzerinde de basit şeritler ve belli yerlerde oklar olması iyiydi ama parkurun özellikle yokuş yukarı veya en zor bölümerinin çok dar olması bir çok düşmelere neden oldu. Bu noktalarda hızlı arkadaşların yol istemeleri normal ama bu darlıkta öndekinin de yol vermesi kendini tehlikeye sokması demek olacaktı.

kaçkar bisiklete tekrar teşekkürler, sadece kışın 3 yarış olarak değil, her ay bir yarış olmalı, buna yol yarışları da eklenmeli. Diğer bisiklet firmaları da bu konuda organizasyonlar yapmalı.

Scudo
@canelmas

Cok haklısın canelmas.sana aynen katılıyorum.yarış başlarken diyorlardı. her katagorinin ilk 5ine para ödülü var diye bişey göremedik.bide sadece ilk 3'e kadar acıklandı.cok karışık ve akıllarda bircok soru işareti bırakan bir yarış oldu bence.
Neymiş o kafan takılan emre derseniz.BU KONUNUN BAŞINA BAKIN İYİCE OKUYUN.VE BUGUNKÜ YARIŞ ALANINDA ÖNCESİ VE SONRASI (OLMAYANLARIDA) DÜŞÜNÜN.

• Beğen
Tepkiler: Mösyö-balerin
@taner-ince

Kaçkar yarışları her sene olduğu gibi bir turnuva havsında oluyor ve üç yarışın sonunda puanlama sistemiyle 1. ler 2.ler 3.ler 4.ler ve 5.ler belirleniyor

Yarış açıklamasında var zaten ödüllerin nasıl olup dağıtılacağı !

Bisiklet Forum - Dünya`nın En Büyük Türkçe Bisiklet Forumu > Geziler-Turlar-Yarışlar-Duyurular ve Organizasyonlar > Yarış Dünyası ve Yarış Fotoğrafları başlığı altında fotodan çok yorum var...aslında hakan beyin linki dışında foto yok... ilginç..

Benim için asıl amaç yarışa girip, o heyecanı yaşamak , canla başla mücadele edip, terleyip , etabı bitirip bi kaç fotoyla eve dönmekti. ölede oldu zaten.. madalya,kupa,PARA vs çok önemli değil! ben ödülüm aldım zaten ... 2 yarım nefis tavuk döner. 3 bardak tuzlu ayran fondip ! Organizasyonda emeği geçen herkese ve yarışan tüm sporculara koccaman teşekkürler.

@canelmas

Merhaba
Eleştirileriniz için teşekkür ederiz.Parkurun tur sayısı yarış saatine kadar açıklanmıyor çünkü hava şatlarına göre belirleniyor.T.B.F. yarışları da dahil aynı şekilde yapılıyor.

Yarıştan önce parkurla ilgili bütün bilgileri parkurda tur atarak ve görerek tecrübe etme şansına sahipsiniz ama Gps kullanılarak daha sonraki parkurlar için bir ön bilgi vermeyi düşünüyoruz.

Arazi parkurunda geniş seyreden bir yol izlediğiniz zaman arazi parkuru olmuyor zaten buna doğa elvermiyor.Dar ve geniş yollarla dengelemeye çalıştık.Geçiş hakkı isteyen arkadaşlar ve geçilenler birbirine saygı gösterdiği sürece sorun olmuyor normalde ama saygı yarışta unutuluyor sanırım herkes canavara dönüşüyor.:D

Sonuçların açıklanması biraz zaman alıyor karıştırmadan kesin sonuçları verebilmek.Bütçe artarsa çipli sisteme geçip elektronik ortamda anında belirlemek bizim de işimizi kolaylaştırır.O kadar çok hakem masasına gelip soru soran oluyor ki insanları kırmamak adına cevaplıyorsunuz.

Daha iyiye doğru gitmek amacımız organizasyon bütçe olarak büyüdüğünde daha kusursuz yarışlar ortaya çıkacak.Yazın yarış yapmayı bizde çok istiyoruz fakat her yarışta dükkanlar kapanıyor.Sezon zamanı zaten kısıtlı hafta sonları ile iş yapmaya çalışıyorsunuz piyasa şatları da göz önünde bulundurulursa taşın altına biz elimizi fazlasıyla sokuyoruz.Diğer firmalar ve üreticilerin organize edeceği birer yarış olsa her ay bir organizasyon çıkar ortaya zaten.

Serkan Bey,

cevaplara teşekkürler, organizasyon zor iş, umarım hep daha iyi şeyler yapacaksınız.

Yarışın toplu sonuçları bir yerde açıklayacak mısınız?
selamlar:)

istanbula gelirken yaşadığım talihsiz kaza sonucunda aldığım yaralar ve moral bozukluğununda etkisiyle berbat bir yarış geçirdim ancak organizasyon güzeldi herkeze teşekkürler

U 23 de 3 tur atanların birincisiyim :) tur başına ortalamam beni 6 tur sonunda ilk 2 ye sokuyor :) keşke devam etseydim :p bidahaki sefere artık.Herkesi tebrik ederim...

güzel gun sabahında güzel bir yarış geçti ve u-23 /3. olarak bitirdim ve bu yarışta baya bi farklılık gösterdim, herkese başarılar dilerim ...

@cesar çakas

Az daha u23 girecektim yarışa senin 3. lük yalan oluyodu :p Şaka bi yana gayet iyiydin tebrikler ;)

@Doruk Atay

Teşekkürler Doruk,umarım böyle devam eder.

Ve umarım birdahaki yarışlarda gereksiz yere düşmem,bıktım artık sürünmekten :D

serkan abi bir yanlışlık var ben kesinlikle 14.cü değilim en son ömer kansız geçti beni 4. olmam lazım düzetebilirmisiniz taa ankaradan geldim bu halimle.14.cü olacak olsam niye geleyim 14.cüysem diğer yarışlara gelmemin de bir mantığı yok

@mustea7

Mustafa haklı, 3.tura kadar benle birlikteydi ve kesinlikle 14. olduğunu sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mustea7
Yarış organizasyon ve kalite olarak çok güzeldi, ben de yarışlar nedeniyle Alanya'dan 850 km yol geldim ama değdi kesinlikle, son derece memnun kaldım hem de arkadaşlarımla hasret giderdim. Organizasyona emek veren, fotolarıyla katkıda bulunan, gelip destek veren herkese ve her sene düzenli olarak yarışlara devam eden Kaçkar Bisiklete çok teşekkürler... Sonraki yarışlarda görüşmek üzere

Öncelikle bu özel yarışta emeği geçen herkese teşekkürler.

Ülkemizin içinde bulunduğu maddi ve manevi kriz döneminde yapılan özel
yarış organizasyonlarında ufak tefek aksaklıklar olabilir ki bunu Federasyon
organizasyonlarında bile görebilirsiniz (chip sistemi olmasına rağmen),özellikle
Kaçkar Bisiklet gelenekselleşmiş olan bu organizasyonun sürekliliğinde
elinden geleni yapmakta , diğer sponsor firmalarda ama az ama çok bir
katkıda bulunuyor.
Bizler de gerek yarışa katılanlar gerek seyirciler bir şekilde taşın
altına elimizi atmalıyız..iyi kötü belli çevreleri , tanıdıkları olan kişileriz ..
bu sporun gelişmesi , genç arkadaşların aramıza katılması , daha iyi
organizasyonların yapılması için '' ben ne yapabilirim '' sorusunu kendimize
sormamız gerekiyor ; çevrenize haber mi verirsiniz , yarışa mı davet
edersiniz, tanıdığınız firmadan ricada mı bulunursunuz
Destekler manevi olur maddi olur ama kesin sonuç verir ..
İşte sizlere birkaç örnek Yasin Yaman maddi desteği belki olmadı ama
parkurun hazırlanmasında bizzat çalıştı hava şartlarına aldırmadan...
Hasan abimiz , Hüseyin arkadaşımız yüklenmişlerdi yine foto makinelerini
pazar sabahı erkenden çamura rağmen
Mersin'den 14 saatlik yol tepen Kamil Akalp yarış sabahı 7de vardı İstanbul'a
bu camiaya gönül vermiş O da ..
Tabii ki chip sistemi - parkur içi ekstra hakem - otomatik bisiklet yıkayıcı -
hatta yarışçılar için duş- daha fazla ikram - basın yayın organlarının
katılımı arzu ettiğimiz şeyler

2. yarışa kadar 30 gün süremiz var ; birşeyler yapabilmek için iyi bir süreç !!

Saygılar

@mustea7

hocam yarış sonuc listesinde 3 tur atmış olarak gözüküyorsun normalde o dereceyle 4.oluyorsun ama 4 turu tamamlamamışsın gözüküyor o yüzden 14.sıra galiba. sonuçlarda gözüme çarptıda.:in:

Geri