Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle organizasyona emeği geçenlere çok teşekkür etmek istiyorum.
Her şeyiyle çok güzel bir yarış oldu, maraton heyecanını ve mücadelesini yaşamak çok güzeldi gerçekten, Bisikletforum Antalya ekibininde desteği takdire şayandı (eksik olmayın)...
Öncelikle belirmeliyim parkur harika idi her şeyiyle mükemmeldi.
İşaretleme konusunda ise aynı şeyi söyliyemeyeceğim köprüye kadar çok iyiydi işaretleme ancak köprüden sonra oldukça kötüleşti ve çok seyrekleşti bazı yerlerde iyiydi bazı yerlerde inanılmaz yetersizdi ne yazıkki, hatta son ambulansa az kala yol T oluyordu ve hiç bir işaret yoktu ben tahmin kullanıp sağa gittim (sonradan konuştuğum da oğuz özçelik sola gitmiş sonra kaybolup geri dönmüş) bir süre sonra ambulansı görüp rahatladım, bu arada bundan önce okları takip etmeme rağmen 8-9 km kadar kayboldum sonra bir tarlanın ortasında bir köylü kadın bana 2 saat yol tarif etti sonra tekrar buldum yolu, bu arada adanalı volkan geldi yanıma dedim sen napıyorsun yarışıyormusun falan dedim o da 2. giderken saatlerce kaybolmuş çok şikayet ediyordu morali bozuktu bırakıyorum bu sporu diyordu konuştuğum bir çok kişi kaybolmuştu, yine bir yerde yanlış yola dönen birini gördüm uzaktan bağırdım ama duyuramadım neyse eminim bundan sonra daha iyi olacaktır işaretlemeler.
Yarışta bir çok macera yaşadım bazı arkadaşlarla sık sık karşılıklı duello oldu eski takım arkadaşlarım dan Mustafa ile (elit) sık sık birbirimizi geçiyorduk sonlara doğru tekrar geçilmiştim ve artık kaderime razı olmuş gibiydim uzun süre göremedim o çok daha hafifti ben ise 20-25 kilo kadar fazlamla fazla şansım yoktu ancak son çıkışta yine yakaladım kendisini ve umut doldum tekrar yol hafif eğimlenmeye başlamıştı aşağı ve yakın gidiyorduk ve çok süratliydik 35-40 km gibi arazi oldukça bozuktu sonra ben bir fırsatını öne geçtim ve jetlerimi açtım yaklaşık 55-60 gibi bir hıza çıktım bozuk arazide , göz ucumla maşama baktım, maşam deli gibi çalışıyordu arkamdakiler çoktan kaybolmuşlardı. Daha sonra teklikeli dar geçişi olan yere geldim yarım metre kadar dar bozuk ve yokuş yukarı dik bir geçişti sağ tarafı ise boşluktu binerek çoğunu geçtim ancak en dar yerinde bisiklet gitmedi ve kaldım burası çok dardı ve sağa doğru kaykılıordum sıkı bir küfür ve bağırmayla sağ ayağımı attım milim farkla tuttu ayağım hemen dengemi sağladım, aşağı düşmekten son anda kurtulduğum yere baktım su sakin akıyordu 10 metre kadar aşağıda...
Asfalta çıkarken 5-6 kişi daha geçtim, Sonra köprüye yakın bir yerde başka bir arkadaşa yetiştim bir süre sohbet ederek gittik saat 14:00 gibiydi dedik "aldılar bizi giremeyeceğiz 2 kademeye, zaman barajına takıldık", köprüye 500 metre kadar kala "hadi bir finish sprinti yapalım" dedim ve tekrar gazladım arkadaş sanırım çok yorgundu cevap vermedi buna süratla köprüye vardım vardım karşıdan Hakem Sadun'u gördüm herhangi bir işaret yapmıyordu beni alacağına dair yanına gelince devam edebilirmiyim diye sordum cevap olumluydu bunun üzerine çok sevinerek devam ettim, adeta yeniden enerji dolmuştum, arkamdaki herkes zaman barajına takılmıştı... Yarış boyunca devamlı olarak kendimi korumak ve enerjimi boşa harcamamak için kendime telkince bulundum bir ara belim çok ağrıdı sonra ayaklarım ve ellerim defalarca kramp yokladı ancak kontrol etmeyi başardım kramplarımı, asfalt inişlerde bisiklete alabildiğine kapandım adeta gidon çeneme değecekti, gözümden 5-6 cm kadar uzaktaki km saatimden hızımı kontrol ediyordum "hızın 28 in altına düşmeden sakın kalkma" dedim kendi kendime , Sonlara doğru bir bayan yarışçı ve bir elit yakaladım onların arasına girdim arkama baktığımda bayanın deryarıma girdiğini gördüm daha rahat gelmesi için elimle işaret ettim bir süre gittik sonra ben onu bıraktım hızlanıp diğer elitin deryarına girdim sonlara doğru bacaklarımda son bir sprint için enerji kalmıştı son 500 metrede 35-40 lara çıkarak yarışı bitirdim elit yarışçı bir süre geldi ancak sanırım nasılsa kategorisi farklı olduğu için bıraktı. Netice itibariyle 5500 kalori kadar yakmış ve 80 km yarışmıştım

ve en güzeli de bitirebilmek duygusu...
Özel Teşekkür;
Ünal Tolun'a : Bu güzel parkuru bulduğu ve bu organizasyonu var ettiği için.
Manavgatta bizi misafir eden O güzel otellere ve yerel halka.
Mantıklı zaman limitleri koyduğu için Gürol çaydaşa ve tüm teknik komiteye
Yarış sırasında bize su veren güzel insanlara.
Son 15 km de ambulansın orda herşeyim bitmişken elma veren arkadaşa
Emeği geçen herkese çok çok teşekkkürler iyi ki varsınız...
Sevgiler Saygılar
Hakan Yazman