Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

1989 Bianchi çok şükür sonunda bitti. (1989 Bianchi'nin profesyonel bir şekilde...)

muhteşem güzellikte bir şey olmuş bu yahu :asik: renginden hiç bahsetmiyorum bile bayıldım :)
bizim elimizde de var eskimiş bir bisiklet, onu sadeleştirmek, yenilemek istiyorum ben de bu tarz konuları okuyup bu fotoları görünce :komik:
keyifli pedallamalar dilerim

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@Murat Cömez
.Krom üzeri boya olduğunda sorun yasanıyor mu benim sorduğun boyacı (elektro statik toz boya) sorun olur boya kabarır dedi. bende teredtut de kaldım.

• Beğen
@mariokaldato
Anlamamissin cumhur, hem görsellik hemde korumak. Luk bölümleri bence görsellik olmus sence öyle degilmi? :)

@Burcuu
Insallah sizde biskletinizi istediginiz gibi restore edersiniz. Ayrica güzel yorumunuz icin tesekkürler.:harika:

@sherlock
Tesekkürler:)

@aydin ozturk
Tamamen nerde ve nasil yapildigina bagli birsey. Chrom kaplama var tazikli suyu tunca pul pul dökülüyor chrom var cekici vursan birsey olmuyor. Elektro statik toz boya ne bilmiyorum ama benim attirdigim boya bildiginiz plastik tozu, plastigin tozunu boyanacak seyin üzerine özel bir kabinde püskürtüyorlar ve 200 derecede yanarak eritiliyor ve sertlestiriliyor. Sonra bildiginiz cam gibi oluyor ve firindan cikinca sadece sogmasini bekliyorsunuz. Bittikten sonra normal boyadan daha sert oluyor ve ne ciziliyor ne dökülüyor.
Önceden almanyada bu boyama tarzini adi Kunststoffbeschichtung olarak geciyordu yani plastik kaplama ve artik Pullverbeschichtung olarak geciyor yani toz kaplama. Demek istedigim bu daha cok bir kaplama türü oluyor.

• Beğen
Tepkiler: velespit7
@Murat Cömez
Harika olmus abi

Hocam merhabalar. Restorasyonunuz mükemmel. Özellikle golden arrow set tabiri caizse aklımı başımdan aldı. Benim de bu kadar düzgün olmasa da toplama bir bisikletim var. Gidonum İtalmanubri ancak çizik içerisinde. Benim bu çizikleri zımparayla giderip, tekrar gideonu parlak bir hale getirme imkanım var mıdır acaba sizce? Böyle bir imkan da varsa eğer nasıl üstesinden gelebilirim?

Dosyalar

• P_20160808_120429.jpg
    P_20160808_120429.jpg
    111,3 KB · Okunma: 68
  • P_20160808_120439.jpg
    P_20160808_120439.jpg
    105,9 KB · Okunma: 64
  • Beğen
Gerçekten tek kelime ile aşık oldum desem :D Bu işlemlerin sonucunda kazandığınız deneyimlerde cabası eğer sizin için de sakıncası yoksa burdan kazandığınız deneyimlerden yararlanmayı arzu ederim

@Genç89

Merhaba. Kazanılan deneyimi paylaşmaktan kastınızı ben bile anlamadım. :) Konunun en başında yeterince açıklama olduğunu düşünüyorum. Sanırım fotoğraflardan dolayı açıklamaları okumayı unuttunuz. :)

@Murat Cömez in ekstra bir deneyim kazandığını sanmıyorum. Yapılan işleri detaylı bir şekilde açıklıyor her zaman. Bu tür işlemleri ara ara tekrarlıyor ve buradan paylaşıyor. Diğer konularını da inceleyebilirsiniz.

• Beğen
@SerkanH sizi inanilmaz derece onayliyorum serkan bey :) naber nasilsin karşiim :D

@SerkanH Doğal olarak Murat Comez beyi daha önce tanımadığım için bu tarz konularda ne kadar deneyimli yada deneyimsiz olup olmadığını bilmememden ötürü bu tarz işlemlerin parça konusunda kendisine deneyim kattığını düşündüm ki bundan doğal birşey de yok sanırım.
Deneyimin paylaşılmasından kastım ise kendi bisikletlerimizin parça değişimi yoluna gittiğimizde parça uyumluluğu vs. gibi konularda kazanılmış deneyimlerinden yararlanma hususundaydı özel bir anlam içermiyor yani ;)

@Genç89

Genc bey, @SerkanH kardesimin de deigi gibi, verdigi niklerin profillerin deki konulari incelerseniz gercekten cok basarili deneyimlere sahip olabilirsiniz. Eger özel bir sey ögrenmek istiyorsaniz özelden de sorula bilir.

Bu nedir ya, resmen ağzım açık kaldı. Bu güne kadar gördüğüm en güzel restorasyon. Harika!

Geri