Scudo Sports

2. Manavgat Mtb Marathonu Sonrası...

@koksalkonukBen de hata ki seni karşıma alıp durumu anlatmaya çalıştım. Ses kayıtlarında da var ki, sen tartışmayı bilmeyen ve karşıdakinin sözlerini dahi dinlemeyen bir adamsın.

Keşke gerçekten Genel müdüre kadar yazmış olsan da soruşturma açılsa, gidip gerçekte neler olduğunu anlatsam.

Bir sonraki yarışa gelirken lütfen illere gönderilen talimatı iyi okuyun. Çünkü orada sizle bu konuları tartışmayacağım bile.

Scudo
@live strong

Yapmayın canım. Ayrı kategori olduğu söylenmedi ki. Birlikte yarışacakları kategori olarak açıklandı. Zaten ödüller de ona göre açıklanmıştı. Tıpkı Elit erkek ile U23 erkeklerin birlikte start alıp ayrı sıralamaya tabii tutulduğu gibi.

Buyrun program:
• START

11.00 BÜYÜK (U23/ELİT) ERKEKLER KATEGORİSİ- 89 KM (MANAVGAT KÖPRÜ BAŞI)

11.00 SERBEST (19 YAŞ ÜSTÜ/MASTERLAR) ERKEKLER KATEGORİSİ - 72 KM (MANAVGAT KÖPRÜBAŞI)

@koksalkonukİtiraz ettiğiniz takdirde sonuçları incelerim, hatamız varsa sporcunuzu 30. yaparız.

Ancak tahminimce siz, kontrol noktasında kimlerin numarasının alındığını bilmediğinizden ve büyük ihtimalle kategorileri karıştırdığınızdan yanlış sonuç çıkarttınız. Bu sıkça karşımıza çıkan bir durum, sporcular yada kenardakiler genellikle doğru sonuç çıkartamaz. Bundandır ki yarışma içinde çeşitli yerlerde duran hakemlerin notlarından yararlanırız.

Bu arada merak ettim, sporcularınızın performansından emin değilmisiniz ki 30. olabileceğini düşünüyorsunuz?

@gurolayrı değil "aynı sıralama" olacak.

Bu edit olayında 30 dakika sınırı nedir? Bu örnekte olduğu gibi insan yazım hatasını 31. dakikada farkedebilir.

@live strong

elit-b ve master olarak ayrılmış kategoriler yok...
kategorimiz serbest kategoriydi...
uci lisansı olan master ler da elit koştu..
uci lisansı olup da serbest kategori koşan elitler oldu...

umarım konu farklı 1 yöne kaymaz ve tatsız 1 durum olmaz...

Merak edenler için;
İkinci noktada;
46
Birinci noktada;
161
165
144
107
139
142
147
109
143
220
113
158
205
127
125
215
207
169
159
118
117
106
101
163

O ZAMAN SORGULANMASI GEREKEN ŞU; 20 YAŞINDAKİ BİR BİSİKLETCİ İLE 50 YAŞINDAKİ BİR BİSİKLETCİNİN AYNI PERFORMANSTA OLDUĞUNU DÜŞÜNEREK BİR SIRALAMA YAPMAK VE BU SIRALAMAYA GÖRE ÖDÜL DAĞITMAK NE KADAR MANTIKLI???? ÖNEMLİ OLAN BERABER START VERİLMİŞ OLMASI DEĞİL SONUÇTA MASTERLERİN AYRI BİR SIRALAMA İLE AYRILMAMIŞ OLMASI.TABİKİ +30,+40,+50 GİBİ SINIFLARINDA YARIŞTA OLMAYIŞI BUNUN CABASI!!! BU ZOR BİR ŞEY OLMASA GEREK, NİHAYETİNDE HERKESİN YAŞI LİSANSINDA BELLİ, DOLAYISIYLA ELİT-B DEN AYRI OLARAK BU SINIFLAMALARIDA YAPMAK HİÇDE ZOR DEĞİL.

@gurol

yarış tek kelimeyle sorunlarımın olmasına rağmen mükemmel geçti.starttan sonra 3. km de bizim yolcuların ( yol bisikleti antalyadan)grubunun arkasına tam yanaşmak için sağdan topuklarken tekerimin patlaması daha sonra 9. km de tekrar tekerimin patlaması beni yıldırmadı.

bütün gruplar beni geçti.bütün aksiliklere rağmen yarış mükemmeldi.birinci % 80 noktasına 9 dk kala gelebildim.geçicektim ama elitlerin parkuru barajdan sonra drek dağa tırmanıyordu.

ve yolda bu noktada suyu bulabilirim diye son suyumu da kullandım. 3 matara suyum bitmişti.anladığım kadarıyla 3 lt lik camel back ile seneye geleceğim.:D suyum olmadığı için yarışı barajda bıraktım.şans.:eek:

yolda bazı arkadaşlar çeşme görmüş ben göremedim.artık bu da iyi bir ders oldu.bizim antalyadan aynı katagoride yarıştığım ali arkadaşımda arka aktarıcının yayını talihsiz bir şekilde 8 km önce kırmış zorla bu noktaya gelmiş.

tüm aksaklıllara rağmen mükemmel bir yarış geçti.bu arada forumdan çoğu arkadaşla yakından tanıştım.:p

baya güzel bir ortamdı. önümüzdeki günlerde bendeki resimleride atacağım. teknik toplantı ve makarna partisi. herkese selamlar. görüşmek üzere.

yaşları tabiki belli birde senin yasını ögrenebilsek.

neden ayrılmadıgına gelince benimki sadece bir fikir elite b ve masterların ayrılması demek artı bir kürsü ve artı bir para ödülü kupa ve saire demek o yüzden bu yarışda bu uygulama oldu yani serbest katagori.

@live strong

yo aksine numaralı sen yazmazsan görebilmemde zor herhalde simdi yazdınız gördüm.

anladınız herhalde elite b ve master neden ayrı eger anlamadıysan gürol abi daha ayrıntılı yazsın.

Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle organizasyona emeği geçenlere çok teşekkür etmek istiyorum.
Her şeyiyle çok güzel bir yarış oldu, maraton heyecanını ve mücadelesini yaşamak çok güzeldi gerçekten, Bisikletforum Antalya ekibininde desteği takdire şayandı (eksik olmayın)...

Öncelikle belirmeliyim parkur harika idi her şeyiyle mükemmeldi.
İşaretleme konusunda ise aynı şeyi söyliyemeyeceğim köprüye kadar çok iyiydi işaretleme ancak köprüden sonra oldukça kötüleşti ve çok seyrekleşti bazı yerlerde iyiydi bazı yerlerde inanılmaz yetersizdi ne yazıkki, hatta son ambulansa az kala yol T oluyordu ve hiç bir işaret yoktu ben tahmin kullanıp sağa gittim (sonradan konuştuğum da oğuz özçelik sola gitmiş sonra kaybolup geri dönmüş) bir süre sonra ambulansı görüp rahatladım, bu arada bundan önce okları takip etmeme rağmen 8-9 km kadar kayboldum sonra bir tarlanın ortasında bir köylü kadın bana 2 saat yol tarif etti sonra tekrar buldum yolu, bu arada adanalı volkan geldi yanıma dedim sen napıyorsun yarışıyormusun falan dedim o da 2. giderken saatlerce kaybolmuş çok şikayet ediyordu morali bozuktu bırakıyorum bu sporu diyordu konuştuğum bir çok kişi kaybolmuştu, yine bir yerde yanlış yola dönen birini gördüm uzaktan bağırdım ama duyuramadım neyse eminim bundan sonra daha iyi olacaktır işaretlemeler.

Yarışta bir çok macera yaşadım bazı arkadaşlarla sık sık karşılıklı duello oldu eski takım arkadaşlarım dan Mustafa ile (elit) sık sık birbirimizi geçiyorduk sonlara doğru tekrar geçilmiştim ve artık kaderime razı olmuş gibiydim uzun süre göremedim o çok daha hafifti ben ise 20-25 kilo kadar fazlamla fazla şansım yoktu ancak son çıkışta yine yakaladım kendisini ve umut doldum tekrar yol hafif eğimlenmeye başlamıştı aşağı ve yakın gidiyorduk ve çok süratliydik 35-40 km gibi arazi oldukça bozuktu sonra ben bir fırsatını öne geçtim ve jetlerimi açtım yaklaşık 55-60 gibi bir hıza çıktım bozuk arazide , göz ucumla maşama baktım, maşam deli gibi çalışıyordu arkamdakiler çoktan kaybolmuşlardı. Daha sonra teklikeli dar geçişi olan yere geldim yarım metre kadar dar bozuk ve yokuş yukarı dik bir geçişti sağ tarafı ise boşluktu binerek çoğunu geçtim ancak en dar yerinde bisiklet gitmedi ve kaldım burası çok dardı ve sağa doğru kaykılıordum sıkı bir küfür ve bağırmayla sağ ayağımı attım milim farkla tuttu ayağım hemen dengemi sağladım, aşağı düşmekten son anda kurtulduğum yere baktım su sakin akıyordu 10 metre kadar aşağıda...
Asfalta çıkarken 5-6 kişi daha geçtim, Sonra köprüye yakın bir yerde başka bir arkadaşa yetiştim bir süre sohbet ederek gittik saat 14:00 gibiydi dedik "aldılar bizi giremeyeceğiz 2 kademeye, zaman barajına takıldık", köprüye 500 metre kadar kala "hadi bir finish sprinti yapalım" dedim ve tekrar gazladım arkadaş sanırım çok yorgundu cevap vermedi buna süratla köprüye vardım vardım karşıdan Hakem Sadun'u gördüm herhangi bir işaret yapmıyordu beni alacağına dair yanına gelince devam edebilirmiyim diye sordum cevap olumluydu bunun üzerine çok sevinerek devam ettim, adeta yeniden enerji dolmuştum, arkamdaki herkes zaman barajına takılmıştı... Yarış boyunca devamlı olarak kendimi korumak ve enerjimi boşa harcamamak için kendime telkince bulundum bir ara belim çok ağrıdı sonra ayaklarım ve ellerim defalarca kramp yokladı ancak kontrol etmeyi başardım kramplarımı, asfalt inişlerde bisiklete alabildiğine kapandım adeta gidon çeneme değecekti, gözümden 5-6 cm kadar uzaktaki km saatimden hızımı kontrol ediyordum "hızın 28 in altına düşmeden sakın kalkma" dedim kendi kendime , Sonlara doğru bir bayan yarışçı ve bir elit yakaladım onların arasına girdim arkama baktığımda bayanın deryarıma girdiğini gördüm daha rahat gelmesi için elimle işaret ettim bir süre gittik sonra ben onu bıraktım hızlanıp diğer elitin deryarına girdim sonlara doğru bacaklarımda son bir sprint için enerji kalmıştı son 500 metrede 35-40 lara çıkarak yarışı bitirdim elit yarışçı bir süre geldi ancak sanırım nasılsa kategorisi farklı olduğu için bıraktı. Netice itibariyle 5500 kalori kadar yakmış ve 80 km yarışmıştım :) ve en güzeli de bitirebilmek duygusu...

Özel Teşekkür;
Ünal Tolun'a : Bu güzel parkuru bulduğu ve bu organizasyonu var ettiği için.
Manavgatta bizi misafir eden O güzel otellere ve yerel halka.
Mantıklı zaman limitleri koyduğu için Gürol çaydaşa ve tüm teknik komiteye
Yarış sırasında bize su veren güzel insanlara.
Son 15 km de ambulansın orda herşeyim bitmişken elma veren arkadaşa
Emeği geçen herkese çok çok teşekkkürler iyi ki varsınız...
Sevgiler Saygılar
Hakan Yazman

slm cok dogru turkıyede malesef hizmet eksikligi var ben
gaziantep de antörütör kavkası gördüm şaştım yol bisikleti yarışında

Siz güzel İnsanlara Manavgat'ta yaşadıklarımızı amatörce hazırladığım ilk Video çalışmasının linkini veriyorum.
Yaşadığımız güzel anlar için,bu güzellikleri bizlere sunanlar için bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.
(link)
Yüregim ve Sevgimle...

'''Bir gün hepimizin Aile olarak bir arada pedal çevireceği gün de gelecek.'''

fatih ikinci link e tıkla açılır eger açılmıyorsa videonun adı akdeniz akşamları 2. uluslar arası manavgat mtb maraton

@ismailağıllı

teşekkürler az önce izleyebildim, eline sağlık candede...

arkadaşlar daha fazla foto ve video bekliyoruz...

Geri