2006 Nin En Çok İzlenenlerİ

Karakartal Platton

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2006
Mesaj
749
Tepki
157
Başrolünü Johnny Depp'in üstlendiği 'Karayip Korsanları', 2006 yılının en çok izlenen filmi oldu. Yapımcıları filmden yüksek hasılat elde etti.

'Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı-Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest', dünya çapında 1 milyar 60 milyon 332 bin 628 dolar gişe hasılatı yaparak yılın en çok izlenen film oldu.

Sinema portalı internet Movie Database'in yıllık verilerine göre, yılın en çok gişe yapan filmleri listesi şöyle:

1- Karayip Korsanları:
Ölü Adamın Sandığı/Pirates of The Caribbean: Dead Man's Chest (Gore Verbinski): Türkiye'de de ilgiyle izlenerek hasılat rekorları kıran ''Karayip Korsanları-Ölü Adamın Sandığı'', 1 milyar 60 milyon 332 bin 628 dolar gişe hasılatına imza attı. Film, bu hasılatıyla tüm zamanların en çok gişe hasılatı elde eden üçüncü filmi unvanına da kavuştu.

Tüm zamanların en çok izlenen filmi unvanına 1 milyar 835 milyon 300 bin dolarlık hasılatıyla 1997 yapımı 'Titanic' sahip bulunuyor. Bu yapımı, 1 milyar 129 milyon 219 bin dolarlık gişe hasılatıyla ''Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü'' isimli film izliyor.

''Karayip Korsanları'' serisinin yönetmenliğini Gore Verbinski üstlenirken, yapımda Johnny Depp, Orlando Bloom ve Keira Knightley rol almıştı.

2- Da Vinci Şifresi (Da Vinci Code):
Tom Hanks, Jean Reno ve Audrey Tautou'nun rol aldığı film, Dan Brown'ın satış rekorları kıran kitabından sinemaya uyarlandı. Film, dünya çapında 749 milyon 536 bin 138 dolar gişe hasılatı elde etti.

3- Buz Devri: Erime (Ice Age: Meltdown):
Buz devrinin üç sevimli kahramanı Manny, Sid ve Diego'nun eriyen buzların arasından çıkıp dünyanın keyfini sürmesinin neşeli öyküsünü anlatan ''Buz Devri'' serisinin yeni filmi dünya çapında toplam 623 milyon 829 bin 763 dolar gişe hasılatı elde etti.

4- X-Men: Son Direniş:
X-Men serisinin mutantları, seyircisine rekorla veda etti. Serinin üçüncü ve final halkası olan ''X-Men: Son Direniş'', dünya çapında 455 milyon 260 bin 14 dolar hasılat yaptı. Filmde, Hugh Jackman, Halle Berry, Rebecca Romijn gibi dünyaca ünlü yıldızlar yer aldı.

5- Arabalar (Cars):
Bir yarış arabasının küçük bir kasabadaki maceralarını anlatırken hayatın anlamını hatırlatan bu sevimli animasyon da yılın en çok izlenen ikinci filmi unvanını kazandı.

Dünya çapında 454 milyon 752 bin 771 dolar hasılat elde eden yapımın orijinal seslendirmesini Owen Wilson, Bonnie Hunt, Paul Newman gibi ünlü yıldızlar yaptı.

6- Casino Royale:
Sinemanın yeni 007 James Bond'u Daniel Craig, daha kamera karşısına geçmeden eleştirilerin hedefi oldu. Sarışın Bond olmayacağı yönünde eleştiriye uğrayan Craig, sonunda hem başarılı oyunculuğu, hem de filme dünya çapında kazandırdığı toplam 449 milyon 320 bin 106 dolarlık gişe hasılatıyla zafer kazandı.

7- Görevimiz Tehlike 3 (Mission: Impossible 3):
Tom Cruise'un üçüncü kez kamera karşısına geçtiği yapım, dünya çapında toplam 395 milyon 382 bin 309 dolar hasılat elde etti. Buna rağmen masrafını çıkaramayan bu pahalı yapım, Paramount Pictures ile Tom Cruise'un birlikte çalıştığı son film oldu. Şirket, bu filmin ardından Cruise ile yollarını ayırdı.

8- Superman Dönüyor (Superman Returns):
Çelik adamın beyazperdeye 19 yıl aradan sonra dönüşü hızlı oldu. Sinema dünyasının efsane Superman'i Christopher Reeve'in koltuğuna genç oyuncu Brandon Routh'un oturduğu bu film, dünya çapında 389 milyon 569 bin 408 dolar gişe hasılatına imza attı.

9- Orman Çetesi (Over the Hedge):
Animasyonların fazlasıyla yer aldığı listede, şirin orman çetesinin macerası da 319 milyon 619 bin dolarlık hasılatıyla yedinci oldu.

10- Şeytan Marka Giyer (Devil Wears Prada):
Lauren Weisberger'in aynı adlı çok satan kitabından sinemaya uyarlanan filmde, Meryl Streep ile Anne Hathaway rol aldı. Toplam 310 milyon 932 bin 962 dolar dünya hasılatı yapan film, ünlü bir moda dergisinde genel yayın yönetmeninin yardımcısı olarak işe giren Andy'nin onun 'şeytan yüzünü' tanıyınca değişen hayatını anlatıyor.

KAYNAK:CNN TURK
 
Scudo

t-genc

Forum Bağımlısı
Kayıt
21 Haziran 2006
Mesaj
705
Tepki
430
Şehir
etiler/istanbul
Teşekkürler Çarşııııı Platoon.dikkat ediyorum hep faydalı ve öğretici mesajlar atıyorsun bu bölümde.güzel oluyor gerçekten,okumak zevk veriyor.devam et bu güzel mesajlara:)
 

bedo

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Ekim 2006
Mesaj
1.225
Tepki
332
Şehir
istanbul-yeşilköy alan: trial ve street
teşekkürler bilgilendirdiğin için t_genç in düşüncelerine katılıyorum
 

Ozge Deniz

Forum Bağımlısı
Kayıt
11 Kasım 2006
Mesaj
983
Tepki
328
Şehir
Izmir
teşekkürler çarşıııııııı platoon sayende sinemadanda eksik kalmadık.kültürümüz arttı...
 

Karakartal Platton

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ağustos 2006
Mesaj
749
Tepki
157
ARKADAŞLAR ÖNEMLİ DEĞİL BU BİZİM GÖREVİMİZ.AMA BEDO VE T-GENC İN KONULARIDA ÇOK GÜZEL HELE BEDO NUN 'bisikleti seven aslında çok kişi var' ADLI KONUSU ÇOK GÜZEL.T-GENÇ İNDE 'İlk Bİsİkletler Ayakla İtİlerek Kullaniliyordu'ADLI KONUSU ÇOK GÜZEL.ASLINDA FORUMDAKİ HERKES ÇOK GÜZEL VE EĞİTİCİ MESAJLAR YAZIYOR.YALNIZ ARKADAŞLAR BANA SADECE 1 PUAN LAZIM Kİ 80 PUANIM OLSUN ARTIK ALLAH RIZASI İÇİN:D BİR PUAN VERİRSİNİZ