@polo34
Merhabalar, yazdıklarınıza cevap verme gerekliliği hissediyorum... İzninizle birkaç şeyden bahsedeceğim...
Ayrıca ek bir açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum. Yazdıklarım biraz sert gibi gözükebilir, ama öyle bir niyetim yok... Sizlerin bu konuyu ciddiye almadığınızı düşünmeyi gerçekten kabullenemiyorum... Bunun içindir cevap verme ihtiyacı duymam... Umarım yanlış anlaşılmıyorum...
İlk cümlenizde diyorsunuz ki ''insanlar geçsin işte mahsur kalıyorlar vs...'' diye... ama köprü yapımının insandan çok araç taşıdığı istatistik veriler ile sunulmuş durumda... bu köprülerin trafiği rahatlatmadığını kendi trafiğini yarattığını söylemektedir... 3ncü köprü de bu konuda herhangi bir rahatlama yaratmayacaktır, trafikte mahsur kalmaların önüne geçemeyecektir. Barbaros Bulvarı yine aynı, Mecidiyeköy yine aynı, E-5 yine aynı kaldıktan sonra 20 tane köprü olsa trafik aynı kalacaktır...
''Doğanın tahribatı önemli ancak ortada bir sorun var, çözülmeli'' demişsiniz... Tahrip edilen doğa ile istanbul'un suyunun da yok edileceğini unutmayalım. İstanbul'un barajları hangi ormanlar sayesinde doluyor? Bu barajlara otoyolları daha da yakınlaştırmak mantıklı mı?
Karşı çıkarken alternatifler olmalı demişsiniz bunun için de iki söyleyeceğim var...
1- Tüp geçitler, deniz ulaşımı raylı ve toplu taşıma altyapısının geliştirilmesi söylenmesine gerek bile olmayan çözümler-alternatifler... Buna hemfikir olduğunuza şüphem yok...
2- Ayrıca köprü ve sebep olacaklarına karşı çıkılması sizin de yararınıza olacak birşey, yaratacağı sorunlar sizin ve yakınlarınızında yaşayacağı sorunlar... siz niye bu konuda fikir üretme zorunluluğu hissetmiyorsunuz? Bu kadar umutsuz olmanız doğru mu?
Kullanılan kelimeler ise istatistik kullanılan işler için olması gereken şekilde olduğuna inanıyorum, bence doğru seçilmiş kelimelerdir. Mesela Marmara depremi için beklenmektedir, ön görülmektedir gibi sözler sarf edilmektedir. Ama bunu duyunca hiçbirimiz oldu canım diyememekteyiz

.
İstanbulun iyi bir şehir planına ihtiyacı olduğu ve bundan sonra böyle ciddi yapıların yapılması gerektiği de çok önemli bir gerçek... Bozuk düzene yeni bir çark eklemek sadece karışıklığı arttırır... Trafikten öte bir doğal afet durumunda uygulanabilir herhangi bir yönetim stratejisinden haberimiz var mı? Mesela bu konuda çalışmalar bence trafik sorunundan daha öncelikli...